21.09.09
22:53
Здравеите,искам да ви споделя една моя неприятна случка във фитнеса на JC Nutrition в София на бул.България.Бях чувал за него от познати и отидох да го пробвам ,заедно със моята приятелка.Бях наистина приятно изненадан от модерния център,наистина цената беше двойна,но пък си заслужаваше.
Огромна бе изненадата ми когато след края на тренировката отидох в съблекалнята и си заварих шкафчето отворено,претарашено и всичките ми пари изчезнали.Казах на инструктура,който се направи на много очуден,доиде и управителя,който пък каза ,че не е за пръв път и за това са разлепили предупреждения по стените,но сега вече ще вземат мерки(не се разбра какви).
Като приятен завършек се наложи да взема пари на заем от приятелката ми за да платя тренировката,защото обран,необран криза е!
Така че колеги,ако ходите или смятате да отидете там,не се подлъгвайте по лъскавия вид,ами подобно на Бай ти Ганьо,си дръжте под око дисагите,защото България и Европа,за жалост са все още съвсем различни неща!
22.09.09
07:54
Аз съм българин, и като такъв си пазя документи, пари и всевъзможни други ценности като си ги държа близо до себе си а не ги оствям на произвола на съдбата. Дръжте ценните си неща на не повече от една ръка разтояние от вас.
Е малко си смешен като излезеш зад граница, но поне се отличаваме от другите.
За да не стават такива неща, просто не забравяйте къде живеете.
Мнението беше редактирано от Ivan Boichev на 22.09.09 07:55.
22.09.09
09:24
според мен всичко е въпрос на възпитание и си е до самия човек.Сега в мойта зала тренират точни хора и такива проблеми нито е имало,надявам се и да няма.Например едно момче си държи телефон,пари и т.н. в шкафа без да го заключва.Почти всеки го е виждал това-никой не е доближил.Иначе пича не е някакъв много мускулест,за да го е страх някой да бръкне и да вземе.Възпитание,това си е.
Като извод искам да кажа като ходите някъде да следите какви хора има.Най-добре е да си взимате нещата с вас,особено ако има някакви съмнителни субекти.Един път в залата бяха дошли едни цигани-мале то за 2 лева всички екстри използваха-тренираха,сраха :Д,къпаха се.Както и да е.
22.09.09
10:36
Аз като ходя в малката зала,която посещавам всички се познаваме и си оставям преспокойно пари,злата,сребра,телефони,ключове на масата,само има няколко човека дет’ се знае,че не им пука и взимат,чупат и какво ли още не в залата,по едно време хора дет’ влизаха само да се премерят крадяха накитници,мокриха колани,късаха ръкавици...
От тогава сичко се държи под ключ,почти е невъзможно да се вземе нещо... :-)
На мен до сега нищо не ми е изчезвало ама на един приятел му изчезнаха накитници за 40 лева..
От тогава ‘сичко се заключва,собственика на колата пък го намираше 3 пъти с кал и в коша,от тогава и той го заключва,изобщо се чуда каква е тази държава и това “поведение”,какъв е този “разум”!?!?!?!?!?
22.09.09
14:15
noa76, много неприятно наистина, дори ми е трудно да го повярвам. Не съм на ясно със случката и подробностите, но 100% ли си убеден, че правилно си заключи шкафа и набра кода? Защото е толкова добра тази система, че не разбирам как биха ти го отворили /освен да са налучкали кода/. Имало е защо да са били очудени.
Иначе на рецепцията има сейфове...
Кофти ситуация; да ти писне от такива хора, да крадат от съблекалните и то на такова място, където се предполага, че не ходят какви да е.. Има си стандарт/ ех, българска му работа
22.09.09
16:43
Кофти работа брадар.........в никакъв случей не искам да управдавам извършителите но проблема с кражбите по залите си е доста сериозен не само в БГ( вече бе писано по темата).....краде се навсякъде по света и това е факт .......именно за това по-големите зали които имат по-голям трафик и контрола е по слаб в ПРАВИЛАТА и РЕГУЛАЦИИТЕ на залата ( неща която всяка уважаваща себе си зала трябва да има и не само това но и трябва задължително да запознава новите клиенти с тях) задължително се отбелязва че залата не носи отговорност за загубени или отктаднати вещи!...........е ако може да гарантира няма да го пише но това няма как да се гарантира на 100% от никой..........така че залите си го пишат......пишат го но..........за жалост тази информация много често остава скрита от клиента......т.е на рецепцията никой не запознава новия клиент с ПРАВИЛАТА на залата............да да да ще кажете ОК това какво би променило.........да така е няма да промени много но все пак ако клиента се запознае с правилата на ползване на залата при първото си посещение ...ако му се обясни че залата има няколко варианта за съхраняване на вещи, сейф, ако има такък..........и т.н и т.н......вече клиента ще вземе решението сам как да ползва залата и с това ще си поеме отговорноста..............това не важи само за кражби но и за възможни инциденти по време на тренировка и др.
Иначе мисля че управитела е действал непрофесионално......това е.........но да ви кажа този не-професионализъм наистина нищо не значи все още в БГ...........защо ли.........ами защото с клиентите се ебават постоянно по залите...........какви ли не истории сме чували...........обаче той продължава да си ходи при некоректните бизнеси плаща си като поп и така това се повтаря и повтаря всеки път...еми да ама няма как да се подобрят условиятя по залите в БГ ако ти постоянно мърмориш и се оплакваш от залата в която тренираш, не ти харесва но независимо от това продължаваш да я съпортваш месец след месец...!!!
Мнението беше редактирано от burgasfreak на 22.09.09 16:47.
