22.09.09
10:14
казано от Петко К на 21.09.09, 15:17:
Има ли някакви резултати и постижение на ученици, които са завършили това училище?
Стана ми интересно на какво ниво са спрямо редовните училища и какви са недостатъците (предимствата са написани в статията).
22.09.09
11:40
Според мен е крайно време да настъпи някакви промяна в образованието.Като казвам промяна,то тя наистина да е такава,а не една ПАРОДИЯ.Има много мерки,които ще помогнат.Една от тях е самите учители да са си на мястото,а не някакви стари пенсионерки,които още ги държат на работа,защото просто няма надеждни кандидати за тази професия.Или учителки,при които всеки си позволява да псува,да си излиза от стаята и какво ли не.Никой не прави нищо съществено,всеки обаче симулира работа.Тази професия трябва по някакъв начин да се направи привлекателна за хората,за да има конкуренция и по-добри учители.За мерките-ами в моето училище има камери-ефект нулев.Униформи ще ни въвеждат-ок хубаво нещо.Но не може да казват ,че по правилник ,ако някой пречи на работата на даскала,може да го изгонят от часа,а това никой да не го прави.Ами тва е истината кухи са си даскалите и тва,реформи се опитват да правят някой хора,но пак всичко си е по старо му.Като наруши някой ученик дадено правило,ами прати го да мие кенефа,да стане целия в лайна и да минават покрай него съучениците.Няма ли да стане за смях?О,ще стане и то как.После няма да си позволи да го направи вече.А другите ще знаят какво ще ги сполети,ако постъпят и те така.
Та накратко искам да кажа,че учителите трябва да отговарят за това и дори при малко провинение да наказват ученика.Иначе камерите като следят-да накажат учителя-резни му 50-100лева от заплатата,пък да видим няма ли да си върши работата.Демек всичко се гради въз основата на Контрола!
п.с.това мнение си е мое лично,като не ви харесва,разпъвайте ме на кръст.Просто не се сдържах да го напиша.
22.09.09
11:56
казано от az100yan на 22.09.09, 11:40:
Но не може да казват ,че по правилник ,ако някой пречи на работата на даскала,може да го изгонят от часа,а това никой да не го прави.Ами тва е истината кухи са си даскалите и тва,реформи се опитват да правят някой хора,но пак всичко си е по старо му.Като наруши някой ученик дадено правило,ами прати го да мие кенефа,да стане целия в лайна и да минават покрай него съучениците.Няма ли да стане за смях?О,ще стане и то как.После няма да си позволи да го направи вече.А другите ще знаят какво ще ги сполети,ако постъпят и те така.
Говориш/пишеш пълни глупости, говоря ти от личен опит, майка ми е преподавател и то по доста сериозен предмет и ти гарантирам, че по правилник учителя няма никакви права, нито да наказва нито нищо. По същия правилник той дори няма право да помоли ученика да напусне часа, или ако го направи продължава да носи отговорност за ученика независимо, че той не е в часа му. Преди години хвана едно хлапе да преписва, без да знае, че е мозъчноосъкатеното детенце на една мутра (която по късно застреляха в центъра на града) знаеш ли в какъв филм я вкараха. Едни експертизи изкараха от семейния психолог, че детето имало проблем а майка ми само го изострила нанесла му непоправими душевни терзания и т.н. и т.н. знаеш ли как се чувства един преподавател с 20 годишен стаж пред такава ситуация ?!?! Как учителя да се бори с курвенското облекло и поведение на ученичките ?!?!Как да се бори с мутренското поведение на учениците които се хвалят кой колко познати пари коли и жени има ?!!Че в училище някой ходили вече за да учи или просто да се завдява със сучениците и да се събират за лафче, кафенце и цигарки. Напълно съм съгласен с head_hunter неможеш да си изпратиш детето на 6-7 години в училище с тотално липсваща елементарна култура и да очакваш учителите да свършат твоята работа, докато твоя израстък им се пули и ги вдига на главите си знаеки, че неможе да последва абсолютно нищо.