защо спрях да отслабвам?

Прескочи до:

14.09.09
18:45

може би трябва да започна с това, че съм висока 168 и съм на 21 г.. когато започнах да отслабвам (преди 1 месец) бях 58 кг.. сега съм 53, но от 2 седмици не съм мръднала от тях.. не спазвам определена диета.. просто спрях да ям пържено, сладко, хляб, газирано, абе изобщо нещата, от които се дебелее.. ям само варени неща, плодове и зеленчуци, по 2-3 пъти на ден.. единственото, което не съм спряла е алкохола, защото няма как :) правя упражнения на кростренажор, по около 30 мин на ден (може би е това причината, че е малко времето, но няма как повече, защото много се задъхвам заради цигарите).. идеалното тегло, което искам да постигна е 48кг, но и на 50 ще съм доволна.. преди 2 години бях толкова, но тогава употребявах разни вещества и след като спрях качих тези 10 кг, които сега свалям, но без въпросните вещества :) та въпроса ми е - защо след като свалих 5 кг за 2 седмици, следващите 2 седмици не съм свалила нищо и си стоя на 53кг.. къде ми е грешката.. не разбирам от фитнес тренировки и хранителни режими затова се надявам по-компетентните да ми помогнат :)

Темата беше редактирана от illusion на 14.09.09 18:47.

14.09.09
19:51

казано от illusion на 14.09.09, 18:45:

единственото, което не съм спряла е алкохола, защото няма как :)

...и на 50 ще съм доволна.. преди 2 години бях толкова, но тогава употребявах разни вещества и след като спрях качих тези 10 кг, които сега свалям, но без въпросните вещества :)

Тези двете не ми се изясниха. Ако си приемала някакви лекарствени средства или някакви субстанции, не е лошо да си направиш изследвания, за да прецениш здравословното си състояние.

Като изключим това, най-нормалното нещо е да спреш да сваляш след време. Тогава трябва да направиш някои промени. Например да прецизираш храната съгласно ОКБ (отрицателен калориен баланс) и/или да разчупиш тренировките. Ти, обаче, не се занимаваш с фитнес и няма какво толкова да промениш там. Или греша?
Тия “варени неща” какво представляват? Месо, яйца? Всъщност информацията ти за храната е доста оскъдна.

Поразгледай сайта, виж горе-долу как трябва да се храниш, какво да е най-добре да ядеш преди/след тренировка и го съпостави със собственото си ежедневие. Би могла и да напишеш едно твое примерно меню за деня, за да видим какво ядеш. И кога тренираш. Тогава сигурно ще получиш и конкретни мнения.

14.09.09
19:51

Това са прекалено много свалени кг за 2 седмици,най-вероятно с глад защото да ядеш 2-3 пъти на ден си е точно това.
Организма с времето се приспособява към този режим на гладуване и нормално да спреш  да сваляш.
Съвета ми е да се храниш поне 4-5 пъти на ден,като намалиш въглехидратите до 1 гр на телесно тегло и нека те да са преди обед.

14.09.09
19:53

Защото е дошъл момента на застоя....

П.С Защо да не можеш да спреш алкохола?

14.09.09
20:19

казано от inis9 на 14.09.09, 19:51:

Тези двете не ми се изясниха. Ако си приемала някакви лекарствени средства или някакви субстанции, не е лошо да си направиш изследвания, за да прецениш здравословното си състояние.

Като изключим това, най-нормалното нещо е да спреш да сваляш след време. Тогава трябва да направиш някои промени. Например да прецизираш храната съгласно ОКБ (отрицателен калориен баланс) и/или да разчупиш тренировките. Ти, обаче, не се занимаваш с фитнес и няма какво толкова да промениш там. Или греша?
Тия “варени неща” какво представляват? Месо, яйца? Всъщност информацията ти за храната е доста оскъдна.

Поразгледай сайта, виж горе-долу как трябва да се храниш, какво да е най-добре да ядеш преди/след тренировка и го съпостави със собственото си ежедневие. Би могла и да напишеш едно твое примерно меню за деня, за да видим какво ядеш. И кога тренираш. Тогава сигурно ще получиш и конкретни мнения.