Явно само оборудването на залата е качествено... Аз когато не тренирам у нас (примерно цяло лято имаше ремонт), ходя на зала в Академик, който е фитнес от малко над средна класа - уреди Паната за всички мускулни групи, чисто, просторно и.....и има КАМЕРА в съблекалнята. Това е решението на проблема. Ако имате проблем с това да се преоблечете пред камерата, може да се преоблечете в банята. Не казвам, че не може да стане кражба, напротив, може, вероятността обаче е по-малка. В Атлетик пък имат сейфове.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.09.09 19:39.
казано от veronique на 22.09.09, 14:15:
noa76, много неприятно наистина, дори ми е трудно да го повярвам. Не съм на ясно със случката и подробностите, но 100% ли си убеден, че правилно си заключи шкафа и набра кода? Защото е толкова добра тази система, че не разбирам как биха ти го отворили /освен да са налучкали кода/. Имало е защо да са били очудени.
Иначе на рецепцията има сейфове...Кофти ситуация; да ти писне от такива хора, да крадат от съблекалните и то на такова място, където се предполага, че не ходят какви да е.. Има си стандарт/ ех, българска му работа
За жалост не бяха много очудени,а съвсем не е било необходимо да налучкват кода,защото както разбрах има служебен код или нещо такова,които се ползва в случай че някой клиент си забрави комбинацията.За това че съм заключил добре също съм сигурен,защото единия от инструкторите беше така любезен лично да дойде да ми покаже как става,така че за съжление и там няма как да е станала грешка.Така че просто бъди внимателна ако ходиш там.
казано от Стоянчо на 22.09.09, 19:34:
Явно само оборудването на залата е качествено... Аз когато не тренирам у нас (примерно цяло лято имаше ремонт), ходя на зала в Академик, който е фитнес от малко над средна класа - уреди Паната за всички мускулни групи, чисто, просторно и.....и има КАМЕРА в съблекалнята. Това е решението на проблема. Ако имате проблем с това да се преоблечете пред камерата, може да се преоблечете в банята. Не казвам, че не може да стане кражба, напротив, може, вероятността обаче е по-малка. В Атлетик пък имат сейфове.
И аз тренирам там като съм в БГ и съм много доволен - има всичко, спокойно е, посетителите не са тийнейджъри келеши, а по скоро бивши спортисти - “добре облечени бизнесмени” :-) Само ме дразни, че ключовете за шкафчетата са на едни огромни топки. Иначе за камерите в съблекалнята - това е решението, така е и навсякъде по света.
23.09.09
09:36
noa76, да - има такъв код; значи си извадил невероятно лошия късмет някой да си избере точно твоето шкафче и да поиска да му го отключат с оправданието, че си е забравил кода. Друг вариант няма...
Аз работя там, но до сега такова нещо не ми се е случвало, а и не съм чувала /да чукна на дърво/. Вярно, че ходя само за по час, но все пак тези неща за минути стават.
Надявам се, не се съмняваш в коректността на персонала.
С камерите е добро решение наистина.
На мен ми бяха откраднали обувките :)) Не във въпросната зала, де...но все пак...да ти гепат обувките?! :lol:
23.09.09
12:36
казано от Limka на 23.09.09, 10:29:
На мен ми бяха откраднали обувките :)) Не във въпросната зала, де...но все пак...да ти гепат обувките?! :lol:
На близък мой приятел точно в една от залите на JK му свиха маратонките с чорапите.
казано от veronique на 23.09.09, 09:36:
noa76, да - има такъв код; значи си извадил невероятно лошия късмет някой да си избере точно твоето шкафче и да поиска да му го отключат с оправданието, че си е забравил кода. Друг вариант няма...
Аз работя там, но до сега такова нещо не ми се е случвало, а и не съм чувала /да чукна на дърво/. Вярно, че ходя само за по час, но все пак тези неща за минути стават.
Надявам се, не се съмняваш в коректността на персонала.С камерите е добро решение наистина.
Виж сега,радвам се че си защитаваш колегите,но както ти казах лично единия от инструкторите ми показа как се заключва шкафчето,така че би било малко трудно някой 20 мин по късно да го забллуди,освен ако въпросният инструктор не е супер малоумник.Факт е и че управителя каза,че не е за пръв път.Така че това си е схема в която влиза и персонала,независмо дали е умишлено,от глупост или по невнимание, като нито едно от трите не ги извинява,а това че ти не си чувала говори добре за тебе,но не и че “друг вариант няма”.
25.09.09
07:19
veronique, добре звучи наистина с камери но не знам.........не мога да го приема....доста лесно може да стане фал с тях........ако някой те пусне ONLINE докато се събличаш:)))ако трябва да сме сериозни камерите дори са забранени по такива места в доста държави...аз съм против, лично на мен няма да ми е приятно да ме снимат докато се събличам дори това да значи по-голяма сигурност!
Относно стандартите за които пишеш.........ами смятам че стандартите би трябвало да са грижа на мениждмента на залата........каквито стандарти на работа налага мениждмента такива ще са си стандартите на залата!
25.09.09
15:44
noa76, не искам да излиза, че защитавам колегите - не съм свидетел и съм останала със съвсем други впечатления. Водейки се от тях просто не мога да допусна вариант персонала да го извърши това нещо. Но както и да е- станало е, нещата едва ли ще излезнат на светло.
burgasfreаk, не се бях замисляла за възможността някой да се изгаври и да пусне онлайн видео:Д малко като скрита камера.. Би било доооста неловко.
Значи си остава най-добрия вариант ценните неща да се държат в сейфове.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 25.09.09 15:44.
29.10.09
12:02
Не бъдете наивни,бе хора.Ценности дръжте в себе си или в сейфовете на заалите,независимо в каква зала трернирате.И в лъскавите зали ходят ‘’мръсни души”. :coolcheese: