14.08.09
08:34
Здравейте.Купих си насипен суроватъчен изолат без никакви овкусители просто суровината както си е преди овкусяването.Проблема е,че много трудно се пие така.Дайте някаква идея с какво да го овкуся аз си мисля за Нескуик?Все пак 2 кг имам трябва да се изпият(50лв дадох) :)
Купувате си смотани протеини - после питате как да ги овкусявате. Следващата тема ще е - как да му вдигна процента протеин или да му подоброя аминокиселинния профил.
С нескуик става, става и със степчета и други такива гадости, можеш и в сок да го разтваряш. Ако искаш да е натурално можеш да пробваш със стевия.
Става с нескуик .. Може и със степчета ( аспартама в тях едва ли е по вреден от протеина който си взел ) .
Аз съм си овкусявал протеин със стевия с вкус на френска ванилия, става божествено. Т.е. Потърси ако искаш нещо хеалтх такава стевия:)
15.08.09
01:06
Кви са тия насипни лайна където си си взел? За тия 50 кината ще си вземеш 11 кила пилешки гърди .... замисли се другия път ..
Хехехе аз тези 11 кг пилешки гърди така или иначе си ги купувам.Ами протеина го взех от един мой човек,който го познавам от 15 години.Каза ми,че внасят суроватъчен изолат,насипен и неовкусен,купих си 2 кг ако ми хареса ефекта защо да не го пия?Ще видим...
Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 15.08.09 04:41.
Най-вероятно протеинът е добър. Аз пия соев за 10 лв и смятам, че именно това е реалната цена на соевия протеин. Овкусявам го с какао и мед/захар/аспартам (подсладител кенди). По-добро от какаото не съм намерил засега, а с мляко има напълно приличен вкус.
Различните фирми продават едни и същи неща на различни цени. Бях дал пример е един друг форум, ще се повторя и тук. Кока-кола и Дерби кола имат напълно различни цени, различен вкус и различен състав. За сметка на това Кока-кола лайт има същия състав като Дерби кола, но струва доста повече, всъщност струва точно колкото нормалната Кока-кола, но при много по-ниска себестойност.
15.08.09
05:52
moonclub това не е първата тема в която говориш тотални глупости. Има едно нещо при протеините което се нарича “аминокиселинен профил”, искам да ми го покажеш за твоя соев протеин аз ще ти покажа за моя изолат става ли? После да ги сравним, разбира се ще сравним и цените. И моля те неправи сравнение между Чалга Кола и иснска Кола. Най малко едната има доста транспортни разходи, но какво да ти обяснявам.
summer_jam от коя фирма си купуваш пилешки гърди 11 кг за 50 лева, не съм от София, но предполагам и е други градове я има.
Може и глупости да говоря, това е спорен въпрос. Не правя сравнение между соев и суроватъчен протеин, а между два еднакви протеина с различна цена. Нима смяташ, че соевият протеин на която и да е българска фирма е по-добър от този, който се продава неовкусен?
Кока-кола се произвежда в България, а дори да се внася нещо, то разходите не са много големи. Ако се вярва на съдържанието изписано на етикета, в колата няма нищо чак толкова скъпо - за литър кола са необходими 100 грама захар, съвсем малко фосфорна киселина,5 грама карамел, въглероден диоксид и разните аромати, за които не пише да са натурални, а щом не го пише - склонен съм да вярвам на етикета. Най-скъпа е пластмасовата бутилка, следвана от захарта. Напитките без захар са много по-евтини.
Пак вартите темата в друга посока, и то не случайно моонклуб се завъртя:)
Вижте въпрос на вкус е но аз съм пил неовкусения протеин на NOW, ами какво да ви кажа вкуса ми харесва ... приятен е, няма никаква връзка с соевите боклуци където ги продават по 10леа. Разбира се накрая ми омръзна но така е като си купуваш големите опаковки.
Моонклуб а можеш ли да ми покажеш аминопрофила на този соев изолат ?
Protein
80.7
g
Tryptophan
1116
mg
Threonine
3137
mg
Isoleucine
4253
mg
Leucine
6782
mg
Lysine
5327
mg
Methionine
1130
mg
Cystine
1046
mg
Phenylalanine
4594
mg
Tyrosine
3222
mg
Valine
4099
mg
Arginine
6670
mg
Histidine
2303
mg
Alanine
3589
mg
Aspartic acid
10202
mg
Glutamic acid
17451
mg
Glycine
3603
mg
Proline
4960
mg
Serine
4594
mg
Аз с нескуик си го овкусих на 1 кг сложих 3-4 лъжички и стана екстра,почти същия вкус като единия на синтракс има :)
казано от fe2_vanio на 17.08.09, 05:57:
Аз с нескуик си го овкусих на 1 кг сложих 3-4 лъжички и стана екстра,почти същия вкус като единия на синтракс има :)
100%... а ако сложиш 4-5 лъжички вкуса става класи над този на Синтракс ;)
Хех даже и така да е (нищо че не ми се вярва) по амино профил , състав , консистенция разтворимост и още куп неща не може да ги сравняваме :)
Естествено.че не е същия по всичките тези показатели!Просто има същия вкус...
