Е, стига е.... гледам последното филмче на Rich Froning - как му протича денят...
Стероиди - не взимам;
Дали познавам някой в кросфит да взима стероиди? - Не;
Дали ползвам кофеин - не, само от време на време No Carb Monster;
Supplements: много мултивитамини и рибено масло.... От време на време му давали добавки от BSN, някаква, казвала се Cell-Mass, имало някакъв креатин в нея, ама го подувала и не и се кефел...
Чудя се, ако наистина това прави по цял ден (тренира по 3 пъти на ден), дали наистина може да се възстановява.
Според него overtraining било Mental thing….
18.05.12
19:52
казано от Витан на 18.05.12, 19:33:
Това съм го “чувал” и от Абаджиев и някво щангистче от новата генерация. Примерът беше: ако си заек и днес те гонят глутница вълци цял ден, утре и в други ден 2пъти повече... като дойде поредният вълк ще му кажеш ли ‘абе чакай малко, че тези дни се счупих от бягане и претренирах’?. Може би не е най-научно издържания пример, но донякъде съм съгласен.
А откакто ИСБ отбеляза българската техника на изхвърляне на Рич на опъна, все повече се чудя дали някой нашенец не е (бил) около него.
18.05.12
20:25
Всеки,който вярва,че елитните кросфитъри(особено тия на игрите) не взимат е пълен наивник за мен.В днешно време НЯМА спорт,в който да не се взима допинг(говоря за професионално ниво).И шахматистите и стрелците взимат,пък хора,които тренират 3разово няма да употребят...Просто нещата там са на светлинни години пред нас и се чистят за дни от организма,а ние тука взимаме неща дето не се използват от 30 години и се чудиме после какво стана с щангите...
Хахах, всички са назобени като животни - ОТ - ДО.
Ама като казвам всички, имам предвид от първия до 450-я ;)
*Sunrise Warrior
Заекът няма да пита, но пък дали ще бяга така бързо и продължително?
Аз съм наясно, че зобят, най-малкото (понеже имам изключително слаби познания в тази сфера) ги виждам как изглеждат... Питах, защото все пак това са елитни състезатели и това им е работата. Как си натоварват нервната система аз няма как да знам, защотото освен тренировките имам още 10 неща на главата, не се храня на 100 %, както бих искал, нито пък успявам да си набавям добавки и почивка.
Това, че след 3 дни тренировки после ми е уморено не е показател или пък като се задъхам на 400-тния метър бягане, че всички са така (то даже звучи абсурдно това). Та така... разсъждаваме.
22.05.12
15:38
Чудя се, ако наистина това прави по цял ден (тренира по 3 пъти на ден), дали наистина може да се възстановява.
Аз па се чудя на къде отива тоя свят...на акваруим с рибки ли им прилича на всички, та така се превъзбуждат и дрънкат врели некипели... ?
Спорта ли е от 2 години, а не от 4000 ?
Чудо на чудесата...понеже съм малко на възраст и гледам през годините всякакви мишки изпълзяли от тук от там, как се превъзбуждат, порасват им крила, стават летящи мищки, почват да се мислят за ято батмани...явно е за малко повече пари, но то всяко чудо си има граници - и лизането на задниците на спонсорите, и лизането на задниците на клиентите...все е лизане, и там дето лижат не излиза шоколад...
И аз смятам така, ама мозъка регистрира и реагира всички неща, които се случват около теб и те влияят повече отлкото едното трениране пък ако ще и да е триразово. Ако можеш да лежиш, спиш, ядеш и тренираш - ОК, няма как да претренираш, но такова чудо има само по филмите с Ван Дам ;)
И мен ме издразни това - т.е. като ще говорят откровени глупости, поне да не отварят темата, да си остане табу.
Друго какво впечатление ми направи:
1) На въпроса “Под какъв стрес си поставен?” нашето момче отговаря:
“Ми не знам, на обикновеният стрес, под който е предразположен средностатистическия човек - да изхвърля боклука, да внимавам кучето да не се изпикае в къщата......”
2) Рич Фронинг е як, ама е адски тъп...
Повдигнах горната тема, защото колкото повече чета за тренировки и хранене, толкова повече се убеждавам колко са сложни нещата и ми стана много интересно. До пореди няколко години мислех, че всичко е ориз и пилешко, съчетани с понеделник гърди, сряда гръб и т.н....
22.05.12
15:52
казано от Витан на 22.05.12, 15:48:
Повдигнах горната тема, защото колкото повече чета за тренировки и хранене, толкова повече се убеждавам колко са сложни нещата и ми стана много интересно.
Аз за тва не чета :) Пробвам, щото с четене се получава(поне при мен) като кучето и касапина.
До пореди няколко години мислех, че всичко е ориз и пилешко, съчетани с понеделник гърди, сряда гръб и т.н....
Е, всеки е минал от там...в една или в друга възраст.
Ти му виж лицето на рекламата с Ани Торисдотир, как гледа като малоумник, също има и един филм за него и Греам - Number 1 and Number 2 One day мисля, че се казва... Греам говори, отговаря адекватно на въпросите, влиза в разговора, Рич само плюска яйца и казва по колко пъти на ден и какво прави. На въпросите отговаря с ДА и НЕ...
казано от James Hinks на 22.05.12, 15:52:
До пореди няколко години мислех, че всичко е ориз и пилешко, съчетани с понеделник гърди, сряда гръб и т.н....
Е, всеки е минал от там...в една или в друга възраст.
А някои си се позадържаме там. :D Въпрос на цели и желание, не само на средства и начини. :)
22.05.12
15:55
Повдигнах горната тема, защото колкото повече чета за тренировки и хранене, толкова повече се убеждавам колко са сложни нещата и ми стана много интересно.
Те, всъщност, не са сложни.
Ето такива примери ги правят сложни. И аз бях на тази фаза преди време, но някои се развиваме мисловно.
*горното важи, ако съм те разбрал правилно, де
казано от James Hinks на 22.05.12, 15:52:
Аз за тва не чета :) Пробвам, щото с четене се получава(поне при мен) като кучето и касапина.
Което ми напомня, че скоро ще стане страшно!
Btw тези дни си тренирам, просто не ги описвам, защото са икономични откъм време и вложена енергия.
Петък направих кръговете за долна част, но с по-големи почивки, че въобще не бях в час
4 кръга от:
1) Преден клек: 10, 10, 10, 9х 100 кг;
2) Сумо тяга: 4х 10х 150 кг;
3) Split Squat: 4x5 (на крак);
На тягата малко разтегнах задно бедро, но се оправи бързо. Мускулната треска, обаче ме държа повече.
Събота
4 кръга от:
1) Лежанка: 5 леко, 5 по-тежко, 5 още по-тежко, ?х най-тежко;
Килограмите бяха 60, 70, 80, 90 - Съответно бързо прекратих последната серия :D. Беше импровизирано това.
След него олимпийски движения.
Неделя
6 кръга от:
Фермерска разходка 50 метра с 2х 40 кг;
100 метра спринт
= 5 мин 24 сек
Тая фермерска ме сецна ... но ще се оправя
След това лежерно
8 кръга от:
1) Хоризонтални набирания на халки: 10 повт;
2) Суинг с 32 кг: 10 повт
Много се кефя на пудовките и на халките затова при възможност ги използвам.
Ще вкарам и малко суплементация скоро време, като ще заложа на основата.
Мнението беше редактирано от Витан на 22.05.12 16:12.
22.05.12
16:07
Ще правим оувърдозинг на глутамин и бцаа :D
“Схемата” ( :D :D) е 15 гр BCAA + 25 гр глутамин + 10 гр креатин монохидрат след тренировка. Чудя се дали да увелича BCAA-то на 20 гр, както препоръчва пастор Поликуин. Десо?
Мнението беше редактирано от Витан на 22.05.12 16:10.
По принцип разсъжденията ми протичат така:
1) Повечето креатинови матрици са бъкани с креатин;
2) Никак не съм лек: 95 кг, сравнително чист, т.е. висок процент активно тегло.
Един вид се презастраховам.
Съгласен- понеже аз, като взема малко повече на веднъж понякога леко ме стяга единият бъбрек- ама то и до вода приета е. А акто взема същотот и по голямо количество поразбито на няколко няма проблем. Бе тествай : )
Мнението беше редактирано от Бойко на 22.05.12 16:22.
22.05.12
16:25
Аз в момента правя така
23 г суроватъчен протеин
10 г глутамин
10 г креатин
2 г магнезиев цитрат (400 мг магнезий)
200 мг R-ALA
Ако ще правиш този креатино-аминокиселинен монстър след тренировка, ще ти трябват въглехидрати и добавки за инсулиновата чувствителност (тези са ключови). Аз бих заложил на алфа-липоевата киселина. БЦАА, освен ако не е чист леуцин, няма смисъл след тренировка, защото само леуцина има анаболен ефект след тренировката, другите две му пречат. Комплексните бцаа са по-добре за чисто възстановяване и за катаболните процеси. Аз бих бил бцаа бласта - 4 дози по време на тренировка или 2 преди, 2 след.