“приемах” амфетки..
не знам как да изчисля колко калории са ми нужни на ден, за да приемам по-малко
ходих на фитнес миналата година, но по ред причини се отказах
варените неща са: картофи, пилешко, ориз, яйца

меню за деня:
ставам към 13-14 часа и пия кафе, след това тренирам, след това ям някое от изброените варени неща или салата.. след това като огладнея пак (обикновено към 7) ям пак, като пак е или от варените неща или салата.. и това е :)

Мнението беше редактирано от illusion на 14.09.09 21:01.

14.09.09
20:20

казано от Финдо на 14.09.09, 19:53:

защото спрях амфетките и замествам с алкохол :(

14.09.09
20:24

казано от Biad__ на 14.09.09, 19:51:

Това са прекалено много свалени кг за 2 седмици,най-вероятно с глад защото да ядеш 2-3 пъти на ден си е точно това.
Организма с времето се приспособява към този режим на гладуване и нормално да спреш  да сваляш.
Съвета ми е да се храниш поне 4-5 пъти на ден,като намалиш въглехидратите до 1 гр на телесно тегло и нека те да са преди обед.

не е с глад, защото не стоя гладна.. това с 4-5 пъти на ден ми изглежда много храна, защото ям само от 14 часа до 19 часа, защото знам, че ако искаш да отслабнеш не трябва да ядеш след 18 - 19.. а за 4 часа няма как да ям 4-5 пъти..

Мнението беше редактирано от illusion на 14.09.09 20:25.

14.09.09
20:43

Уф, няма да ти пиша във връзка с алкохола, тъй като ти сигурно знаеш достатъчно по въпроса. Ще спомена само, че той забавя метаболизма (и убива апетита), което на теб в случая не ти трябва.

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/ - ето ти линк за ОКБ.

Можеш да ядеш и след 18,00 и пак да отслабваш. Важното е какво ядеш. Като начало смени ориза с кафяв, а самите картофи и ориз ги яж само на обяд. Идеята е, както отбелязаха по-горе, въглехидратите да са съсредоточени в активната част на деня - до към ранния следобяд. Храната ти е малко и ще има нужда да я увеличиш, а не намалиш - с тези 2 храненета и малко калории си си забавила метаболизма. На всичките храненета, които трябва да направиш поне 3 на брой, добавяй месо, риба, яйца, извара. Хапвай си и сирене, кашкавал. Всичко това със зеленчук. Плодовете също са въглехидрат, така че и тях ги яж по-рано през деня.

За да отслабнеш, трябва да се храниш.

Вода - много, поне 2,5-3 литра на ден. Ако можеш и повече пий.

14.09.09
20:59

добре, мерси за инфото.. не знаех това за въглехидратите, че трябва да ги ям само по обяд.. ще го променя това.. но това за водата.. не мисля, че мога да изпия толкова много течност за един ден, че става зле с пишкането хаха :)
а само не разбрах упражненията достатъчно ли са? или да се постарая да ги увелича?

Мнението беше редактирано от illusion на 14.09.09 21:00.

14.09.09
22:09

По-точното е до обяд/ранния следобяд. Ориз или картофи, а може и овес. В разумни количества.
Добре ще е да се информираш за състава на различните храни - кои какво съдържат, ако не знаеш. Мазнините трябва да са ти поне 1 гр. на кг. телесно тегло, иначе рискуваш и хормонални проблеми, освен тези, които вече имаш. Ще рече да поливаш салатите със зехтин, да хапваш сурови ядки, да ядеш свинско месо и яйца.
В линка, който ти постнах, има много полезна информация. Това, което ти пишем тук, го има и там - много подробно.
За водата - трябва. Дръж си под ръка бутилка с вода и си пийвай от нея. Така ще увеличиш количеството й.

