16.09.09
15:46
Сега съм към 66 кг. Бях около 63 кг. Ами, промени ми се начина на живот, трябва да спра с мързела и лакомията...много ми пречат. Исках да спра и цигарите, не съм ги увеличила, но не ги и намалих. Което е зле, кара ме да се чувствам виновна,все си обещавам, че ще ги спра, ама все не мога. Да видим сега с нови сили започвам, дали ще постигна това, което искам.
Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 16.09.09 15:51.
17.09.09
16:45
Добър вечер
Днес направих една кратка, но доста добра тренировка,имайки предвид мързела последните дни. Беше само 35 мин, но като за начало бива.
Тренировка
20 клека с 12кг тежест
20 глутеус мост с 7 кг тежест
2 по 20 напади с 12кг
2 по 20 на всеки крак глутеус ритник с пясъчни тежести на краката по 2,5 кг
30 сек спринт с тежестите
20 раменни преси с 5 кг
5 кофички, ама много яки
15 повдигане на ръцете встрани с 5 кг
30 коремни преси с пясъчните тежести на ръцете, по точно залепих ги най горе,точно на мишниците.
30 коремно преси с извиване, пак с пясъчните тежести
И...това беше.
Храната
8.30 кафе с малко мляко
9.30 пилешко филе( мнооого вкусно, тук му викат пиле “корал”, тоест хранено само с царевица и е по жълто самото месо) около 50 гр и един бъркоч от 1 яйце, малко мляко, 1 с.л. овесени трици и подправки, това опекано на тиган, става като катма
12.00 едно мляко с нескафе
13.15 200гр мерлуза на тиган и пак един бъркоч, наптавен на палачинка
Това е, вечерята после,че не знам още какво ще вечерям.
18.09.09
13:17
Добър ден,
да допълня за вчера вечерята
омлет от 2 яйца, 1 лъжичка кисело мляко, малко шунка
Днес
закуската доста късна, в 11ч
пак омлет от 2 яйца и шунка,
към 11ч едно кексче от трици и 150 гр кисело мляко, обезмаслено
Днес за нищо не ми стигна времето...тръгнах за работа късно, с почти мокра коса. И това защо мислите, че стана? Ами чатих си с родата по скайпа. Днес на работа не знам каква ще я свърша, толкова съм разсеяна,че не знам дали може повече. Ама и петък, ден на майстора...
И това не е толкова лошо, лошото е, че пропуснах яденето преди работа, а това кексче ми е много малко, то е два залъка. Мразя да седя гладна, а и гледам да избягвам глада, че ми действа зле на нервите, ставам зла и агресивна. Тук на работа почти няма нещо, което да мога да си позволя, най доброто е ябълка. Може и да си взема, ама се съмнявам, че от ябълката може да озверея повече. Трябва да е или мръвка, или яйца, ама няма, имаме само машинки. Другото е мляко, ама пак не става за наяждане, нито за залъгване на глада. Поне водичка има...
18.09.09
16:30
Айдееее, пак издънка. Разглеждам си аз дневниците и гледам на една снимка в дневника на Мария...една чиния с мръвки, салтки и ...не можах да издържа, взех си едни овесени бисквики без захар, 75 гр/265 кал, айде честито. Както казва Инес, ламята Спаска се наяде...ама и си остана пак гладна. То бисквитки и мръвки не е едно и също.
19.09.09
07:56
Снощи излязох, ама не пих нищо, само на водичка я карах и пак си изкарах весело. Позволих си обаче половин парче пица, че друго нямаше, прецених,че е по добре от глад.
Днес съм на работа и сутринта в 7.00 ч изядох една вафла, голяма глупост, ама...поне беше сутринта. После един бъркоч с трици и 125 гр кисело мляко. Засега това...днес кафето не работи и си взех едно кафе от машината...много беше гадно, добре, че си нося пакетчета чай, после мисля да си направя. Имам мускулна треска навсякъде по краката, мислех след работа да ходя в парка да правя спринтове, ама не би...тая вечер пак ще се излиза. Та остава ми неделята. Тая седмица пак не направих нещата по план, надявам се другата да не се издъня.
