29.07.09
09:04
Първо съжалявам за раздела, но прецених, че е най-точния.
Аз съм на 17г 180см 70кг. Ходя на фитнес от около 5 месеца и съм доволен от резултата. За някои 180/70кг звучи перфекно че даже и малко, но аз смятам че съм малко мазен и исках и все още искам да сваля леко, не че сега съм зле просто исках да съм по-добре. Затова започнах НВД, до тук добре, но първо, че нямам воля и лесно се демотивирам, пък и яденето е любимото ми занимание, което естествено усложни нещата още повече. Та горе доло от НВД-то имаше малък ефект, защото го спазвах малко време и често “мамих” така да се каже. Продължих да си хапвам както обикновенно и реших отново да опитам. Този път обаче издържах по малко от седмица- демек пак провал, но беше доста строго пък и наблегнах на кардио и имаше известен резултата- станах 68кг без да ми пада силата, даже продължих да си подобрявам резултатите в фитнеса, но предполагам съм свалил и мускул. И сега мислех, че аз реално не искам да свалям кг просто искам да си стопя мазнините и те да се заместят с мускули. Та стигнах до решението да си ям всичко, но да се старая да ограничавам хляб, тестени изделия, сладко, мазно и пържено колкото мога. Измислих начин, който теоретично (поне според моите познания, чел съм малко не съм съвсем невеж) да ми помогне да направя това. Та свавам сутрин рано ям само грейфрут( доколкото знам подпомага топенето на мазнини) и отивам да тичам 40-50мин крос с горе долу добро темпо някъде 6-7км се връзва, после ям приемам протеин, после хапвам нещо богато въглехидратно отивам на фитнес, следва пак протеин, остатъка от деня ям квото ми скимне, като гледам да не прекалявам с опоменатите по горе неща и довечера пак права крос 45-50мин само ако не съм ходил на фитнес този ден (ходя през ден), ако съм ходил правя упражнения във вкъщи, защото крос фитнес крос си е тегаво все пак, да не зема да се повредя нещо :cheese: . Та сега на въпросите. Смятате ли изобщо че да сваляш мазнини и да качвап мускулна маса едновременно е възможно? Дали да не ям половин грефрут вместо един, има ли някаквно значение или изобщо да не ям нищо и да тичам на напълно празен стомах? Знам, че след кардио продължават да се изгарят мазнини и е хубаво да се изчака преди да ядеш, но това включва ли протеин ( под протеин имам предвид извара и белтъци, засега не си купувал, но ако върже на покер сигурно ще си зема) ? Абе изобщо кажете ми какво се прави преди и след кардио за да се увеличи резулатата, бих желал и да знам както си прави преди и след фитнес за да мога да продължа да си трупам мускули. Гледам да спя около 8 часа дневно но това понякога, всъшност доста често става на шест, ако има някакво значение изобщо... Като цяло съм пред компа цял ден, понякога излизам но тва едва ли минава за някакво натоварване. Също гледам да не се застоявам и на час се старая пет минути да извършвам някакво действие. Благодаря на всеки, който е прочел темата ми. Чувствайте се свободно да критикувате, все пак за това пускам тема. :)
Здрасти. Още си твърде млад, така че си хапвай и не се притеснявай. Гледай само да приемаш по-качествена храна и да ограничаваш “вредните” такива. Преди кариото можеш да хапваш греийпфрут, да пиеш зелен чай и най-добре да приемаш доза BCAA. След кардиото пак доза BCAA и/или доза протеин (суроватъчен). Преди и след тренировка по принцип е хубаво пак доза амино/протеин, но ще ти излезе малко по-скъпичко. Като цяло се стреми да приемаш много и качествена храна, а добавките ги приемай преди кардио и след тренировка примерно.
29.07.09
15:32
Охоо много си дебел.. 68 килограма на 1,80 това е много. Отслабни поне 18 килограма и тогава пиши пак.
Ти осъзнаваш ли какво е хубаво мъжко тяло според мнозинството от хора ? Такова което има мускули по него и е релефно а ти искаш да отслабваш при твоя ръст с тия килограми..
Имаш малко мазнини , но по-добре първо качи килограми след което направи диета с която да изчистиш мазнините. В този момент ти нямаш много какво да орелефиш.
Още един съвет: Не играй хазартни игри !