18.08.09
19:16
Здравейте!Наскоро взимах добавката-Whey Geiner 50/50 ( ето и линк- http://www.houseofsport.info/bio+product_whey+gainer+5050-p1504.html ).Поразчетох се из форума за добавки и реших вместо геинер да взимам протеин да стана твърд.На 15 години съм 1.78 съм висок и тежа 70 кг.Занимавам се от зала от 8-9 месеца.Искам да ми се описват мускулите и да си оформя тялото.Неискам да ставам кои знае какъв- огромен и т.н!След като постигна резултатите си( даи боже) ще продължа да ходя на зала,за да си подържам тялото.И ако може да ми препоръчате протеин точно като за мене ( цена до 50 кинта).
Въпроси:
1.Амино киселини да взимам ли с протеина,или нещо друго?И как да ги пия?
2.Ще пречи ли да съм взимал геинер и след 1 седмица да спра геинъра и да почна да взимам протеин?
3.Направих си програма за бягане- понеделник,сряда и петък ще ходя да бягам по 30-40 минути.Това ще ми помогне ли да стана релефен( да оформя мускулатурата) ?
4.По колко серии и повторения( в залата на силовите упражнения) да правя за да се уформя ?
5.Да си кажа честно си хапвам от всичко по малко,на 3-4 часа ям по малко( а не сядам и да се тъпча).Пиех ужасно много газирано,но го спрях( от 3 месеца).В месеца наи много веднъж да пия газирано.Мога да спра да ям някои работи за да се уформя?Какво трябва да спра и вместо него какво да ям,за да не се чуствам слаб.
Най-вероятно ще ме попитате каква програма ползвам в залата затова ще я дам.
ръце-бицепс,трицепс
гърди и корем
гръб и рамо
(крака правя на 2 седмици веднъж понеже тичам и играя през ден волеибол по 3 часа)
П.С Описах всичко подробно за мене!Ако има нещо,което искате да ме попитате ще ви отговоря.Силно се надявам и изключително благодарен ще съм да се обърне внимание на темата ми и да постигна целите си!Благодаря,предварително!
То и да искаш, само от протеин под формата на пудра огромен няма да станеш. Отговор на въпросите ти, ако предположим, че имаш изграден ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ:
1.Според мен освен протеин, на този етап друго не ти трябва да пиеш с оглед възраст и стаж.
2. Не, на нищо няма да пречи, всъщност може да си пиеш и едновременно двете добавки.
3. Кардиото, съчетано с хранителен режим за изчистване на мазнини орелефява тялото. Трудно ще постигнеш голяма ММ с много изразен релеф, т.е. или едното или другото.
4. Оформянето не зависи от сериите и повторенията, а от храната.
5. Оборваш предположението ми, че имаш съставен хранителен режим. След като нямаш такъв, не си давай парите за протеин, защото ще ги дадеш на вятъра. Първо изграждаш режима и когато храната не покрива нуждите ти за мускулен разстеж и възстановяване, тогава мини към помощно добавки.
казано от burgaskiq_ на 18.08.09, 19:16:
Здравейте!Наскоро взимах добавката-Whey Geiner 50/50 ( ето и линк- http://www.houseofsport.info/bio+product_whey+gainer+5050-p1504.html ).Поразчетох се из форума за добавки и реших вместо геинер да взимам протеин да стана твърд.На 15 години съм 1.78 съм висок и тежа 70 кг.Занимавам се от зала от 8-9 месеца.Искам да ми се описват мускулите и да си оформя тялото.Неискам да ставам кои знае какъв- огромен и т.н!След като постигна резултатите си( даи боже) ще продължа да ходя на зала,за да си подържам тялото.И ако може да ми препоръчате протеин точно като за мене ( цена до 50 кинта).
Няма смисъл да си купуваш протеин за 50лв. Ако си склонен на всеки 2 седмици по 50лв тогава може.