Мисля да се снимам, най после камерата е у мен, само някой да ми каже после как се качват снимките :)
Да допълня,
10.30 една ябълка
12.00 едно малко парче шунка, един слайс кашкавал и един домат. А, и един липов чай, ама не знам него за какво го слагам.
Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 19.09.09 11:29.
20.09.09
14:24
Ами да допълня за вчера...
15,00ч риба(май мерлуза беше) и салата, малко пъпеш и 1/2 круша
21.00 една салата в ресторант, ама със сос (много вкусен, ама не знам какво имаше в него) и с пиле, ама...панирано. Между другото, опитах от другите едно пържено картофче, честно си казвам, стори ми се гадно. Картофа не се усещаше на жкус, а само олиото. Сигурно обаче на мен ми се е сторили така, щото пържени картофи не съм яла от 100 години(е, от две, айде). И пак си пих вода цялата вечер.
20.09.09
22:36
Прилагам снимки и чакам коментари и съвети. Знам,че има доста работа по мен, както се вижда на снимките, проблемна зона са ми бедра, дупе и прасци, иска да се подобят ръце и корем също. Снимките съм си ги правила сама, тъй че не са много добри...ама поне се виждат проблемните зони. Приканвам всички, които могат да ми дадат съвет, да го направят, че се чувствам много объркана за диета и тренировки. Мисля, че за да оправя най проблемните зони, трябва да променя нещо. Айде, чакам съвети...
20.09.09
22:54
Ето и други...
20.09.09
22:56
И друга...
20.09.09
23:01
Последната...
21.09.09
05:28
И аз си мисля,че имаш работа върху бедртата,корема даже не е за сваляне ;) , ам не знам ама на последната снимка бедрата изглеждат по-малки от другите :-)
21.09.09
05:44
Бедрата, да, със сигурност. Не знам дали само с напади и клекове мога да ги оправя, искам да добавя и други упражнения, ама не знам какви. Някакви предложения?
Тръстер, бърпет, римска тяга, добро утро (последното е за гръб/кръст, но след него винаги ме боли задна част на бедрата). Сигурно другите ще се включат с още доста предложения :)
Здравей, Миленка!
Наистина изглеждаш добре и мерките са ти добри. По принцип клек и напади стигат за начало. Тези упражнения, които правиш и тези, които Ади ти е написала, са напълно достатъчни - макар че добро утро иска лост... Има и други варианти от сорта на тяга, сумо тяга, отпади, бг клек, плие и т.н. Това, което имаш да сваляш, ще се свали паралелно с оформянето на дупето и бедрата, където имаш най-голяма нужда. Но ми се струва, че резултатът ще е по-добър с по-голяма тежест - видях, че си качила кг последните 2 тренировки. Не се плаши от обем на мускулите, наистина.
Добре ще е, ако вкараш упр. и за гърди - напр. избутване на дъмбели, лицеви опори, флайс (това, мисля, че го писах преди). Не видях и гърба да тренираш, а си трябва. Има варианти на тяга с дъмбели, гребане с дъмбели, все неща, които да правиш в домашни условия. И цялата тренировка я завърташ 2-3 пъти. Това означава да намалиш и повторенията (и качиш кг), за да влезеш в рамките на 1 час.
Ако си спомням правилно, ти мислеше да посещаваш зала?
Мнението беше редактирано от Инис на 21.09.09 09:32.