Идеята с БЦАА не е ли по-добра от тази с протеина?
Планът бе 4 дози BCAA Blast по време на тренировка с добавен глутамин (20 гр?) + креатин (10 гр). Магнезий имам. Въглехидрати ще вкарам под форма на мед или сладко след тренировка. Магнезий имам. R-ALA мога да взема, но с каква цел? Въглехидратите да се усвояват по предназначение?
Добра ли е идеята или да изпия всичко след тренировка, за да съкратя времето между въглехидратите и добавките?
22.05.12
16:34
Значи, Витан е 95 кг, нисък процент подкожни, почти чист мускул, доста мощ има, така че 5 г креатин са слаба ракия. Монохидрата е доказано най-биоактивната форма, 10 г са си супер прием, още повече, че следтренировъчния прием е много по-ефективен от предтренировъчния. Това за бъбреците, по-скоро креатинът е ментак (ако е тоя дето скота ми го беше показвал :D) или Скотчето е пътник вече :D . Препоръчвам микронизиран качествен монохидрат - нау, оптимум, гаспари, ала-бала...
22.05.12
16:38
Големи дози глутамин няма смисъл по време на тренировка, той не се разбира много добре с кортизола. Преди тренировка също не е добра идея, защото е подтиска азотния оскид. Само след тренировка го хакваш по 10+ грама. Креатинът, магнезия и р-алата са за инсулиновата чувствителност. Приемаш хранителни вещества, но идеята е да отидат в мускулите... нали? Въглехидратите ги имаш от натурални източници, те не са ти проблем, но хормоналния отговор трябва да се оптимизира максимално. Всичко е теория, затова пробвай, нищо не губиш освен някои лев. Бцаа-то може да го хакаш и след тренировка, но пак ти казвам, че тогава по-удачем вариант с въхглехидратния прием са протеин, комплексни амино или самостоятелно леуцин във високи дози. Например аз бих направил следното. 20 г бцаа интратрейн, или 10 преди и 10 веднага след. 20 мин след бцаа-то след тренировка въглехидратния прием, заедно с бълвоча и р-алата.
22.05.12
16:41
Мамка му, колко съм умен :D
22/05/12
Тренировка:
3 кръга от:
1) HSPU: 7, 4, 2 повт;
2) Лицеви опори: 28, 20, 20 повт;
3) Набиране надхват: 17, 12, 10 повт;
4) Кофи: 12, 10, 10 повт;
5) Набиране подхват: 5, 5, 5 повт;
Храна:
(12:30) 2 дози протеин, 180 гр сурови ядки и стафиди;
(20:30-21:00) Тренировка
(21:30) 6 яйца, 150 гр сирене БДС, 2 лъжици мед;
(00:30) 2 големи свински котлета, домати, 50 гр масло;
Мнението беше редактирано от Витан на 23.05.12 13:04.
Изминалите 4 дни релаксирах и ядох... много. Имах нужда.
Направих една тренировка в четвъртък състояща се от кръгове набирания, кофи, лицеви.
Ежедневието беше следното:
сутрин: 2000 ккал
обяд: 2000 ккал
вечер: 2000 ккал
Спане - около 10-11 часа на ден. Неделя си беше нормална.
27/05/12
Тренировка:
1. Повдигане от лег: 7х 90 (15 сек почивка), 3х 90 (15 сек почивка), 1х 90 кг;
2. Военна преса: 7х 50 (15 сек почивка), 3х 50 (15 сек почивка), 1х 50 кг;
Олимпийски движения:
1) Изхвърляне от земя: до 3-ки на 50 кг;
2) Обръщане от земя: до 3-ки на 70 кг;
3) Швунг (прилича много на Jerk): 4-ки на 50 кг;
Стречинг, след което болки и гадене и температура цяла вечер, но пък днес съм на 90 % ОК.
По-здрави!
28.05.12
13:09
казано от Витан на 28.05.12, 12:36:
Ежедневието беше следното:
сутрин: 2000 ккал
обяд: 2000 ккал
вечер: 2000 ккалСпане - около 10-11 часа на ден. Неделя си беше нормална.
Кефят ме такива постове.
