Започна се! Започнаха процедурите срещу оралните хормони продавани като хранителни добавки.

Прескочи до:
ЕД

25.09.09
08:31

http://www.nytimes.com/2009/09/25/sports/baseball/25doping.html?_r=1
http://www.nydailynews.com/sports/more_sports/2009/09/24/2009-09-24_fda_raids_bodybuildingcom.html

Започнаха процедурите срещу оралните хормони продавани като хранителни добавки. Щом тръгнаха от най-големите bb.com значи не е зле да се запасявате с такъв тип продукти, докато още са налични на пазара - ако сте им фен де! Мисля, че скоро време дизайнерските стероиди и про хормоните листвани като хранителни добавки няма да се продават свободно.

Темата беше редактирана от Владимир Недков на 27.09.09 20:13.

Ами това е добра новина предвид как последните десетилетия спорта се изродява. Като видим едно професионално състезание не се сещаме за воля, къртовски труд и лишения ами за нечовешки прахчета и хапчета.
Отдавна тренировките, храненето и генетиката се губят сред разговорите за добавки, че и по страшни неща.

казано от Иван Шишманов на 25.09.09, 10:22:

Ами това е добра новина предвид как последните десетилетия спорта се изродява. Като видим едно професионално състезание не се сещаме за воля, къртовски труд и лишения ами за нечовешки прахчета и хапчета.
Отдавна тренировките, храненето и генетиката се губят сред разговорите за добавки, че и по страшни неща.

Не е така! Идва новото поколение, което ще тренира сизифовски. Виж в програмите за маса пичове с едноседмичен стаж как започват да правят по 5 упражнения за мускулна група. Ей на това му викам всеотдаденост и къртовски труд!

Да и като не качат 10 кг за първите 6 седмици влизат и търсят прахче за експлозивно качване, а старите билдери по залите им казват “абе къв протен къв креатин, ако ще е прах да е поне прохормон/хормон”. Току що се връщам от магазина за добавки на един приятел и той така изкоментира едни Бургазлия състезател, не му трябва хранене протеин, трябват му яко шприцове, ама било скъпо. То излиза, че в този спорт нещата не се свеждат до воля и желание ми до финансови възможности. Изобщо тази тема може много да се разгърне, но ще нарушим едно от основните правила на форума.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 25.09.09 10:33.

25.09.09
11:21

казано от Иван Шишманов на 25.09.09, 10:28:

Да и като не качат 10 кг за първите 6 седмици влизат и търсят прахче за експлозивно качване, а старите билдери по залите им казват “абе къв протен къв креатин, ако ще е прах да е поне прохормон/хормон”. Току що се връщам от магазина за добавки на един приятел и той така изкоментира едни Бургазлия състезател, не му трябва хранене протеин, трябват му яко шприцове, ама било скъпо. То излиза, че в този спорт нещата не се свеждат до воля и желание ми до финансови възможности. Изобщо тази тема може много да се разгърне, но ще нарушим едно от основните правила на форума.

при състезателите е така или си последен или си назобан,нестава без химия само да не ми кажеш,че познаваш хасан дето не е зимал нищо такъв филм няма при юноши даже

То така е и при тинейджърите вече. Всеки иска да изглежда като батките от списанията на които иска да подражава и е готов на какво ли не. Както девойките искат да станат поп фолк певици пък било то и с 300 кубика нещо си по телата си, така и пичовете искат да станат корави и нацепени, и подобен вид препарати още повече усложняват ситуацията.

25.09.09
11:32

казано от Иван Шишманов на 25.09.09, 10:22:

Предполагам не мислиш, че профибилдърите ползват точно тези продукти, за да имат тези забрани влияние върху тях?
А и както писаха СилаБг, след тези ще се появят нов вид и така - всичко е свързано с много пари...

Профитата ползват продукти лекари и поликлиники недостъпни за тинейджърите, прохормоните и този вид суплементи стават доста достъпни за хората. Влизаш в магазина и си ги купуваш, все едно си взимаш хляб и вода. За профитата е ясно там докато не се променят тотално съдииските критерии няма да видим тела като на състезателите от епохата на Арнолд. Те и наркотиците са забранени, но наркоманите пак се снабдяват с тях.