Meжду другото аз съм на мнение,че изглеждаш добре и че няма д ати е трудно д апостигнеш формата,която искаш...Имаш малко повече работа върху дупето обаче с повече упражнения и спазване на хранителен режим съвсем скоро ще си супер :)
21.09.09
10:06
Дам , изглеждаш добре - няма какво да отслабваш , просто с постоянство в тренировките и изчистено хранене всичко ще си дойде на мястото :)
Иначе сега ти яидях тренировките - май ако почнеш да тренираш в зала ще са по-пълноценни - или поне увеличи тежестите :)
Айде, Милена, хубави снимки, имаш чудесна основа, демидж почти никакъв, нямаш целулит и стрии. Просто ти трябват едни сериозни тежки тренировки три пъти седмично. Ама ще е хубаво с инструктор, че то тежко-тежко, ама техниката на изпълнение е много важна. Като начало в Youtube може да напишеш в търсачката името на упражнението, примерно squat и ще ти излязат различни видове клекове, нагледно може да видиш как се изпълняват и за какво трябва да се внимава, щото сама така във вас - ще ти е Дива Индия и грешките ще са сигурни (а и като нищо може да се контузиш). Пак ти казвам - страхотни снимки, чак ми се иска да ти стана един личен треньор, защото тялото ти е идеално за трансформация ;) .
21.09.09
14:29
Благодаря ви, момчета и момичета за съветите. Целта ми е, като си дойда в България другия месец, да отида в някоя зала и да тренирам с български инструктор. Да ми покаже как се изпълняват препоръчаните от вас упражнения и евентуално да ми изготви програма. Аз също си чувствам, че тежките тренировки ми подхождат, затова и аз се насочвам натам. Като се върна тук ноември, да имам програма и да съм наясно как да се развивам занапред, да знам техниката на изпълнение, и т.н. То се е видяло,че залата ми ще е близо до работа, че не знам още къде ще живея, където съм сега съм временно, ама не знам колко временно ще това временно.
Здрасти и от мен. Мисля че изглеждаш добре и имаш потенциал с малко усилия да постигнеш чудесни резултати. За тренировките момичетата ти дадоха съвети. Ако изчистиш храненето резултатите ще дойдат много бързо. Намали плодовете ии млечните но не ги изключвай щом ги обичаш, увеличи зеленчуците, махни напълно диетичните сладоледи и бисквитки. Поне за известно време...Била съм в Мадрид и като знам какви хранителни магазини имат, лелееее... Разбирам защо се изкушаваш. но пък си заслужава усилията.Успех
22.09.09
06:49
Мерси за съвета, Дива!
За вчера, голяма глупост от моя страна,беше ми зле и нямах никакъв апетит, стомаха ми беше на топка и ядох чак вечерта. Изядох 1 яйце и едно филе мерлуза(към 120гр). Иначе пих много вода, не знам какво ми беше.
Тренировката ми беше кратка и само за крака. Правих клекове, напади, малко коремни преси, ама не издържах, толкова ми беше зле...Пък и вече без цигари...много е трудно, ама стискам зъби. Дано успея!
29.09.09
14:20
Добър ден на всички.
Така..от вчера съм на ВМ НВД, ама вчерашното ядене беше...ужас. За целия ден 4 яйца и малко пиле...умрях от глад. И вчера на всичко отгоре имах тренировка...
беше
3 по 5 клекове с 30 кг
20 глутеус мост, като си добавих тежест 12 кг
3 по 5 напади с 30 кг
40 глутеус ритник с две нещастни тежести по 2,5 кг
12 кофички
раменна преса,
мъртва тяга, само да я пробвам, направих 5 с 30 кг, много ми хареса :)
И това е за вчера...ама до вечерта полудях на работа, толкова много енергия имах, че се чудех къде да се дяна, а работата ми е седнала! И затова в 23.00ч отидохме с една приятелка в парка на разходка, ходене повечето, ама и двете сме сомнамбули и не можем да спим, та да се поуморим малко. Разходката беше 40 мин, ама пак не се изморих, стоях до 1 ч и четох, за да ми се изморят поне очите. И така заспах и сутринта в 7.00ч кукуряк!
Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 29.09.09 15:51.