Може и аз нещо да не разбирам, но какви упражнения в мн.ч. на кростренажор? Половин час на ден иначе си е добра аеробна тренировка, даже може и през ден, или да почиваш 1-2 пъти в седмицата. А може да опиташ и интервали - бързо-бавно - в такъв случай намаляш времетраенето на 15-20 минути. Интервалите забързват метаболизма.
По принцип няма смисъл от кардио повече от 30-40 мин. - няма да е по-добър резултатът.

Мнението беше редактирано от Инис на 14.09.09 22:10.

15.09.09
08:46

казано от inis9 на 14.09.09, 22:09:

По-точното е до обяд/ранния следобяд. Ориз или картофи, а може и овес. В разумни количества.
Добре ще е да се информираш за състава на различните храни - кои какво съдържат, ако не знаеш. Мазнините трябва да са ти поне 1 гр. на кг. телесно тегло, иначе рискуваш и хормонални проблеми, освен тези, които вече имаш. Ще рече да поливаш салатите със зехтин, да хапваш сурови ядки, да ядеш свинско месо и яйца.
В линка, който ти постнах, има много полезна информация. Това, което ти пишем тук, го има и там - много подробно.
За водата - трябва. Дръж си под ръка бутилка с вода и си пийвай от нея. Така ще увеличиш количеството й.

Може и аз нещо да не разбирам, но какви упражнения в мн.ч. на кростренажор? Половин час на ден иначе си е добра аеробна тренировка, даже може и през ден, или да почиваш 1-2 пъти в седмицата. А може да опиташ и интервали - бързо-бавно - в такъв случай намаляш времетраенето на 15-20 минути. Интервалите забързват метаболизма.
По принцип няма смисъл от кардио повече от 30-40 мин. - няма да е по-добър резултатът.

ами количеството на храната е колкото да не съм гладна :)
да, яйцата, месото и зехтина си ги ям.. всъщност гледам да ям от всички видове храни, просто да ги приготвям смо варени или в сурово състояние.. ще се опитам с водата.. по принцип пия по-малко от това, което ти каза, но с лимон, защото съм чела, че лимоните помагали за топенето на мазнините, ако е вярно това де хаха :)
за упражненията - така се изразих просто.. имах предвид, че въртя на кростренажора по 30 мин.. интервалите бързо-бавно ги правя, защото много се ззадъхвам, но не знаех, че всъщност е хубаво да ги правя :)

15.09.09
08:57

казано от illusion на 14.09.09, 20:20:

казано от Финдо на 14.09.09, 19:53:

защото спрях амфетките и замествам с алкохол :(

А защо “заместваш”? Дали ще се тровиш с едното или с другото все тая, или спирай и двете, или се трови и не се заблуждавай че правиш нещо хубаво.

15.09.09
09:03

аз с какво се тровя си е мой избор и мой проблем..
мерси за отговорите и съветите.. днес се претеглих и съм отслабнала още 1 кг, така че предполагам, че този период на застой както го наричате е свършил :)

15.09.09
09:06

Щом проблема си е твой, и си решила да се тровиш, защо пишеш във форум за “фитнес и ЗДРАВОСЛОВЕН начин на живот”? ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 15.09.09 09:07.

15.09.09
09:17

казано от Margaritka на 15.09.09, 09:06:

Щом проблема си е твой, и си решила да се тровиш, защо пишеш във форум за “фитнес и ЗДРАВОСЛОВЕН начин на живот”? ;)

защото поне се храня здравословно.. така че тази част я покривам.. а да не говорим, че няма как изцяло да живееш здравословно ;) защо съм писала, може да прочетеш в първия пост.. не искам да се заяждам с теб, така че ако обичаш не се заяждай и ти.. от това няма никаква полза ;) е освен ако не си от хората, на които им доставя удоволствие това.. ако си от тях ще се радвам да те заррадвам :) но честно казано животът е прекалено хубав, за да го прекарваме в безсмислени дразги, още повече, че не се познаваме, а да си тровиш дущата заради непознат е леко тъпо, не мислиш ли.. все пак тровенето на душата е по-лошо от тровенето на тялото :) айде със здраве :P