25.09.09
12:06

Темата е интересна.Светът се променя,живота също и ако искаш да оцелееш трябва да се адаптираш-това важи и за спорта.Не бих казал че наличието на “магическите прахчета и капсули” по магазините са убили къртовския труд в залата-даже донякъде напротив-възстановяването е много по-добро с тях,силата и издръжливостта нараства,което от своя страна води до още по тежки,интензивни и в повечето пъти по-продължителни тренировки.Все говорим за културистите от миналото-за тяхния труд и всеотдайност и затова че са направили добри тела без много химия-така е спор няма.Нека обаче не забравяме че реално погледнато до края на 80-те години нито в областа на химията нито на добавките е било постигнато такова съвършенство и пречистеност както сега.Преди се е говорило предимно за храна и тренировки из залите-сега са на тема прахчетата-ами така е-сега са на мода-ако бяха на мода и бяха разработени така и преди 20 години и тогава щяха да са тема на разговор из залите.Някогашните културисти са тренирали по 20 години за да направят тела,които днешно време има хора които правят за по десетина години с “помощ”.Аз не виждам нищо лошо в това-едва ли ако някога те са имали възможност да се сдобият с тази “помощ” те биха отказали.Обвиняваме юношите състезатели че взимат химия и т.н-не е правилно от физиологична гледна точка,но аз лично ги оправдавам-щом са взели решение да се състезават няма начин-аз не познавам първенец който да не е на химия-ако има такъв моля да ме осведомите.Живота вече е такъв-или си конкурентен или загиваш.Нека не забравяме че в залите има и хора трениращи за тонус за тях това не важи,но за тези които имат цели да са състезатели или да бъдат големи и нацепени пътят минава задължително през добавките,Хард серии добавки и много често и през химията.Харесва или не на нас тенденцията е такава.

Тук не говорим за това дали си конкурентен или не на сцената и дали си моден или не. Говорим за масовия спортист, точно към който са насочени въпросните прахчета, те не са насочени конкретно към профитата както едни други препарати, а към всеки един трениращ. Разликата е съществена.
Моето лично мнение е че човек небива да има свободен достъп до подобни препарати, то утре може и кока да продават по магазините щото е модно като се депресираш да смръкнеш малко ей така за да си модерен. Те и цигарите така плъзнаха “защото е модно”.

25.09.09
12:58

Нека да е забранено .. ! Все пак и марихуаната е почти безвредна но е по добре да е забранена ....ако искаш няма проблем да си намериш .. но се знае че е в друга графа .. по същия начин да бъде с прохормони и незнамси кви мони ... като някой иска да зоба да праска стероиди .. ква е тая заблуда че “почти същия ефект ама без странични ефекти” , То самия екстремно бърз ръстеж и покачване на силата води до странични ефекти също..не говоря за много бърз .. говоря за прекалено бърз

25.09.09
13:35

Айде стига с това “Тинейджърите” всякаш всичките сме идиоти ! Недейте слага всичко под общ знаменател! В мойта зала е пълно с идиото 25-30 + години...

Не влагам лош смисъл използвайки думата “тинейджър” просто повечето, са характерни със сприхавост, нетърпение, доста активни хормони, действат импулсивно и необмислено, което принципно не е лошо.Все пак всички сме били такива, а много от тия 25-30 годишни които споменаваш, са си останали такива :)

25.09.09
13:44

Незнам и аз защо се паля :) Може да си прав за хормоните  :-) По темата : Според мен това ще бъде доста гадно ако стане.Нека да има пазар.Всеки от нас има нещо между ушите, за да решава какво да прави !

Мнението беше редактирано от Владимир на 25.09.09 13:45.

ЕД

25.09.09
14:10

Някои от вас са доста заблудени. Това, че се зобиш не значи, че всичко друго е лесно и растеж от само себе си. Като видя едно професионално състезание се сещам за начин на живот - ЕТО ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СЕЩАТЕ И ВИЕ, А НЕ САМО ЗА ПРАХЧЕТАТА! Протата живеят за това. Без химия не може, но не може и без “кърският труд” и храненето под режим! Всеки един от протата дава всичко от себе си в залата, на масата и в цикъла със забранените субстанции, само с една мисъл - бъди най-добрия!

Това е стандарт при протата - да бъдат възможно най-големи, най-изчистени, естетически издържани от всякъде - това няма да се промени. За това е нужна химията, да, но въобще не опират нещата само до това!

Мнението беше редактирано от ЕЛ ДЖИ ПИ на 25.09.09 14:10.