ВМ НВД? И как така го реши? Не, че е лошо - странно ми е. Това означава, че ще трябва да се научиш да хапваш по 3-4 пъти на ден ииии като цяло край с въглехидратите.... В смисъл ВМ НВД е диета, която изисква адаптация и си е начин на живот. Сигурна ли си, че така искаш да се храниш или просто към момента искаш да опиташ нещо различно. Сори за 1000-та въпроса, интересно ми е.
29.09.09
14:36
Няколко яйца и пиле не е точно ВМ НВД ;) Хапвай повече, яж зеленчуци, не изключвай масло, зехтин, свинско, особено мазно свинско от менюто си :)
29.09.09
15:02
Здрвейте отново!
Тъй, днеска яденето ми е по нормално, ама как да ги смятам тези калории, идея нямам, никога не съм го правила?¿?Затова си записах всичко, което ядох,теглих всичко на кантаря, хехехе.Та така...
Закуска 10,00ч две яйца, 150 гр домат, 55гр пекана чушка, 150 гр нектарина(това май не е добре, ама ми беше първото, което ядох между търчането в парка и тренировката. Другото от закуската беше след тренировка.
Обяд 13.00ч 1 яйце с 10 гр масло, 5 гр кашкавал на прах (от тоя за спагети), 40 гр пиле от бутчето, 30 гр чушка /това на омлет, и салата 120 гр домат,25 гр морков, 70 гр маруля айсберг, 3 перца лук и 1 с.л. зехтин.
Другото...сутринта в 7.00ч бегом в парка. Правих спринтове, редувани с ходене, така към 45/50 мин. Кофички в парка на едни пейки, после едни упражнения за прасец, и раменни преси с едни камъни (малеее, какъв съм смях, такава изобретателност). Мислех това да е, ама не...прибрах се и ...
3 по 5 клекове с 30 кг
20 глутеус мост, ама си сложих на корема една тежест 12 кг, за по готино ;-)
3 по 5 напади с 30 кг
40 глутеус ритник с 2,5 кг пясъчни тежести на всеки крак
30 коремни преси, като си сложих пясъците на ръцете
30 коремни с извиване, пак с пясъчните тежести
20 супермен
20 комени тазобедрени повдигания
имаше и други, ама кой да помни...и след 2 часа общо в парка и трнировката...пак не чувствам никаква умора?¿?¿ Единственото, което съм променила е, че почти не пуша вече. Не знам толкова енергия откъде идва. Довечера ще мъча да смятам калории, да видим.
Лек ден на всички!
П.С. Има и друго...тая година мисля да се запиша да бягам на Сан Силвестре , който се провежда в Мадрид всяка година на 31 декември. Трасето е 10 км в града, и тъй като ми е за първи път, трябва да ходя да тичам в парка почти всеки ден, за да се подготвя. Местата за участие са 25 000! Много ми харесват такива мероприятия, :)
Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 29.09.09 15:52.
29.09.09
15:06
ВМ НВД? И как така го реши? Не, че е лошо - странно ми е. Това означава, че ще трябва да се научиш да хапваш по 3-4 пъти на ден ииии като цяло край с въглехидратите.... В смисъл ВМ НВД е диета, която изисква адаптация и си е начин на живот. Сигурна ли си, че така искаш да се храниш или просто към момента искаш да опиташ нещо различно. Сори за 1000-та въпроса, интересно ми е.
Миме, по скоро искам да пробвам как ще ми се отрази... А го реших, щото от липса ма мазнини ми пострада цикъла, не знам още точно какво е положението, ама преди мазнини почти не консумирах, от март до август на Дюкан и гледай до къде я докарах...Сега мисля да пробвам, пък да видим...
29.09.09
19:30
Мария, хаха ВМ не е толкова страшно нещо... а и ти никога не си пробвала, защо си толкова против?
