необяснимо напълняване

22.09.09
12:42

здравейте ,

може ли някой да ми помогне с инф. защо да му се не види взех да качвам кг. За последните 6 мес съм качила 4 кг и сега съм 57 . На 37 г. съм и почти цял живот съм била ок.52-54 кг . Бягам 3 пъти седм.Понякога плувам , играя и разни упражн. в къщи . Не съм взела да се храня повече дори обратното , никога не съм пазила диети , единств. различно в тия 6 мес. е че взех да правя Петимата тибетци. Имам чувството че от тях напълнях. Не не е заради натрупана муск.маса - просто краката си ме отлъстиха и задника ми наедря неизвестно за мен защо. Увеличих тичането , намалих храната почнах и няква любителска йога и кг пак са нагоре . ПОМОЩ

22.09.09
12:52

казано от Анна Стойчева на 22.09.09, 12:42:

здравейте ,

може ли някой да ми помогне с инф. защо да му се не види взех да качвам кг. За последните 6 мес съм качила 4 кг и сега съм 57 . На 37 г. съм и почти цял живот съм била ок.52-54 кг . Бягам 3 пъти седм.Понякога плувам , играя и разни упражн. в къщи . Не съм взела да се храня повече дори обратното , никога не съм пазила диети , единств. различно в тия 6 мес. е че взех да правя Петимата тибетци. Имам чувството че от тях напълнях. Не не е заради натрупана муск.маса - просто краката си ме отлъстиха и задника ми наедря неизвестно за мен защо. Увеличих тичането , намалих храната почнах и няква любителска йога и кг пак са нагоре . ПОМОЩ

“понякога плувам” и “правя разни упражнения” не ни дава много инфо за теб. Това, че се храниш по-малко също нищо не означава. За да сваляш трябва да си наясно колко калории приемаш на ден и колко изразходваш. Всичко е математика - разхода трябва да е по-голям от приема и храната да е качествена, а не “джънк” и тогава няма начин да не се получи.
П.С. Тибетците едва ли са виновни.

плуване 2-3 пъти в мес.по 1,5 км . Тичане 3 км 3 пъти седм . Упражнен. - петимата тибетци , йога и Leg Magic . Сутрин - овес.ядки с кис.или пр.мляко . Обед и вечер нормално с по 1-2 филии типов хляб не повече. Сладки неща - рядко някоя др. вафла . В общи линии е това и винаги все това е било

22.09.09
13:12

Ами за начало махни хляба от вечерята, направо махни въглехидратите от вечерята и виж как ще ти се отрази. Наблегни на месо, яйца и зеленчуци, зехтин, ядки, масло.
Ако няма ефект, ще трябва малко математика. Не че не можеш да изпревариш събитията, но е затормозяващо да броиш всяка калория. Можеш и да сметнеш поне 1 твое меню, за да видиш колко всъщност приемаш на ден - понякога излиза съвсем различно от ориентировъчните сметки. И ще знаеш какви корекции да нанесеш.

22.09.09
13:41

Спорта е добре, но храненето е кофти. От там трябва да започнеш. Направи си дневник - този сайт ще ти помогне www.fitday.com
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/ - прочети и тази тема.

Мнението беше редактирано от heat на 22.09.09 13:43.

благодаря на всички ви за съдействието

22.09.09
14:40

Първо искам да те поздравя за това, че намираш време за спорт и да се грижиш за тялото си. Не са много дамите, които да се похвалят с нещо подобно. :)
До колкото се разбира, през целия ти живот си държала едни килограми, а в последно време започваш да напълняваш. Не знам дали ще е проблем само храната тогава, след като и преди сигурно си хапвала подобни неща. А дали не е под действието на някое лекарство (ако употребяваш) или на някакви смущения в организъма. Според мен няма да е лошо една консултация с доктор, за да се установи, ако има някакви причини за всичко това.

Мнението беше редактирано от Radi_boy_ на 22.09.09 14:47.

старая се да си използвам макс.добре свободн.време - не дремя пред тв и комп , гледам макс да съм навън и в движение. Rady_boy _ е напълно прав Наистина е така - хранит. ми режим с год изобщо даже не се е променил като изключим напоследък имам предвид 1 мес в който се опитвам да сваля кг . Ккато казах всякви диети са ми били чужди . Не съм се ограничавала почти в нищо . Е избягвала съм прекал консум на тестени и сладки но само толкоз. Лекарства не взимам никакви защото се чувствам съм напълно здрава . Посещенията при лекарите също са ми чужди . Единств. което си мисля или може би въобразявам е от тези упражнения 5та тибетци - въпреки че няма никаква логика . Но мой познат при това лекар  който ги прави също от ок.6 мес забеляза подобни симптоми , някъде из форумите и 1 дама се оплака от същия ефект. Та питам ако някой е спец в областта на йога и тез упражнен. - е ли е възможно от тях да съм качила някакси. Не ми се иска да ги спирам защото коремн. преса никога не ми е била в такава супер форма каквато е сега а и ръцете ми видимо заякнаха но от кръста надолу нещата не стоят добре

DE

24.09.09
14:15

Не е зл  да започ да пиш думит изцял.Мож да е нещ от хормо  ако си промен рязко нещ в живот,ако се е случ нещо коет рязк е довело промен в псих.Или прост увелич упражн и всичк ще си доид на мяст. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1