17.09.09
11:11
понеже не мога да намеря нищо по тоя въпрос, сметнах, че тука ще има най-много знаещи : една приятелка отслабва, и като отслабва сваля всичко, само дето има много мускули на краката, изградени от много скачане, когато е била тежка и скачането и е карало мускулите да растат; тея мускули сега не може да ги свали, понеже ако спре аеробиката, ще натрупа там мазно, а ако не я спре, мускулите й не могат да спаднат, щото продължават да се тренират. та въпроса е : как да ги редуцира тея мускули? не може, примерно, да спре да яде протеин, щото тя друго почти не яде, за да отслабва. не може и да прави много упражнения, щото те пък тренират краката.
17.09.09
12:16
казано от Satyrr на 17.09.09, 11:11:
не може, примерно, да спре да яде протеин, щото тя друго почти не яде, за да отслабва.
защо не намали протеина с около 20гр и не увеличи малко мазнините? какъв е проблема?
тя е на НВД и за тва яде малко въглехидрати пък малко мазнини, щото за отслабването, и не ще да ги увеличава. а протеина приема около 120-130гр на ден, и то не винаги, често даже може да са и под 80. тва много ли е малко ли е?
да ти кажа, мазното не може да се стегне, а мускула може, пък то е доста здраво значи има мускул. ти кажи дето те питам, как се сваля мускулна маса, пък ако не е маса, нейна си работа.
17.09.09
14:59
мускулна маса може да свали с намаляване на протеина а може и да е в комбинация с повечко кардио.така ще гори не само мазнини ами и мускул
Целенасочено претрениране на краката ->по-малко протеин в дните с и след крака ->по-малко мускул на краката.
Не знам обаче как ще се отрази на другите мускули и дали изобщо и е нужно такова крайно решение.
17.09.09
15:49
Абе откога стана толкова трудно човек да загуби ММ.Претренирането е лощо нещо.Просто да намали съвсем малко храната и да прави малко повече кардио и ще гори още повече мускул.
ми да, ама всяко кардио дето знам включва използване на краката, пък тя е тежка все още, а краката й са много силни и издържа много, и за да направи добра трен трябва повече време, и така си тренира и краката. не знам кви са тея мускули. имам чувството, че това претрениране дето викате вече се е случвало при нея, понеже често тренира на следващия ден с мускулна треска, и после пак, и резултата от това ще е само още по силни мускули, знам ли. мислех нещо : нали вдигането на инсулина предотвратява катаболните процеси, значи и разграждането на мазно, значи, ако не яде въглехидрат с висок ГИ няма инсулин и има катаболни процеси, и ако няма храна за мускулите - по малко прот - и те ще се разграждат... обаче ако не яде въглехидрати, и протеин, и мазнини, щото да отслабва, тогава кво да яде?
Емии наистина трябва да намали и протеина и въглехидратите в езвистна степен- да набляга на зеленчуците; и доста дълго кардио(както вече т посъветваха в предишния пост) само че аз бих предложила да не тренира краката с тежести за известно време, а кардиото нека да не е силово- от сорта на спринтове, а да е по-дълго продължително просто. Няма да е лиши ако може да го прави нагладно.
Аз имам същия проблем - големи крака, които освен,че са мускулести, са и мазни.
При мен с претрениране и с намален протеин не става. Както и с много обемни или много силови тренировки.
Да намали протеина на 80-90 гр/ ден; да СПРЕ да тренира крака (или да прави макс 2-3 серии на седмица), да прави много продължително кардио в умерено темпо (над 40 мин по възможност). Това е моята стратегия сега...да видим дали този път ще се получи :)
Това с претренирате е опасно - може и да се засили оформянето на мускули. Кардио е начина... и да се внимава с храната.
С тренировка за крака на разни абдуктори и машини забравете да свалите мускула от краката ако ще и по 100 повторения да правите.Начина е бягане с леко -умерено темпо за поне 30 мин и лека диета за да се свали някой и друг килограм.Hiit кардиото както и велото правят обратното развиват мускулите на краката.
тя не тренира на фитнес уреди, а прави само аеробика и тича. но, както казах, всяко кардио включва крака, а тя е тежка, и много издръжлива, и тъй с кардиото тренира крака и те не умират; повтарям се ама то е сложна работа. явно няма ясно решение, ще видиме кво ще стане.
Бий й два шамара да се осъзнае.
edit: Не, не й бий шамари. Направо й окачи бесилка в стаята и я слагай да виси.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 19.09.09 16:58.
20.09.09
13:40
По това описание за тази твоя приятелка започвам да си я представям едва ли не 90 кг и с някакви крака развити като на кон :)
майтапа настрана-наистина единият начин е претренирането на краката,да не им се дава време да се възстановят.Другият е окончателно спиране тренирането на крака,за да атрофират мускулите.
Но определено и двата варианта не се мн добро решение
казано от Nazgull на 17.09.09, 12:34:
Абеее мускули имала, да отслабва просто и ще разбере, че няма мускули
х2
И аз едно време си мислех, че имам много мускули на краката, но като свалих по 10 см и тогава наистина имах и то оформени :)
Само тичане, скачане на въже и диета :)
28.11.13
15:26
Аз имам същия проблем. 160см и 52кг съм посещавам зот 4 години и имам малко маънини и стегнати мускули по цялото тяло, но на бедрата ми са доста по-изразени. Сега ходя на аеробика по час и половина и съм на НВД вече от месец, но не виждам резултат. Дали е правилна стратегия?