Раздел "фитнес опит ++" - развитие и участващи потребители

Прескочи до:

09.08.09
19:34

Раздел, в който определени хора (специално подбрани) да могат да пускат теми.
Целта е мнениията и съветите там, да са от компетентни хора.
Без определени правила за влизане във VIP раздела.Т.е. определени хора решават, кой е VIP и кой не.

Идеята е породена от разговори между потребители на форума.

И доста от тях заслужават титла VIP.

Да имаме място без спам, без мелодрами, без .... няма да изброявам имена .... засега.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 15.01.10 20:04.

09.08.09
19:35

Аз съм за - по този начин ще се отсее място където информацията ще е потвърдена и ще може да се раждат истински дискусии без някой да оцапа работата с 2-3 мнения ала “Г-н Щанга” - а и ще е полезно за начинаещите които ще се научат кое как се прави ;)

09.08.09
19:39

Отчитам се с позитивен вот.

emzo предложението ти съгласувано ли е със собственика на сайта

09.08.09
19:48

Зарибено ми звучи.”Есенцията” на форума.За.

09.08.09
19:52

Аз пък си мисля че дали ще те определят за вип или не ще зависи от това как се държиш, с кой си съгласен и прочие.Тоест така наречените вип потребители няма да са избрани според познанията им.Някак си ще е дразнещо ми се струва.

Не.

09.08.09
19:54

Всъшност по-скоро титла V.I.P., a не цял раздел, подраздел и не знам още какво.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 09.08.09 19:54.

09.08.09
19:54

Напротив, това дали си примерен или имаш много на брой поста, не е критерий.

09.08.09
19:58

Има редица доказали се във форума хора, които са компетентни и техните мнения тежат и не се оспорват. Би било добре, ако техните отговори и виждания са систематизирани. Проблем ще е по-скоро това, че някой все ще бъде обиден...

09.08.09
19:58

казано от emzo на 09.08.09, 19:54:

Напротив, това дали си примерен или имаш много на брой поста, не е критерий.

Нали е гласуване.Аз съм си казал за мен как стоят нещата.Ако не ми харесва какво се пише и прочие имам избор да не го посещавам :)

09.08.09
20:01

Разбира се, мнението ти е важно.

Обидени ще има.То винаги е имало и винаги ще има.

Незнам emzo защо ми изтри мнението отново, просто попитсх какъв ще е критерия ? Или ще е въпрос на оценка от група хора ..

09.08.09
20:07

По-добре да има няколко обидени отколкото да страда нивото на форума. А и в крайна сметка може да се направи следното - вече настоящите ВИП-ове да гласуват кой от новите евентуално да стане ВИП - ако не бъде одобрен с мнозинство - кандидатурата му се отхвърля. Така ще бъде обективно... пълен кеф няма, но си мисля че ще бъде по-добре отколкото хора на 15 години или некомпетентни лица да дават мнения по въпроси които са важни.

09.08.09
20:12

За ! Напоследък много простотия се лее във форума.....
P.S. kao, не винаги годините са  критерий ! :) Има големи глупости казани от хора по-големи от 15 год.

Мнението беше редактирано от Владимир на 09.08.09 20:13.

09.08.09
20:26

Да, то е ясно защо. Но задължително строг модераторски контрол.

09.08.09
20:27

Аз само давам примери... годините не са залог за разум. Идеята ми е че макар и е да тъпо да има някакво разделение на потребителите - то трябва да се направи за да може форума да се развива. Новите потребители които идват са прекалено много и некомпетентноста им залива форума, а много от знаещите не пишат поради тази причина.

Това преди всичко е форум за фитнес и здравословен начин на живот - целта му е хората да научават нови и полезни неща, а не всеки да си излива душата и глупостите на воля. Това е тематичен форум и тематиката трябва да е поне 80% от съдържанието... а в момента не знам дали има и 50%.

09.08.09
20:29

По-скоро съм против, раздвоен съм. :)
Критериите, неминуемо ще са субективни. Всеки от нас, има глава на раменете си и може сам да прецени, чие мнение е по-меродавно. Когато ме интересува нечие мнение, бразувам из мненията или питам директно. Слагането на тази или друга титла на даден потребител, може да доведе до излишно/сляпо/ предоверяване.
И все пак, този форум е едно малко общество и като такова, най-вероятно ще се стигне до “този е по-ВИП, а що не е ВИП”, “онзи ми е по-симпатичен” и др., нормално е.