29/05/12
Тренировка:
“Загрявка”:
1 кръг, с 15 секунди почивка между всяка серия, от:
1) Набиране надхват: 15 + 5 повт;
2) Кофи: 16 + 5 повт;
3) Лицеви опори: 10 + 6 повт;
4) Набиране неутрален хват: 5 + 2 повт;
4 кръга с 3-4 мин почивка между кръговете, с 0-15 секунди между сериите:
1) Повдигане от лег: 4, 3, 3, 3х 90 кг;
2) Кофи с тежест: 4, 4, 4, 3х +25 кг;
3) Набиране подхват: 3, 3, 3, 2х +25кг;
4) Набиране успореден хват: 4х 5 повт;
5) Военна преса: 4х4х 50 кг;
Стречинг
Хранене:
(12:30) 250 гр домашна мусака, 50 гр сирене, 1 банан;
(18:30) 700 гр ( (devil) ) мусака, 100 гр сирене;
(22:00-22:45) Тренировка
(00:00) 8 домашни яйца, сладко от ягоди;
Добавки след тренировка: 400 мг Magnesium Citrate, 60 mg Zinc Glycinate, 2 gr Ultra Omega-3;
След работа имах дилема:
Дали да се наям или веднага да тренирам. Е, не тренирах веднага... Беше ми тежко по време на тренировка.... point taken (отново...).
По-здрави!
Мнението беше редактирано от Витан на 30.05.12 10:56.
30.05.12
10:23
Ебавал си се ти с мусаката :D Странното е, че разстоянието между храненето и тренировката не е малко, а не си ял нещо, което да ти тежи чак толкова много :)
Половин кило мусака, (особено ако баба я е правила с яко олио) тежи като тухла четворка... и в двата смисъла :D
Я кажете пак за стака:
БЦАА,глутамин и ....
Преди и след ?
Кво беше бе Вито ..
казано от ISB на 30.05.12, 10:28:
Я кажете пак за стака:
БЦАА,глутамин и ....
Преди и след ?
Кво беше бе Вито ..
Бате Иво, не помирисвай забранения плод (grin) :P
Не по темата,само веднъж съм бил на прага на повръщане ,
като правих теста при Сашо.Гладно ама тежеше в стомаха.
Май тренировката е много важна тежи ли нещо в стомаха ;)
30.05.12
10:33
казано от ISB на 30.05.12, 10:30:
Не по темата,само веднъж съм бил на прага на повръщане ,
като правих теста при Сашо.Гладно ама тежеше в стомаха.
Май тренировката е много важна тежи ли нещо в стомаха ;)
Там и аз бях. Направо усещах как храната стигаше до гърлото, а аз стискам и тя не се връща и аз още стискам а тя идва още от отдолу. И след няколко минути борба си се прибра. Та не знаех кое е тренировката, защото след това имах мускулна на корема :D…
Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 30.05.12 10:33.
Хм, като се замисля.... май мусаката беше поне 700 гр ... много ми беше вкусна и доста ядох. Между другото, аз си я направих :)
Стака беше нещо от сорта на:
1) По време на тренировка 4 дози BCAA Blast;
2) След тренировка: 10 гр Креатин Монохидрат,15 гр глутамин, 400 мг Магнезий, R-Ala, бърз въглехидрат;
Добре изглежда, остава и да си ги взема нещата...
На мен ми беше ок при Сашо, най-хубаво ми беше на ‘асистирани’ набирания със Сашо :D
И най-гадно на кофичките хахаха.
Иначе аз мисля да пробвам следната схема тоя месец - БЦАА, глутамин, магнезиев цитрат + неопределено количество азотни бустерчета ( УЖАС, кефят ме много, мамка му!)
казано от Puppy на 30.05.12, 10:40:
...неопределено количество азотни бустерчета ( УЖАС, кефят ме много, мамка му!)
Мен ако питаш, недей влиза в тоя филм, че знаеш ли като попривикнеш да тренираш само на бустъри, после колко е криво да вдигаш без? :) Водят до пристраставяне буквално.
30.05.12
10:56
казано от Boby_ на 30.05.12, 10:51:
Мен ако питаш, недей влиза в тоя филм, че знаеш ли като попривикнеш да тренираш само на бустъри, после колко е криво да вдигаш без? :) Водят до пристраставяне буквално.
Аз съм на същото мнение за бустерите. Ще превикнеш към тях и когато нямаш покрай себе си една тренировка няма да може да направиш. Най-малкото ще се наложи някаква работа в къщи да свършиш. Примерно дърва да пренесеш и ще има чай да си изпия бустера че нямам паур :). Пък кво остава бетонче, цименче нещо. :D
30.05.12
11:01
По-лошото е, че в дългосрочен план буустърите покачват кортизола :)
казано от Десо на 30.05.12, 11:01:
По-лошото е, че в дългосрочен план буустърите покачват кортизола :)
Добре де, само до 4 пъти в месеца, на моите 24 тренировки 4 на буустер е ок, нали, нали, нали ? :) :) :)