Канадска борба...

05.07.09
13:31

Здравейте, имам един приятел, който е на моята възраст, на моите килограми и височина, аз тренирам 4 месеца, той не тренира въобще, и все още ме побеждава на канадска борба, главния ми въпрос е, на кои муслкулни групи се набляга за канадската борба? Кои мускулни групи подпомагат за силата и победата в канадската борба и всичко останало? Мерси.

05.07.09
13:44

Тренировката ти от четири месеца е всичко друго но не и  фактор да го биеш на канадска борба. До колкото съм чел когато се интересувах, влиза почти всичко що се сетиш, не е само до силни ръце. И все пак голяма част от напрежението минава през предмшиницата и трицепса, след това бицепс и рамо.

Без да съм сигурен, предполагам и перките имат някаква роля а може би идва и допълнителна сила от краката за натиск. Все пак между спорта канадска борба и варианта между приятели разликата е огромна, не съм запознат с официалните техники на канадската борба, но много мои връстници са ме били с техника, а не със сила.

Да видим другите какво ще кажат. :”)

05.07.09
13:49

ми канадската борба не е толкова до сила колкото до техника при аматиорите ;) има 1 от моя клас с 29 ръка и доскоро ме биеше а аз съм с 45 ръка .... просто научих техниката и сега го свалям номера е като те пуснат веднага набиваш китка леко придърпваш към рамото и натискаш чрез рамото от цялото тяло ;)

05.07.09
16:32

Бах...

TR

05.07.09
16:33

И мене ме биеше една бабичка с 19 ръка а пък аз със 120 и 100 предмишница.. Всичко е в техниката.... ДА-ДА ,трябва сила. То за това е силов спорт. Ако беше шах или билярд е друго. Един приятел спечели едно непрофесионално съзтезание по канадска. За целта в продължение на 10 дена не тренираше толкова усилено а само се тъпчеше. Той си е 110 кила попринцип де :) Победи и по-тежки от него.

05.07.09
16:47

На първо място е китката - победят ли те в китката, падаш. Трябва ти бърз старт и да знаеш как да влизаш с рамо.
Като упражнения бих заложил на тежка тяга и набиране с тежест, всякакви хватове. Коремът също участва косвено. Мисля, че Павел Цацулин беше писал статията, в която се казваше за постигането на максимална сила чрез организация на всички мускули в тялото.

Иначе сила си трябва, обаче тя не е същата сила, която прилагаш, когато сгъваш за бицепс да кажем. Просто номера е да се неутрализира китката на противника, максимално бързо и експлозивно. Поне аз така виждам нещата.

05.07.09
17:26

” Набирания,изхвърляния с щанга,рановидности на сгъване и разгъване на китките,скотово вдигане с дъмбел,разпъвания на пружине или ластици .Но най-важното е играта с спаринг партньор на масата за канадска борба. “
и
“Почти всички мускули по тялото влизат в действие при игра на канадска борба ,но най-вече на ръцете.Като на ръцете се натоварват:пръстите,китките,предмишницата,бицепса,трицепса и рамото ! “

мързеше ме да ги преписвам
Разгледайте и клипчетата, може да си подобрите техниката. :) http://www.iron-arms.dir.bg/_wm/video/?df=427894

05.07.09
18:15

казано от TrainHard на 05.07.09, 16:33:

И мене ме биеше една бабичка с 19 ръка а пък аз със 120 и 100 предмишница.. Всичко е в техниката.... ДА-ДА ,трябва сила.

Говорихме, че при хора, не занимаващи се с канадска борба - абсолютни аматьори играещи канадска на чина в даскало, които нямат нищо общо с тези в състезанието за аматьори където пак предполагам има специални маси, връзват си ръцете и тн. Забележката ти е неуместна, то за силата е ясно.

Това с китката е интересно, спомням си като по-малки си правехме забележки да не чупим китки като играем канадска. Всъщност идеята е да му пречупиш китката или?

05.07.09
19:02

Точно това е идеята.

MO

09.07.09
18:20

Значи мускулните групи - рамо,предмишница,бицепс и др.  НО главното е техника има основно 3 техники с които можеш да биеш противника - директно настрани  но това става когато противника е по-слаб, придърпваш към теб и му кълчиш китката и напъваш и третия вариант е пак да натискаш в долната част на китката с цел да се изкълчи и да го свалиш.

25.07.09
09:05

дано е полезно http://vbox7.com/play:507b2c67 Гледаи първо да го придърпаш към тебе за да стесниш ъгала!

Мнението беше редактирано от mehur40 на 25.07.09 09:07.

11.08.09
16:34

казано от FitNeS-MaNqK на 05.07.09, 13:49:

ми канадската борба не е толкова до сила колкото до техника при аматиорите ;) има 1 от моя клас с 29 ръка и доскоро ме биеше а аз съм с 45 ръка .... просто научих техниката и сега го свалям номера е като те пуснат веднага набиваш китка леко придърпваш към рамото и натискаш чрез рамото от цялото тяло ;)

Подкрепям те, имам приятел който е доста нисичак слаб с около 34-5 ръка а бие момчета с 42-3 ръка здравеняци. Всичко си е до тактика момчета както са казали по-горе важно е колкото може ръката ти да е по свита, за да може рамото да придаде натиск между другото иска и здрава китка без нея на никаде.. :)

NE

15.03.10
16:24

А какво ще рече това натискаш в долоната част на китката за да се изкълчи( в този момент няма ли да противника да му е по-лесно да ти изкълчи твоята), не схващам логиката,но сиг. аз бъркам. И 2ро под изкълчване се разбира да му се премести на в посока обратна на предмишницата нали така ?

25.03.10
15:49

Имаме 1 мутаант от моя клас прилича на 12ти клас  а сме 9ти,, висок е 185 85кл и никави мазнини  ръка 40….спортист... ас съм 65кл 170.. напрао сам му като дете.. моита е 35.. не се  непохватни знаем техниката :) обаче по предмишница и рамо съм по здрав (не по-масивен!).. забивам го за 5 секунди ~... малко китката ми е слаба ма не ми пречи..таке че мога да ти дам съвет ако искаш да подобриш работата с канадксата почваи сериозни тренировки на предмишница и рамо и ти гарантирам че ще осетищ разликата.. ест трабва да схванеш и техниката..

Мнението беше редактирано от StayHealthy на 25.03.10 16:04.

05.04.10
11:40

значи виждам, че са ти предложили помощ относно упражненията. аз бих ти предложил това видео http://www.videojug.com/film/how-to-win-at-armwrestling за да си подобриш техниката... Направено е като майтап обаче са обяснени 2та основни хода в канадската борба и относно стойката и как да вземеш предимство чрез нея! Успех! :)

14.11.12
23:38

Каквито и тактики да използваш ако нямаш капка сила резултатите са нулеви.Основният мускул е предмишницата и бицепса.Здрав хват трябва да имаш,здрави сухожилия и китка,дори и пръстите имат своя плюс.Това са главните другите са допълнителни...

16.02.13
15:41

Не прочетох всички коментари, но повечето нямат нищо общо с канадската !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1