23.07.09
07:54
СПРЕТЕ ГЛАСУВАНЕТО, КАКТО И ИЗПРАЩАНЕТО НА ПАРИ!!!!! АКО СЕ РЕШИМ ДА ПРАВИМ СЛЕДВАЩ АНАЛИЗ, ЩЕ ПУСНЕМ НОВА АНКЕТА.
Темата беше редактирана от Стоянчо на 02.10.09 07:52.
Гласувах за Пикото, според мен си струва точно за него. Може накрая всички да му станем фенове :lol:
Ще дам пари, за който се реши в крайна сметка.
Объркал съм раздела... Моля да преместите темата в общи за хранителни добавки.
Ааа да питам някой може ли да ми даден линк с този протеин на Пико,защото влизам в тяхния сайт и не намирам нищо...
http://www.pic-co.com/bg/
23.07.09
15:53
Гласувах за ПИКО поради простата причина ,че другите протеини са на доказали се марки и им имам достатъчно голямо доверие за да ги ползвам.300 лева ми се струват реалистично да бъдат събрани. Както върви гласуването по 10-15 лева вярвам , че ще могат да се отделят от повечето хора тук.
23.07.09
18:14
Пико...
Мисля,че има надежда...
И аз гласувах за Пикко!
Предлагам всеки, който гласува, да остави поне името на протеина, който е избрал. После, като тръгнат да се събират парите, да се знае от кого да се търсят.
Още 18 чавета да се навият да отделят по 10лв и сме готови с анализа на Пикко-то : )
23.07.09
19:23
Хайде и аз да се включа като един брой ....чаве .... Така като гледам всички гласуват за Пико и аз ще си дам гласа за него, в предните теми съм обяснявал мотивите си.
ASN - American Whey
Смятам, че е несериозно да се изследва протеин за 5лв като това пикко, вие колко процента мислите ще е аз мисля към 55-60 най-много... да не говорим какви примеси може да има, които няма да излязат в изследването...абе вие сериозно ли си го зимате тоя протеин?!?
И аз гласувах за Пикко!
Предлагам всеки, който гласува, да остави поне името на протеина, който е избрал. После, като тръгнат да се събират парите, да се знае от кого да се търсят.
Още 18 чавета да се навият да отделят по 10лв и сме готови с анализа на Пикко-то : )
Независимо за кой протеин си гласувал, даваш пари, това е първоначалната идея. За всеки случай в накрая ще попитам всеки гласувал дали наистина ще даде пари.
Излиза, че вече сме готови за анализ на 1 протеин, като всеки даде 10лв., защото са гласували 30+ души.
Още утре отивам до банката за да проверя как ще е най-удачно да се съберат парите.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 23.07.09 20:47.
23.07.09
21:11
Аз предлагам парите да се събират на ръка
23.07.09
21:29
Предложението се отхвърля, защото не е приложимо за тези извън София. Стоянчо надявам се си предвидил да има пари и за самата проба.
23.07.09
21:48
Предложението се отхвърля,
:D
Добре де,може да се съберат парите по области.Например събират се пари от Бургас;Варна;Долни Богоров;Чепръчево;София.Изпращат се по някакъв начин и воала.
23.07.09
21:52
СПАМ !
emzo
Стоянчо за мен най удобно да имаш някаква банкова сметка, влизам в коя да е от хилядата банки и ти ги превеждам, разбира се за доказателство мога да ти изпратя сканирания документ за извършен превод.
Мнението беше редактирано от emzo на 24.07.09 04:28.
СПАМ !
emzoСтоянчо за мен най удобно да имаш някаква банкова сметка, влизам в коя да е от хилядата банки и ти ги превеждам, разбира се за доказателство мога да ти изпратя сканирания документ за извършен превод.
Да, днес ще дам сметката, на която да се преведат. Явно Пикко ще бъде протеина. Откъде може да се купи някакво количество за да се тества? Има ли някой от София, който да има в наличност от тази пудра и може да услужи? Ако няма такива по какъв начин може да се поръча? Гласувалите са 33 души, което означава 330 лева. 300 лв. за анализа и 30 лева все ще стигнат за известно количество български протеин. :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 24.07.09 06:24.
Бройте ме и мене - нямам предпочитания кой ще се изследва, важна е идеята!
Даже, да си призная, бих искал да изследваме постепенно от всички марки по един протеин.
Защото понякога има изненади.