15.09.09
10:04

Не, не искам да се заяждам, нито си тровя душата. Започнала си и имаш желание да направиш нещо хубаво за себе си (което е похвално), но “да покриеш частта с храненето” не е достатъчно. Това не е нещо, което можеш да правиш на части: организма ти е едно цяло. Ако му подаваш качествена храна и в същото време го отравяш с алкохол или др. стимуланти, не си мисли че ще може да функционира нормално. Ако включиш и тренировки в режима става още по-лошо: за да извършва тежка физическа дейност на тялото му е необходимо огромно количество енергия, която се набавя с добра храна (приемам че в желанието да свалиш някой друг килограм ще се стремиш малко или много към калориен дефицит). В твоя случай обаче енергията ще се насочи там, където е най-необходима: за пречистване от отовите и възстановяване на нормалната функция на органите. Резултата от алкохол/стимуланти + тренировки + калориен дефицит = срив в системата.
Успех

Мнението беше редактирано от Margi на 15.09.09 10:05.

15.09.09
11:43

казано от illusion на 15.09.09, 09:17:

защото поне се храня здравословно.. така че тази част я покривам..

Поне така си мислиш. Аз не мога да преценя по това, което си написала.
Алкохола също не си казала колко е. Да оставим рисковете от пристрастяване и вредата на здравето (това си зависи от количествата, които не знаем какви са), но предполагам знаеш, че алкохола е доста калоричен и докато се разгражда в организма, тялото гори предимно него за енергия.
Т.е., отслабване+алкохол са леко несъвместими.
П.П. Между другото, килата не са от значение, на 48 може да изглеждаш много зле, а на 60 - перфектно. Зависи от съотношението мазнини и мускули, както и от костнатата ти структура. това, че като тинейджърка си била 48 не значи, че сега това ти е нормалното тегло. Искам да кажа, че с гоненето на определени кила нищо не постигаш. Целта ти трябва да е визия, а не мерки.

Мнението беше редактирано от Петко К на 15.09.09 11:49.

15.09.09
12:08

казано от Петко К на 15.09.09, 11:43:

Поне така си мислиш. Аз не мога да преценя по това, което си написала.
Алкохола също не си казала колко е. Да оставим рисковете от пристрастяване и вредата на здравето (това си зависи от количествата, които не знаем какви са), но предполагам знаеш, че алкохола е доста калоричен и докато се разгражда в организма, тялото гори предимно него за енергия.
Т.е., отслабване+алкохол са леко несъвместими.
П.П. Между другото, килата не са от значение, на 48 може да изглеждаш много зле, а на 60 - перфектно. Зависи от съотношението мазнини и мускули, както и от костнатата ти структура. това, че като тинейджърка си била 48 не значи, че сега това ти е нормалното тегло. Искам да кажа, че с гоненето на определени кила нищо не постигаш. Целта ти трябва да е визия, а не мерки.

ами аз здравословно го разбирам предимно плодове и зеленчуци.. смисъл не знам дали наистина е така хаха алкохола е 2 бири на ден.. твърд алкохол може би веднъж в седмицата.. знам, че алкохола е много калоричен и затова не очаквам да стане бързо отслабването.. просто първите 5 кг се свалиха много бързо, а сега следващите 5 нещо се опъват :) и затова ми е странно.. а това, че килограмите нямат такова значение за това как изглеждам ми е ясно.. затова правя и някакви физически упражнения, за да се стегне колкото може повече.. пък и не очаквам да стане изведнъж, знам,че се изисква време и постоянство.. а и отслабвам за първи път и затова някои неща не са ми ясни :)

То и алкохолът е здравословен. Ако пиеш по чаша червено вино вечер (а може и на обяд) - супер е за здравето ти. Бирата също е полезна в умерено количество. Но не е достатъчно.
Същото е с плодовете и зеленчуците. Супер са за здравето ти, но не е достатъчно.
Основата е достатъчно количество белтъчини, мазнини и въглехидрати от подходящите източници. Добави възстановяване (сън и активна почивка) + спорт и вече можем да говорим, че водиш здравословен начин на живот. Оттук нататъка: плодове, зеленчуци, чай, чашка вино, маски за коса и лице и т.н. - само са придатъци към ЗДРАВОСЛОВНОТО, но първо набави ОСНОВНОТО!

15.09.09
13:00

ами чак изцяло здравословен живот не ми е целта.. смисъл да си е здравословно, но пък да не правя някакви неща насила.. целта ми е по-скоро отслабване, но не с гладуване, а с пълноценна храна и упражнения.. и след това запазване на постигнатото.. но няма да си променям изцяло начина на живот и да спра да се забавлявам, за да е напълно здравословно.. все пак живота е, зада се забавлявам, а не да умра здрава..
мерси за съветите все пак :)

Мнението беше редактирано от illusion на 15.09.09 13:01.

Не остлабваш повече, защото поемаш точно толкова енергия, колкто изразходваш. Повече движение.

DO

17.09.09
01:03

Причините може да са различни. Алкохолът е полезен в малки количества,но имай на в пред вид,че той съдържа доста калории.
Вероятно поемаш доста калории и изразходваш същите калории,както казва Венцито.
Какви количества пиеш и какъв алкохол по-точно ?
Смятам,че не би трябвало да имаш проблеми ако си на НВД и ако хвърлиш едно око тук:

http://spidersport.com/weight-control.php#3

А от тук можеш да си свалиш нещо стабилно,което ще ти помогне доста:
Натисни под първият спидометър,където пише free user и изчакай да изтекът секундите и след това натисни download.
После ще си го разархивираш файла и след това си го отваряш с adobe reader.
Ето линка:

http://rapidshare.com/files/138519997/vEbook_TheTruthAboutSixPackAbs.rar

fire.is.my.nature

17.09.09
05:19

Ей мислех ,че тази книга я държиш в тайна :lol: И аз ще се възползвам ... :lol: ;)

17.09.09
08:35

“Тайната” е разкрита - вече в 6 или 7 теми  . (Наистина, достатъчно е да пуснеш линка в една тема и хората които ги интересува ще го намерят) Всъщност съм я чела преди доста време и нивото и е доста basic. За абсолютни аматьори е полезна, но нищо ново и революционно няма в нея. Не очаквайте кой знае колко. ;)
Подобни книги - стотици из нета.

Мнението беше редактирано от Margi на 17.09.09 08:36.

17.09.09
10:13

ами аз за алкохола казах вече - 2 бири на ден.. сега като стане студено ще е 2 чаши вино..
значи от това, което разбрах трябва да намаля много въглехидратите и да си забързам метаболизма.. четох, че това ставало с люти храни.. прочетох за тази нисковъглехидратна диета и мисля да я приложа.. изчислих по формулата от тази статия колко калории изразходвам на ден и сега почвам да смятам всяко нещо, което ям.. ако приемам само по 1000 на ден би трябвало да стане спред мен.. лошото обаче в броенето на калории е, че не на всички продукти пише колко калории съдържат.. примерно на опаковката кисело мляко, което хапвам в момента не ги пише.. и затова ще е трудно да ги смятам, за да приемам 1000 на ден..

17.09.09
10:45

Е, хубава работа, сега пък 1000 ккал....минимум 1200-1300, а за теб вероятно и повече. Не си сметнала нещо вярно. Във всеки случай не падай под 1200. Има различни сайтове за изчисляване на калориите, има го и в темата за НВД. Напиши ги тия сметки, да видим.

Мнението беше редактирано от Инис на 17.09.09 10:46.

17.09.09
11:04

РП = 655 + (9.6 X 54) + (1.8 X 168) - (4.7 X 21) = 1377,1 и после пишеше да умножа спрямо колко се движа и аз умножих по 1,2, защото според мен начина ми на живот е заседнал и в крайна сметка излезе 1652,52
килограмите ги сметнах 54, защото един път ме показва 54, друг път 53.. височината също не съм много сигурна, защото последно ме мериха като ходех на даскало още, но не вярвам да съм пораснала хаха и затова мисля за всеки случай, че е добре да се малят до 1000
а и междудругото сега се сетих, че не съм казала, че спазвам и лунната диета.. това дето един ден в седмицата си само на течности..

