Нисък тестостерон..?

21.09.09
16:49

Може би моят проблем не е за този форум, но все пак искам да споделя с вас..
Значи на 17 години съм.. занимавам се със спорт от.. 7 годишен ?
започнах да тремирам със тежести на 12-13, а от няколко месеца и на фитнес.
работата е там, че “брадата” ми се сустои от 2 косама, познавам момичета със по големи бради  :lol:

имам проблем със качването на маса(60 кг на 1.80) и сила(40 лежанка), а за релеф да не говорим

ходих при личния лекар, каза, че било нормално... + това имам и гинекомастиа .. казаха, че и това било нормално

ям много.. риба, ядки, мляко , 3-4 яица на ден. алкохол/кофенин/цигари/соя  - НЕ!

знам, че несте доктори, но бих искал да знам какво мислитие

21.09.09
17:53

Виж като станеш на 22 - 23 и ако тогава си така се оплаквай.За сега само скимтиш напразно.

21.09.09
21:20

казано от nacepen на 21.09.09, 16:49:

работата е там, че “брадата” ми се сустои от 2 косама, познавам момичета със по големи бради  :lol:

И как това е нещо лошо? Блазе ти... Освен това, честно казано на 17 и аз нямах кой знае колко брада, така че според мен си е в реда на нещата.

казано от nacepen на 21.09.09, 16:49:

имам проблем със качването на маса(60 кг на 1.80) и сила(40 лежанка), а за релеф да не говорим

Това може спокойно да се дължи на това как тренираш и как се храниш. Даже съм почти сигурен че там има нещо, което не е наред. И ако съм прав - да, нормално е.
Гинекомастията - като гледам как мине месец и изникне нова тема за нея - може би наистина е нормално.
Така че, не виждам повод да се тревожиш. Както ти казаха по-горе - след някоя друга година виж как ще е. Засега няма какво да го мислиш, все пак още си период на интензивно развитие, нищо че е вече към края си.

Мнението беше редактирано от G33K на 21.09.09 21:21.

EK

21.09.09
21:26

Споко аз съм на 18 и нямам също брада, и не се притеснявам от това!!.

21.09.09
21:53

Основен edit:

- Не качваш маса, защото се храниш калпаво. 100% съм убеден. Съдейки по данните, нямаш добра основа и кой знае колко потенциал, тъй че половината вина ти позволявам да я метнеш на генетиката ти.
- Слаб си силово защото не знаеш как да тренираш. Вероятно е дори да тренираш глупаво. Прочети повече за нервната система. Активацията. Навлизането в “зоната” и т.н.
- Брадата ти няма да порасне ако имаше висок тестостерон. Няма да порасне ако я дърпаш. Няма да порасне, ако пиеш чай от магарешки бодил и бабини зъби. Като хуя е - генетика. Ако си кьосе, благодари на баща ти, но не обвинявай най-добрия си приятел (тестостерона).
- Гинекомастията не означава нисък тестостерон. Може да си ароматизиран, може друго да е. Причината не е една, но това не означава, че имаш нисък мъжки полов хормон.

Тестостерона за нищо не е виновен в твоя случаи.

И аз мислех като теб преди време. Просто се разчети, научи повече за хормоните, наследствени... неща и т.н. Наистина, признавам, че е по-лесно да попиташ някого от колкото да изчетеш “километрични” на пръв поглед статии, но се прежали.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 21.09.09 21:58.

22.09.09
11:35

аз съм на 21 че нямам брада :D ....

22.09.09
13:41

Оффф човек, поне не трябва да се бръснеш всеки 2-3 дена. Супер си е мога да ти кажа. Иначе, както са ти казали по-горе направи си добър хранителен режим и тренирай с програма, за повишаване на масата. Не става от веднъж разбира се. Яж повече въглехидрати, пък са за пушенето и пиенето е добре. Въпреки че ракията никому не вреди :D. Даже става за чистене на креатина :D:D:D:D. Ако не си от хората, които мислят че хранителните добавки ти вредят, вземи си, разгледай този сайт обстойно. Има доста какво да научиш от него.

22.09.09
20:56

Според мен само от тия няколко косъма не може да се направи извод за хормоналното ниво на  17-годишен,Има и други признаци:окосмяване по краката и тялото,растеж на мускулите,дебелината на гласа,големината на мъжкия орган и тестисите,сексуална възбудимост(има или няма),”мокрите сънища” при тинейджърите идващи от повишените хормони,прекомерно трупане на мазнини в корема и по бедрата(типично за жените) при нисък тестостерон и още много други.Освен това той може да бъде измерен,но струва скъпо(над 15-20 лева мисля) и го правят при сериозни оплаквания от нещо.

23.09.09
09:08

Като толкова се съмняваш почни да пиеш Трибестан и виж как ще ти подейства...

дочакай някой година и ще ревеш за сега ..

14.11.10
20:40

Темата е на повече от 1 година ако не забелязваш, сигорно вече му е поникнала брада :)

15.11.10
13:38

Taзи тема е пълен ташак.......ама как винаги тестостерона е виновен за всичко .....пълен смях.
Човека иска брада....да му дам от моята малко....имам ресурс!

Поздрави,
Георги

15.11.10
15:02

Абе хората дават пари да нямат брада тои брада иска.Аз цял живот кото се брьсна кво да кажа. :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1