15.08.09
17:16
Здравейте от доста време чета и се “образовам” на тема хранене ,но нещо постоянно ми отбягва това са въглехидратите.При Белтъчените и мазнините горе долу е по лесно .
Първо въпроса ми е ,всеки е чувал думи като Бавни въглехидрати, сложни въглехидрати и Въглехидрати с нисък гликемичен индекс,както и кмплексни въглехидрати.Тези три типа не са ли едно и също както и едно и също според мен трябва да са Прости въглехидрати ,бързи въглехидрати и въглехидрати с висок гликемичен индекс.
Всичко зависи от гликемичния индекс .Незнам дали откривам топлата вода но просто трябва да ми се изясни защото по време на диета това е важно.Примерно ето грешката винаги съм избягвал плодовете но както гледам в таблицата грейпфрута или по скоро фреша е с нисък гликемичен индекс.Фруктозата също.Докато белия ориз който така препоръчван е с висок следователно има по голяма опасност от отлагане на мазнини приет в неподходящо време.
Другото което е и царевицата и сладките картофи са с среден гликемичен индекс което ги прави също добри за диета.
Просто въглехидратите ми са най трудни за приемане .Почти за всички мисля че е така много трудно някой би приел 300-400 въглехидрати без захари вафли и прочие.Да броя ли въглехидратите в млякото ?защото все пак кофичка кисело мляко има 16 гр въглехидрати с нисък гликемичен индекс.
И накрая Крис Асето / един от най -добрите специалисти на тема хранене за мен / казва ,че въглехидратите не са нищо повече от гликемичен индекс и той е най-важният за правилната диета.