25.08.09
13:26
Извинете че отварям тема за това което ще ви питам! Може би за вас е дребнав проблем но за мен не е! Аз по принцип сам по “чувствителна” натура и съм свикнал когато имам някакъв проблем веднага да питам да се съветвам за да избегна възможни усложнение! Така от 2 дни имам лек не много голям кръвоизлив в окото( получавал съм и преди,но се мина доста време) Не правя тяга клек и подобни тежки упражнения. Кога си ходя на фитнес не се “правя на мъж” и да се пресилвам дигам си нормално.Кое е по възможно да е от компютъра (като имам предвид че от месец си купих специални предпазни очила за PC :( ) Възможно ли е да е отлепване на ретината.Това ме плаши макар че не виждам логика да имам защото не вдигам тежко! (Да кажа че имам много чувствителни очи) Какво да правя? :down:
Звънни на някой лечител от тези по телевизията,той ще ти даде много добър съвет без даже и да те е виждал.Така че смело хващай телефона.
Звънни на някой лечител от тези по телевизията,той ще ти даде много добър съвет без даже и да те е виждал.Така че смело хващай телефона.
Буу.. Тези от телевизията са шарлатани . Друго нещо си е - Колио- лицензираният вносител на протеин, лечител,механик,свещенник,строителен работник и базукар в американската гвардия . Може да му пратиш емаил, даже без да му казваш симптомите.Той ще ти помогне - omg.idi-na-lekar@abv.bg
25.08.09
14:00
Ще вземе да ти повярва :Д
Отиди на лекар, майка ми така беше миналата година, но не отиде и започна да не вижда с едното око (всичко се оправи) .. там ще ти кажат какво да правиш :)
Мога ти дам някои най-общи съвети.Предполагам е външно кръвоизлива.Иначе в самото око,няма да виждаш добре.За слаби капиляри и кръвоизливи може да вземаш натуралния препарат Ентан,един или два пъти на ден по една капсула след хранене.И трябва да вземаш 2-3 седмици умерени дози витамин Ц,за уплътняване стените на кръвоносните съдове.Трябва да правиш цялостен очен преглед с разширени зеници и измерване на очното налягане.Ако имаш някакъв малък диоптър,1 или 2 пъти годишно.И ако нямаш подобен проблем,един преглед на 2-3-4 години.
При отлепване на ретината ще виждаш зверски светкавици в окото си :) Тъй като не спомена нищо подобно значи нямаш такъв проблем :)
Ами нямам проблем със зрението да! Просто лек кръвоизлив,защото съм чувал че от много тежко се появава това! А и нали от налягането се отлепва?
Ако ти се рискува със савети,стой си така.Все пак имаш и второ,ако нещо се обърка с едното,но си има специалисти,които ще ти помогнат по-добре.
От високо очно налягане(глаукома),очният нерв атрофира.Губи се постепенно зрението.Първо периферното,стеснява се зрителното поле.Правите линии се виждат изкривени.Загубата е необратима.Рей Чарлз и Стиви Уондър са ослепели от глаукома още в детската си възраст.Лекуват глаукомата с капки,понижаващи очното налягане.Понякога оперативно.
От високо очно налягане(глаукома),очният нерв атрофира.Губи се постепенно зрението.Първо периферното,стеснява се зрителното поле.Правите линии се виждат изкривени.Загубата е необратима.Рей Чарлз и Стиви Уондър са ослепели от глаукома още в детската си възраст.Лекуват глаукомата с капки,понижаващи очното налягане.Понякога оперативно.
Извинявай за глупавия въпрос, но само кръвоизлива в окото ли е симптом на високо очно налягане или има и други признаци?
Луда крава,птичи и свински грип,като нищо да си лепнем нещо такова с тези пържоли покрай диетата. :)
Не.Кръвоизливът е друг проблем.Не е свързан с високото вътреочно налягане.Повишеното очно налягане е друго заболяване.Това е налягането на течността вътре в окото.Да не се бърка с артериалното кръвно налягане,с хипертонията.
Днес си взех Цетебе с цинк за укрепване на кръвоносните съдове.Кръвоизливът не минава.Може ли да е от седенето на компютър щото напоследък седя повече и само като седя на пс-то ми се зачервява повече.Слагам овлажняващи капки използвам предпазни очила и не става!
03.09.09
09:01
Днес си взех Цетебе с цинк за укрепване на кръвоносните съдове.Кръвоизливът не минава.Може ли да е от седенето на компютър щото напоследък седя повече и само като седя на пс-то ми се зачервява повече.Слагам овлажняващи капки използвам предпазни очила и не става!
Еми стига си седял пред тоя компютър. Дай си почивка 2-3 дни и виж как ще са очите.
Мнението беше редактирано от huckleberry на 03.09.09 09:01.