Просто не съм много сигурен, че има ясни и обективни критерии за оценяване на знанията, а ако щете и желанието за взаимопомощ на потребителите.

А и още нещо:
1 раздел, в който ще пишат само ВИП-ове, а другите ще четат?
Ще пишат статии, FAQ-ове или ще отговарят на въпроси, зададени им в други раздели?
Струва ми се, че това не е доизпипано в идеята.

Какво пък, гласувам ЗА, пък да видим какво ще излезне.

ПП Може би, не е лошо да се обърне внимание към “Често задавани въпроси”. В момента, представлява един вид “Кошче” с повтарящи се теми. Наистина си е  “Често задавани въпроси”, но щеше добре да има и изчерпателни отговори на тези въпроси.
Може би е по-уместно, развитите теми да бъдат местени там, а не тези с по 1-2 мнения.

ПИ

09.08.09
20:42

Аз съм ЗА!
Там  да пишат само хора които разбират (незнам как ще се определи де) и всички потребители да имат достъп до там, но само да четат без да пишат

09.08.09
20:53

@С7АЛК3Р - Да, “Често задавани въпроси” си е точно кошче, за чиято поява, главния виновник съм аз.

VIP потребителите могат да пишат, в който си искат раздел.
Аз си мислих, ВИП раздела да не е видим за всички, но и така може.
Реализацията на този раздел, може да успее да върне голяма част от  стари(доказали се) потребители, които само четат и не пишат.

09.08.09
20:55

Емзо, подкрепям идеята,че може би е по-добре да се слага малък надпис/знак/обозначение “ВИП” до никнейм-а.Един вид мнението на даденият/а ВИП тежи повече.

HE

09.08.09
21:00

Гласувах положително и аз като emzo се надявам с тази новост да се върнат някои от старите потребители на форума.

09.08.09
21:04

Твърдо ЗА!
Некомпетентните мнения от некомпетентни лица напоследък объркват новите потребители и това води до отрицателно мнение за форума като цяло.

10.08.09
11:43

И какво излиза, гласували - 23ма.
Явно това ни е активната посещаемост на форума.

Нормално...

твърдо съм “за”. успех с начинанието, мисля че ще се получи добре :)

Явно аз съм един от малкото гласували против. Бях обяснил защо е така, но един модератор в престараването си, просто изтри поста.

По какъв показател, ще се определя кой да бъде ВИП и кой не, по образование, по тяло, по знания на база субективна оценка, по брой постове по стаж, има вяскакви хора едни с теоретичен стаж и нулеви знания (като мен), едни с много стаж и също нулеви знания, едни с малко стаж и много знания, едни с оргомни знания по добавки, но слаби в треноровъчните методи. Изобщо всяко разделение на форума за мен не е добре дошло, защото се създава под общество, в едно реално микрообщество.Сами видяхме едно разделение на “стражари и апаши” колко е вредно и колко бели носи със себе си.  Затова попитах дали темата е съгласувана със собственика на сайта за да видим дали подобно разделение е част от политиката на сайта. Хайде нека да има титли (ако не греша в gohard има такива) както и в живота има инж., док., проф., зам. и т.н. всеки по някакъв начин си я е заслужил, но цял отделен раздел заключен за редови потребители......
Дори виповете могат да имат разногласие или различно мнение по определен спортен въпрос, което пак би объркало начинаещия.
Кой ще определя кой да е вип още едно микрообщество създадено в самото общество.
В крайна сметка нивото на форума е над средното тоест болшенството от хората влизащи и пищещи тук са над средноинтелигентни, затова всеки може сам да си прецени кой до колко е ВИП за самия него.
А борене с 13 годишните надъхани тинейджъри няма, те не ползват търсачки дори не разглеждат какви теми има какви статии на сайта, просто си цвъкват темата където им падне и толкова, хич няма да видят, че имало ВИП специално създаден за тях, хич няма да прочетът за какво става реч. Ако ще и най добрия ФАК на света да се направи, пак никой няма да го погледне, че те и сега не ползват търсачката чрез която едва ли има въпрос на който не биха могли да получат отговор.
В крайна сметка за 20-ти път в последните няколко дни пиша, че тия неща има кой да ги решава.
Аз просто си давам,  гласа и аргумента, като редови потребител.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 11.08.09 04:42.

11.08.09
06:06

Харесва ми идеята!

