30.01.05
12:44
Темата е модерирана от Mr_Muskul
На 25години съм. Тежа 40кг. на 164см височина. чусвам се слаба, искам да кача килограми и да оформя тялото си - разширяване на раменния пояс, прасци, ръце. Не съм ходила на фитнес. Как да започна? Препоръчаите ми фитнес club в центр.част на София. Какви добавки да си взема?
Благодаря много предварително! От целия ви сайт разбирам, че сте професионалисти - поздравявам ви! Успехи!
Здравейте, ше ви помоля да пишете на кирилица!
Mr_Muskul
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 19:28.
Пиши на кирилица, като начало!
Добавки не ти трябват.
Започни да тренираш 3 пъти седмично, през ден. Избери си 2 - 3 упражнения за крака (клек, напади, сгъвания примерно) и 3 - 4 упражнения за горната част на тялото (лежанка, дърпане на скрипец, раменни преси и т.н.), и накрая едно - две упражнения за прасеца и коремната преса. Директни упражнения за бицепс и трицепс за момента може и да не правиш.
Всички упражнения можеш да ги видиш в сайта или в интернет. Прави по 2 - 3 серии от всяко, отначало с леки тежести, докато научиш изпълнението, после почни да ги увеличаваш. Няма смисъл да правиш повече от 10 повторения в серия, ако 10 са ти много леки, увеличи тежестите. Тренирай така 2 месеца.
Направи си балансирана диета с достатъчно белтъчни храни. 1200 - 1400 калорри като начало са ти достатъчни, после може да ги увеличиш, ако са ти малко.
Фитнес център ще си намериш, ако се поразтърсиш, или някой друг ще ти препоръча, аз съм далеч от центъра ;)
13.02.05
19:28
Базови упражнени и чиста храна, а добавки може да приемаш протеин и аминокиселини.успех
13.02.05
20:00
какво разбираш под “центъра” и колко пари можеш да отделиш за тренировки месечно ?