07.08.09
18:02
Здравейте.
Преди време пуснах тема за помощ с изготвянето на хранителния ми режим , но не получих нужния отговор. Проблема с режима ми идва от това , че съм от село и сега през лятото има много работа и просто не мога да се храня през равни интервали от време. Изчетох доста за хранителните режими и си изготвих сам следния режим :
1. Закуска - 7 : 00 - 50-100 гр. овесени ядки + кисело мляко и мед .
2. 10 : 00 часа - 2 - 3 цели яйца + сирене и 1-2 препечени филийки хляб( ако може де :) ) .
3. Обяд - с него имам проблем , тъй като нямам финансовите възможности всеки ден да ям месо и риба , може ли да ми препоръчате нещо , с което да ги заменя .
4. 17 : 00 часа - пак като закуската или накъкъв плод ( ябълка , банан ) .
5. Вечеря - същия проблем както при обяда .
6. Преди лягане - 100 - 150 гр. обезмаслена извара + орехи.
На 16 години съм , тежа 77 кг . височина 178 см. Не водя застоял начин на живот , като освен селската работа почти всеки ден играя футбол или ходя на разходки с приятели . Все още не смятам да почвам режима , сигурно към началото на септември ще е началото , защото тогава свършва работата , а тогава ще имам и малко свободно време за фитнес . Пуснах темата , защото знам , че в сайта има доста компетентни хора , които могат да ми помогнат .
Чакам отговори :) .
08.08.09
15:27
доколкото разбрах искаш да си понижиш теглото,така ли?
Обяд-100гр шунка-гледаш да е качествена.
вечеря-консерва риба тон.
2рата закуска ще минеш без 2те филии,може да вкараш кисело мляко или прясно
като цяло,ако искаш плодове-сутрин,зеленчуци поти с всяко ядене лапай
09.08.09
07:11
Той е на 16. Организма му се развива и има нужда от много неща.
Защо да не си хапва хляб? Стига да е пълнозърнест/ръжен не виждам проблем, пък и е в първата половина на деня.
Към автора - първо какви са ти целите с този хранителен режим?
относно въпроса ти:
за обяда и вечерята аз ще те посъветвам следното: избягвай шунките и консервираните храни /да, рибата тон в собствен сос може, но не е препоръчително да се прекалява с нея - може би няколко (2-4) пъти седмично/. В дните, когато нямаш възможност за месо, приемай повече яйца (яж ги цели); извара. Един вариант за обяд - омлет от 3 яйца в масло, може да сложиш кашкавал/сирене/извара + голяма салата. Засищащо и вкусно е:)
Включи понякога и сурови ядки, набавяй си мазнини. Слагай зехтин, маслини в салатките.
Работата е несъвместима с повечето диети. Изчакай да приключи работата през лятото и пробвай да караш предимно на месо/яйца/риба/извара и зеленчуци. Избягвай кашкавал, сирене, всякакви зърнени и бобови храни (включително всичко направено от брашно), мазнините, захарта и ограничи плодовете и млякото. При всички положения силата ти ще намалее доста и бързо ще се уморяваш, поради което не е добра идея да тренираш много докато сваляш килограми. Ето примерното ми меню, докато бях на диета:
29 март
Закуска: Ябълка, мед.
Обяд: Зелева салата, 2 пържени яйца, мед.
Вечеря: Половин скумрия, зеле.
30 март
Закуска: Ябълка, кафе със захар.
Обяд: Скумрия, стотина грама обезмаслена извара Дядо Либен, зеле, кафе.
Вечеря: Домат с извара, кола лайт 330 мл.
31 март
Закуска: Портокал.
Обяд: Пилешка пържола, домат с извара.
Вечеря: Домат, краставица, извара.
1 април
Закуска: Портокал.
Обяд: Извара, домат.
Вечеря: Домат, краставица, извара, 3 маслини.
2 април
Закуска: Грейпфрут.
Обяд: Омлет с извара (2 яйца, доста извара), една филия хляб, един домат, 3 маслини, 30 мл. мляко.
