07.09.09
10:24
Реших да си подновя дневника,тъй като стария нямах време да го попълвам.Сега ще гледам да съм по сериозен.
Целта за момента е да продължа чистенето до Нова година,после ще го карам по-свободно,че ми писна вече от диети :)
Храната днеска
1.100 грама овесени ядки поляти с шейк от 300 грама кисело мляко и 40 грама протеин.
2.Обяд 200 грама пиле на грил+50 грама шунка и 2 филийки пълнозърнест хляб с малко топено сирене
3.Ще бъде 4 яйца със салата и 1-2 филийки пълнозърнест хляб
4.След тренировка мусака с много кайма и заливка от 5 яйца :)
5.Вечеря ще е риба пангасиус на скара 300-400 грама със салата
Преди,по-време и след тренировка БЦАА на прах общо 30 грама.И след тренировка 50 грама протеин с малко глюкоза реших да пробвам за 2 седмици веднага след тренировка заедно с протеина и БЦАА,нищо,че съм на НВД уж :) Преди лягане пак 30-40 грама протеин.
Тренировка за рамене днеска:
Изтласкване с щанга зад врат 5 серии по 10-12 повторения
На машина за странично рамо 5 серии по 10-12 повторения
С дъмбели легнал за задно рамо 4-5 серии по 10-12 повторения
Корем общо 10 серии от различни ъгли.
Храната не е малко за НВД,ама много съм гладен не мога на ниски въглехидрати просто умирам от глад :)
Мерките са следните:
Тегло 94 кг
Ръка дясна:41
Ръка лява:41
Гръб:120
Талия:95
Ханш:99
Бедро дясно:64
Бедро ляво:63
Прасец десен:45
Прасец ляв:44
Целта е увеличаване разликата гръб-талия!!!!Голям проблем!!!!
Темата беше редактирана от fe2_vanio на 07.09.09 10:35.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
07.09.09
11:08
Малко спамърски въпрос.Тази униформа каква е, че нещо не мога да я разпозная от снимката?
Член съм на Български национален съюз(www.bgns.net).Униформата е на спортна организация Еделвайс,която е към съюза,както и на сформираната от нас Национална Гвардия.
Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 07.09.09 12:39.
Пиша за вчера,че цял ден бях по съдилища и дела и умрях от глад и никакво време нямах.
Закусна 7 часа филийка с шунка
Към 8 часа пълнозърнеста Активия.
14 часа 250 грама свинско филе с пълнозърнест хляб
15 часа протеинов бар с 30 гр протеин
18 часа протеинов бар+300 мл прясно мляко
Преди тренировка 10 гр БЦАА
След тренировка коктейл за шампиони 50гр. протеин+15гр.БЦАА+30гр. глюкоза
20 часа мусака с много кайма и яйца :)
22 часа половин филийка пълнозърнест хляб с 100 грама свинско филе
Тренировка ръце:
Трицепс
5 серии разгъване на скрипец
5 серии екстензия с дъмбел над главата
4 серии кикбек с дъмбел
4 серии екстензия на скрипец с обратен хват
Бицепс
5 серии сгъване с ЕЗ щанга
4 серии сгъване с дъмбели от наклон
4 серии хамър сгъване с редуване лява дясна ръка без почивки между сериите
09.09.09
09:03
Трицепса не му ли идват в повече тия серий? И Бицепса 9 серий са му добре според мен..
Ами ръцете по принцип са ми най-изоставащи и гледам малко повечко да ги товаря.След тях оставям почивен ден или ден за крака за да могат да се възстановят както трябва.Ами по-принцип за трицепса правя 3 упр по 4-5 серии вчера нещо бях полудял и затова.А и възстановяването ми в момента е много добро в смисъл храна,спане и добавки и затова мисля малко да вдигна сериите.Като цяло гърди и ръце са ми най-зле и върху тях ще дам приоритет цялата зима.Иначе снимки може да видите тук:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/38254/P360/ най-долу са моите снимки.
09.09.09
10:31
Сложи си снимките и в дневника, в първият пост.
09.09.09
11:50
Според мен точно така няма да мръднат особено много. 3 упражнения трицепс 3 бицепс примерно.. трицепс : лег тесен хват, скрипец, повдигане на дъмбел зад глава. Бицепс: сгъване с прав лост, концентрично, чуково сгъване ( то е пожелание). Ако искаш нещо да расте не трябва да го претренираш и принципно трябва да гледаш упражненията да са повечето базови. Успех!
Досега точно така съм тренирал.Аз по-принцип само базови правя,то в залата която тренирам няма машини,само един скрипец.Ще пробвам 1 месец сега да ги тренирам разделено бицепса и трицепса да видим кво ще стане.От сутринта до 4 часа ще изям 800 грама скумрия не е истина какъв апетит имам днеска :)
Ако може да помогне,аз бях много доволен когато тренирах ръцете в отделен ден и правех бицепс/трицепс в супесерии като 3x10 сгъване с крив лост от стоеж в суперсерия с 3x10 френски преси , след това 3x12 скотово сгъване/сгъване с дъмбели от седеж редувах ги тези двете в различните дни в суперсерия с 3x12 кикбек/разгъване от седеж с дъмбел зад глава и 2-3 x 12 концентрирано сгъване в суперсерия 3x12 разгъване с права ръкохватка на скрипец и донапомпване на трицепса с разгъване с обратен хват .С тази тренировка от 42,5 студени ръцете ми се помпеха на 45,5 см ,трицепса се цепеше,както и излизаха вени по бицепса.Тренирах ги веднъж на 4-5 дена.Иначе като гледам по снимките,ръцете ти изглеждат масивни.
Гърди и ръце са ми приоритета,защото визуално са най-зле.Гърба и рамото са по-добре,а краката ми ръстат като гъби и ги тренирам 2 пъти в месеца.Ами ще пробвам различни тренировки.Последния месец пробвах суперсерии,както и упр за бицепс-послед трицепс и пак така.Пробвах и първо бицепс,после трицепс.Общо взето от всичко има ефект ама трябва си време.Е примерно набирания не бях правил от няколко години и тука последните 5 тренировки правя по 4-5 серии и от снимките виждам голям напредък в гърба :)
Аз винаги съм казвал че на ширина най добре се развива гърба от набиране.Моя съм го направил почити само от набирания по 6 серии на тренировка 3x10 зад врат с максимално широк хват и 3x10 пред врат с максимално широк хват,като направя тези набирания и направо не мога да си събера ръцете.Освен това от набирането зад врат ми се помпят яко и рамената а и бицепсите като цяло се товарят,въобще набирането е чудесно упражнение за мене.
До края на месеца ще си разделим с едни приятели 1 кон и 1 теле и слагам във фризера 300 кг месо и познайте зимата какво ще се случва с мен..... :) Няма да работя,само ще ям и тренирам баси кефа
Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 09.09.09 13:00.
И така за днеска е,и ще бъде нещо такова:
Към 9,30 закуска 40 грама протеин
11,30 часа изпекох 1 кг скумрийка на скара и изядох 1 голяма скумрия към 300 грама с малко пълнозърнест хляб
14,30 часа изядох още 300 грама скумрия с малко пълнозърнест хляб
16 часа 500 грама прясно мляко с 40 грама протеин залети върху 100 грама овесени ядки
Преди тренировка 10 грама БЦАА
След тренировка 15 грама БЦАА+40 гр протеин+30 гр глюкоза
Реших да не пия по време на тренировка,че да ми стигне за по-дълго време.
Вечерята ще е мусака с много кайма и яйца
Към 11-12 часа ще изям остатъка от скумрията или към 200 грама
Тренировка за крака:
Лег преса 4 серии по 10-15 повторения
Напади с щанга 3 серии
Лег екстензия 4 серии
Сгъване за задно бедро
5-6 серии за прасец
Краката нарочно толкова малко ги тренирам,че много ръстат :) Мале като тръгнах да ги смятам идват към 350 грама протеин не е ли много това?Към 93 кг съм в момента.Идва по 3,7 грама/кг тегло :) Е то няма всеки ден да е така ама все пак...
Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 09.09.09 13:47.
10.09.09
09:09
Не съм специалист ама повече от 3 гр на килограм мисля че е излишно , а и повече от 40-50 гр на хранене . Демек с тази храна смятам че протеина от добавки е излишен .
300 кг месо ? Дори и да ядеш по едно кило на ден едва ли ще е добре да ядеш престояло месо . Освен ако не си го делиш с приятели това 300 кг .
Мнението беше редактирано от Evgeni Nikolov на 10.09.09 09:11.
Ваньо със сигурност тези 3,7 гр на килограм тегло ще ги усвоиш само ако вземаш и някакви стероиди подпомагащи усвояването им.Иначе повече от 2 до 2,5 гр не ти трябва но не 95 кг ами си смятай на 80 кг което ти е горе долу теглото без мазнините.Или около 200 гр белтъчини на ден ти идват по 2,5 гр и смятам че ще са достатъчни.