Мнението беше редактирано от illusion на 17.09.09 12:09.

DO

17.09.09
12:13

Здравей Margaritka. Как си ? Мислиш ли,че ще ставаме професионалисти ?
След,като си чела книгата,явно знаеш много добре за какво става въпрос и кой я писал: Mike Geary.
Доста добра информация има,като започнеш от тренировки и стигнеш до хранене и тнт.
Мисля,че би дала доста полезна информация на много хора от bb-team.
Чудя се защо никой не я пуснал или дал линка от мрежата в bb-team.
Вчера дори пуснах тема за The truth about six pack abs.
Пуснах темата,защото доста хора не са на ясно как се изгражда и оформя добър и дефиниран корем.

17.09.09
12:35

Всъщност някой я беше пуснал: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39805/
Измежду многото книги на фитнес тематика и The truth about six pack abs беше там.
Не казвам че е лоша, просто се разочаровам книги с гръмки заглавия и съдържание 1:1 с 90% от книгите за фитнес. Полезна информация за хора, които не са чели има. Но само с четене не става, трябва и усилие да се положи...

Мнението беше редактирано от Margi на 17.09.09 12:36.

DO

17.09.09
14:08

Здрасти Margaritka. Абсолютно си права! Тъкмо това се опитвам да им обясня във форума,че само с четене няма да стане.
По принцип си имам генетика и още от малък си имам плочки,но с течение на времето от многото тренировки,корема се развива и вече,като се приложат допълнителни усилия и упражнения,успехът идва. Това не ми е добра форма. Не спазвам кой знае какви диети и тнт. Сега даже за първи път съм на НВД. Този корем съм го направил без диети. Ял съм всичко-пасти,торти,шоколади през нощта и тнт. Не го препоръчвам на никой,понеже това съм си аз и всеки си е индивидуален за себе си.

Мнението беше редактирано от donati на 17.09.09 14:08.

17.09.09
15:04

А щом генетиката ти е добра, защо си започнал НВД, защо не се придържаш към един балансиран и здравословен начин на хранене и ако тренираш добре, би трябвало да постигаш добри резултати.
Ти си знаеш де, но аз понеже не съм привърженик на стриктните и ограничаващи режими не виждам смисъл човек да се ограничава, освен ако не му е крайно наложително.

17.09.09
20:59

казано от illusion на 17.09.09, 11:04:

РП = 655 + (9.6 X 54) + (1.8 X 168) - (4.7 X 21) = 1377,1 и после пишеше да умножа спрямо колко се движа и аз умножих по 1,2, защото според мен начина ми на живот е заседнал и в крайна сметка излезе 1652,52
килограмите ги сметнах 54, защото един път ме показва 54, друг път 53.. височината също не съм много сигурна, защото последно ме мериха като ходех на даскало още, но не вярвам да съм пораснала хаха и затова мисля за всеки случай, че е добре да се малят до 1000
а и междудругото сега се сетих, че не съм казала, че спазвам и лунната диета.. това дето един ден в седмицата си само на течности..

Да, така е...но ти тренираш, това ти качва коефициента поне на 1,375 - излизат 1893,5. И това е в случай, че тренираш до 3 пъти седмично. Като махнеш 300-500 ккал, ти остават 1600-1400. Но не падай под 1200-1300 ккал. Останах с впечатлението, че досега си била на по-малко. Само ще спечелиш, ако вдигнеш храната в тези граници.

17.09.09
22:00

добре, мерси много за съветите ти, inis9 ;)

21.09.09
15:57

искам да попитам още нещо.. съквартиранта ми ми каза, че за изчистване трябвало да пия аминокиселини и ми даде някаква опаковка.. пише Amino 4600, VitaLIFE.. дозата пише, че е от 4 до 8 преди и след тренировка.. та въпроса ми е това ще ми помогне ли да отслабна? другото, което ме притеснява е, че на опаковката пише, че е за спортисти, а аз не мисля, че мога да се нарека спортист, въпреки че правя някакви упражнения.. това ще ми навреди ли или ще ми помогне за отслабването?

