Моля за инфо, интересуващо много спортисти

AN

01.02.05
10:37

темата е модерирана от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=35801#35801
Здравейте, искам да попитам за конкретно мнение: 1. В период на изчистване може ли, удачно ли е да се използва едновременно креатин и ЕЛ - Карнитин? 2. Когато съм на НВД, но пия по 2гр протеин на телесно тегло мога ли да качвам чиста мускулна маса или само я запазвам да не гори? 3. Интересува ме как точно да качвам само чиста мускулна маса и малко по малко да чистя, дори и бавно.

01.02.05
10:57

Здравей и добре дошъл във форума. Пожелавам ти приятно и ползотворно време тук.
1. С добавките нямам опит, ще се намери кой да ти отговори по-компетентно.
2. Това, че си на НВД не определя дали ще качиш или само запазиш мускулната си маса. Калорииния баланс (не само) е определящ в случая.
3. За качваш чисто ти е нужен балансиран хранителен режим, в който приетите и изразходвани калории да са горе-долу равни.
Поздрави :)

Чисто теоретично като изключим ,че не обичам креатина:
Креатинът води до възстановяване на АТФ и провокира енергиен баланс чрез въглехидратите. Води и до задържане на вода.
Л-карнитинът пък помага на разграждането на мазнините... Предполага голям прием на вода и бърз обмен...
Не съм специалист, но мисля, че идеята е малко противоречива и по - скоро загубата на мускул се варди с прием на аминокиселини и белтъчини.
В един балансиран тренировъчен режим силов + кардио може и да намерят и двете място, но иначе като че ли .... Не знам - аз не бих приложил идеята. НЕ че нещо, но ми се струва, че някоя от целите няма да се получи и ще е напразен разход и тъпкане с химикали...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1