Болки в рамото

18.06.09
20:51

Имам болки в рамото от около месец, боли ме само при някои упражнения : раменни преси с щанга и дъмбели, горна част на гърдите с щанга и дъмбели, и флайс като правя. Уж гледам да ги избягвам тези упражнения но продалжава да ме наболява , мажа го с някакви гелове (Fastum Gel) но няма кои знае какъв ефект. Някои да е имал подобни проблеми с тази част на рамото и даде съвет?

18.06.09
21:52

Това си е точно средната част на делтовидният мускул,сама ли се появи болката или след някоя тренировка.Най добре ако продължава отиди на лекар,иначе тези упражнения които се опитваш да избягваш са оснповните за рамо и без тях почти нищо не правиш.Съвета ми по добре почини,че с болки в рамота трудно върви горната част каквото и да правиш.

19.06.09
06:21

не помня как се появи, но след като е средната част на рамото зашо не ме боли като правя разтваряния в страни с дъмбели, или като правя вертолет?

19.06.09
06:30

Аз имах доста проблеми с рамото, но при мен не беше средната част а беше отпред. Не искам да те отчайвам, но ме изкара да доста време от залата. Бих ти препоръчал да пробваш финалгон, за мен лично е най-ефикасното от всичките мазила които съм пробвал досега. За да избегнеш задълбочаването на проблема по-добре спри тренировките за известно време или поне тези за горната част на тялото.Поздрави

26.06.09
10:21

мен в момента ме мъ4и малко предната 4аст но определено е от натоварването . като по4ине малко и отминава. като цяло не е болка за умиране :)

DO

26.06.09
21:40

Упражненията от които усещаш болката-просто ги забрави:)

19.07.09
12:05

Имах преди време и аз една болка при повдигане оптред с дъмбел в лявото рамо но спрях упражнението и болката не се появява но то мойто рамо си щрака нещо от как се помня дай си почивка и прецени болката в ставата ли е или мускула

19.07.09
13:11

Най-вероятно правиш едно или няколко неща грешно:

1. Незагряваш добре, включително стречинг. Има поне 3-4 много хубави упражнения за стречинг, които трябва да правиш съвестно преди да товариш раменете.

2. Имаш техника или уредите които ползваш не са подходящи за теб. Например аз доста време тренирах раменна преса, като лоста с тежестта се намира доста зад рамото и изитвах болка докато изнеса пред главата тежестта, което се получаваше заради липса на човек, които да ми помага. Докато тежестта беше подходяща за предното рамо (по-силно развита) и помощта оказвана от гърдите като поддържащ мускул, то мускулите участващи точно при ваденето на тежестта от началната позиция са по-слабо развити и цялата тежест се поема от ставите, които се травмират. Сходен проблем придобих (в следствие на травмата в рамото) при правенето на горна част на гърдите - там ситуацията е сходна, тъй като тежестта е приблизително над главата и трябва да се свали до нивото на гърдите (според техниката) при първото повторение се получаваше отново болезнено прещракване. Едно мога да кажа... почивах от фитнеса година и половина поради травма получена при футбол и въпреки това този проблем неизчезна, т.е. не се излекува с почивка! В момента ходя в друга зала, с качествени и разнообразни уреди където съм намерил начин да елиминирам нуждата от тези движения (изнасянето на тежестта зад главата) и болки нямам :) Освен това в момента съм се съсредоточил да наваксам по-слабите задна и странична част на рамото за да не се налага “помощ” от ставите и сухожилията (които при рамото са много финни и лесно нараними).

3. Използваш значително по-голяма тежест отколкото е подходяща за теб (без дори да го осъзнаваш). Когато мускулите са прекалено слаби за дадени килограми, тежестта се поема от ставите и сухожилията от където много бързо започват подобни болки. Пример: в тенниса, лакътната болест се получава точно заради силни и мощни удъри, но не с помощта на силен мускул(предмишница), а компенсиране на слаби ръце с лакътна става и сухожилия!

За жалост човек много често се учи от собствните си грешки поради незнание, а колко много неща и проблеми човек би могъл да спести.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1