И тъй като съм главния виновник за популяризирането на протеина от складовете на ПиКо съм готов да закупя и да предоставя за проба известно количество от него.
Имам една молба - понеже протеина е в чували и не ми се дават пари за цял чувал, да има поне един свидетел с мене - примерно Стоянчо - да няма съмнения, че съм манипулирал пробата.
:)
24.07.09
06:44
ПИКО може да се купи от склада в София. С парите над 300-те лева се плаща таксито до там и обратно и килограм (9,86лв) от него. Това е за 80%-тната суроватка, тъй като тя би трявало да представлява по-голям интерес от 65%-тната.
Добре, съгласен съм, отиваме с mitaka101 до склада и купуваме 80% суроватка. Можем да го направим още в понеделник или вторник. Ще се свържа и с лабораторията и ще попитам кога има възможност да сключим договор. Предполагам mitaka101 няма да има нищо против да присъства на сключването на договора, също като свидетел, че няма нищо гнило. А ако някой все пак има съмнения, то нека се чувства поканен да дойде с нас!
24.07.09
07:14
Стоянчо мисля, че малко избързвате, твърде е възможно при сключване на договор да ви искат капаро, а защо не и цялата сума за изследването. Само, че не са събрани парите, предполагам самото събиране ще отнеме няколко дни.
mitaka101 харесва ми идеята ти, предполагам няма да е проблем на всеки месец два да даваме по 10 лева и така да тестваме различни марки.
Имам следния въпрос: протеинът Пикко има ли нещо като етикет, някакъв аминопрофил, който може да бъде сравнен с направения анализ?
Здравейте!Малко късно видях подновената тема, но и аз отново съм готов да подкрепя каузата, с колкото трябва.Предпочитанията ми са за П.И.К.О поради простата причина, че все пак е доста евтин и ако се окаже, че е и качествен.....Ако е от него какво ще кажете за холандския инстантен?
Мнението беше редактирано от me4oka83 на 24.07.09 10:47.
24.07.09
08:17
има нещо като етикет, но няма аминопрофил.
въпреки това като видим аминопрофила след анализа ще го сравним с другите протеини да видим дали ни устройва :)
24.07.09
08:30
Да се надяваме,че никой от склада не чете форума,и да ни дадът някой неовкусен протеин на NOW :D
24.07.09
09:15
Може ли един въпрос за този протеин на ПИКО понеже на мен не ми е известен. Цена , къде го има(навсякъде ли в България го има) ,онлайн и т.н.
И как ще се съберат парите ?
24.07.09
09:31
Мисля, че това се прави с цел да се види дали етикета отговаря на истината. Когато няма дани на етикета, няма какво да се сравнява освен, както каза Александър - сравнение с други протеини.
24.07.09
09:35
Мисля, че това се прави с цел да се види дали етикета отговаря на истината. Когато няма дани на етикета, няма какво да се сравнява освен, както каза Александър - сравнение с други протеини.
Сравнява се това,дали има смисъл да се дават по 50 лева за 1 кг протеин,при положение,че за 9 лева получаваш същото качество ;)
Сравнява се това,дали има смисъл да се дават по 50 лева за 1 кг протеин,при положение,че за 9 лева получаваш същото качество ;)
Ако не и по-високо качество дори... но това е така защото търговците на насипни протеини влизат в положението на трениращите и продават без надценка..
Е, редно е да се каже, че дори и Пико да е действително 80%, не забравяйте, че в американските протеини има включени и други благинки като например ензими за по-добро усвояване на белтъка.
Да, принципно замисълът на инициативата бе точно това - да се провери дали написаното на етикета е истина. Затова попитах дали Пико имат етикети. Лаически погледнато на нещата ние знаем, че протеина се води 80%. Анализът може да каже какъв е грамажа на отделните аминокиселини, чиито сбор лесно може да се съпостави с твърдението дали протеина е 80%.
Няколко въпроса, по които внасям уточнение:
1. Всеки, превел пари по моята сметка (която ще напиша по-долу) получава от касата т.нар.вносна бележка. За да не стане така, че някой да твърди, че е превел пари, а всъщност да не го е сторил, бих помолил всеки да снима вносната бележка и да я изпрати на e-mail: abvbg@abv.bg
2. Аз съм в София до 7-ми август (петък) включително, т.е. това би била датата на която най-късно трябва да сключим договор с лабораторията и да им предадем протеина за анализ.
