Не мислех, че смяташ и растителния.
Иначе колкото до кренвирша и шунката - тук не мисля, че има нещо повече от соев протеин :)
Ето мойте сметки
7:00-2 яйца,1 филия хляб ВИТА 15гр. от яйцата
10:00-шунка 50гр 3-4гр. от шунката
11:30-50гр.луканка,яйце,50гр сирене и още толкова кашкавал 5гр. от луканката + 7.5гр. от яйцето + 5гр. от сиренето + 5гр. от кашкавала - 22.5
15:30-малко риба,50гр шунка,филия вита - 3-4 гр от шунката
20:30-250гр кренвирши с кашкавал,2 филии Вита 10гр. от кренвиршите + 5гр. от кашкавала = 15гр.
Общо: 55гр. животински протеин
Та, мисълта ми беше(то предполагам добре знаеш), но защо не си купиш пилешко вместо кренвирши/луканка/шунка, при положение, че е по - евтино?
Че какво му е на растителния (wasntme) Относно другите ти сметки-смея да твърдя,че грешиш в подценяването на протеиновото съдържание и на месните,и на млечните.Без да споменавам производители,и от двете фирми имам достатъчно достоверна информация относно вложените съставки :) Разбира се,едва ли всичко е както по таблиците,но да не сме толкова черногледи ;)
07.07.10
19:28
какъв калкулатор ползваш
Ама да не стане реклама :D
Споменавал съм 2-3 пъти във форума- calorienbalans.com .Харесва ми,можеш да си поставиш цел,да правиш периодични измервания,да отчиташ храната и добавките т.н.Който като alabalaa няма доверие на етикетите на продуктите...няма проблем,въвеждаш си свои храни с каквито искаш съставки (clap) Най-хубавото за мен-на български е.За съжаление напоследък рядко вписвам,но скоро и това ще се промени.Недостатък-преди време сайта изчезна за някое време,което доста ме изнерви и доста често крашваше тогава.Напоследък не съм забелязал проблем.Дано съм бил полезен :)
Не пиша редовно,защото почти не тренирам.Все пак днес се поразкърших :D
10:00-10:30 колоездене 5+5км.-първите по леко нанадолнище,вторите 5 добро натоварване по наклон-всичко около 30 мин.
18:00-18:30 повторение на сутрешното,но доста по-интензивно
Храната
Добавки-2по 1гр.л-карнитин преди кардиото
Единственото положително относно тренировките в последно време е почти всекидневното колоездене поне по 5-6км.Не съм подновил фитнеса засега.Днес 3-4км доста интензивно колоездене по наклон.
Храната днес
Че съм несериозен засега...то е ясно :D Но както и да е,може да дойдат и добри дни ;)
Днес:
9:00-9:30-колоездене 5-6 км.със супер натоварване,накрая лявото коляно се обади яко,та и досега чувствам болка при изправяне...отдавна ги имам тези проблеми,та утре ще си дам почивка малко.
Да не забравя да се похваля-щерката я приеха в СУ :)
Храната е нещо такова
25.07.10
21:25
Честито и я пази от форумните билдери (giggle)
9:00-9:30-колоездене 5-6 км.със супер натоварване,накрая лявото коляно се обади яко,та и досега чувствам болка при изправяне...отдавна ги имам тези проблеми,та утре ще си дам почивка малко.
Честита ти студентка!
Внимавай с коленете. Карай колелото на по-ниски предавки. Знам, че на “по-тежко” е по-изморително и съответно се чувстваш вероятно по-удовлетворен от колоезденето като натоварване, но колело се кара с висок каданс. Стреми се да правиш каданс 80-90. Също така провери дали седалката ти е достатъчно вдигната за ръстта. Като се качиш на колелото и седнеш на седалката, не би трябвало да можеш да опираш земята с крак. Краката в долна позиция на педалите трябва да са изпънати.
Да не забравя да се похваля-щерката я приеха в СУ :)Честита ти студентка!
Внимавай с коленете. Карай колелото на по-ниски предавки. Знам, че на “по-тежко” е по-изморително и съответно се чувстваш вероятно по-удовлетворен от колоезденето като натоварване, но колело се кара с висок каданс. Стреми се да правиш каданс 80-90. Също така провери дали седалката ти е достатъчно вдигната за ръстта. Като се качиш на колелото и седнеш на седалката, не би трябвало да можеш да опираш земята с крак. Краката в долна позиция на педалите трябва да са изпънати.
