SDawn

Темата е заключена.
Прескочи до:

22.09.09
19:20

22/09/2009
Храна:
10:00 2 бъркани яйца, 35 гр шунка (щяха да са 50, ама котката отвлече едно парче), 25 гр кашкавал
някъде по обед 1 чаша бира и 1/2 порция пържени картофи
17:00 25 гр сушеница
21:00 130 гр свинска пържола, гъби с масло, зелева салата
ККал 1,338, М 77.7, В 67.6, Б 79.7

24.09.09
20:20

23/09/2009
Храна:
8:30 Филийка с извара и шунка, чай
11:00 2 малки към средноголеми круши
13:00 Свинска пържола с гъби в масло, салата от 1/3 домат и 2 печени чушки
16:30 Филия с извара
19:00 Тренировка
22:00 2 варени средни яйца, ок.40-50 гр извара, бяла ряпа
Ккал 1,485, М 60, В 123, Б 115.2

24/09/2009
Храна:
8:30 Филийка с извара и сушеница, 1/3 домат
11:00 1 круша
13:00 100 гр извара, 50 гр шунка, салата от 1/3 домат и 2 печени чушки
17:00 1 круша
21:00 150 гр пилешка пържола, салата зеле с моркови
Ккал 1,330, М 58.7, В 117.1, Б 93.1

Тия круши... 200 калории и 50 гр въглехидрати само от тях ебати. Ама сърце не ми дава да ги разкарам, че са ми подарък от една баба, която продава цветя на изхода на метрото на Сердика - набелязала ни е, вика че ни заобичала, подарява ни цветя, ябълчици, круши...

Тренировката на 23/09/2009
Загрявка 15 мин крос тренажор
3х12 клекове, с 3 кг гирички на раменете - за усвояване на техниката
3х12 мъртва тяга, за усвояване на техниката тренера ми даде пак 3 кг с които изкарах първата серия, другите - с 2 гири по 6 кг
суперсерия от 3х20 аддуктори 25 кг и абдуктори 20 кг
суперсерии от
- 3х15 раменни преси с 3 кг гири
- 3х15 трицепсово разгъване на скрипец с 15 кг
- 3х15 бицепсово сгъване на скрипец с въжета - 15 кг
3х12, 15, 20 изтласкване на лост от лег (колко тежи не знам - 7-8 кг?)
3х15 продърпване на скрипец пред гърди с 25 кг (тия двете трябваше да са в суперсерия, ама на)
за корем, 3 суперсерии от:
- х30 коремни от обратна лежанка
- х20 странични
- х15 повдигане на колене от вис
- х20 хиперекстензии
Кардио - 15 мин пътечка интервално с наклон, 15 мин вело

Похвалиха ме че клякането и тягата ги правя с идеална техника и се кефя като кучка в каручка. Естествено, с тези смешни тежести нищо не е, но и правилната техника не е малко. (Умря циганката дето ме хвалеше!:))

25.09.09
13:42

Здравей, SDawn,

Последната ти тренировка определено изглежда по-добре от предишните :)

Вярно е, че всеки има различно виждане за тренировките и че щом тренерът ти е подредил нещата така, той следва някаква логика... Моята работи по-различно... Аз бих правила кръгова тренировка, упражненията като че ли са доста за една тренирвока (сигурно отива над  час и половина), повторенията за гърди, рамене, гръб, бицепс, трицепс са много...

Като ти гледам тренировката и се сещам как тренирах аз преди...само преди година.....Струва ми се толкова далечно и едва ли някога ще тренирам пак по този начин... :)

П.П. На мен пък храната ти ми харесва. Според мен е важно да ядеш неща, които обичаш, а така като гледам, въпреки тях, успяваш да държиш калориите доста ниски :)

Продължавай все така :)

25.09.09
19:34

Мерси Лим, за позитивния коментар :) Хубаво е да виждаш как някой е зареден, и пренася този заряд на околните - било с добра дума, съвет, съчувствие - мисля че много точно си нацелила кой от какво има нужда, или поне с мен е така :)

Не знам за тренера, според мен и той нямаше ясна представа какво прави - от време на време зачезваше нанякъде (това сигурно щото изпълнявам упражненията перфектно :)), той ме питаше какво искам да ми покаже, щото може би в началото аз подех с желанията да ми покаже тягата и клякането, за корем пък направо нищо интересно не можа да ми предложи и си карах по схемата от предния път.

Другата причина за големия брой упражнения и причината да се съгласявам да ги правя, е че все още усвоявам техники и ги правя с тежести под оптималните за моите възможности. Тренировките също така са хаотични, нямам си програма все още поради горната причина. За ръцете не ми е проблем, обаче краката с новите неща направо ми взеха здравето - адските мускулни трески!

Така, за събота имам набелязани едни упражнения да усвоя и да видим нататък каква програма ще скалъпя.

За храната какво да кажа - нямам много силна воля, пък и без това не съм привърженик на крайностите. Не съм си поставила краен срок за целите, така че отклоненията не ме притесняват чак толкова. Истината е че много обичам да ям, особено тертиплийски приготвени и поднесени манджи - изобщо не се замислям!

Няма как обаче да не отбележа, че въпреки че сметките през последните седмици показват не много калории (и от 4 дни не съм яла сладко :)), на мен са ми много и не свалям. Или аз не смятам правилно, или трябва да ям по 1,000, максимум 1,200 ККал. Тук тактиката ми за следващата седмица е: неделя - зареждащ ден, пон-пет същата храна, ама без крушки разни и междинни храненея. И дано да не излязат кестените, че отидоха пак плановете...! :)

25.09.09
19:51

25/09/2009
Храна:
8:30 филия с извара и сушеница, чай
11:00 последните две круши
14:00 150 гр пилешка пържола, 1 домат от ок.300 гр
21:00 омлет от 10 гр масло, 2 средни яйца, 30 гр сушеница, 40 гр кашкавал
ККал 1,256, М 60.6, В 91.5, Б 90.4

26.09.09
06:46

казано от SDawn на 25.09.09, 19:34:

Или аз не смятам правилно, или трябва да ям по 1,000, максимум 1,200 ККал. Тук тактиката ми за следващата седмица е: неделя - зареждащ ден, пон-пет същата храна, ама без крушки разни и междинни храненея. И дано да не излязат кестените, че отидоха пак плановете...! :)

Как смяташ месата? Има доста голяма разлика в калориите на 150 гр сурово пилешко и 150 гр изпечено...Още по-голяма е разликата за по-мазните меса... Ако не мериш количества, а го караш по окомерната система, може там да е проблема....

Но! 3 кг за 1 месец е чудесен резултат! Особено, ако съответства на по - 1-2 см от обиколките :)

Мнението беше редактирано от Limka на 26.09.09 06:46.

26.09.09
18:09

Смятам в сурово състояние. Имам везна. На работа смятам малко на око, но винаги гледам да завишавам - например 400 гр извара я ям вече 5 дни, но на ден пиша по 100 гр. Дори зеленчуците си смятам! Може би пък идва от подправянето на салатите - зехтин, ленено олио...
Меренето е на 02.10 - дали планът за следващата седмица ще проработи? Ако съдим по днес - не съвсем...

Днес 26/09/2009 - мързел и излагация:
Храна:
9:00 филия с извара и шунка
11:00 няколко бисквитки и вафлички
14:00 1 домат (ок 300 гр), извара, шунка, ряпа
16:30 вместо да отида на тренировка, изпуках 1 голяма бира и малко пържени картофи майка му стара, за наказание това ми беше зареждащия ден
20:00 омлет от масло, 2 яйца, сушеница и извара

Мнението беше редактирано от SDawn на 26.09.09 18:31.

26.09.09
18:46

казано от SDawn на 25.09.09, 19:34:

И дано да не излязат кестените, че отидоха пак плановете...! :)

Никога не съм яла кестени, дори не знам на какво имат вкус или как миришат, приготвени де  :roll: .

26.09.09
18:58

Можеш да пробваш от тези печените които продават по улицата - ей така да видиш дали ще ти допаднат на вкус, но на мен те са ми много сухи. Аз ги харесвам сварени, а може и да се ползват за готвене - разни пълнени пуйки, сладкиши, но много буткава работа - малко са трудни за белене. Като проверих обаче енергийната им стойност.... майко мила :)

28.09.09
20:25

Ох, много ме мързи, направо не ми се пише дори!
27/09/2009
14:00 свинска пържола вратна 160 гр, 3-4 парченца домат, 2 хапки хляб със сушеница
16:30 250 гр кисело мляко с 30 гр мюзли
21:00 пържола като на обяд, салата зеле, морков и ряпа
ККал 1,172, М 57.1, В 52.3, Б 111.9

28/09/2009
8:30 сандвич с пълнозърнеста багета, сушеница, кашкавал
13:00 сандвич с пълнозърнеста багета, сушеница, кашкавал, зелева салата
19:00 тренировка
21:00 пилешка пържола, салата от печени чушки, по 1 лъжица извара и кис.мляко
ККал 1,488, М 60.5, В 143 много бе, бахти хляба!, Б 98.5

