11.08.09
12:05
Здр.
На 19 години съм... Фитнес започнах на скоро, като преди това тренирах футбол 6 години. Значи от 17-18 годишен започнах да се интересувам от това с какво се храня. В началото спрях хамбургери, странджанки и др. След това спрях с вафлите и други подобни десерти. Оставих само шоколада но и него отказах пред 7-8 месеца. Единствените прости въглехидрати в момента са ми меда след трен. и плодовете. Абе, общо взето вече не ям никви фъшкии... Дори печените ядки отбягвам вече...
По онова време бях супер пристрастен към сладкото... Ка’ам ви играя си в махалата с топката и изведнъж “бум”, парцал съм, силичка нямам, треперя за сладко... веднага до най-близкия магазин 4-5 вафлички и съм на 100% пак... С бърз метаболизъм съм. Без да правя какво и да е било винаги съм имал преса. Изфибрен съм... ако не се лъжа съм от тези с повечко естроген. Бедрата са ми по-едрички и дупарата също... ама не много... на пресата вени се спускат даже... както и да е. (180 см 69 кг).
Сега въпроса ми е следния: Хубаво карам аз на здравословен режим, ама я си представете, че след 3-4 години пак започна с хляба, с вафлите, с курабиите, с пържените картофи, със сладоледите и шоколадите, с газираните напитки и пр. К’во правим тогава!? Как ще възприеме организма ми това!? Метаболизма... Дали няма да съм в 9-ия месец и с г*з на тираджия? Много ми е интересно, щото м**ка му това си е шоколад и сладолед бе хора... цял живот ли ще съм без тях!? Вече година нямам проблеми с ограниченията и мога да кажа че имам много силна воля...Но... все пак... Интересно ми е какво мислите Вие!? Дано сте ме разбрали, какво имам в предвид.
казано от Мушамата на 11.08.09, 12:05:
Сега въпроса ми е следния: Хубаво карам аз на здравословен режим, ама я си представете, че след 3-4 години пак започна с хляба, с вафлите, с курабиите, с пържените картофи, със сладоледите и шоколадите, с газираните напитки и пр. К’во правим тогава!? Как ще възприеме организма ми това!? Метаболизма... Дали няма да съм в 9-ия месец и с г*з на тираджия? Много ми е интересно, щото м**ка му това си е шоколад и сладолед бе хора... цял живот ли ще съм без тях!? Вече година нямам проблеми с ограниченията и мога да кажа че имам много силна воля...Но... все пак... Интересно ми е какво мислите Вие!? Дано сте ме разбрали, какво имам в предвид.
1) Когато и да започнеш да ядеш псевдо-храна, организмът ти ще го възприеме по един и същи начин - ще му е кофти, но ще оцелее (освен ако сериозно не го насилиш). Ще се адаптира, с цената на добро количество подкожни мазнини и евентуално някой друг здравословен проблем. Нищо необичайно за днешния човек, тези неща работят по един и същи начин ...
2) За това черното, единственото което ми идва наум е what the fuck? Видът, на който си представител, е карал няколко десетки хиляди години само на храна, да не кажем дори че благодарение на това сме стигнали до тук.. ти се тревожиш цял живот ли ще си правиш кефа на тялото? Да ти имам проблема...
Накратко - когато и да решиш да се тровиш, резултата ще е един и същ. Това че 3-4 години си карал само на храна, примерно, не значи, че после ще се омажеш повече от помията. Най-много да имаш проблеми с адаптацията в началото (кофти усещания в стомаха и т.н.), все пак от хубаво на лошо е по-трудния преход, нищо по-сериозно от това.
Дано съм те разбрал какво имаш предвид ;)
Мнението беше редактирано от G33K на 11.08.09 12:34.
11.08.09
14:28
Щом си с “хубав”метаболизъм и си спазваш добър хранителен режим,нищо не ти пречи примерно един ден от седмицата да си го знаеш в който да хапваш и по малко junkfood в умерени количества.Все пак не си машина и ако няма такъв ден от време на време,както имаш влечение към тия “боклуци” ще ти е доста по-трудно да издържиш психически с диетата за дългосрочен план
О не сега нямам влечение към тия боклуци... повече от 6-7 месеца не съм кусвал такива работи... Просто ги спрях и това е... Ако хапна нещо гадно нз не искам да си го помислям... ама просто се чудих с моя метаболизъм к’во ще стане по-нататък, ако случайно мина откъм тъмната страна... И нямам диета просто се храня здравословно и т’ва е... немам цели кой знае к’ви!
Мнението беше редактирано от Iverson на 11.08.09 15:16.
11.08.09
17:24
Е от 1 ядене няма да станеш дебел , както и за 2 седмици-месец , като се храниш така и забележиш ,че надебеляваш - знаеш какво да правиш ;)