Аха ами то вчера малко прекалих с яденето ама нещо страшен глад ме тресе :) Ще гледам по-малко да приемам.300 кг месо без кост го мятам във фризера на пакети по 1 кг и за 3-4 месеца(тоест цялата зима) ще го изям какъв е проблема?То като е месо без кост не може да се развали или да му стане нещо.Трябва да ми стигне за октомври,ноември,декември,ануари и февруари,тоест по 600 грама долу горе на ден,което е екстра :)
Храненето за днеска,почивен ден без тренировки
11 часа закуска 400 мл прясно мляко с 40 грама протеин залети върху 100 грама овесени ядки
14 часа 200 грама свинска пържола+2 кюфтета свински+1 питка черен хляб
16 часа(тоест сега) протеинче 40 грама
17,30 мусака с кисело мляко
20 часа пиле с ориз незнам колко грама идва,едно бутче цяло с малко ориз
21 часа 100 грама джин с тоник :) Не съм пил от 2 месеца и аз съм човек
Преди лягане към 11 протеин с прясно мляко 300 грама
Тая седмица ще тренирам с един републикански шампион,така че трябва да съм във форма :)
Ами въобще пиша без да мисля :) Абе за много време ще имам месо аз ще го взема на 4 лв кг телешкото,защо да не дам 1000 лв и да се заредя за половин година напред :) Ще правя МУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
Недостатък е, че няма да е прясно. От друга страна, поне ще знаеш че е чисто месо и че е било замразено веднъж, защото в магазинната ни мрежа е на късмет. Като нищо, могат да ти продатат нещо което е киснало по щандове, замразявано, размразявано, измивано с какви ли не препарати и т.н.
Не се юрвай веднага на бясната консумация, че и това писва.
Е то е ясно,че ще писне ама мене идеята ми е да си купим 2 телета и 1 кон с аверите от едно село да ни ги разфасоват,да си разделим месото и да има до март месец ядене :) и при това ще дойде на 4 лв кг/телешки шол а в магазина е 13-14 лв!!!! Плюс добавките като си взема за цялата зима на 1 път и ще мутирам и ще спестя много пари :)
Тая вечер разбих режима с 6 джина с 4 тоника :) И аз съм човек мамка му...
10.09.09
20:29
казано от fe2_vanio на 10.09.09, 16:09:
Е то е ясно,че ще писне ама мене идеята ми е да си купим 2 телета и 1 кон с аверите от едно село да ни ги разфасоват,да си разделим месото и да има до март месец ядене :) и при това ще дойде на 4 лв кг/телешки шол а в магазина е 13-14 лв!!!! Плюс добавките като си взема за цялата зима на 1 път и ще мутирам и ще спестя много пари :)
И коня ли смятате да ядете?
Храната за днеска:
7 часа протеин 40 грама с 300гр прясно мляко
10,30 часа половин скумрия с малко ориз
13,30 пилешки крилца с малко ориз
14,30 1 корни
15,30 4 яйца с 1,5 филийка хляб
Преди тренировка 10 грама БЦАА
По-време на тренировка мострична на Сайз Он
След тренировка 40 грама протеин+15 грама БЦАА+30 гр глюкоза
Вечеря свинско със зеле
Преди лягане протеинов шейк
Тренировка за гърди и корем
Хоризонтална лежанка 5 серии по 8-10 повторения
Флайс за горни гърди 4 серии по 10-12 повторения
От обратен наклон 4 серии с дъмбели
Стречинг и 2-3 серии пуловър
Корем повдигане на краката от вис 4 серии
Коремни преди на римско столче 4 серии
Днеска съм много зле никакъв апетит нямам,защото снощи се напих и днеска съм зле.А и съм малко настинал и пия фервекс и много витамини :(
2 дена бях по лекции и не съм тренирал.През двата дена съм ял основно боклуци-пици и т.н.Но нямаше как :)
Тренировка за гръб от преди 2 дена
Набиране 5 серии
Скрипец зад врат 4 серии
Мечка 4 серии
Дърпане на машина за средна част на гърба 4 серии
Тяга 4 серии
За трапец с щанга 4 серии по 10 повт
НЕЧОВЕШКА МУСКУЛНА ТРЕСКА ВЕЧЕ 2 ДЕНА!!!
