Чиста мускулна маса

MI

22.06.09
22:25

Здравейте,
тренирам от скоро, на 16 години съм. тежа 70кг, висок съм 180. искам да кача малко маса,  хапвам повичко, обаче мн се дразня като ми се надува корема. А като карам на яйца,месо,кисели млека не виждам много разлика в килограмите. 1.Как се качва чиста мускулна маса?(ако може да ми кажете г/д какво се яде) 2.Трябва ли да ям сладки,хляб (или да се ограничавам) за да кача маса?(хапвам въглехидрати само преди и след тренировка) 3. Вървенето, тичането, плуването свалят ли маса?

23.06.09
10:16

казано от Milenskiq на 22.06.09, 22:25:

Здравейте,
тренирам от скоро, на 16 години съм. тежа 70кг, висок съм 180. искам да кача малко маса,  хапвам повичко, обаче мн се дразня като ми се надува корема. А като карам на яйца,месо,кисели млека не виждам много разлика в килограмите. 1.Как се качва чиста мускулна маса?(ако може да ми кажете г/д какво се яде) 2.Трябва ли да ям сладки,хляб (или да се ограничавам) за да кача маса?(хапвам въглехидрати само преди и след тренировка) 3. Вървенето, тичането, плуването свалят ли маса?

За да не ти се надува корема раздели храненията на 6 порций през 3-4 часа. Месата, яйцата и тн. са белтъчини - без достатъчно въглехидрати не можеш да качиш килограми (трябват ти 4-5 гр. на килограм телесно тегло - демек ти трябват 300-350гр).

1. Няма как! Първо качваш маса , мазничко малко и след като си изградил физиката чистиш и ето ти я чистата мускулна маса - просто нали :)

2.От това ,което видях си далече от нормата за въглехидрати ...... само преди и след тренировка... ужас!!! Въглехидрати яж сурин (овесени ядки, плодове) обяд вечеря(ориз, картофи) преди тренировка и след може да минеш с по 1 банан.

3. Щом искаш да качваш трябва да ограничиш разхода на калорий. Но гледай от вървенето да не се лишаваш хахаха :D

Айде влачи

Мнението беше редактирано от summer_jam на 24.06.09 05:02.

23.06.09
14:24

Ами може да ка4и6 4иста мускулна маса,ама това зависи от хран. режим.Не знам как изглежда6 но по това 180 ..70 кг и да ка4и6 мазно няма да е толкова бие6то на о4и.Ина4е здрави тренировки...и наблягаи на белтъците особенно след трен.А преди трен въглихидрати...аз ти препоръ4вам и един соровавтъ4ен протеин или аминота след трен

Мнението беше редактирано от Николаи на 23.06.09 14:27.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1