Милена, въглехидратите ти може да са до 25%. Може би на 5% ще сваляш по-бързо, но и 25% са достатъчни. Наблядавай калорииният ти прием да не превишава ОКБ-то. За да отслабваш трябва да изразходваш повече отколкото да приемаш. Това е най-важното. ВМ е просто режим, който ти помага да достигнеш това което искаш - да свалиш мазнини като оптимално запазваш или дори качваш мускулна маса. Но, за да загубиш мазнини, трябва да губиш енергия. За целта, трябва или да приемаш по-малко или да изразходваш повече.
Не съм против ВМ-НВД. Кефя се на постоянството ти, на тебе, на Верка, това си е вашият режим както и на много други хора. Само дето не и моят. Аз само при мисълта да спра овеса, плодовете и другите въглехидрати - се ужасявам, тялото ми не дава. Просто знам, че дори и да опитам, няма да е за постоянно, а така само за седмица-две няма смисъл изобщо да почвам.
Мнението беше редактирано от maria на 30.09.09 10:42.
30.09.09
13:52
Мария, хаха ВМ не е толкова страшно нещо... а и ти никога не си пробвала, защо си толкова против?
Милена, въглехидратите ти може да са до 25%. Може би на 5% ще сваляш по-бързо, но и 25% са достатъчни. Наблядавай калорииният ти прием да не превишава ОКБ-то. За да отслабваш трябва да изразходваш повече отколкото да приемаш. Това е най-важното. ВМ е просто режим, който ти помага да достигнеш това което искаш - да свалиш мазнини като оптимално запазваш или дори качваш мускулна маса. Но, за да загубиш мазнини, трябва да губиш енергия. За целта, трябва или да приемаш по-малко или да изразходваш повече.
Венци, много ти благодаря за съветите, надявам се да ме наблюдаваш и ако бъркам нещо да ми казваш, хехе. Рано е да казвам, ама мисля, че режимът ми се отразява много добре. Само да видя как да ги смятам тия калории...
30.09.09
14:06
Да допълня за вчера вечерята
21.00ч 120гр скумрия с 1 с.л доматен сос (пържен със зехтин), 1 яйце с 5 гр масло, 30 гр чушка и салата 100 гр маруля, 50 гр домат, 20 гр лук и 1 с.л зехтин. След това за десерт 50 гр прясно мляко и един чай и двете без захар.
30.09.09
14:23
Ако готвиш използвай масло или свинска мас за мазнина. Зехтина е мононенаситена мазнина, която лесно се превръща в транс при досег с кислород и под действието на термична обработка. Зехтин -само на салати :)
30.09.09
15:05
Ако готвиш използвай масло или свинска мас за мазнина. Зехтина е мононенаситена мазнина, която лесно се превръща в транс при досег с кислород и под действието на термична обработка. Зехтин -само на салати :)
Хехе, мерси, информирана съм от дневниците. Проблемът сега е друг как да сметна калории/мазнини/белтък/въглехидрат? Не намирам никъкъв сайт, а таблицата в този сайт е непълна.
30.09.09
15:28
Хехе, мерси, информирана съм от дневниците. Проблемът сега е друг как да сметна калории/мазнини/белтък/въглехидрат? Не намирам никъкъв сайт, а таблицата в този сайт е непълна.
www.fitday.com
www.nutritiondata.com
30.09.09
16:26
www.fitday.com
www.nutritiondata.com
Смятах, смятах и излезе това
протеин 84.39гр/мазнина 67.61гр/въглехидрат 51.3гр/кал 1165.6
Според мен калориите са супер малко, а въглехидрата е супер много. Венци, ако можеш дай мнение как да ги оправя тия стойности. BMR ми излезе 1725.95 кал
01.10.09
16:33
Здравейте, момичета и момчета,
Вчера никаква тренировка, онзи ден прекалих и два дни не си чувствам тялото, всичко ме болеше. Днес съм по добре, утре вече няма мърдане тренировката. Ама храната и тя е ужааас. Тъй...вчера поради липса на продукти в хладилника, ядох каквото намеря и резултата е плачевен. Моята съквартирантка беше отговорник пазаруване, тъй като аз тичам нагоре надолу да оправям документи, а тя е в отпуска. Вчера се връщам след работа в 21,00ч, тя тепърва отива на магазина...и на всичко отгоре се бави 1 час. Умрях от глад...
