21.09.09
16:49
Може би моят проблем не е за този форум, но все пак искам да споделя с вас..
Значи на 17 години съм.. занимавам се със спорт от.. 7 годишен ?
започнах да тремирам със тежести на 12-13, а от няколко месеца и на фитнес.
работата е там, че “брадата” ми се сустои от 2 косама, познавам момичета със по големи бради :lol:
имам проблем със качването на маса(60 кг на 1.80) и сила(40 лежанка), а за релеф да не говорим
ходих при личния лекар, каза, че било нормално... + това имам и гинекомастиа .. казаха, че и това било нормално
ям много.. риба, ядки, мляко , 3-4 яица на ден. алкохол/кофенин/цигари/соя - НЕ!
знам, че несте доктори, но бих искал да знам какво мислитие
Виж като станеш на 22 - 23 и ако тогава си така се оплаквай.За сега само скимтиш напразно.
казано от nacepen на 21.09.09, 16:49:
работата е там, че “брадата” ми се сустои от 2 косама, познавам момичета със по големи бради :lol:
И как това е нещо лошо? Блазе ти... Освен това, честно казано на 17 и аз нямах кой знае колко брада, така че според мен си е в реда на нещата.
казано от nacepen на 21.09.09, 16:49:
имам проблем със качването на маса(60 кг на 1.80) и сила(40 лежанка), а за релеф да не говорим
Това може спокойно да се дължи на това как тренираш и как се храниш. Даже съм почти сигурен че там има нещо, което не е наред. И ако съм прав - да, нормално е.
Гинекомастията - като гледам как мине месец и изникне нова тема за нея - може би наистина е нормално.
Така че, не виждам повод да се тревожиш. Както ти казаха по-горе - след някоя друга година виж как ще е. Засега няма какво да го мислиш, все пак още си период на интензивно развитие, нищо че е вече към края си.
Мнението беше редактирано от G33K на 21.09.09 21:21.
21.09.09
21:26
Споко аз съм на 18 и нямам също брада, и не се притеснявам от това!!.
Основен edit:
- Не качваш маса, защото се храниш калпаво. 100% съм убеден. Съдейки по данните, нямаш добра основа и кой знае колко потенциал, тъй че половината вина ти позволявам да я метнеш на генетиката ти.
- Слаб си силово защото не знаеш как да тренираш. Вероятно е дори да тренираш глупаво. Прочети повече за нервната система. Активацията. Навлизането в “зоната” и т.н.
- Брадата ти няма да порасне ако имаше висок тестостерон. Няма да порасне ако я дърпаш. Няма да порасне, ако пиеш чай от магарешки бодил и бабини зъби. Като хуя е - генетика. Ако си кьосе, благодари на баща ти, но не обвинявай най-добрия си приятел (тестостерона).
- Гинекомастията не означава нисък тестостерон. Може да си ароматизиран, може друго да е. Причината не е една, но това не означава, че имаш нисък мъжки полов хормон.
Тестостерона за нищо не е виновен в твоя случаи.
И аз мислех като теб преди време. Просто се разчети, научи повече за хормоните, наследствени... неща и т.н. Наистина, признавам, че е по-лесно да попиташ някого от колкото да изчетеш “километрични” на пръв поглед статии, но се прежали.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 21.09.09 21:58.
22.09.09
13:41
Оффф човек, поне не трябва да се бръснеш всеки 2-3 дена. Супер си е мога да ти кажа. Иначе, както са ти казали по-горе направи си добър хранителен режим и тренирай с програма, за повишаване на масата. Не става от веднъж разбира се. Яж повече въглехидрати, пък са за пушенето и пиенето е добре. Въпреки че ракията никому не вреди :D. Даже става за чистене на креатина :D:D:D:D. Ако не си от хората, които мислят че хранителните добавки ти вредят, вземи си, разгледай този сайт обстойно. Има доста какво да научиш от него.
Според мен само от тия няколко косъма не може да се направи извод за хормоналното ниво на 17-годишен,Има и други признаци:окосмяване по краката и тялото,растеж на мускулите,дебелината на гласа,големината на мъжкия орган и тестисите,сексуална възбудимост(има или няма),”мокрите сънища” при тинейджърите идващи от повишените хормони,прекомерно трупане на мазнини в корема и по бедрата(типично за жените) при нисък тестостерон и още много други.Освен това той може да бъде измерен,но струва скъпо(над 15-20 лева мисля) и го правят при сериозни оплаквания от нещо.
14.11.10
20:26
дочакай някой година и ще ревеш за сега ..
Темата е на повече от 1 година ако не забелязваш, сигорно вече му е поникнала брада :)
15.11.10
13:38
Taзи тема е пълен ташак.......ама как винаги тестостерона е виновен за всичко .....пълен смях.
Човека иска брада....да му дам от моята малко....имам ресурс!
Поздрави,
Георги