25.09.09
14:37

Виж какво Шишманов-аз много добре съм споменал в моето изявление,че това което написах не се отнася единствено за хората в залите които са там единствено за тонус и да убият малко време без каквито и да са цели за големи мускули или някакви амбиции за развитие в този спорт,а се отнася за всеки който отива в залата или е започнал да тренира подтикнат от идеята да развие мускули.В това число не влизат само профитата нали.Колкото до конкуренцията и без да се говори директно за нея тя съществува навсякъде.Не мисля да развивам тема и за нея-все пак това не е психологично-етически форум,а такъв за фитнес.Добавките да бъдат забранени-защо питам аз.Имали същия ефект но без странични ефекти-донякъде е вярно.Всяка химична формула която се внесе в човешкото тяло отвън има страничен ефект.Някой от тях по-силно изразени-други по-слабо-зависи от много неща.Специално за хард сериите добавки мога да отбележа че са уникален заместител и истинска революция в добавките.Много по безвредни са в сравнение със стероидите макар че лично моето мнение е че ефекта им е по-слаб от този на стероидите(рекламата им определено не съответства на истината).Друг голям плюс е че не се налага да се боцкаш а ги приемаш орално и ако се наложи да се сравнят по ефект с бионабола например който също е орален определено са много по-ефективни и безвредни от него.Ще се намери ли някой който да оспори това с факти????Нека отбележа и още нещо-от тях не се нараства “прекалено бързо” нито на сила нито на маса и бих пожелал ако има такъв препарат от добавките който да е способен на това да ми бъде представен.Спирам до тук засега понеже не желая да се увличам в романи,но бих оборил с факти всеки който дръзне да пише нещо различно от истината.......

25.09.09
14:49

казано от Bezkompromisen на 25.09.09, 14:37:

Виж какво Шишманов-аз много добре съм споменал в моето изявление,че това което написах не се отнася единствено за хората в залите които са там единствено за тонус и да убият малко време без каквито и да са цели за големи мускули или някакви амбиции за развитие в този спорт,а се отнася за всеки който отива в залата или е започнал да тренира подтикнат от идеята да развие мускули.В това число не влизат само профитата нали.Колкото до конкуренцията и без да се говори директно за нея тя съществува навсякъде.Не мисля да развивам тема и за нея-все пак това не е психологично-етически форум,а такъв за фитнес.Добавките да бъдат забранени-защо питам аз.Имали същия ефект но без странични ефекти-донякъде е вярно.Всяка химична формула която се внесе в човешкото тяло отвън има страничен ефект.Някой от тях по-силно изразени-други по-слабо-зависи от много неща.Специално за хард сериите добавки мога да отбележа че са уникален заместител и истинска революция в добавките.Много по безвредни са в сравнение със стероидите макар че лично моето мнение е че ефекта им е по-слаб от този на стероидите(рекламата им определено не съответства на истината).Друг голям плюс е че не се налага да се боцкаш а ги приемаш орално и ако се наложи да се сравнят по ефект с бионабола например който също е орален определено са много по-ефективни и безвредни от него.Ще се намери ли някой който да оспори това с факти????Нека отбележа и още нещо-от тях не се нараства “прекалено бързо” нито на сила нито на маса и бих пожелал ако има такъв препарат от добавките който да е способен на това да ми бъде представен.Спирам до тук засега понеже не желая да се увличам в романи,но бих оборил с факти всеки който дръзне да пише нещо различно от истината.......

Еми не е така брат.
Сигурен съм, че с правилно хранене и хранителен режим както и голяма воля силата и обема се качват доста бързо. Както знаеш няма невъзможни неща стига да ги поискаш. А страничен ефект има дори и въздуха който дишаме, и то в пъти по-голям.

Хайде сега влизам в магазина да си купя храна, тя фрашкана с химия, отивам на кланицата за мръвка то добичето фрашкано с химия, отивам на нивата и гледам как земеделците тъпчат земята с химия. Е аз гъча доста химия и без да си я купувам допълнително. Тази година прохормони, догодина очакваме на пазара прококаин, процигари и протрева (и там се въртят доста парички). 
Щом Лари Скот, Арнолд и цяла редица хора, са постигнали телата си преди десетки години със знания много по малки от нашите и натурални добавки много по малки от нашите защо, ние да не можем да изглеждаме добре и без тези прохимии. Вярно няма да сме шампиони сигурно, ще се губим покрай батките с големите химични мускули, но не  е ли целта да сме здрави силни и дълголетни, вместо големи корави и затъпели