8.30 125 гр кисело мляко и 100гр ябълка
9.30 1 кренвирш 45гр,10 гр кашкавал настърган,30 гр чушка,1 с.л доматен сос, 100гр домат
13.00 100гр маруля,75 гр домат, 30 гр лук, 1 с.л зехтин, 20 гр скумрия, 10 гр доматен сос
22.00 150 гр маруля, 1 с.л. зехтих, 2 яйца, 20 гр доматен сос, 5 гр масло, 10 гр бекон,20 гр лук, 50 гр прясно мляко.
Като резултат от този ужасен глад ...кал 875.1/въглехидрат 48.76/протеин 44.44/ мазнина 57.75
01.10.09
16:45
Здравейте отново,
днеска положението не е по розово, надявам се с вечерята да си наваксам. От сутринта съм по разни учреждения, проблеми, документи (собствения ми брат ми объркал името, ужааас). Тъй...
8.00ч 125 гр кисело мляко и 70 гр ябълка( намалям грамажа с цел отказване)
11.00 2 яйца с 5 гр масло, 30 гр доматен сос(домати, лук и зехтин)
Тук беше моментът, в който се ядосвах сама на себе си и се чудех как може да съм такава патица. Бях си приготвила в една кутия една пържола, 1 яйце и един домат и...го забравих у нас...умрях от яд. Единственото приемливо, което намерих в бара беше гаспачо и това ми беше обяда.
Сега отивам на кино и вечеря след това, да видим в ресторанта какво ще се яде ;-)
02.10.09
06:40
Тъй...на ресторант не ходихме, нямаше време. Бяхме на Мак Доналдс...ядох 1 хамбургер без хляба, т.е. месото, кашкавала и малко бекон и вместо картофки ядох салата. До тук добре, ама десерта беше...сладолед. После ме беше яд на себе си, ама...удоволствието беше несравнимо. Както и да е, грешката не може да бъде поправена, а само трябва да си взема бележка друг път да не се повтаря.
До тук добре, ама десерта беше...сладолед. После ме беше яд на себе си, ама...удоволствието беше несравнимо. Както и да е, грешката не може да бъде поправена, а само трябва да си взема бележка друг път да не се повтаря.
Даааа бе, дойде краят на света с един сладолед. Голяма грешка, няма що.
02.10.09
07:08
До тук добре, ама десерта беше...сладолед. После ме беше яд на себе си, ама...удоволствието беше несравнимо. Както и да е, грешката не може да бъде поправена, а само трябва да си взема бележка друг път да не се повтаря.
Даааа бе, дойде краят на света с един сладолед. Голяма грешка, няма що.
Tака е Миме, ама като гледам твойто дупе и мойто, разликата е...Пък и няма кой да ме спира, даже напротив, казват ми,че съм можела да ям каквото си искам, че съм била слаба. Ама това как съм го постигнала не питат. Не е ядейки сладолед, във всеки случай.
Ама ти къде го видя мойто дупе :) ?! Това на автара не е мойто дупе. Споко, и при мене дупето и бедрата са най-проблемни, ама ще ги изчистиииим. Клекове, напади ииии кардио..... Дупе номер 1 е т’ва на Венци ;-) ......
02.10.09
07:20
Ама ти къде го видя мойто дупе :) ?! Това на автара не е мойто дупе. Споко, и при мене дупето и бедрата са най-проблемни, ама ще ги изчистиииим. Клекове, напади ииии кардио..... Дупе номер 1 е т’ва на Венци ;-) ......
Не е ли твойто? Хехе, заблуди ме...