02.08.09
13:14
В списъка тук http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts/ е дадено , че пилешкото (дори филето и без кожата), е с по-голямо съдържание на холестерол от това в свинското месо! В повечето източници е тъкмо обратното. Дали това е грешка?
Аз до сега трябваше да съм със запушени вени вече след толкова килограми пилешко... :)
То ако холестерола в храната имаше значение за запушването на артериите, аз трябваше да съм мъртъв.
Мнението беше редактирано от Петко К на 02.08.09 14:24.
02.08.09
15:06
казано от Финдо на 02.08.09, 14:11:
Аз до сега трябваше да съм със запушени вени вече след толкова килограми пилешко... :)
Ако си изследваш холестерола редовно, е добре:-) На мен въпроса ми беше дали данните в таблицата са верни, и ако не, модератора да я коригира... Защото може и дргутие данни да са грешни
07.08.09
21:44
Има добър и лош холестерол. Важно е съотношението ;)
Мнението беше редактирано от Ivan Boichev на 07.08.09 21:45.
08.08.09
07:26
казано от Петко К на 02.08.09, 14:24:
То ако холестерола в храната имаше значение за запушването на артериите, аз трябваше да съм мъртъв.
Зависи ти изразходваш този холестерол,а някой който кибичи по цял ден на ТВ мислиш ли че няма този проблем вече. :)
08.08.09
10:34
Ехоооо да не забравяме и че холестеролът е прекурсор на дхеа, тестостерон, естроген и други стероидни хормони. Както горе казаха има си добър и лош (ХДЛ и ЛДЛ). Самото тяло също си произвежда холестерол. В крайна сметка е важно съотношението на добрия и лошия като концентрации в кръвта. Важен е този, който остава в тялото, а не непременно този, който влиза с храната.