Днеска:
Ставане в 7
8 часа протеинов шейк
10,30 5 яйца с 2 филийки хляб Вита
За целия ден имам 950 грама свинска плешка на скарата разпределена в 4 хранения+5-6 филийки хляб Вита
След тренировка протеин.Преди и след тренировка БЦАА.Преди лягане протеин
За дена идват към 250-280 грама протеин :)
Тренировка рамо и предмишница
Изтласкване с щанга отпред 5 серии
На машина за странично рамо 4 серии
Флайс за задно рамо 4 серии
Предмишница
4 серии сгъване на китката с дъмбел
3 серии сгъване с обратен хват
Ръката вече е 42 :)
Би било добре да записваш брой повторения и работна тежест.
След няколко месеца/година, като си погледнеш дневника и видиш, че си вдигал “4 серии”, това няма да съдържа никаква информация за сравнение. :)
Ами аз от много време не си променям силата незнам защо.Винаги тренирам с малки тежести,висока интензивност,много бавно изпълнение.Пък и не помня с колко съм тренирал точно.Гледам по мерките да следя напредъка,тежестите не ме вълнуват.8-ми клас бях,когато направих 163 кг тяга и гърба ми беше по-зле отколкото като правих с 70 кг тяга :)
За днеска:
Закуска в 11 часа протеинов шейк.
12,30 часа обяд 250 грама пилешки гърди на скарата с 50 грама телешки салам 2 филийки хляб Вита и много малко майонеза.
Общо за целия ден имам 900 грама пилешки гърди и 300 грама телешки салам+малко хляб Вита за въглехидрат.
Вечерта ще има и малко бобец :)
След тренировка 10гр БЦАА+40 гр протеин+20-30 грама глюкоза.
Тренировка Ръце и корем
Трицепс
Френско 4 серии по 10-12 повтрорения
Изтласкване тесен хват 4-5 серии по 10
На скрипец 4 серии по 10-12 повторения
Бицепс
Сгъване с дъмбели 4 серии
Сгъване с ЕЗ лост 4 серии
Концентрично 4 серии
Корем 5 серии повдигане на краката от вис
5 серии коремни преси на римско столче
Забелязвам,че когато тренировките са ми суперинтензивни,говоря за 45 секунди макс минута почивки между сериите,дори и да ям повечко храна,по-некултуристични храни не ми се отразяват.Тоест интезивните тренировки ми позволяват да си хапвам по нещо забранено и пак ,,чистя’’ макар и много бавно.
16.09.09
09:55
Пиши килограми де, да се следиш. :)
В залата която тренирам няма обозначение на дъмбелите и ще ми е много трудно.Лелеееееее тренировката я изпълних в суперсерии точно за 30 минути.Бицепс-трицепс за 30 минути.Направо се сцепих!!!!
И така за днеска:
Ставане в 11 часа протеин
1,30 пилешки гърди с малко хляб
2,30 протеин
3 часа пилешки гърди с малко хляб
5 часа свински шницел с гарнитура боб и зеле
20 часа боб с телешки салам
22,30 пилешко бутче с малко кисело мляко и 1 филийка хляб
Почивен ден от тренировки!!!
Днеска ставане в 9 часа протеинов шейк
12,30 обяд 5 свински кюфтета с гарнитура ориз и салата зеле
14 часа 50 грама луканка
15,30 100 грама луканка 50 грама кашкавал и 1 филийка хляб
17,15 часа протеинов шейк
След тренировка 40 гр протеин+10гр БЦАА+30 гр глюкоза
Вечеря боб с луканка и кашкавал
Преди лягане протеинов шейк
Тренировка гърди и корем
Изтласкване от лег за горна част 5 серии
Изтласкване с дъмбели от лег 4 серии
Флайс от тилен лег 2 серии
От обратен наклон с дъмбели 4 серии
1-2 серии кофички
Гърдите ми са много зле,като цяло на тях и на ръцете искам да дам приоритет тази зима!!!
3 дена бях на път по лекции и къде ли не и не съм се хранил като хората даже много зле.От днеска вкарах всичко в норми.
Ставане в 11,30 100 грама овесени ядки заляти с половин кофичка кисело мляко и протеин.
13,45 часа 2 кълцани свински наденици+3 малки картофени кюфтета.
16,30 часа 350 грама свински винен кебап с малко ориз макс 50 грама
18 часа 1 корни с 100 грама кисело мляко
След тренировка протеин и БЦАА(свършиха)!
Вечеря свинска наденица с печени картофи и десерт ябълка.