Канела, нескуик, ванилия.
Другия път опитай неовкусения изолат на NOW! Ще останеш доволен.
25.08.09
12:50
казано от moonclub на 15.08.09, 07:40:
Може и глупости да говоря, това е спорен въпрос. Не правя сравнение между соев и суроватъчен протеин, а между два еднакви протеина с различна цена. Нима смяташ, че соевият протеин на която и да е българска фирма е по-добър от този, който се продава неовкусен?
Соев протеин-изолат, както и суроватъчен протеин-изолат, в България не се произвеждат. В този смисъл “български” протеини няма - има български фирми, които купуват суровини и ги преопаковат на дребно.
25.08.09
12:51
казано от fe2_vanio на 14.08.09, 08:34:
Здравейте.Купих си насипен суроватъчен изолат без никакви овкусители просто суровината както си е преди овкусяването.Проблема е,че много трудно се пие така.Дайте някаква идея с какво да го овкуся аз си мисля за Нескуик?Все пак 2 кг имам трябва да се изпият(50лв дадох) :)
Прясно изцеден плодов сок от лимон, грейпфрут или портокал (цитрусови плодове изобщо) ще ти свърши страхотна работа.
казано от Петър Петров на 25.08.09, 12:50:
казано от moonclub на 15.08.09, 07:40:
Соев протеин-изолат, както и суроватъчен протеин-изолат, в България не се произвеждат. В този смисъл “български” протеини няма - има български фирми, които купуват суровини и ги преопаковат на дребно.
Че кой е казал, че купувам български? Моят разбира се е китайски, на едро струва 3 долара.
съветвам всички, които искат да са сигурни какво пият, да не си купуват насипни добавки! иначе ще им отидат парите в тоалетната!
Ами вече почти месец си ги пия и съм си супер доволен трябва да ти кажа.А освен мене и още 10-на човека също са супер доволни :) Тези дни ще пусна и марката на насипния протеин...
21.11.09
07:51
fe2_vanio беше казал, че ще споменеш името на суроватъчния изолат, който си си взел, а също и от къде си го закупил. Благодаря!
Здрасти.За съжаление вече не си вземам от този протеин,защото ми носят безплатни протеини и добавки.Иначе ако си от Шумен/Варна мога да ти кажа къде да отидеш и да си купиш.
21.11.09
18:14
За съжаление не съм нито от Варна нито от Шумен, а съм от София. Можеш ли да кажеш нещо повечко за протеина къв е, що е,за какво е толкова евтин сравнително.Благодаря!
Протеина е суроватъчен.Един голям вносител на добавки за БГ ги внася тези протеии и после ги опаковат в различни марки.Внасят се с контейнери(големи количества),в чували и затова са толкова евтини.Вкус и качество-отлични.Аз ги пих,както и 10-15 мои приятели и абсолютно всички са доволни.Ако по празниците съм в Шумен,можеш да хванеш влака да дойдеш да си напазариш 5 кг да кажем и айде обратно към Шопско :) Протеина не е на ПикКо ако това се чудите,не е и холандския,не е и гръцкия...
казано от fe2_vanio на 22.11.09, 09:37:
Протеина е суроватъчен.Един голям вносител на добавки за БГ ги внася тези протеии и после ги опаковат в различни марки.Внасят се с контейнери(големи количества),в чували и затова са толкова евтини.Вкус и качество-отлични.Аз ги пих,както и 10-15 мои приятели и абсолютно всички са доволни.Ако по празниците съм в Шумен,можеш да хванеш влака да дойдеш да си напазариш 5 кг да кажем и айде обратно към Шопско :) Протеина не е на ПикКо ако това се чудите,не е и холандския,не е и гръцкия...
Т.е един и същи протеин в различни марки ?!? Интересно...
Не е от тези марки и ИЗРИЧНО го написах в поста си.Протеина е хубав(не съм търговец,няколко човека ми писаха вече,НЕ ПРОДАВАМ!!!!!!),много хора сме доволни,хора които тренираме от 10+ години и сме пили какво ли не,много преди да имаше американски добавки в БГ!
Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 23.11.09 10:01.
15.12.09
15:19
все пак няма ли да кажеш какъв е този протеин за да може и аз да си взема