Тренировка
кардио 10 мин вело
4х15 клек с лост 10 кг
3х20 машина за дупе (тази с ритници назад) с 25 кг
3х20 аддуктор с 25 кг
3х20 гребане с дъмбели 6 кг
3х10 прифърпване вертикален скрипец пред гърди 25 кг - много ми беше тежко заради гребането, обикновено ми е първо и нямам никакъв проблем х15 бройки
3х12 избутване на машина за гърди 25 кг
3х15 избутване от лег с дъмбели по 6 кг
3 суперсерии от 15 арнолд преси, бицепс, трицепс, с дъмбели от 2, 3 и 4 кг - тука малко мазало стана, ама едните ми бяха леки, другите тежки, пък и за ръцете ми стана много...
3 суперсерии от х20 коремни на обратна лежанка, х12 повдигане на колене от вис, х15 странични, х 15 хиперекстензии
кардио 20 мин пътечка от които 8 мин тръс 7.5 км/ч, останалото интервално с наклон, 10 мин вело

30.09.09
18:34

Колкото повече наближава 02.10, толкова повече се разочаровам от неспособността си да спазвам стрикто режим на хранене и тренировки. С храненето всеки ден все нещо ще се намери да ме изкуши - я плод, я някоя почерпка с бисквити и бонбони, да не говорим че от 2 дни ме гони вълчи глад и едва се удържам вечерта да не нападна хладилника и да изям двата шоколада които стоят от един месец там.
Тренировките пък да не говорим, то не бяха почивни дни, отлепиха ми се едни нокти от кофти чорап при бягането, то не беше мързел, не беше чудо! И един ден за почивка абсолютно не ми е достатъчен, ама айде, пак ще пробвам да стигна 3 пъти до фитнеса. Ама то мойто “ще”...
Нямам търпение да стане 02.10, да се премеря и да почвам нов месец на режим.

Да напиша и храната тия дни...
29/09/2009
8:30 250 гр кисело мляко, 40 гр мюзли
5 шоколадови бонбона!
13:30 150 гр пилешка пържола, салата зеле и моркови с ленено олио
няколко хапки сладолед!
ии вечерта направо вече издивявах навън и излапах ок 40 гр сурово кашу и 30-тина гр шам фъстък
21:30 салата от зеле с нещо като дресинг от 2 с.л.извара, 2 с.л. кисело мляко, ок.30 гр луканка
ККал 1,632, М 83.6, В 131.6, Б 101.5

30/09/2009
9:00 250 гр кисело мляко, 30 гр мюзли, 1 малка ябълка
няколко хапки сладолед
14:00 омлет от 3 средни яйца, 50 гр луканка, 10 гр масло, 30-тина гр сирене, 4-5 хапки зелева салата
21:00 манджа от пилешко (150 гр) със спанак (200 гр), задушени с масло (15 гр идва на порцията)
ККал 1,335, М 71.7, В 79.7, Б 100.7

И утр сутрин пак ще съм гладна - криза някаква гладна - отдавам го на овулацията, примерно... ;)

Мнението беше редактирано от SDawn на 30.09.09 18:35.

13.10.09
18:21

Здравейте! Тук съм, ама в сянка - само гледам :) Иначе си ям както през миналия месец, тренирам си горе долу като последните описани тук тренировки. Резултатите от измерването на 02.10. са в началото (малко криво, ама друг път ще го оправям), а следващото измерване е на 01.11. Резултатите - относително задоволителни - някой друг см надолу, като най-вече се усеща по бричовете и панталоните. Миналия петък се поразболях, после жестоко седнах в ягодите, чувствах се ужасно и не бях тренирала от миналата сряда. Да видим тази седмица:

12/10/2009
2/3 кофичка кисело мляко с мюзли
суши (направено от мен :)), не мога да преценя колко гр
свински ребърца на скара и 2 бири
няколко чая с мед
и шоколадови бонбони
Не е истина - всеки ден някой черпи в офиса!

13/10/2009
2/3 кофичка кисело мляко с мюзли
2-3 сушита :), пилешка пържола така на око към 120 гр, салата айсберг
и пак шоколадови бонбони...
тренировка
3 малки яйца на очи, 2-3 хапки шунка
малко дюля
няколко чая с мед

Тренировката
2.5 км бягане (ок. 20 мин)
нещо ме мързеше и ме болеше главата и ето какво се получи
суперсерия 3х15 клек и 3х20 тяга с 10 кг лост
суперсерия 3х12 скрипец пред гърди с 25 кг
с 3х12 гребане с 20 кг
суперсерия машина за гърди 3х20 с 20 кг
с 3х10 чукчета с 4 кг дъмбели
суперсерия 3х15 раменни преси с 4 кг дъмбели
с 3х10 трицепсово разгъване със същите дъмбели
3х30 крънчове от лежанка
3х15 повдигане на свити крака от вис
3х15 хиперекстензии
15 мин вело

Значи, направо не знам какво ще правим с тези бонбони. Не че ми се яде сладко, ами защото има в изобилие и най-различки видове и дай... Опитах с протеинов бар на Нутрим да се лъжа вместо бонбоните, но има някаква съставка в тези барове която не мога да понасям и ми е адски гадно на вкус. Мисля че е шоколада. Наркоманска работа!

