20.07.09
11:44
Здравейте всички,
Предстоят морските удоволствия за мен, а вероятно и за много от вас. Обичам сутрин да тичам по плажа и след това да се потопя в спокойното море. Измислям си движения, които да са нещо като водна гимнастика, но би било чудесно, ако намеря някаква система от упражнения. Ако някой е попадал на такова видео, мисля, че за всички ще е полезно да го сподели. Благодаря и чудесни морски преживявания!
20.07.09
20:47
Ми аз знам за джогинг във вода ,че е мн ефективно и полезно ( важното там е да държиш кръста възможно най - изправен ) , иначе veronique e инструкторка по такава аеробика , мисля ,че тя може да ти помогне :)
Движенията във вода са доста по-улеснени и не бих ги нарекъл особено ефективни, но определено имат добро приложение при определени групи хора.
В Спарта има водна гимнастика - отиди няколко пъти и виж какво правят, може да е интересно.
Мислех за някакво видео. Има какви ли не щуротии с модерни имена, защо да няма и нещо такова. Не, че няма да се справя и с измисления от мен вариант, но ... Така де, ако някой е срещал нещо - бих го погледнала.
22.07.09
04:55
Да, с радост ще помогна по тази тема :)
Упражненията във вода със собствено тегло, както и с добавка на тежести, са адски много! Има специфични за водата движения, както и такива взаимствани от фитнес, каланетика, джогинг, бойни изкуства. Наистина дори самото тичане във вода, с редуване на интервали е доста добро. Може да се скача - със събрани крака и колене плътно до гърди, или разтворени крака - коленете отиват към мишниците, а торсът се навежда напред. Може да си вземеш нудълс (макарон) - http://www.wholebodymarket.com/images/P/NOODLE-1.jpg който помага на тялото да се задържи над водата, и в зависимост от това дали си легнала по корем или по гръб, може да се правят упражнения за крака - ножички, разтваряне на страни, както и различни видове коремни преси , включително и В-преси.
Можеш да намериш клипчета, но търси водна аеробика, защото водната гимнастика са по-леки упражнения и се практикува от бременни или хора с травми. В гуугъл има доста, както и във vbox.
Калоян, не съм съгласна с теб, имайки в предвид, че с това се занимавам - мога да твърдя от личен опит. Във водата тялото бори съпротивлението, ставите се щадят, но работата на мускулите се увеличава. Една тренировка може да е много изтощаваща, и повярвай - размазвам се във водата! Има различни варианти на аква-аеробиката, както казах гимнастиката са по-леки упражнения, при каланетиката няма скачане и вдигане на пулс, но класическата водна аеробика е много пауър :) Еееей елате на басейна да видите за какво става на въпрос: )
Всеки си има право на мнение, а и зависи къде ще попадне на тренировка. :)
Успех и хубав ден :)
Споделям моето мнение - със сигурност твоето е по-компетентно след като го практикуваш. А това за ставите определено е така и може би е най-големия + на този спорт. Но все пак си мисля че нормалният спининг е по ефективен от този във вода.
22.07.09
12:22
Разбира се, всеки има право на мнение, аз също споделих моето с най-добри чувства :)
Разлика в спининг на сухо и във вода има - и аз съм на мнение, че на сухо натоварва повече, но все пак се заговорихме за водна аеробика, а тя си е съвсем различно нещо:)
Но наистина горещо препоръчвам на хора, които имат проблеми със ставите, да практикуват водни спортове. Идваше една жена с доста наднормено кило, след практикуването на аеробика, мисля за около 6-7месеца, беше свалила 20-25кг, без проблеми в ставите, което е чудесно :)
Много благодаря на veronique. Аз съм по по-силните натоварвания и по-сухите спортове. Но не съм съгласна, че аеробиката във вода е само за хора с проблеми. За мен редуване на различни активности е най-добрия начин да се поддържа тонус и форма, тъй като всеки може да намери нещо ново и различно, което да му доставя удоволствие, а и всеки стил и спорт си имат свои предимства и недостатъци.
Аз обичам да ходя на къмпинг и най-приятния момент от денонощието е сутрин, когато е още прохладно, слънцето само гали, а морето е равно и спокойно. Обичам да тичам и да правя упражнения на плажа, но когато след това ги продължавам във водата, това само увеличава удоволствието от движението.
Имам дълъг спортен опит и това ми помага да си създавам свой “воден комплекс” упражнения. Но съвет от съмишленици винаги е добре дошъл. Благодаря на всички и прекрасни ваканционни преживявания на всички.
Може би нещо такова ще е полезно и за други:
http://www.wonderhowto.com/how-to/video/how-to-do-water-aerobics-exercises-231516/
Забавлявайте се!
23.07.09
14:02
Оо, разбира се, че не е само за хора с проблеми - но просто се заговорихме за стави и тн - във водата е голям плюс за следоперативни състояния, възстановяване, разширени вени, слаба мускулатура ...
Водната аеробика може да се практикува и от активно спортуващи, от начинаещи - просто тренировките се съобразяват с индивидуалното спортно ниво :)
Страхотен режим имаш, ние също правим такъв по време на моренцето :) Спортуваш, релаксираш... ох, хайде да идва август !!!