Протеина може да си го набавяш и само от храната (въпреки че сега друго е модерно).
Така че помисли над това, а пък и съм почти обеден че ще останеш приятно изненадан ако се храниш и тренираш правилно.
Браво за желанието,което проявяваш.За протеина виж това,за около 70 лв ще можеш да си вземе 2.5 кг протеин в момента това може да намерш само за тези пари.
При положение че ходиш да тичаш,играеш волейбол и баскетбол + фитнес трябва сериозно да хапваш ако искаш да качваш.
Пий си протеина с гейнара няма проблем.Съответно най-добрият момент за прием е сутрин след ставане,преди и след тренировка.
За да се Оформиш,първо трябва да натрупаш мускулна маса и след това малко да свалиш покожните мазнини за да те ис очертаят мускулите,иначе без да имаш маса няма какво да покажеш.Най вече зареди се с търпение,може би след година ще видиш резултатите а след 2-3 ще излеждаш както искаш.
Гледай да се хараниш с качествена храна,избягвай нещата,които продават навън по бутките.А като си у вас включвай в менюто си предимно яйца,месо,млечно продукти,риба,ориз,макаровни спагети,пълнозърнести продукти,зеленчуци и много плодово.
18.08.09
21:50
Така първо отговора ми за стоянчо:Значи първо да кажа че ти благодаря че ми обръщаш внимание.А сега и по темата-Насочил съм се изцяло към протеин,но мисля че за (2) не ме разбра купил съм си геинер,които ще мога да го пия пия още към 1 седмица след като го изпия мисля да спра геинера и да взимам само протеин.3,4,5 -Имам голямо желание да постигна успех и съм малко мазничък.Искам да имам добро,красиво тяло и да се подържам.На моите години(момичетата това искат).Неискам да съм някаква хилка,с плочки и т.н(защото знаете ги има такива).Имам желание,хъс и воля да се боря да бягам и всичко..Би ли ми помогнал с хранителния режим,или некои линк из форума да ползвам този хранителен режим понеже съм бос( неорентиран) в тази ситуация.Ще съм ти изключително благодарен.(Занимавам се с ПЦ-та,такава ми е и специалноста в даскало ако имаш някакъв проблем даже мога да ти помогна за благодарност)
Отговор за tonu:Не съм запознат как мога да си набавям протеина от храната.
Отговор за Biad_ :Този линк дето ми даде има много продукти би ли ми казал кои точно ми препоръчваш или ти ми го даде сам да си избера ? Благодаря ти и на теб изключително много!Ако си от Бургас казваи да черпа по бира ;)
Мнението беше редактирано от burgaskiq_ на 19.08.09 05:19.
Мога ли да се вместа темата с един по различен въпрос за протеина (извнявам се на автора) В нетренировъчни дни освен след ставане другата 30гр-ва доза кога да я приемам? :-/
казано от Sleart на 19.08.09, 07:15:
Мога ли да се вместа темата с един по различен въпрос за протеина (извнявам се на автора) В нетренировъчни дни освен след ставане другата 30гр-ва доза кога да я приемам? :-/
След тренировка заедно с някакви бързи въглехидрати ! Пожелание може да вкараш доза и преди трен и/или между храненията .
19.08.09
10:14
казано от NoXtr3m3 на 19.08.09, 07:35:
След тренировка заедно с някакви бързи въглехидрати ! Пожелание може да вкараш доза и преди трен и/или между храненията .
Пита в нетренировъчен .
Освен сутринта , можеш да вкараш едно между храненията.Това зависи от нуждите ти за белтък и дали ги покриваш с храната,ако не,добави я тази доза между храненията.
Мнението беше редактирано от Ален Божинов на 19.08.09 10:14.
казано от NoXtr3m3 на 19.08.09, 07:35:
Колегата пита за не тренировъчен ден.
Можеш следобед да го вместиш между храненията.
Преди тренировка протеин не виждам смисъл да се приема.