22.09.09
13:51

Нито ще навреди, нито ще помогне. Аминокиселините възстановяват по-бързо мускулатурата след физически натоварвания.

П.П. И очакваме да се похвалиш с резултати.

Мнението беше редактирано от Инис на 22.09.09 21:59.

23.09.09
15:32

ами щом няма да помага, няма да го пия.. аз и без това не умирах от желание, защото мирише гадно :D а за резултатите - започнах пак да свалям.. предполагам е защото взех предвид съвета ти и спрях въглехидратите вече няколко дена.. пък и увеличих малко времето на упражненията.. надявам се да продължат да падат :)

23.09.09
18:35

Еее, резултати след поне 1 месец. Не забравяй да ядеш, все пак. Някой и друг въглехидрат сутрин няма да ти попречи. А ако тръгнеш и фитнес, ще се изненадаш от крайния резултат. Приятно, разбира се :)

18.10.09
13:08

такааа, аз пак имам въпрос :) значи свалих теглото до килограмите, на които се харесвам, но имам чувството, че все още има останали мазнини.. даже съм убедена.. и четох, че за изгаряне на мазнини е добре преди тренировка да се приемат фетбърнъри.. та въпроса ми е всързан с тях - ако започна да ги пия е почти сигурно, че ще сваля още и като килограми, нали? (което не ми се иска много, защото на тези се харесвам).. и другото е, че намерих супер много видове и изобщо не знам кое би било подходящо.. харесах си ето това http://www.izgorimazninite.com/file/TOTAL BURN/423  , защото пише, че е подходящо за жени, за бедрата и ханша, където мисля, че са мазнините.. смятате ли, че е подходящо за това, което искам да направя - да махна мазнините, но без много да падам на килограми (най-много 1-2)? и най-важния въпрос въпрос - има ли начин да махна мазнините без да пия от тези неща, защото по принцип не ми се иска много?

18.10.09
14:32

Начинът е да започнеш тренировки с тежести. Хем ще намалиш въпросните мазнини, хем ще оформиш фигурата. И няма да паднеш на килограми.
Моят беден опит с бърнърите се заключава само във Файъра, той е ефикасен със сигурност. Но тренировките с тежести са това, което наистина ти трябва.

18.10.09
20:16

в “тежести” влизат ли гиричките, които ги държиш с ръцете и клякаш примерно и разни там други упражнения или се бъркам, защото аз от доста време мисля да си взимам гирички, но не знаех дали биха ми били полезни, защото все си мисля, че те са за момчета хаха.. иначе това за махане на мазнините и оформяне на тялото е точно това, което искам да направя от тук нататък..

19.10.09
07:43

казано от illusion на 18.10.09, 20:16:

в “тежести” влизат ли гиричките, които ги държиш с ръцете и клякаш примерно и разни там други упражнения или се бъркам, защото аз от доста време мисля да си взимам гирички, но не знаех дали биха ми били полезни, защото все си мисля, че те са за момчета хаха.. иначе това за махане на мазнините и оформяне на тялото е точно това, което искам да направя от тук нататък..

Разбира се, че гиричките са момчета, но са и за момичета също :lol:
Проблем обаче ще е това, че сама ще ти е трудно или ще бъде неефективно твоето трениране с някакви гирички. Би било добре като начало да отидеш в някоя фитнес зала, близо до вас/работата/училището, за да ти бъде удобно да ходиш. В тези зали има инструктори, които би трябвало да са компетентни поне по отношение на изпълнението на различните упражнения. Правиш няколко тренировки с него ( а може и повече) и ще видиш дали ти харесва. И по-натам можеш да си вземеш и гирички, ако прецениш.

Защото сега да си вземеш и безцелно да ги размяташ вкъщи, без да познаваш упражненията, няма да ти помогне кой знае колко.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1