Как да си дозирам протеина...

11.07.09
12:04

Здравейте! Искам да ви попитам нещо, може да Ви се стори много тъп въпрос, но този протеин е първото нещо, което ще взимам и не знам как да си го дозирам. Протеина е Syntrax Nectar. До момента не съм пил нищо от него. На 16 години съм, 171 см, 72 кг. Вътре няма мерителна лъжичка, на опаковката пише: “...Доза: 27гр...” “...Начин на употреба: Веднага след тренировка. Преди тренировка. Вечер преди сън. Сутрин. През деня като заместител на хранене...” А в интернет прочетох, че дозата трябва да е 30-40гр. Благодаря предварително.

11.07.09
12:52

Здравей,

Първо да вметна че в протеина има мерителна лъжица, просто при транспорта най-вероятно се е разместила и може да е към дъното на кутията.
Дозировката е различна според теглото на индивида и приема на белтък от храна. Ти можеш да започнеш с една доза веднага след тренировка в 250 мл мляко и малко прости въглехидрати - банан или корни. В останалото време може да добавяш по още една доза примерно сутрин или през деня. В зависимост от това как се храниш.

За твоето тегло за да качваш мускулна маса трябва да си набавяш по 150 грама протеин за деня (това включва протеина от храната + протеина на прах). Тоест ако от храната си набавяш около 100 грама протеин, добавяйки две дози NECTAR към дневното си меню - покриваш дневния прием на 150 грама белтъчини. И си перфектен. Не забравяй и приема на въглехидрати, който е не по-маловажен.

Какъв вкус си взе?

11.07.09
14:38

Съжалявам за проявеното невежество. Наистина в протеина има лъжичка, аз си го помислих още, когато видях, че няма и го по-разбърках, но явно доста повърхностно. До тук добре, но имам още 1 въпрос и той е следния: А в не тернировъчен  ден как да приемам, и да приемам ли изобщо?
Първо исках да го взема с шоколад, но нямаше такъв възможен избор от съответния магазин, и си го взех със ябълка. Надявам се да ми хареса вкуса. Естествено не пропуснах да го пробвам съвсем малко на пръста, и честно казано не е лошо, даже бих казал добре. :)

Мнението беше редактирано от Rado93 на 11.07.09 14:39.

11.07.09
15:33

В тренировъчен ден можеш да го взимаш сутрин, преди и след тренировка или само сутрин и след тренировка. В нетренировъчен ден го взимай сутрин и следобед между храненията.

Протеина се приема в зависимост от храненето от финансовите възможности от броя тренировки седмично от конкретната диета. Ябълката е хубав пил съм я хареса ми. Имай в предвид, че този протеин е свръх разтворим носил съм си го на работа като заместител на хранене, слагам го в една пластмасова чашка сипвам вода леко разклащам и пия. Обърни внимание на съдържанието на мазнини и въглехидрати  :cheese: и тогава ще видиш кое е революционното на този продукт.

11.07.09
17:09

Диети не спазвам-ям каквото ми се яде, пари много много нямам, но предпочитам вместо да дам 80 лв за 1 месец и да не съм направил нищо, да дам 160 лв за месец и половина примерно, но да си струва, а тренировките са ми 3 пъти в седмицата...

Мнението беше редактирано от Rado93 на 11.07.09 19:08.

Нектара е супер,ама и цената му не е малка... пък 900гр = 20 дни(стандартно например по 30 гр дозата в тренировъчни 2 дози в нетрен 1 доза).А и с това  “ям каквото ми се яде”... по-голям ефект ще получиш ако си даваш тия 160 лева за повече и добра храна.
Ранъта прай борбътъ...

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 11.07.09 20:54.

11.07.09
22:01

Не бе просто пробвах да седа на 1 диета, и като отидох във фитнеса се бях върнал сигурно с 1 месец назад... Почнах да ям каквото ми се яде, и когато ми се яде. Примерно ставам сутрин и гълтам да речем 2 банана, ако има, ако не нещо сандвич. На обяд, ако съм си в нас манджа каквато има, ако не навънка нещо. После като ми пригладнее към 4 пак ям, и с това ми се изчерпва менюто за деня. По този начин ем съм сит ем ми върви. :)

казано от Калоян Георгиев на 11.07.09, 12:52:

Здравей,

Първо да вметна че в протеина има мерителна лъжица, просто при транспорта най-вероятно се е разместила и може да е към дъното на кутията.
Дозировката е различна според теглото на индивида и приема на белтък от храна. Ти можеш да започнеш с една доза веднага след тренировка в 250 мл мляко и малко прости въглехидрати - банан или корни. В останалото време може да добавяш по още една доза примерно сутрин или през деня. В зависимост от това как се храниш.

За твоето тегло за да качваш мускулна маса трябва да си набавяш по 150 грама протеин за деня (това включва протеина от храната + протеина на прах). Тоест ако от храната си набавяш около 100 грама протеин, добавяйки две дози NECTAR към дневното си меню - покриваш дневния прием на 150 грама белтъчини. И си перфектен. Не забравяй и приема на въглехидрати, който е не по-маловажен.

Какъв вкус си взе?

Направо ти се възхищавам за търпението и вниманието,не всеки ще тръгне да обяснява ;)

12.07.09
07:24

казано от Rado93 на 11.07.09, 22:01:

Не бе просто пробвах да седа на 1 диета, и като отидох във фитнеса се бях върнал сигурно с 1 месец назад... Почнах да ям каквото ми се яде, и когато ми се яде. Примерно ставам сутрин и гълтам да речем 2 банана, ако има, ако не нещо сандвич. На обяд, ако съм си в нас манджа каквато има, ако не навънка нещо. После като ми пригладнее към 4 пак ям, и с това ми се изчерпва менюто за деня. По този начин ем съм сит ем ми върви. :)

По принцип при повечето начинаещи - при по-стабилно хранене резултатите идват веднага без да се смята количество въглехидрати или протеини. Още повече пък с NECTAR-а резултата трябва да е още по-добър така че дерзай :)

12.07.09
08:00

Искрено благодаря на всички Ви, и най-вече на Калоян Георгиев!

12.07.09
08:46

Аз лично си занесох шейкъра в работата кадето има ел.везна измерих си 50гр. протеин до къде идва (при мене до чертичката на 150мл) и сега си знам винаги :)

29.07.09
05:12

Длъжен съм да кажа нещо. Тази сутрин нямах вода, нито мляко и се сещам, че някъде пишеше, че може да се консумира директно от кутия. Проверих и се оказа, че е така наистина. Напълних аз до половината мерителната лъжица, и викам айде на 2 пъти, че ще ми се напълни много устата, и като си го изсипах в устата ми стана лошо. Няма вода малко да оплакна... Буквално си го изтъргвах със лъжица от езика и непцето. Моя съвет е НЕ то консумирайте директно от кутията! Иначе съм доволен от протеинчето :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1