11.08.09
06:51

1. Кои са критериите за това кой ще бъде ВИП?
2. Какви теми ще се обсъждат в раздела?
3. Може ли НЕВИП потребител да пуска теми в разела чрез допускане на темата от ВИПовете?
4. Знаещите хора рядко пускат теми, а по-скоро оказват съдействие и помагат в някой разисквания. От тази гледна точка няма ли да са прекалено малко темите в раздела ВИП? В този раздел каквъв тип теми ще се обсъждат - само упражнения, хранителни добавки или абсолютно всичко? Ще стане мешана скара, освен ако не се направят и там подрадели :) (сложна работа)
5. Подобен раздел ще бъде полезен, ако има хора, които да могат да отговарят на всякакъв тип въпроси, например - защо добавката Х не е препоръчителна за хора с еди каквиу си проблеми, коя съставка е виновна за това и кой продукт би бил подходяща алтернатива. Тук вече хората, които могат да помогнат са наистина малко. От полза ще е и ако има хора със съответното образование, получено в съответните учебни заведения, които са изчели кое как работи и организма как реагира на различни натоварвания и т.н.
6. Ако има такъв раздел, моето предложение е той да не бъде “скрит”, а да може да се вижда от всички.

...бях написал един много дълъг пост, но компютъра реши да се рестартира и сега възпроизведох само част от него. Ако се сетя за друго, ще споделя. :)

11.08.09
07:44

казано от Стоянчо на 11.08.09, 06:51:

6. Ако има такъв раздел, моето предложение е той да не бъде “скрит”, а да може да се вижда от всички.

и аз мисля че не трябва да е скрит. Ако искате да си направите форум в форума какво ще се постигне та нали евентуалните випове се предполага че ги разбират нещата на кого ще помагат (ако е скрит). Нали идеята е да се помага на хората и да се популяризира спорта и зравословния начин на живот. гласувам с не.

11.08.09
08:03

Да видим какво ще излезе... :)

СА

11.08.09
08:54

А тези,които не са ВИП ще могат ли да четат този раздел?

11.08.09
09:10

Думата ВИП не е подходяща.Дори и знанията на двама потребители да се разминават, това не прави единия по-важен.“Pro”  да речем е по-подходяща.

11.08.09
09:40

казано от Владимир92 на 11.08.09, 09:10:

Думата ВИП не е подходяща.Дори и знанията на двама потребители да се разминават, това не прави единия по-важен.“Pro”  да речем е по-подходяща.

Думата не е от значение. Pro също не е подходяща, защото за да си про са необходими други качества. :)

Нека не коментираме думата, а конкретната идея. Думата е последния проблем.

Направете възможност потребителите да поставят оценка на всеки профил. Които са получили 8,9 или 10 по десетобалната - слагайте ги в хай-лайфа.

ПИ

11.08.09
10:31

Да, така потребители ще решат кои може да са във ВИПА и кои не.

То предложения много, но дали може да се осъществи като организация или дори технически е отделен въпрос.

ПИ

11.08.09
10:44

Ако трябва да помагаме ;)

11.08.09
10:50

казано от Oranje на 11.08.09, 10:24:

Направете възможност потребителите да поставят оценка на всеки профил. Които са получили 8,9 или 10 по десетобалната - слагайте ги в хай-лайфа.

Твърдо против  тази идея !
Оценката ще бъде хипер субективна.  На  ден излизат поне 5 теми ‘’ малко помощ ‘’ и т.н .  Там се пишат какви ли не глупости но , начинаещите вярват.. И така те повишават оценката на потребителя  , въпреки че дрънка глупости . Аз съм за идеята модовете да направят няколко випа  ( утвуърдени лица във форума )  и оттам на татък те да решават кой е вип и кой не .

11.08.09
10:51

казано от Xsly на 11.08.09, 10:50:

Оценката ще бъде хипер субективна.  На  ден излизат поне 5 теми ‘’ малко помощ ‘’ и т.н .  Там се пишат какви ли не глупости но , начинаещите вярват.. И така те повишават оценката на потребителя  , въпреки че дрънка глупости . Аз съм за идеята модовете да направят няколко випа  ( утвуърдени лица във форума )  и оттам на татък те да решават кой е вип и кой не .

x2

казано от Aleksandar Marinov на 11.08.09, 10:51:

казано от Xsly на 11.08.09, 10:50:

x2

x3

BU

11.08.09
14:49

Технически не е много по-трудно,отколкото да се броят общия брой мнения на потребителя под профила му. :) Но трябва администратора да се заеме.

А ако няма да има десетобална система е още по-лесно,тъй като има само една променлива - или си “ВИП”,или не си.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1