05.09.09
02:12
Здравейте,
на 16 години съм и имам пъпки по лицето. Почиствам си лицето 2 пъти на ден с дезинфектиращи работи - няма ефект. Спрях шоколада-няма ефект. Спрях яйцата- няма ефект. Не зобя, не пия добавки. Остава да е от хормоните. В пубертета до колкото четах има дисбаланс при хормоните, което по някакъв начин води до появяването на пъпки. Как ше ги махна тея пъпки? Ходя на козметик веднъж на 2-3 седмици, махат се за малко и пак излизат. Имам по челото много. Какво трябва да направя за да ги успокоя тези хормони? Един приятел ми каза че като мастурбирал, са му се появявали пъпките :Д тва вярно ли е според вас?
05.09.09
06:01
Копуваш си Зинерит от аптеките и се мажеш сутрин и вечер и продължавай с козметика :)
05.09.09
09:06
Еми освен дезинфекция може и други препарати да пробваш. Има един евтин коректор против акне който струва 1-3 лева на Амрита казват ,че е много добър. А това за секса със себе си или с друг :) май е вярно ,но не е доказано.Не ги стискай много !
Скинерин от аптеката - също доста добър препарат! Относно въпросът ти, макар че съм жена и не мога да отговоря така като един мъж (но се допитах ;-) ): Мастурбация и пъпки - не е фаталната комбинцията :cheese: мисля, по-скоро хормони и пъпки.
A най-добре е да минеш през дерматолог. Има си специфика при младежката кожа, може да ти изпише и някакви забъркани мазила, които да си вземеш от аптеката. Защото при козметика не премахваш причините, а само третираш външните проявления.
05.09.09
13:39
Мерси за отговорите :) А ето какво намерих из нета
“Провокиращите фактори мога да бъдат генетични и физиологични особености, хормонален дисбаланс”
Ето този хормонален дисбаланс ми е проблема.. някакви дерматолози или лекари няма ли във форума :С Честно да си призная в периодите в които си нямам гадже, и аз мастурбирам. Човек както се нуждае от храната, се нуждае и от тва.. та дали това води до “дисбаланс”?
казано от Milenskiq на 05.09.09, 13:39:
Мерси за отговорите :) А ето какво намерих из нета
“Провокиращите фактори мога да бъдат генетични и физиологични особености, хормонален дисбаланс”
Ето този хормонален дисбаланс ми е проблема.. някакви дерматолози или лекари няма ли във форума :С Честно да си призная в периодите в които си нямам гадже, и аз мастурбирам. Човек както се нуждае от храната, се нуждае и от тва.. та дали това води до “дисбаланс”?
Уф, недей така, ходиш на училище в 21 век, как можеш да вярваш в такива неща?! Естествено, че няма връзка между мастурбирането и хормоналния дисбаланс.
Иди на лекар, ще ти направят може би някакви изследвания, ще се мажеш с разни неща и ще си пушка. Като излезеш от пубертета след някоя и друга година, ще стане още по-добре. Но не се самолекувай.
П.П. Едно време лъжеха момчетата, че щели да затъпеят...:P , а сега..хормонален дисбаланс :lol:
Мнението беше редактирано от Инис на 23.11.10 11:16.
зинерит доста добро е това.Както казаха сутрин и вечер се мажеш (не е като крем и след като изсъхне за 1мин. не се личи :) 13-14лв е мисля че във всяка аптека го има
09.09.09
06:35
казано от InSeNz на 09.09.09, 00:04:
зинерит доста добро е това.Както казаха сутрин и вечер се мажеш (не е като крем и след като изсъхне за 1мин. не се личи :) 13-14лв е мисля че във всяка аптека го има
x10
Ще ти помогне много!Аз преди доста време си го бях купил,за 1-2-седмици всичко изчезва.Сега нямам никакви проблеми
Здравейте.Аз също имам проблем с пъпките ,но си мисля че е от добавките.До сега съм изпил 800гр протеин на ‘’РЕДИС БЪЛГАРИЯ’’ и към 80 хапчета fyre.От както ги пия тези работи имам доста пъпки по лицето,преди не беше така.
02.11.09
14:04
Братле и аз го имах този проблем с пъпките по лицето просто е голяма гадост...По добре отиди на кожен лекар да те прегледа и да ти препоръча с какво да се мажеш. А от какво се появавят при мен причината беше много интересна появявали са се от честото бръснене ( преди на седмицата по 3 пъти се бръснах) намлих бръсненето на веднъж седмично и сами почнаха да изчезват.. ;)
казано от ArtOfTheDevil на 02.11.09, 14:04:
Братле и аз го имах този проблем с пъпките по лицето просто е голяма гадост...По добре отиди на кожен лекар да те прегледа и да ти препоръча с какво да се мажеш. А от какво се появавят при мен причината беше много интересна появявали са се от честото бръснене ( преди на седмицата по 3 пъти се бръснах) намлих бръсненето на веднъж седмично и сами почнаха да изчезват.. ;)
хахаа , ще пробвам,макар че аз съм с машинка :P мерси
28.02.10
12:50
казано от koni на 27.02.10, 18:40:
Само редовен секс ще те оправи!
Напълно правилен отговор.. не ги чеши,не ги пипай,не ги поглеждай, не мисли за тях сами ще се махнат кожата на лицето трябва да се омазнява за да се предпазва от околната среда ,а не да се почиства.Има и друг вариант яж повече приемай повече витамини.. тичай повече за по добра имунна система наблягай това лято на морето с плуване сулената вода е твой приятел в този период.
От всички пунктуационни грешки, които е възможно да направи човек, как можа да напишеш “сУлена” вода ?!?! Сул ли ядеш ?
И аз бях така преди време. Всичко бях пробвал без резултат.
Помогнаха ми хапчетата Roaccutane. Купувах си ги от Гърция, защото там са 2 пъти по -евтни. Въобще, това е единственото правилно лечение ако имате упорито акне
13.11.11
01:39
казано от nikkolay на 23.11.10, 08:36:
И аз бях така преди време. Всичко бях пробвал без резултат.
Помогнаха ми хапчетата Roaccutane. Купувах си ги от Гърция, защото там са 2 пъти по -евтни. Въобще, това е единственото правилно лечение ако имате упорито акне
С лекарско предписание ли ги купи ?
хич не ми го хвалете тоя зинерит ;) от 2 месеца го ползвам,освен него какво ли още не и парни бани си правя и всичко и няма НИКАКЪВ ефект .. някой да ми каже моля,нещо с наистина ефект,защото ми писна.
11.11.13
16:34
Писах в другата тема за акнето, но и тук ще кажа - черен африкански сапун от палмова пепел и масло от шеа. Евтин и ефикасен! По чуждите форуми се кълнат в него когато стане дума за проблемно акне. На мен също ми помогна и не само за пъпките по лицето, ами и за тези по гърба.
Мнението беше редактирано от gynecomastia-bg на 01.04.14 16:41.