Как да наякна?

SM

20.06.09
18:01

Здравейте, искам да потърся съвет от вас по повод моя проблем. Първо трябва да отбележа, че съм пълен новак в тия неща.
Значи аз съм на 17(скоро ги навърших), висок съм 185см и тежа едва 65кг.
По принцип винаги съм ял малко, но наскоро започнах да ям както си трябва.
Въпроса ми е как трябва да постъпя за да заякна и да оформя хубаво тяло.
Дали трябва след ядене да си почивам и да не се натоварвам и едва когато кача килограмите да почна да тренирам,
или успоредно с това трябва да тренирам.
Мисълта ми е дали първо не трябва да натрупам някаква маса, след което да я “превърна” в мусколна?
Освен това често играя футбол(почти всеки ден - но поне благодарение на него краката са ми що годе развити и доста здрави) - Дали това ми пречи да покача теглото си?
Случвало се е примерно след като се въра от футболното игрище да съм отслабнал 2-2.5 кг.

20.06.09
18:18

“Отслабването” след футбол е от обезводняване. Почвай да тренираш, недей да чакаш да натрупаш маса. Ако не тренираш и само ядеш много, качените кила ще са основно мазнини, а мазнини не се превръщат в мускули.

Мнението беше редактирано от Петко К на 20.06.09 18:18.

20.06.09
19:01

внимавай много с храненето!
Преди около 20 години се намирах в положение сходно с твоето. Влизайки  казармата реших да променя ситуацията ,всекидневни 1,5-2 часови тренировки и супер яко хранене  -  по 4-5 филии хляб сутрин,обед и вечер към предлаганото меню. Като се има в предвид военния режим и постоянството ми  за около месец качих 5-6 кг, а след около 6 месеца вече тежах 95 кг. - при стартови 73!!! Намирах се наистина в супер форма,като цялата качена маса се настаняваше в мускулите и дрехите които преди ми висяха  вече ми стояха перфектно.А за физическата ми форма говори факта че правех без проблем по около 13-14 коремни от вис!

Негативният ефект за който искам да те предопредя се състои в това че въпреки всичките тежки натоварвания, премногото приемана храна изби във формата на акне по иначе перфектната ми кожа като дотогава не бях имал и помен от подобни проблеми.Предполагам че съм оказал прекомерна тежест върху обмяната на веществата на организма ми.
През следващите години имах доста сериозни проблеми с изчистването на лицето!!!

20.06.09
19:55

Това с акнето си е генетично,вярно че има храни които предизвикват обриви у някои хора,но не може да кажеш че специално от хляба ще се появи акне,а и хляба е една от най-лошите храни за мускула.Явно притеб генетиката е добра и си качил ММ въпреки не доброто ти хранене.

20.06.09
20:41

казано от Biad__ на 20.06.09, 19:55:

Това с акнето си е генетично,вярно че има храни които предизвикват обриви у някои хора,но не може да кажеш че специално от хляба ще се появи акне,а и хляба е една от най-лошите храни за мускула.Явно притеб генетиката е добра и си качил ММ въпреки не доброто ти хранене.

сигурен съм че от  прекомерното хранене се появиха проблемите с кожата на лицето ми . Определено не е свързано с генетика и тн - никой от семейството ми няма подобни проблеми! Желанието обаче за бързи резултати ме караше да ям и да блъскам.
Е, след супер напомпването и след спирането на тъпченето свалих тегло до параметри около 85-88 кг. Така е и до днес.От 1991 г теглото ми варира между 85-88кг. при ръст 189 см. Не съм спирал с упражненията но вече са повече за форма отколкото за маса.Разбрах че с моята структура на тялото няма да мога да подържам изкуствено около 95кг. 
А колкото до акнето то отшумя след регулирането на храненето и с  приемане на повече витамини!

п.п пиша с нов профил но имам проблем с влизането с стария!

Мнението беше редактирано от Randal Flag на 20.06.09 20:42.

20.06.09
20:56

Аз си подържам мнението,че не е от прекомерен прием на храна,а от приема на определни храни :)

Мнението беше редактирано от Biad__ на 20.06.09 20:57.

20.06.09
21:18

казано от Biad__ на 20.06.09, 20:56:

Аз си подържам мнението,че не е от прекомерен прием на храна,а от приема на определни храни :)

в началото на 90 те години,през така наречените гладни Луканови времена, изборът на храна не беше особенно голям - боб,зеле,картофи,ориз....в поделения които имаха собствено стопанство[като нашето]  се полагаше и свинско месо.
Но основно се наблягаше на хляба, с масло,печен на печката, с олио [ циганска баница]  :lol:
Риба,телешко или пилешко е лукс който само съм сънувал по това време!

Мнението беше редактирано от Randal Flag на 20.06.09 21:19.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1