Вечеря: Домат с извара, пиле със зеле, кола лайт 330 мл.
3 април
Обяд: Пиле, краставица,извара.
Вечеря: Домат, извара, яйце и зеле.
4 април
Обяд: 2 яйца, морков.
Вечеря: Омлет с извара и соев сос (едно яйце, малко извара), зеле, малко протеин.
5 април
Обяд: Зеле, извара, протеин.
Вечеря: Половин скумрия, зеле, малко цвекло.
Явно доста съм наблягал на изварата. Пък и на вкус не е зле.
09.08.09
08:48
Това си е било чист глад !
Не е разумно да съветваш едно 16 годишно момче да се “храни” по този начин - това си е лично мое мнение и не задължавам никой да се съобразява с него, но менюто ти е било под сякаква критика - например целия ти 1.04 ми е като гарнитура към пържолата, която ям на обяд! А съм жена, и също съм период на сваляне.
С подобна диета само ще си забави метаболизма и ще свали не само мазно, но и мускул + ще се върнат килограмите задължително.
Минала съм го този път.
Ако някой иска да сваля килограми - как ще го направи, при положение, че приема повече калории, отколкото изразходва? Протеинът е в достатъчно количество, за да не се губят мускули, а и ако наистина целта е сваляне - 2-3 седмици няма да навредят. По-скоро човекът е сбъркал раздела, тъй като килограмите му са добри за този ръст. Аз досега не съм губил забележимо количество мускули с такава диета, за сметка на това свалих 17 килограма, които нямам намерение да качвам пак. Освен това нисковъглехидратните диети не са много за препоръчване при жените, вероятно знаеш колко често водят до хормонални проблеми.
Здравейте отново.
Благодаря за мненията , но мисля , че ясно съм написал какви ми са целите с този режим и , че не смятам да го почвам сега , а от септември , когато свършва работата , защото сега нямам време за режим и фитнес . А целта ми е да сваля 4-5 килограма не повече и малко релеф да направя нищо повече . Това е засега , чакам още мнения :) .
Подкрепям Вероника. Момчето е на възраст, в която трябва да се храни разнообразно и да яде, а не да гладува. Да не говорим, че май няма и какво да сваля, ако съдим по ръста и кг. му.
Твоята диета, moonclub, си е била чист глад. А проблемите на жените при нисковъглехидратните диети идват от занижената консумация на мазнини.
П.П. За да не е офф - ограничи тестените и хлебни изделия, млечните и плодовете - съсредоточи ги до обяд/ранния следобяд. Вечер яж месо/риба/яйца със зеленчуци, извара. И, за да е всичко изрядно, можеш да си сметнеш ОКБ в диапазона -200, -300 от темата на Емзо. Ако пък не ти се смята - просто вечер избягвай въглехидратите и готово. На тази възраст всичко става по-лесно.
Мнението беше редактирано от Инис на 09.08.09 09:34.
Не съм съгласен, че е заради малкото мазнини:
http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=3415
“Предполагам това е общата причина на всички нас, защото не е нормално сигурно от 10-ната редовно пишещи жени тук, половината поне да имаме един и същ проблем с цикъла.
От храната се съмнявам че е, защото както каза кремкарамел, това е едно много добро хранене, все пак не гладуваме на чай и плодове.”
Там явно смятат, че е от спорта.
Иначе към автора - лично аз бих препоръчал леко намаляне на въглехидратите и мазнините - вместо сирене и кашкавал яж извара, по-малко хляб, газирано и бира, повече плодове и зеленчуци, избягвай пърженото.
Нямах намерение да генерализирам, moonclub. Ниските мазнини не са единствената причина за подобен род проблеми. Девойките от спайдърския форум би трябвало да са доказателство, понеже всички там се хранят високомазнинно.
Мисълта ми беше по-скоро за такива проблеми, съпътващи класическото НВД, което част от жените разбират като екстремно намаляване (дори изключване) на мазнините.
А емоционалният стрес, даже и без тренировки и тежки натоварвания, също може да е причина. Но това е предмет на друга тема.