13.10.09
19:45

И в нашия офис все някой черпи с бонбони, я за рожден ден, я за имен ден, я някой станал дядо (поводи бооол), ама аз бонбоните не ги ям. Взимам си и след работа ги давам на ‘прасенцата’ в къщи. Святкат им очичките направо. Така хем аз доволна, хем те щастливи. Ако искаш да имаш хубаво и здраво тяло, трябва да положиш малко усилия и воля и постепенно някой неща (както в случая тия бонбони) няма да ти правят впечатление. Ти сладко пак си яж, ама да е черен шоколад примерно.

Мнението беше редактирано от maria на 13.10.09 19:47.

Относно протеиновите барове, не си се спряла на най-добрият вариант.Има далеч по-вкусни барове, разбира се ако цената не е проблем.

16.10.09
18:08

Ама верно са гадни тия Нутрим... Мерси за коментарите, guys! Оценявам окуражаването и ми е малко тъпо че съм толкова недисциплинирана, ама какво да правиш...

Тия дни нямаше тренировки по какви ли не причини
14/10/2009
кисело мляко с мюзли
тука не си спомням какво ядох
обаче помня че имаше бонбониии

15/10/2009
кисело мляко с мюзли
2 кюфтета, салата от айсберг с дресинг от кисело мляко
1 купа крем супа от карфиол и някой друг картоф
през деня чайчета с мед и какво? - бонбонииии

16/10/2009
кисело мляко с мюзли
суджу, салата от айсберг с дресинг от кисело мляко
грозде и круша
1 купа крем супа от карфиол, по 3-4 парченца сланинка, испански салам някакъв, парче сирене, чаша червено вино
през деня чайчета и няма да познаете! - бонбони!

Обявявам бойкот на бонбоните! Малки кафеви...  ааамаха!

NE

16.10.09
21:27

тия мюслита и бонбони така ли не можеш да ги откажеш?замени мюслито с овесени или ръжени ядки ,или пък с пълнозърнест хляб,а бонбоните с шоколадов протеин например..
по колко мед слагаш в чайовете? храната ти е мн малко,бедна на протеин и богата на бързи въглехидрати ..

01.11.09
08:16

Здравейте отново! Днес е ден за мерки и ето какво показа кантара и метъра (в табличката). През последния месец - 1 кг, - някой друг сантиметър.  Предвид начина на хранене (т.е. хапване на каквото ми е угодно) и количеството изядени бонбони, съм доволна. Тренировките протичаха горе долу като последните описани тук, но така и не можах да кача на 3 пъти в седмицата. Напредвам и с бягането - вече бягам 3 км, е вярно, заедно с warm-up и cook down и 2 почивки, но за мен си е живо постижение. Между другото с бягането, за разлика от силовите тренировки и свалянето на килограми, имам цел - до 06.12. да бягам 5 км, а ако е и под 30 мин...
През следващия месец ще продължавам да се опитвам да преодолея мързела и желанието си за сладко.

02.11.09
07:00

Аз имам едно въпросче.
В табличката си мериш ханш, дупе, бричове. Излиза, че бричове са ти най-широката част от тялото.
В смисъл кое е ханш тогава??
Понеже аз за ханш си меря най-широката част на дупето... абе най-широкото място...  абе кат’ не мога да намеря точната дума, надявам се да успееш да ме разбереш какво имам в предвид  :) .

Мнението беше редактирано от maria на 02.11.09 07:02.

02.11.09
19:42

Ми така както аз го разбирам е - ханш в нормалния случай трябва да е най-широката част, обаче ако тялото ти е с нормална пясъчночасовникова форма. В моя случай имам дупе, след това уж ханш, и едни бричове под ханша, които са мазни буци и всъщност са най-широката част. Така че аз се меря на три места - това което май най-неправилно наричам ханш е през мазното горе - паласките + най-издадената долна част на корема, дупе ми е през най-издадената част на дупето и брича ми е през най-широкото на брича. Горното бедро също ми е през най-дебелото от вътрешната страна и брича от външната.

казано от newgirl90 на 16.10.09, 21:27:

тия мюслита и бонбони така ли не можеш да ги откажеш?замени мюслито с овесени или ръжени ядки ,или пък с пълнозърнест хляб,а бонбоните с шоколадов протеин например..
по колко мед слагаш в чайовете? храната ти е мн малко,бедна на протеин и богата на бързи въглехидрати ..

Сега като погледна менюто си права за протеините и въглехидратите. Мюсли викам на овесените ядки със сушени плодове, а овесени ядки казвам на тези дето са само овесени ядки. хляб не ми се яде, че много ми се подува корема, затова последните седмици заложих на мляко с овесени ядки (помоему - мюсли :)). Меда е до 1 ч.л. общо за целия ден, ама това пиене на чай беше само онази седмица.
Абе имам чувството че съм на някакви периоди - една седмица нагъвам филии със салам и кашкавал на закуска, след това не ми се поглеждат филии, една седмица месо ама изобщо не ми се яде, на другата се наливам с чай. Не знам, вярвам че слушайки тялото ще постигна задоволителни резултати. Е, миналия месец доста го слушах и имам по-малко напредък от първата, но пак вървя напред, нали :)

Мнението беше редактирано от SDawn на 02.11.09 19:50.

02.11.09
19:57

02/11/2009
8:00 Кисело мляко с овесени ядки
13:00 Сега внимание - 2 кренвирша?! (кво ми стана и аз не знам) и 1/2 краставица
17:00 малко (с малко м:)) торта, 5-6 ядки кашу
18:30 бягане -  4 км (ойе!) за 31 мин, пак с warm up и cook down и 2 почивки. Това с почивките ми е психологическо - трябва да го преодолея.
19:00 2 Купи (с голямо К:)) пилешка супа

03.11.09
06:57

Всъщност да ти кажа - правиш добре като си позволяваш по малко сладко всеки ден щом толкова обичаш.
Ако го отрежеш изцяло е голяма грешка. Един ден ще се нахвърлиш на всичкото сладко на света (като мене).
И аз така правя вече, като тебе и както ме посъветва Сашо (Маринов) - по една хапка, по 2-3 кубчета шоколад, когато искам, ей така да опитам, с нищо няма да ми попречи на режима  ;) .
Кренвиршите ги избягвай, ама като си яла не е дошъл края на света.
И аз ям съмнителни кебапчета и кюфтета и пържена (в олио) риба, важното е, че не е всеки ден  :) .
Айде продължавай, харесва ми как вървиш!!

03.11.09
07:15

казано от Мария Никифорова на 03.11.09, 06:57:

Всъщност да ти кажа - правиш добре като си позволяваш по малко сладко всеки ден щом толкова обичаш.
Ако го отрежеш изцяло е голяма грешка. Един ден ще се нахвърлиш на всичкото сладко на света (като мене).
И аз така правя вече, като тебе и както ме посъветва Сашо (Маринов) - по една хапка, по 2-3 кубчета шоколад, когато искам, ей така да опитам, с нищо няма да ми попречи на режима  ;) .
Кренвиршите ги избягвай, ама като си яла не е дошъл края на света.
И аз ям съмнителни кебапчета и кюфтета и пържена (в олио) риба, важното е, че не е всеки ден  :) .
Айде продължавай, харесва ми как вървиш!!

Абсолютно съм съгласна с Мария относно сладкото, важно е да се намери границата. Повечето от жените-или с много и прекалено сладки храни се задоволяваме или по-добре въобще,баланса трудно го намираме в този случай, трябва да се научим да си позволяваме по-малко и най-важното е да знаем кога да спрем. Когато психически се настроиш,че от време на време сладкото може да присъства в режима ти в минимални количества, съм убедена че много по-рядко ще ти се прияжда. Преди време бях на един режим, 6 дни ниско въглехидратна храна, а на 7мия можех да ям каквото си поискам, увиии почти нищо вредно не ми се дояждаше, психиката е голямо нещо! Успех за напред! :)

04.11.09
20:04

Точно, именно заради това предпочитам да опитам каквото ми се яде на момента, отколкото да изперкам някой ден. Във всеки случай нямам абсолютно никакви угризения :) Още в началото си казах че за никъде няма да бързам, и че мразя дедлайни, така че не ми е в противоречие с програмата :)
Така, тези дни какви ги свърших.
03/11/2009
8:00 Мляко с овесени ядки
12:00 вратна пъжола с по едно тъъничко резенче лук, тиквичка и патладжан на скара
следобед 4 блокчета черен шоколад с лешник
17:30 тренировка
20:00 омлет от 1 яйце, резен сирене, 2 резена пастърма, 3 резена препечена сланина

Тренировката
Понеже вчера нещо ми се разтегна лявото коляно - 15 мин вело интервално
мъртва тяга 20 кг 3х15
аддуктор 25 кг и абдуктор 20 кг в серия 3х20
3 суперсерии от:
пек дек 25 кг х10
бицепсово сгъване 8 кг х8
забравих как се казва за трицепс над главата разгъване с 8 кг х15
планкове 2х30 сек, странични планкове 2х30
V преси 3х10
нещо кръста ме е заболял и съм решила че е от коремните на лежанката
15 мин вело интервално ама по яваш

Нещо хич нямах тонус вчера и не съм много доволна от тренировката, но има и такива дни.