Мерси за поздравлението :)
За коленете ясно,не съм първа младост ;) Но моля те обясни ми с по-прости думички какво значи каране с висок каданс....80-90 са превъртанията в минута или... (sweat) Бих поровил в нета,но тук си имаме профи за консултации ;)
Да кажа аз как карам....на асфалт съм и гледам така да подбирам предавките,че да съм постоянно натоварен като паренето в бедрата да не е фрапиращо,т.е. да е аеробно натоварването.Разбира се засега съм малко несериозен в честотата,но определено краката се постегнаха напоследък :)
Мнението беше редактирано от Дидо на 06.08.10 20:40.
Малко късно, но да отговоря. Точно така, натоварването трябва да е аеробно. Може да правиш и анаеробни натоварвания, но да са кратки и редувай с аеробно (интервали) и тогава по-добре ставай прав на педалите, отколкото да увеличаваш трудността, с която въртиш.
Да, кадансът е броят на завъртане на педалите в минута. Има специални уреди, които мерят това, но на теб не ти трябва, можеш на око да прецениш. Общо взето гледаш трудността да не идва от натиска, с който въртиш педалите, а от бързината, с която ги въртиш. И трябва да пазиш коленете не защото си стар, възрастта няма значение, а при по-тежки предавки продължително време винаги се получават проблеми.
И такааа....несериозният пак да се обади ;) Последните 2 седмици не писах,щото бях мноого ядосан на себе си...освен колелото поне по веднъж дневно...нищо добро за отбелязване :( диета...никак....фитнес също....алкохол... :( всекидневно...абе луда работа.
И равносметката накрая-корем пак около 100 :( ,малко релеф в горна част,краката по-стегнати...но това не ме устройва (sweat)
И така-понеже винаги патя от големите цели...
1-ва-без алкохол поне 17 дни...
2-ра-да стегна корема...доколкото може,генетично ми е обтегнат напред......
3-та-орелефяване ...,масата ще я мислим наесен ;)
Тренировките-колоездене през ден съчетано с много леки тежести....
Мисля да кача някоя и друга снимка за сравнение преди-след,тези със слаби сърца да не гледат :D
Две снимчици от днес :) На първата се вижда,че все още само един шивашки метър ми е нужен за мерене на талия :D
И малко прасец...38 см.,но една от малкото групи ,от която съм що-годе доволен.
Малко за днешния режим...
Храната
9 00-някакви купешки”Домашни бисквити”-5-6 бр.
12 00-пилешко филе 100гр.,сирене70-80,един домат,3 филии пълнозърнест
16 00-50 гр. сирене,домат,2 филии пълнозърнест
към 21 00-2 порции агнешко с ориз...2-3 филии
1-2 ракии и една бира.....имах гости и нямаше как да откажа :)
Добавки- л-карнитин 2 пъти по 1 грам преди кардиото
Тренировка
11 30- 12 00-колело 5 км.срещу лек наклон
18 00-18 30-колело 3 км.срещу голям наклон,голямо натоварване-карах на най-лесната предавка :) Толкова за днес,лека вечер на всички :)
Отчета за днес:
Храна
9 00-”Домашни бисквити”-5-6 бр.-успах се и нямаше как нещо по-здравословно
12 00-две порции агнешко,3 филии пълнозърнест,един домат
20 00-омлет от 4 яйца,50гр.сирене,3 филии
Тренировка
15- 15:30- 8 км. колело срещу наклон,последните 3 супер стръмно.... :) Л-карнитин 1 гр. преди това.
Лека вечер на всички :)
Отчета за днес:
Храна
9 00-”Домашни бисквити”-5-6 бр.
13:00-2 кюфтета със сос,4 филии
16:00-10 гр сирене,домат,2 филии
22:00-2 кюфтета със сос ,3 филии
Тренировка
Колело 4 км.срещу много голям наклон,преди това 1гр. л-карнитин.
Направо се преуморих...беше доста топло и сега ми е направо лошо..Отгоре на всичко дообед бях в овощната градина по работа и там ме напече яко слънцето.След малко си лягам,но се двоумя дали да не ударя още една доза карнитин...след яденето дали ще има ефект.
24.08
Храна
9 00-две яйца,2 филии
13:00-2 кюфтета със сос,3 филии
20:00-50 гр.фъстъци
22:00-омлет от 2 яйца с малко сирене ,3 филии
Тренировка
Обичайните 5-6 км.колело срещу наклон,но явно вече съм доста преуморен от това всекидневно каране.Втора вечер ми е тежко,а снощи и почти не спах...Утре без колоездене.
Добавки-2 дози л-карнитин-една около 11ч,другата преди кардиото.След това 5 гр.креатин за възстановяване.Мисля да почна всеки ден по 5гр.след тренировка.
Храната днес
Закуска-една вафла...