12 часа 1 филийка хляб с 50 грама луканков салам и малко патладжан мммммммммм :)
Тренировка ръце
Бицепс
4 серии сгъване с дъмбели нз колко са кг но май 15-ки
4 серии скотово с 15 кг
4 серии сгъване на скрипец с една ръка с 15 кг
Трицепс
4 серии разгъване на скрипец с 60-70-80 кг
4 серии разгъване с дъмбел над глава с 2 ръце с 30 кг някъде мисля,че е дъмбела
4 серии разгъване с теглото на тялото на пейка
Ръката напомпена е 43 и ме кефи :)
Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 25.09.09 03:36.
Сега пиша за онзи ден 25,вчрера 26 и за днеска...
25-ти
Ставане в 6 протеинов шейк и 1 банан
7 часа 180 грама шунка с малко кашкавал
8 часа корни и 1 кисело мляко
11 часа заешко с ориз
14 часа дюнер без пържени картофи+айран
18 часа 200 грама шунка с 1 кисело мляко
20 часа вечеря не помня мамка му :)
24 часа 200 грама шунка с малко хляб
3 часа през ноща пак шунка с хляб
5 часа корни
7 часа корни вече сме 26-ти де
И през целия ден свинско месо с картофи,грах и гъби през няколко часа.
За днеска ще пиша....
Мале аз много ям май :)
казано от fe2_vanio на 27.09.09, 10:05:
Сега пиша за онзи ден 25,вчрера 26 и за днеска...
25-ти
Ставане в 6 протеинов шейк и 1 банан
7 часа 180 грама шунка с малко кашкавал
8 часа корни и 1 кисело мляко
11 часа заешко с ориз
14 часа дюнер без пържени картофи+айран
18 часа 200 грама шунка с 1 кисело мляко
20 часа вечеря не помня мамка му :)
24 часа 200 грама шунка с малко хляб
3 часа през ноща пак шунка с хляб
5 часа корни
7 часа корни вече сме 26-ти де
И през целия ден свинско месо с картофи,грах и гъби през няколко часа.
За днеска ще пиша....
Мале аз много ям май :)
С това всичкото ядене накъде ти отива талията и омазняването като цяло ?
На кантара, стъпваш с гирата в ръце, от полученото тегло вадиш собственото ти, и узнаваш с какви килограми тренираш!
8клас - 163кг тяга, явно и тогава не е пишело колко кг са тежестите :lol:
Мнението беше редактирано от btkadsl на 27.09.09 12:32.
Ами талията ми седи на 94-95 голяма е ама искам месец да си почина от НВД-то,то гледам и сега да не прекалявам с въглехидратите.Аз си я меря през седмица и ако видя,че расте веднага се вкарвам в норми.Хора глад кво да правим?А това с това,че и тогава не е пишело колко кг не можах да го схвана за тягата?Не ми вярваш или...?
Менюто за днеска:
Закуска протеинов шейк+100 грама овесени ядки
Обед-5 яйца с малко домати+2 филийки хляб ВИТА
18 часа 250 грама свинска шунка+2 филийки хляб ВИТА
След тренировка протеинов шейк.
Вечеря супа топчета+2 филийки хляб ВИТА+домати+свинска шунка
23,45 2 филийки вита с шунка
Тренировка гърди:
5 лежанка
5 серии лежанка за горни гърди
4 серии за долни гърди с дъмбели
2 серии лицеви опори
Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 27.09.09 20:42.
Днеска 28.09.2009
Ставане в 6 часа протеинов шейк
6,30 корни
10,30 2 сандвича с шунка
13 часа 50 грама шунка от свински врат,100 грама луканка и 2 филийки хляб ВИТА с лютеница
19 часа умрял от глад-супа топчета после ябълки
23 часа преди лягане протеин
Като цяло деня много зле много работа имах и нямаше как да ям.
Днеска:
Ставане в 11 часа протеин с овесени ядки
Към 12,30 3 кюфтета с питка хляб
15,30 пица с шунка и кашкавал
16 часа една ябълка
17,30 протеин с малко солети
След тренировка протеин
Вечеря супа топчета.
Тренировка ръце:
Трицепс:
Френско 4 серии
Екстензия с дъмбел с една ръка 4 серии
Кикбек 4 серии
Бицепс
4 серии сгъване с ЕЗ щанга
4 серии концентрично
4 серии хамър сгъване
От 10 дена нямах никво време нито за тренировки нито за хранене е направих 2 тренировки де.От утре съм по-свободен и почвам пак да пиша.Нямам протеин нямам нищо ще полудея :(
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече