Естрадиол – анти-мъжкият хормон

12.08.09
06:54

Линквам ви последната статия от блога -> Естрадиол – анти-мъжкият хормон ( http://gynecomastia-bg.blogspot.com/2009/08/estradiol-gynecomastia-moobs-fat.html )

Естрадиолът , ако мога да се изразя така, е анти-мъжкият хормон! Той ви помага да качвате лесно мазнини и пречи на тялото ви да изгражда мускули. Резултатът е един мазен и безмускулсет мъж, който в повечето случаи има и развита гинекомастия (мъжки цици)........

Това е малко по-подробно обяснение за хормона Естрадиол. Застъпил съм и фитнес темата. Мисля, че статията ще е доста полезна на всеки който се занимава със спорт.

12.08.09
07:48

казано от user на 12.08.09, 06:54:

ЗАМИСЛИ СЕ СЕРИОЗНО И ЗАПОМНИ АДРЕСА НА БЛОГА МИ !!!!!

Хах, замисли се сериозно ! :lol:

Какво да се замислям, че не е хубаво да зобиш или не е хубаво да има повече естрадиол.
На мен статията не ми прилича на научен текст, малко е лаична, повърхностна е, а и тия неща са общо взето известни.

Мнението беше редактирано от introducer на 12.08.09 07:49.

12.08.09
08:47

Нямах за цел  да пиша научна статия, пък и не е в компетенциите ми. Това са най-общите неща за естрадиола, трябва да се знаят от всеки трениращ човек. Изразявал  съм  се просто за да стане по-общодостъпна статията.

Ако знаете други интересни факти за Естрадиола, ще се радвам  ако ги споделите тук!

Мнението беше редактирано от gynecomastia-bg на 12.08.09 14:03.

ПИ

12.08.09
13:05

Много добра статия! :)

30.08.10
18:40

Здравейте,
Регистрирах се в сайта заради темата свързана с екстрадиола....тепърва ще се запозная и с другите теми от форума!
Въпроса ми е имено за този женски хормон, който е съществено важен за нас жените!!!
Скоро си правих хормонални изследвания и се оказа, че при мен той е под минимума, което много ме притеснява...защото той регулира менопаузата при жените!
Ендокриноложката ми каза, че най-вероятно при мен е така, защото съм прекалено изчистена от подкожна мазнина...това е добре, към това се стремя от много време, но дали няма да ми спре цикъла по този начин! Някой имал ли е подобен проблем, възможно ли е  наистина да си навредим ние жените  в старанието си да изглеждаме по-релефни, по-слаби и по-изчистени ?

31.08.10
06:54

Ендокриноложката ти е права. За жените минимума на подкожните мазнини, при който тялто фукционира правилно е 10%. Препоръчително е да са към 15%, а повечето жени изглеждат много добре дори и на 20% подкожни мазнини. Спирането на цикъла поради много малък процент подкожни мазнини е доста често срещано при жените.

31.08.10
07:18

Много ти благодаря за отговора, а дали е обратимо това т.е. мога ли пак да си кача нивата на екстардиола, след като веднъж са паднали под минимума, например, ако започна да се храня малко повече...офф аз така се харесвам, хич не ми се иска да трупам мазнинки. Знаешли дали има  някаква хранителна добавка, която да увеличава екстардиола, чувала съмза  такива, които да го намаляват!
Още веднъж ти благодаря:))

31.08.10
13:40

Не разчитай  на добавки, не си обърквай тялото! Естрогенните препарати са за жени в менопазата. Повечето са изкуствени естрогени или такива от растителен произход. Не покриват функцията на натуралния естроген на 100%. Пък и ако почнеш да ги пиеш, искаш не искаш пак ще качиш мазнинки. Просто така действа естрогена, кара те за качваш мазнини и да задържаш вода. 
Още нещо, мъжете не харесват супер изчистени жени, просто една нормална здрава жена не изглежда така! Сигурен съм ,че и другите съфорумци ще го потвърдят ;)

31.08.10
15:17

Добре, това го знам, че за жена не е  добре да е супер изчистена,аз вече се чудя от кои съм:((
Както и да е, мога ли да си кача екстрадиола, ако наблегна на повече ядене - въглехидрати или да нямалям тренировките!
Като е спаднал ведъж под минимума можели отсамосебеси да се качи при един оптимален режим на храненен и по-умерени тренировки?
Обратим ли е този процес?
Предварително ти благодартря, че се вкл’чващ по темата

01.09.10
07:03

Да, обратим е процеса. Намали малко тренировките и се храни в положителен калориен баланс като наблягаш на въглехидратите.

01.09.10
09:36

Оххх, много ти благодаря, радвам се че е така! Приятен ден :))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1