04.09.09
08:16
Привет,
чудех се дали при спазване на диета за покачване на ММ с плуване има някакви важни особености, които трябва да знам. От опита ми засега съм се убедил, че трябва да се яде МНОГО и от всичко, но ако някой каже точно колко и какво ще бъда благодарен :)
тежа 80 кг, 1.91 висок, 17 години , плувам 3-5 пъти, 2-3 пъти фитнес седмично.
По-здрави! :)
казано от sparky27 на 04.09.09, 08:16:
Привет,
чудех се дали при спазване на диета за покачване на ММ с плуване има някакви важни особености, които трябва да знам. От опита ми засега съм се убедил, че трябва да се яде МНОГО и от всичко, но ако някой каже точно колко и какво ще бъда благодарен :)
тежа 80 кг, 1.91 висок, 17 години , плувам 3-5 пъти, 2-3 пъти фитнес седмично.По-здрави! :)
Аз съм бил състезател- особености няма. Просто трябва да си наясно че при плуването се горят доста калориики . Внимавай при смятането на ВВДто . ( Ако плуваш е по добре от РБД ) .
П.П 5 пъти плуване и 3 фитенс е 800 % претрениране .. а и да го правиш по време на М.М не е шега работа
Мнението беше редактирано от Xsly на 04.09.09 09:31.
Да и аз бях състезател и наистина 5 пъти е много просто ако искаш да качваш ММ и си състезател е много трудно,може би намали плуването и наблегни на фитнеса. Аз така направих спрях плуването и ходя 3 пъти в седмицата на фитнес и 1 2 пъти плувам . А ако не искаш да се отказваш от плуването мога да ти дам за пример Петър Стойчев мисля че беше (най-звстния български плувец) който в шоуто на Слави каза че закуската му е сандвич - долната филия е шоколад и горната филия е шоколад а пълнежа на сандвича е течен шоколад :)))))) така че прави си сметка колко много калории трябва да приемаш , а също Майкъл Фелпс беше казал че се тъпчи със чийзбургери и други калорични храни от сорта :) И аз исках само с плуване , но от плуването само отслабвам и за това поспрях ;) Успех и пиши след някой друг месец да кажеш какво е станало
и аз много обичам сандвич от шоколад :D , избрал съм си плуването като главен спорт, фитнеса често го прецаквам (ех каква хубава думичка ) ,защото ходя при приятел и често се отплесваме, но като цяло за диетата мерси за съветите (само не разбрах какво са комплексни въглехидрати- ако може малко примери ще е супер (не ми се смейте много :)))
казано от sparky27 на 04.09.09, 15:44:
и аз много обичам сандвич от шоколад :D , избрал съм си плуването като главен спорт, фитнеса често го прецаквам (ех каква хубава думичка ) ,защото ходя при приятел и често се отплесваме, но като цяло за диетата мерси за съветите (само не разбрах какво са комплексни въглехидрати- ако може малко примери ще е супер (не ми се смейте много :)))
Комплексни = сложни . Ака - усвояват се бавно и качват инсулина постепенно . - Най често използваните са кафяв ориз, пълнозърнести изделия ,овесени ядки .
П.П - Когато човека ти каза освен сутрин и след трен - означава тогава прости въглехидрати ( плодове,шоколад , и т.н ) ,а малко пъ късно и сложни .
Мнението беше редактирано от Xsly на 04.09.09 16:17.
Ами ако се ходи 3 пъти в седмицата на плуване за по 1~1.5 км и 3 пъти в седмицата фитнес?
21.09.09
21:26
Здравейте, може би трябваше да направя нова тема но реших да направя пост тук. Искам да започна активни тренировки като съчетавам плуване и фитнес, доколкото успешно е това.. Идеята ми е да комбинирам 3 пъти в седмицата плуване със фитнес програма “heavy duty” (((
Тренировка 1:
1.Клякане с щанга зад врат 2х15
2.Мъртва тяга 2х15
3.Повдигане на пръсти на калф-машина от стоеж 2х15
4.Сгъване на машина за задно бедро 2х15
5.Повдигане на краката от тилен лег 2х25 + Странични наклони с дъмбел 2х(15+15)
Тренировка 2:
1.Повдигане на щанга от лег 2х10
2.Гребане с T-щанга 2х10
3.Повдигане на щанга зад врат от седеж 2х10
4.Сгъване с щанга от стоеж за бицепс 2х10
5.Повдигане на трупа от тилен лег 2х25 + Странични наклони с дъмбел 2х(15+15) )))
Тренира се веднъж на 5 дни като се редуват тренировка 1 и 2.
Проблема е че от скоро започнах да се интересувам от фитнес и незнам до колко тази идея ще е ефективна и дали изобщо ще има някакви резултати, защото все повече мнения чувам че плуването и фитнеса се обезсмилят взаимно. Също така ще съм много благодарен ако ми дадете някой друг съвет относно храненето, прегледах форума и попаднах на хранителни режими но незнам дали тук ще са толкова ефективни колкото при 5 дневен сплит във фитнеса. Ем, това е общо взето, с нетърпение очаквам мнения и препоръки :) мерси предварително ;)
Според мен също трябва 1то да е приоритет .. ако искате да ходите на плуване само за оформяне то приоритета ви трябва да е фитнес , което значи най-много 2 пъти в седмицата плуване , ако искате да се занимавате с плуване (като състезател или по сериозно) , то може да правите към 2 тренировки фитнес на седмица (като трябва в тренировките ви да има крака , които са най-вайният компонент в бързото плуване ). Успех пишете какво е станало ако сте предприели плуване :)