Това е интересно:
IV. Тълкувание на резултатите
Особено важни аминокиселини, които трябва да присъстват в храната на
спортуващи, са валин (VAL), левцин (LEU) и изолевцин (i-LEU).
Резултатите от извършения анализ показват, че тези аминокиселини
присъстват в значителна концентрация в анализираната хранителна
добавка и това показва високо качество като хранителна добавка за
спортисти.Остава да видим и пълната картина.
Треперете вносители на добавки :cheese:
Интересно е да само него и една от диаграмите успях да схвана :).
Да, наистина научно и на високо ниво е съставен протокола. Затова търпеливо ще изчакаме смляна информация.
Финални, онагледени резултати и в цифрово изражение - аминокиселинен профил на ПИККО Volactive 80% инстантен (Холандия).
Цитирам:
“Izprashtam ti i exel faila kam metoda FAAST, s kojto se presmjatat rezultatite. Spored smetkite po metoda koncentraciite v % za vsjaka aminokiselina figurira s cherveni cifri v tablicata. Sadarjanieto na tezi aminokiselini koito sa analizirani, e 55,3% (s cherveni cifri dolu) v analiziranata proteinova pudra. Ne e izvestnen obache procenta na triptofan i cistein - te ne se opredeljat sled solnokisela hidroliza. Sashtesvenijat rezultat e procentnoto sadarjanie na aminokiselinite kojto e opisan v tablicata s cherveni cifri i saotnoshenieto mejdu aminokiselinite.
Pri izchislenieto na procentnoto sadarjanie na aminokiselinite e vzet pod vnimanie i analitichnija dobiv za serin, treonin, hidroksiprolin i tirozin (sredno 60%) i za metionin (sredno 40%).”
Видно от таблицата и вследствие на разясненията, които получих, числото 55,3025 са грамовете аминокиселини в 100 грама пудра, като изключим триптофана и цистеина. Това са аминокиселините, КОИТО РЕАЛНО СЕ УСВОЯВАТ, а не тези, които се сочат върху етикета. Тези 55 грама са САМО АМИНОКИСЕЛИНИ, а всичко останало са мазнини, въглехидрати, абе всичко, което НЕ е аминокиселина. Триптофан, цистеин и аргинин НЕ се включват в сметките, защото не се анализират.
Този резултат, който имаме при всички положения е ЗАНИЖЕН, защото не включва трите аминокиселини, които изброих, а освен това има и други вещества, които са в протеините (не са само аминокиселини). Това, което е анализирано е леко занижено поради някой особености в изследванията, защото на 2-3 аминокиселини се взимат някакви осреднени величини (тук не съм много сигурен, какво точно говоря, понеже записвах думите на човека от лабораторията, но не се притеснявайте, ще имаме и лична среща, на която може да присъства който иска и да зададе лично въпроси, ако има такива).
Ако има въпроси, задавайте ги в темата РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕТО НА VOLACTIVE (ПИККО) в същия раздел, за да ги отправям директно към лабораторията.
Нека дискутираме анализите в другата тема “РЕЗУЛТАТ...”
Протокол от анализа (редактиран)
Хроматограма
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.11.09 19:24.
17.11.09
16:18
Тоест %тно съдържание около 60% излиза?
И става ли ясно от какъв източник е протеина? Тоест дали е чиста суроватка?
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 17.11.09 16:21.
17.11.09
16:24
Мисля , че източника на протеина не може да стане ясен от това изследване.Горе доло потвърди моите очаквания.Даже мислих ,че ще е под 50%.
Мнението беше редактирано от Powerg3n3ratoR на 17.11.09 16:27.
17.11.09
16:41
В всеки случей бих го предпочел пред родните “прозиводители”.Имаше една стара там в която бяха дадени анализи на доста родни фирми.Мисля ,че някой от вносителите я беше пуснал.Ако някой може да изкопае темата нека да я даде и да сравним нещата.(разбрах ,че въпросната тема е пусната от Power&Beauty; ,но в последствие е преместена)
Мнението беше редактирано от Powerg3n3ratoR на 17.11.09 17:01.
И все пак мисля че резултатът е добър. И тук нека се обърне внимание че 55% е процентът на аминокиселините , а не на протеините .
Аз вече зададох този въпрос,но просто никой не ми отговори.С риск да ядосам някой(за което предварително се извинявам) къде в Бургас или околността може да се намери този продукт?
17.11.09
17:44
shad чети :
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28359/P0/
Отговора е никъде
17.11.09
17:51
И все пак мисля че резултатът е добър. И тук нека се обърне внимание че 55% е процентът на аминокиселините , а не на протеините .
Предвид прдполагаемия профил общия белтък няма да е 2-3% повече. А протеините не са нищо повече от свързани аминокиселини, така че белтък без амино няма.
А до колко е добър... зависи от стандарта. Щом има разминаване излиза въпроса дали в друга партида няма да е повече, или по-малко белтъка.
Пуснах резултатите в отделна тема, защото тази вече не се посещава много и хората няма да научат скоро за резултатите.
shad чети :
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28359/P0/
Отговора е никъде
отговора е, че отскоро имат представителство, ама е малко сложно за обясняване къде е - с няколко думи в промишлена зона юг
18.11.09
06:58
Това са резултати получени след киселинна хидролиза, т.е. това са “свободните” аминокиселини след хидролизата - човека правил изследването го е казал. 100% хидролиза (разпадане до свободни аминокиселини) НЯМА. Казано по-просто след хидролизата има останали пептиди, съдържащи свързани аминокиселини. Май е трябвало да се определи аминен азот и да се умножи по 6.38 (ако се не лъжа) за суроватъчен протеин и да се види резултата.
02.02.15
09:57
В интернет намерих едно момче ,което се занимава с бодибилдинг от гр.Пловдив.Та това момче беше публикувало обява в нета ,че продава въпросен протеин купен от Гърция. Продаваше го на 16лв.килограма.Попитах го лабораторен анализ направил ли е за да го продава в нета ,а той ми отговори ,,че смятал в най-скоро време да направи ,защото дефакто не знае какво предлага на хората ,а действително ми каза ,че имало интерес за този Протеин Whey Pro 80%.от клиенти.След 7 дена му звъня и какво ми съобщава...
Майна свалям протеина от сайта защото не отговаря на истината.Питам го какво стана ,колко процента ти показа на анализа-каза ми ,че е под 60% !!!!!!!!!!!!!!!
Още едно доказателство направо от Гърция!!!!
Чел съм сертификата на фирма Пико и пише ,че е 80% наистина,но сертификатите нали знаете как се издават под масата.За 10 000хил.лв. под масата ще напишат на сертификата ,че протеина е 100%.