По тази - можеш да погледнеш и дневниците на момчетата, които свалят. И да си откраднеш някоя идея за храненията през деня.
@moonclub, изкренно се надявам автора грам да не те послуша, защото толкова много глупости наговори че нямат край...
Сериозно, за теб свалянето на кг е диета, глад, безсилие и т.н.
Малко ми е странно тези твоите диети да не ги гледаш от “Космополитан” ?
Според мен няколко седмици предимно на протеини няма да навредят повече, отколкото сланина с яйца за закуска всеки ден. Ако имаш по-добра идея - сподели я. При мен тази диета дава отлични резултати - свалям мазнини без видима загуба на мускулна маса. Все пак всеки сам решава какво да яде.
“@moonclub, изкренно се надявам автора грам да не те послуша, защото толкова много глупости наговори че нямат край... “
Кажи кое по-точно не е вярно от това, което съм написал?
moonclub, та ти живееш с няколкостотин калории ! Това е форум за фитнес и здравословен начин на живот!
казано от Владимир92 на 09.08.09, 20:38:
moonclub, та ти живееш с няколкостотин калории ! Това е форум за фитнес и здравословен начин на живот!
По-скоро с 3000 за да поддържам 85 килограма. Ако свалям, свалям с разумния минимум
Недей да пишеш глупости на момчето ти луд ли си?Да не яде плодове на 16 години?!?Момчето работи тежка работи и играе футбол,и хляб бате може по-малко да си хапваш и плодове,винаги като можеш месо и т.н.И моля те не слушай такива кретенски съвети аз точно на 16 слушах такива съвети и се върнах 1 година назаде в тренировките.Хахахах 3000 калории от 1 грейпфрут 2 яйца и една хапка извара моля ви се такива мнения са опасни за хората,аз това на НВД както съм сега не ми прави и 1/4 от яденето.Пък и изобщо не вярвам,че мъж който примерно ходи на каквато и да е работа(дори и да не ходи) и на фитнес може да изкара 1 ден с такова хранене.Моля ви се такива мнения трябва да се трият,има хората които вярват(както мен като бях на 16) и стават големи бели,хипогликемии и припадания!
Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 09.08.09 21:54.
Явно не четеш. Става дума за максимум 3 седмици след приключване на работата. Аз ям 3000 килокалории не когато свалям, а когато поддържам килограми. Иначе става и иначе - намаля храненето с една филия хляб дневно и след година ще свали тези килограми.
казано от moonclub на 10.08.09, 05:21:
Явно не четеш. Става дума за максимум 3 седмици след приключване на работата. Аз ям 3000 килокалории не когато свалям, а когато поддържам килограми. Иначе става и иначе - намаля храненето с една филия хляб дневно и след година ще свали тези килограми.
За теб явно всичко е кантар...
По-добре се спри.
Така първо за равните интервали, не е нужно. Организма са му достатъчни 4 добри хранения за деня. Не се обременявай да ядеш през 2 часа, тъй като е доста и ангажиращо а разлика няма да откриеш.
За 16 години нямаш нужда да спазваш някакъв строго определен хранителен режим, най-просто тъй като имаш реалната възможност да хапваш доста качествена храна - ами прави го. Наблягай на яйца, месо, риба, сирене, мляко, зеленчуци, пълнозърнести продукти, повече вода и движение през деня. Това е то :) Успех.
Благодаря за мненията на всички.
Значи мога да си хапвам хляб стига да е пълнозърнест или ...
И още нещо - какво е най-добре да хапвам преди тренировка , защото са ми казвали , че 1-2 яйца са достатъчни , ако не е така , моля кажете :) .
казано от Nadal на 10.08.09, 17:30:
Така първо за равните интервали, не е нужно. Организма са му достатъчни 4 добри хранения за деня. Не се обременявай да ядеш през 2 часа, тъй като е доста и ангажиращо а разлика няма да откриеш.
За 16 години нямаш нужда да спазваш някакъв строго определен хранителен режим, най-просто тъй като имаш реалната възможност да хапваш доста качествена храна - ами прави го. Наблягай на яйца, месо, риба, сирене, мляко, зеленчуци, пълнозърнести продукти, повече вода и движение през деня. Това е то :) Успех.