03/11/2009
8:00 кисело мляко с овесени ядки
10:30 50 гр бадеми, може и 60 да са били
шоколад...
13:00 пилешка пържола и салата снежанка
10-тина шам фъстъка, бисквита и 20 гр уиски
22:00 зелева манджа
много се натъпках

05.11.09
00:19

казано от SDawn на 04.11.09, 20:04:

нещо кръста ме е заболял и съм решила че е от коремните на лежанката

Мда, напълно е възможно. И без това има толкова по-добри варианти за трениране на корема.

07.11.09
08:41

05/11/2009
13:00 суджук и салата зеле с моркови, подправена с ленено олио
20:00 овесени палачинки с извара и мед (момичета, не си говорете за такива неща публично :))

06/11/2009
13:00 суджук и салата зеле с моркови, подправена с ленено олио
18:30 тренировка
20:00 2 яйца на очи с кисело мляко, салата от цвекло с чесън и орехи

Тренировката
3.5 км бягане за 25 мин
3 суперсерии от
гребане с дъмбели 6 кг х 15
изтласкване от лежанка 20 кг х 10
вертолет 3х10 с 20 кг
клекове 3х10 с 20 кг
коремни от лежанка 3х20
коремни с едновременно сгъване на краката от пейка 3х20

А днес закуската е ашуре :)

07.11.09
17:27

Какво още имахме днес 07/11/2009
12:30 3-4-5 лъжици картофена манджа, 1 парче сирене
следобед 1 зърнено блокче направено от овесени ядки, сусам, тиквени семки, слънчоглед и мед
19:00 1/2 парче салам петрохан, салата от целина и ябълка с дресинг от кисело мляко
И всичко щеше да е хубаво, ако не беше
22:00 чаша топло прясно мляко с мед и канела и 1 ореховка

Мнението беше редактирано от SDawn на 08.11.09 10:35.

09.11.09
20:44

08/11/2009
Цял ден нещо дъвках! - 1 чаша фреш от 1 грейпфрут, 1 купичка ашуре, 1 голяма кисела ябълка, солети?!, 1/2 парче петрохан, 1 лъжица извара, салата от ябълка и целина, 2 блокчета х30 гр онова зърненото.
Значи това си го направих за да хапвам на работа вместо бонбони и следобед когато ми се прияде шоколад. От равни части х 80 гр фини овесени ядки, сусам, слунчоглед и тиквени семки се запичат, добавят се 6-7 лъжици мед. Като изстине се нарязва на блокчета и така.

09/11/2009
8:00 Кисело мляко с овесени ядки
2 белгийски трюфела
13:00 1 парче петрохан и ряпа
2 зърнени блокчета
тренировка
21:00 бъркоч от 3 лъжици извара, 2 лъжици кисело мляко, ленено семе и шарена сол и ...бобена салата - цялото една голяма чиния се получи

Тренировката
4 км бягане, или 31 мин, като имах 1 почивка и тя беше след 3.2 км ойе напредвам :)
3 суперсерии от напади с 20 кг х15 и мъртва тяга с 20 кг х10
3 суперсерии от придърпване на скрипец пред гърди с 20 кг х10 и повдигане на дъмбели встрани с 4 кг х10
3 суперсерии от раменни преси, комбинирани пред и зад главата с 20 кг х10 и  чукчета с 4 кг х10
пробвах лежанката на Милко с 4 кг дъмбел 3х10 - много яко
планкове 3х30 сек
Много ми тежаха всичките тия килограми, голямо пъшкане падна! Особено ръцете си ги чувствах като пилешки крилца. Може би не съчетах упражненията като хората...

Мнението беше редактирано от SDawn на 09.11.09 20:47.

10.11.09
19:29

Манджата днес 10/11/2009
8:30 кисело мляко с овесени ядки
1 зърнено блокче
12:30 ч парче петрохан (пуу свърши най-накрая) и ряпа
1 зърнено блокче
21:00 тиквичка и морков на пара със сос от извара, кисело мляко, синьо сирене и ленено семе, маслини 10-тина, картофена салата 4-5-6 лъжици

12.11.09
05:17

11/11/2009
8:30 кисело мляко с овесени ядки
тука пак едни почерпки
14:00 1 парче кашкавал, 1 чиния картофена салата и салата от целина и ябълка (тая няма свършване ебаси)
20:00 тенировка
21:00 бъркани яйца - 2 бр със сирене, 1 лъжица извара и салата от ряпа

Тренировката беше малко отбиване на номера
3 км бягане, по едно време ми се събу чорапа, взе да ми убива и се ядосах и спрях, иначе плана беше за 4 км (другата седмица съм на 5 км :)) Така ядосана слязох в залата обаче бях супер изнервена и набързо направих някакви упражнения колкото да не е без хич:
гребане 1х10 с 20 кг, 2х10 с 30 кг
лежанка 3х10 с 20 кг
флайсове с 4 кг дъмбели
трицепсово разгъване с 20 кг 3х10
пробвах да клякам обаче нямах нерви и спрях
опитах дървар - много яко, обаче повече от 10 кг не можах да помръдна, така че стана 3х10 с 10 кг
Накрая ми писна и си тръгнах.