12 00-пържени картофи,100гр. сирене,2 филии пълнозърнест
16 00-бекон,малко картофки,1 филия
20 00-100гр. сирене,малко картофки,2-3 парченца салам,2 филии
Тренировка
Днес за пръв път с тежести :)
5гр.креатин
30 мин. разни суперсерии за ръце,рамо,гръб- нищожни тежести
1гр л-карнитин...
Колело съчетано с бързо ходене срещу голям наклон-40 мин.Много съм доволен днес.
След тренировката-5 гр креатин.Преди лягане-1гр л-карнитин.Лека вечер :)
п.п.Забравих да спомена,че се премерих преди 2-3 дни-78кг.точно след кардиото.
Мнението беше редактирано от Дидо на 27.08.10 14:47.
27 08
Хранене
9 00-40гр.овес,лъжица пш.зародиш,малко захар
12 00-пиле с картофи на яхния,2 филии,домат
16 00-бекон,50гр.сирене,2 филии пълнозърнест
20 00-пиле с картофи на яхния,2 филии,домат
22 00-евентуално 50-60гр сирене
Тренинг-леко
17 00-17 30 -5 суперсерии от 1-повдигане на ръцете напред с тежести
2-повдигане на таза от лег
5 суперсерии от 1-повд.на тежести от водоравен наклон
2-коремни преси със свити крака-късо движение
5 серии повдигане на щанга зад гърба
Всички упражнения по 20-25 повторения
19 30-колело 5 км.-добро натоварване.
Добавки-3гр.л-карнитин разпределени по1 преди тренировка и 1 в 11часа.Също 5 гр.креатин монохидрат след тежестите.
28.08.10
09:27
Здравей, наборе! Гледам, че правиш опити да се завърнеш в залата. Чувстваш краката си преуморени защото допускаш грешка във въртенето. Какви са тези наклони - за какво са ти. Определящ трябва да е пулсът ти. Той не трябва да надвищава 130-140 уд/мин. за да бъде тренировката аеробна. С тези наклони само повишаваш пулса и натоварването става анаеробно. Така само преуморяваш краката. Гледам, една девойка ти е дало много добри съвети - спазвай ги, особено за интервалното кардио. И се старай да въртиш поне по 40 минути.
Хайде успех!
Здравей,Владо :) Мерси за съветите,но мисля,че трябва малко да доуточня...Въпреки че пиша “голям наклон”,това не значи,че въртя като луд насреща и влизам в анаеробно темпо.За целта използвам най-леката предавка често.Следващият път ще взема часовник да измеря пулса,но мисля че на нашата възраст не би трябвало да превишаваме 130…Карам срещу наклон,защото на равно не мога да се натоваря,а и трябва да мина доста км.за целта.Инак си прав,че трябват повечко минути,постепенно ще увеличавам.Относно интервалното кардио,засега се въздържам...мисля че и нормалното би свършило работа.
28 08
Хранене
9 00- две панирани филии
11 00- 2 яйца
12 00-пиле с картофи на яхния,1 филия пълнозърнест,1 домат
16 00-бекон,100 гр.сирене,домат,1 филия
20 30- 4 панирани чушки,50 гр.сирене,1 филия
Тренировка-днес няма
Добавки-2гр.л-карнитин-един сутринта,един към 22 00.Чудя се дали той има пръст в четирите ми почти безсънни нощи напоследък...
29 08
Храна
9 00 -50гр овес,лъжица пш.зародиш
12 00- 200гр.пилешки дробчета,2 филии,домат
19 30- 200гр.пилешки дробчета,2 филии,домат
22 00-евентуално 50-100гр. сирене
Тренировка
50 мин. колело(40 натоварващо)-пулс от 130 до 150.Владо донякъде имаше право,явно в определени периоди съм бил в анаеробен режим.На няколко пъти спирах да меря пулса и вече се ориентирах относно темпото следващите тренировки.
Добавки днес-3гр.л-карнитин разпределен през деня,5гр.креатин след кардиото.
30.08.10
16:03
50 мин. колело(40 натоварващо)-пулс от 130 до 150.Владо донякъде имаше право,явно в определени периоди съм бил в анаеробен режим.На няколко пъти спирах да меря пулса и вече се ориентирах относно темпото следващите тренировки.
Добавки днес-3гр.л-карнитин разпределен през деня,5гр.креатин след кардиото.[/quote
Продължавай в същият дух. С времето ще свикнеш и ще поддържаш правилния пулс и без да го мериш!
30 08
9 00 -50гр.овес с пш.зародиш
12 00-боб на яхния,пилешки дробчета,2 филии
16 00-100гр.сирене,домат,малко бекон,1 филия
20 00-боб на яхния,шункова наденица,2 филии
Сутринта от 9 и 15 до 10 и 30-бързо ходене пресечен терен-уморих се добре :) Преди това 1гр.л-карнитин,към 22 00 планирам още 1гр.