Благодаря за мненията на всички.
Значи мога да си хапвам хляб стига да е пълнозърнест или ...
И още нещо - какво е най-добре да хапвам преди тренировка , защото са ми казвали , че 1-2 яйца са достатъчни , ако не е така , моля кажете :) .
Човече не се вкарвай в някакви филми,естествено че можеш да ядеш пълнозърнест хляб,че тои има по нисък г.и. и от ориза и от картофите.Аз даже като чистя на нвд много често въглехидратите ми идват от хляб вита на препечени филийки просто са съобразени с нужното количество за деня.
@moonclub - колкото по-бързо си изтриеш поста с примерната диета - толкова по-добре за имиджа и реномето ти сред другите съфорумци. Диетата ти наистина е от космополитан. Даже там са по-щедри от към храна.
Въпрос на избор. Както се вижда менюто не е примерно, а напълно конкретно. Беше част от диетата ми, когато се наложи бързо да сваля доста килограми. Когато времето не е важно - стават и други, но с тази диета свалям по 200 грама мазнини дневно, а както споменах нямам забележима загуба на мускулна маса или сила.
11.08.09
06:06
казано от moonclub на 11.08.09, 05:48:
с тази диета свалям по 200 грама мазнини дневно
Сваляш 200 грама тегло, но не 200 грама мазнини разликата е същественна.
Аз също бих те посъветвал да послушаш, хората с повече стаж, за да не объркваш потребителите с по малък такъв.
казано от Иван Шишманов на 11.08.09, 06:06:
казано от moonclub на 11.08.09, 05:48:
с тази диета свалям по 200 грама мазнини дневно
Сваляш 200 грама тегло, но не 200 грама мазнини разликата е същественна.
Аз също бих те посъветвал да послушаш, хората с повече стаж, за да не объркваш потребителите с по малък такъв.
Не, свалям по 200 грама мазнини и 280 тегло. Разбира се диетата е подходяща за не повече от 2 месеца. В момента съм увеличил въглехидратите, като основната част идва от плодове.
Moonclub,че те режимите на д-р Емилова са по-добри от твоите!
Този сайт да вземат да го закрият вече.
Не сваляш мускул,защото няма такъв явно...
Мнението беше редактирано от Финдо на 11.08.09 08:27.
11.08.09
10:09
Форумът е за здравословен начин на живот, а конкретното меню, което си дал е далече от здравословно.
Казваш, че диетата е подходяща за не повече от 2 месеца. Да ти кажа и 2 седмици са и много.
@Nadal, хапвай си пълнозърнест хляб спокойно;
преди тренировка - бавни въглехидрати и белтъчини. Като цяло гледай на всяко хранене да имаш източник на протеини - дали ще са яйца, извара, сирене, месо :) + комбинация със зеленчуци
Според мен мазните диети са далеч по-нездравословни от тази, особено що се отнася до жените. Дадох и пример защо.
11.08.09
11:16
Абсолютно!
Плюс това, да си видял някой да съветва автора да спазва точно определена диета? освен теб, разбира се, с предложението за тотален глад.
Момчето си имаше конкретни въпроси , не питаше “препоръчайте ми диета”, а: “какъв да ми е обяда/вечерята, когато няма месо”.
Пиша последен пост тук, защото явно няма смисъл.
Само ще ти споделя:
1.Била съм на подобен режим на твоя - доста сходен. Свърших на системи, свалих, но след време килограмите се върнаха. Бялото на очите ми, и като цяло кожата имаха странен мътен отенък.
Припадала съм от глад (каквато е била и твоята диета).
2. Да, сега съм на високо-мазнинен режим. Чувствам се добре - жизнена, енергична. Тренирам и съм СИТА! Не ми стърже корема и не ми се вие свят дори само от ходенето.
3. Хормонални проблеми - имах ги много преди да увелича мазнините, имах ги когато гладувах, имах ги когато бях само на протеини.
изводите си направи сам!