12.11.09
21:54

А ако преместиш тичането след силовата? Това, че ти “писва”, не е добре.

13.11.09
22:27

Трябваше да разясня по този въпрос по-рано. В момента целта ми не е да правя кардио за горене. Работя за издържливост, имам си 8-седмична програма за бягане, според която другия месец по това време би трябвало да бягам 5 км без проблем. За мен това е огромен напредък, тъй като преди 3 месеца не можех да бягам и 2 минути, и имам страхотен ентусиазъм. Следващата ми цел ще бъде скорост. По-нататък дай Боже да увелича разстоянието, но да видим. За момента не мога да измисля къде да бягам освен във фитнеса, а 1 час на пътечка си е доста демотивиращо.
Иначе грешно се изразих :) Просто чорапите за втори път ми правят мизерия - първия път заради ръба ми се отлепиха 3 нокътя и в момента 2 са ми синьо-черни, но поне вече се върнаха на място, а на големия ми пръст още ми е щръкнал нагоре и му треперя. Тоя път пък ми се смъкваха надолу и почна да ми става пришка отзад и трябваше да спра. Затова много се ядосах! Но както казват в тези среди - Black toenails are badges of honour! :) А наскоро четох че някои ултрамаратонци си вадили ноктите.. ужас! http://well.blogs.nytimes.com/2009/10/21/the-troubled-toenails-of-distance-runners/
И не ми е писнало, дори напротив - експериментирам с нови упражнения - ето пробвах дървар, лежанката на Милко :) Трябва малко да се организирам само. В идеалния вариант би трябвало да редувам дни с бягане и силови. В тази връзка фитнеса в Надежда все повече ми харесва, и без това във Флайса не мога да се вредя, после 1 час трябва да се прибирам и т.н.

13.11.09
22:33

Да видим какво е менюто тези дни
12/11/2009
13:00 дюнер
19:00 панирани сиренца със сладко от боровинки, 1 хлебче, 1 тъмна бира

13/11/2009
8:30 фреш от грейпфрут - 1 чаша
13:30 суджу, салата от ябълка и целина, 1 лъжица извара
22:00 1 ябълка
24:00 зърнено блокче

Заминавам си утре за Бургас, за цяла седмица. Ще е дедикейтид на учене (нищо че съм на 30 :)) и спорт :) Уиш ми лък!

17.11.09
17:46

Естествено по време на ваканция дисциплината се разваля, но още докато го пишех това осъзнах що за глупост е това - та аз никога не съм била дисциплинирана. Както и да е, ето какво се случи тези дни:

14/11/2009
10:00 кашу - ок. 60 гр
14:00 2 купички пилешка супа с доста фиде
20:00 - 23:00 филия с хайвер и маринована риба, свинска пържола със сос от сметана и гъби, чаша ракия, чаша вино, парче торта, може и руска салата да съм щипнала

15/11/2009
12:00 филия с хайвер, пилешка пържола със сос от сметана и гъби, зелева салата, руска салата
21:00 пилешка супа

16/11/2009
10:00 кисело мляко с овесени ядки
14:00 пържен сафрид - много!
17:00 тренировка
21:00 цяла порция пържени картофи и 1/2 тъмна бира
22:00 филе елена и кисело зеле

Тренировката
5 км бягане - 40 мин заедно с warm up и cool down :) (имам нови чорапи, ноктите пак ме болят... може би е от маратонките?!)
3 суперсерии 3х10 от придърпване на скрипец пред гърди и гребане с около 20-тина кг, нещо не можах да ги разбера тези уреди
лежанка на Милко 3х10 със 7.5 кг
мъртва тяга 3х10 с 2х10кг дъмбели
клекове 3х10 с дъмбели х10 кг на раменете - малко неудобно, но в тази зала няма лостове...
3 суперсерии от планкове 30/20/20 сек., странични планкове 30/20/20 сек и V преси х10

По едно време дойде инструкторката и ме пита къде тренирам, да не би случайно в Спайдър спорт :) Аз и викам - аха, сигурно позна лежанката на Милко, ама не тренирам там - само от четене. В този фитнес много рядко някой тренирал като мене - ама то как да тренира, като няма лежанка, няма стойка за клекове, няма пукнат лост! Оказа се че тя се подвизава там във форума на Спайдър спорт, ходила е в Сф специално да тренира при него и на онези фитнес ваканции миналото лято и е било супер яко. Та се заимслям и аз :)