3. Моля, всеки, който е гласувал “ЗА”, независиомо за кой протеин, да ми изпрати потвърдително ЛС, че ще даде пари за протеина, който е избран с мнозинство!
4. Имайте предвид, че събота и неделя банките не работят.
5. Наясно ли са хората, които са гласували за протеин, РАЗЛИЧЕН от лидера в момента, че и те трябва да участват с 10лв. въпреки, че няма да се изследва пудрата, за която те са гласували??? (малко повтарям т.4, но смятам, че е важно, защото 100% има хора, които не следят едногодищното развитие на темата).
6. Открил съм сметка, която е САМО ЗА ТАЗИ ЦЕЛ (т.е. в момента в нея има нула лева), т.е. ако не всички дадат парите за анализа и се съберат примерно 150лв., аз ще ги изтегля и ще ги давам на всеки ЛИЧНО. Т.е. който е от провинцията ще има възможност да си ги получи, ако и когато дойде в София. Защото ако трябва да връщам парите по банков път до банки различни от първа инвестиционна, това за мен ще са допълнителни разходи.
7. Пращайте парите СЛЕД КАТО ПУСНА СЪОБЩЕНИЕ В ТЕМАТА, ЧЕ ВСИЧКИ СА ПОТВЪРДИЛИ, ЧЕ НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА ЗА КОЙ ПРОТЕИН СА ГЛАСУВАЛИ, ЩЕ ДАДАТ ПАРИ!!!
Тази вечер ще помоля да ми изпратят списъка с гласувалите и до всеки ще изпратя ЛС със запитане дали потвърждава участието си с 10лв. Следователно събота и неделя ще чакам отговорите и от понеделник дай боже да започнем събирането на парите :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 24.07.09 13:04.
Ето и сметката:
IBAN: BG95FINV915010BGN0N12S
Трите ми имена също ще са нужни: Стоян Стоянов Ралев.
Ако питат за предназначение на превода - пишете анализ.
*само НУЛИ има в номера, а не буквата “о”! :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 24.07.09 12:55.
24.07.09
12:45
яьа
Съжелявам, затрих си постинга.
Ще следя темата.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 24.07.09 12:46.
а в коя банка?
Сметката ми е в Първа инвестиционна. Но това няма значение, в която и банка да отидете, те като прочетат IBAN-а и им става ясно коя е банката получател.
Ааа да питам някой може ли да ми даден линк с този протеин на Пико,защото влизам в тяхния сайт и не намирам нищо...
http://www.pic-co.com/bg/
Незнам защо, но системата упорито отказва да ти върна ЛС.
Стоянчо имаш лс...
Мнението беше редактирано от Костадин на 24.07.09 15:03.
Помолил съм администратор да ми изпрати списъка с гласувалите за да изпратя ЛС дали потвърждавате гласуването, но още нямам отговор. Затова ще помоля още никой да не ми изпраща пари!
Малко късно го прочетох, но така или иначе не знам кога щях да успея иначе. В моята любима Уникредит ми искаха 6 лв. за превода, но в ПИБ е безплатно, тъй като сметката е в тяхната банка.
27.07.09
16:50
Стоянчо аз пак нещо не разбирам...защо ти е списъка че потвърждения и т.н. аз съм ти потвърдил отдавна ти на мен също, не виждам проблем да не ти пратя парите. Днес тъкмо влязох в темата да препиша сметките и видях, че засега не събираш. Нека тези които сме потвърдили да ти изпратим, а докато изпращаме ти вади списък и сравнявай кой не ти е изпратил, все пак имаме само още няколко дни. За които трябва да съберем парите ти да видиш кой е дал кой не дали стигат вече, да сключиш договора, отделно самото изследване и то ще има технологично време и т.н. Гледам вече има 48 гласа дори десетина човека да не пуснат пак ще стане работата ..
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 27.07.09 16:51.
Само да вметна, че тази анкета си е един вид анонимна и списъка с гласувалите е нарушение на личните права.
Поне така ми каза администратор в друг форум, при молба от моя страна за списъка с гласувалите !
Аз си мисля, че трябва в първия пост (в началото на темата) Стоянчо да пусне списък на хората, които са дали пари за каузата. И като се събере необходимата сума - да се направи изследването.
Тоест който има желание да превежда парите и да се знае, че има еди-колко си събрани и трябват още толкова и толкова.