31 08
Хранене
9 00 -50гр.овес,лъжица пш.зародиш,малко захар
12 00- омлет от 3 яйца и 50гр. сирене,1 филия пълнозърнест.
16 00- 100гр.сирене,малко шункова наденица,1 филия
19 30- телешко със зеле,2 филии
Тренировка
45мин. с леки тежести
5 суперсерии от
1-сгъване с лост за бицепс-х20
2-повдигане на таза от лег-х20-30
5 суперсерии от
1чуково сгъване х20
2коремни преси х10-15
5 суперсерии от
1раменни преси с дъмбели х20
2повд. на краката от лег х10-15
5 суперсерии от
1 повдигане на ръцете встрани с дъмбели х20
2 усукване на торса с тежест в ръцете х50
Имах планове след тренировката за малко кардио,но заваля и се отказах,но по-добре,защото сега се чувствам доста изморен.И това въпреки смешните тежести,които използвах.Отдавам го на факта,че това е едва втората тренировка с тежести.
Положението с корема,особено долната част продължава да е плачевно...въпреки че сякаш сланинките поизтъняват полека-лека :) По-лошото е самото отпускане напред,и съответно хлътване в кръста...Но с повече коремни упражнения мисля да понамаля този дисбаланс доколкото ми е възможно.
Добавките днес-2 гр.л-карнитин.
01 09
Хранене
07 00 -50гр.овес с пш. зародиш,2 яйца
14-00 -телешко със зеле,2 филии
20 00 -2 кренвирша с кашкавал,3 филии
Храната както винаги не е на ниво,а и отпуската свърши и ще трябва да се носят кутии с храна...
Тренировка
Колело 7-8 км в аеробно темпо 130-150 пулс.Преди лягане мисля да вкарам няколко серии за корем.
Добавки-2гр. л-карнитин за деня.
С такова примирение казваш, че не е на ниво сякаш самият ти не искаш да я оправиш... Тия кренвириши колко им е килото? Дробчетата все си мисля са по-евтини.
С такова примирение казваш, че не е на ниво сякаш самият ти не искаш да я оправиш... Тия кренвириши колко им е килото? Дробчетата все си мисля са по-евтини.
Е,и на мен ми се нравят повече дробчетата,оня ден си хапнах доволно и от тях.Кренвирши ям рядко,но запечени с кашкавалче са поносими.Мисля че килото им е 5 и нещо ако се не лъжа.
03 09
16:00-17:00 -60мин. ходене по пресечен планински терен-супер натоварване :)
Не пиша храната за деня,защото цял ден тичах насам-натам и почти нямах възможност да ям.Добавки-2гр.л-карнитин.
04 09
Днес:
8:00- 50гр.овесени
11:00-4 пълнени чушки с яйца и сирене,2 филии
16:00-50гр.кашкавал,1 филия
20:00-печена наденица,2 чушки,1-2 филии
Тренировката:
11:00-11:50 -колоездене плюс бързо ходене.Пресечен терен-перфектно :)
16:00-16:50 - леки тежести
5 суперсерии от
1-сгъване с лост за бицепс-х30
2-повдигане на таза от лег-х40-50
5 суперсерии от
1чуково сгъване х20
2коремни преси х20
5 суперсерии от
1раменни преси с дъмбели х20
2повд. на краката от лег х20
5 суперсерии от
1 повдигане на ръцете встрани с дъмбели х20
2 усукване на торса с тежест в ръцете х50
3гр.Л-карнитин за деня.
5 09
Храна
9:00-100гр кашкавал,деликатесен салам,2 филии,малко баница
12:00-4 пълнени чушки,2 филии,домат
16:00-100гр сирене,малко салам,1 филия
18:00- 50гр фъстъци
21:00-омлет от 3 яйца с кашкавал,2 филии
Тренировка
12:00-12:30 -колело към 4км
16:00-16:30 -5км.
Като че ли малко се претоварих,изпитвам обща умора.Утре може и да пропусна.Добавките са 2 гр.Л-карнитин з деня.
Korpusito,мерси :) жив и здрав и ти :)
Днес малко празнично,почерпих наобед колежките,аз се задоволих със стотина гр. кашкавал и още толкоз сирене
14:00- 8 км колело,преди това 1 грам Л-карнитин
19:00-на маса 150гр ракийка със салатка от домашни доматки и зеле :)
20:00- 2 агнешки порции с картофена салата ...2 бири :D все пак съм рожденик ;)