18.11.09
08:59

17/11/2009
11:00 кисело мляко с овесени ядки
16:00 пилешка пържола със сос от сметана, гъби и топено сирене
20:00 орехи към 50 гр
21:00 печена тиква с още орехи - много :), 1/2 ябълка

18/11/2009
10:00 кисело мляко с овесени ядки
предстои 12:30 печено пиле, зелева салата
някъде там тенировка

18.11.09
12:34

казано от SDawn на 17.11.09, 17:46:

[

По едно време дойде инструкторката и ме пита къде тренирам, да не би случайно в Спайдър спорт :) Аз и викам - аха, сигурно позна лежанката на Милко, ама не тренирам там - само от четене. В този фитнес много рядко някой тренирал като мене - ама то как да тренира, като няма лежанка, няма стойка за клекове, няма пукнат лост! Оказа се че тя се подвизава там във форума на Спайдър спорт, ходила е в Сф специално да тренира при него и на онези фитнес ваканции миналото лято и е било супер яко. Та се заимслям и аз :)

С това меню, ако отидеш там жива ще те изядат...Почвай сланината и маслото - това е паролата за достъп :-P

18.11.09
20:22

казано от diva 97 на 18.11.09, 12:34:

С това меню, ако отидеш там жива ще те изядат...Почвай сланината и маслото - това е паролата за достъп :-P

Ахахаа да :) Само съм за там с тази самодисциплина! Но кой знае, може някой ден да се променя! Както се казва impossible is nothing!
Да допиша за днес
15:00 4 блокчета шоколад
17:00 тренировка
19:00 4-5 хапки печена тиква
21:00 пържен сафрид, 3/4 ябълка
Тренировката
3.4 км бягане интервално
3 рунда от
х10 на крак БГ клек с дъмбели х5 кг
х5 ренегатско гребане с 4 кг дъмбели - Много трудно! И ми се виеше свят от него до края на тренировката!
х12 с вдигнати крака повдигане на дупето от легнало положение + допиране до пръстите (Butt Lift – Toe Touch)
3 рунда от
х10 гоблет клек с 5 кг дъмбел
5 лицеви
х12 butt lift - toe touch

23.11.09
19:40

Пуу много дневници, не мога да си намеря моя :)
Начи останалата част от отпуската не можах да удържа фронта. Храната беше както обикновено - месце, рибка със салатка, за закуска кисело млекце и овесени ядки, шеколат, плюс че с майка ми пробвахме няколко рецепти за сладки и аз опитвах ли опитвах... Поне едните бяха с мед и овесени ядки, ама и сусамов тахан. Плюс и че не можах да отида на следваща тренировка. Не ми се качва на кантара направо!
Днес, 23/11/2009
8:30 кисело мляко с овесени ядки, stroopwafels - няколко
13:30 5 крила от KFC
19:30 тренировка
21:00 пържени чушки и патладжани със сирене и сос от домати, няма да казвам в кво са пържени, шпеков салам

Тренировката
бягане 3.2 км - 21 мин
3х10 раменна преса @20 кг
3х8 повдигане встрани дъмбели @4 кг
3х5 ренегатско гребане @4 кг, тоя път не ми се зави свят, но ми беше много неудобно на ръцете
3х10 на страна дървар @10 кг
3х10 клек @ 25 кг
3х20 избутване на машина за крака @ 40 кг

25.11.09
17:22

Няма страшно важното е после да влезнеш в правия път:-)Един съвет намали малко мазното,гледам крилца,пържен патладжан.....и печени нещата са вкусни :)

25.11.09
20:28

казано от BodyArt Консултант на 25.11.09, 17:22:

Няма страшно важното е после да влезнеш в правия път:-)Един съвет намали малко мазното,гледам крилца,пържен патладжан.....и печени нещата са вкусни :)

Bodyart, къде видя пък много мазно? Сега, че не е добре да се хапват пържени неща - ясно, ама как реши, че са и много мазнините?

25.11.09
22:21

казано от inis9 на 25.11.09, 20:28:

казано от BodyArt Консултант на 25.11.09, 17:22:

Bodyart, къде видя пък много мазно? Сега, че не е добре да се хапват пържени неща - ясно, ама как реши, че са и много мазнините?

Така първо да подчертая че нещо май на мушка си ме взел:=)Но не се плаша лесно спокс.Ами не смятам,че KFC е най-удачното ядене,също и пържени патладжани,НО това е мое мнение.Патладжана като цяло е доста тежка храна,може да се замени с много неща.Но ти явно си наясно няма да давам мнение:)Път на мъжете !!!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1