25.09.09
16:52

Към Boichev и Шишманов: Абсолютно съм съгласен с вас за примерите,които споменахте за въздуха и храната.Така е но затова ние сме си виновни-ако не държахме страшно много на получаването на голяма продукция от малко място и най-вече на външния вид нямаше да е така.Лъскави отвън но с цената на какво питам аз...Така е и при нас в залата-поне при повечето от нас-тук идва да се попита дали резултата оправдава риска и средствата.За всеки е различно-затова аз споделих по-горе че донякъде оправдавам взимането на химия от юноши-не е правилно но те са избрали този път.Към Boichev- пич виж какво аз съм споменавал в някои от предишните теми неколкократно че това са само добавки(не случайно името им е такова)-те просто ни помагат да си доставим необходимите вещества без да се налага да се тъпчем като прасета.Никога не съм и няма и да отреча ролята на правилния хранителен режим като основен при изграждането на мускулите-Джей Кътлър беше казал-”По-хубаво да изпусна тренировка отколкото ядене”, но все пак и не съм съгласен че само с него ще имаш особен успех ако разбира се не си генетично надарен макар че дори и тогава едва ли разликата ще е голяма.Сметни си колко и каква храна ще ти е необходима за да си набавиш всичко вещества които са ти необходими и почни да се храниш с тази храна и да видим колко ще издържиш по този начин.Сега надявам се досещаш какво имам предвид когато защитавам добавките като необходима част от хранителния режим.Към Шишманов- пич повтаряш ми думите,които написах малко по-горе и не виждам защо да спорим-аз написах че някога не са имали тея “магически прахчета” и пак са имали красиви тела,но не познавам някой от тях който да е тренирал по-малко от 15-20 години.Нали така???Сегашните пичове нямат търпение да чакат-те искат всичко на момента и колкото се може по-бързо и затова още на първия месец прибягват към химията.Още повече че е и лесно достъпна.Колкото до последното ти изречение затова какви искаме да бъдем-аз пак споменах по горе че всичко зависи от нашите цели.Както теб никой не те съди че искаш да тренираш без химия така и ти не съди тези които искат да се възползват от нея.Всеки си прави сметка за себе си.Въпрос на избор.Нали така????

ВИ

25.09.09
19:36

казано от Иван Шишманов на 25.09.09, 15:52:

Щом Лари Скот, Арнолд и цяла редица хора, са постигнали телата си преди десетки години със знания много по малки от нашите и натурални добавки много по малки от нашите защо, ние да не можем да изглеждаме добре и без тези прохимии.

Лош пример. И двамата са взимали всички стероиди познати и днес в дозите които се взимат и днес. Само растежен и инсулин са си нямали.
А по темата искам да кажа само едно: Еб*л съм им прохормоните. Не ме интересуват, но определно се изнервих страшно много че бб.ком премахнаха секцията със стероидите и особено HRT/TRT, която беше health ориентирана. Резултата от цензурата е, че сега много хора ще си навредят повече, а други може да не намерят лечение.

казано от Валентин Иванов на 25.09.09, 19:36:

И двамата са взимали всички стероиди познати и днес в дозите които се взимат и днес.

И телата са им били грозни и надути като днешните. Те и цигарите и алкохола са забранени за лица под 18 години, защото държавата е решила, че младежите не бива да разполагат с избора дали да си вредят или не на тази възраст, това че ние не спазваме законите си е едно на ръка.
Аз съм против свободното безконтролно разпрострянването на опасни хранителни добавки, вещества или каквото там ги наричате.

Bezkompromisen за 10 години и с натурални добавки (че и без добавки) също може да направиш не лошо тяло, само, че ти трябват тези 10 години. Младежите влизат започват да правят по 5 серии на мускул  виждат, че не става работата и второто за което се сещат са добавките, виждат на етикетите “хард, мега, турбо, би-турбо” и веднага ги награбват. Само за последните няколко дни се изтриха няколко теми на около 18 годишни момчета които искат да качат маса на всяка цена.

26.09.09
07:28

казано от Иван Шишманов на 26.09.09, 04:23:

казано от Валентин Иванов на 25.09.09, 19:36:

И двамата са взимали всички стероиди познати и днес в дозите които се взимат и днес.

Bezkompromisen за 10 години и с натурални добавки (че и без добавки) също може да направиш не лошо тяло, само, че ти трябват тези 10 години. Младежите влизат започват да правят по 5 серии на мускул  виждат, че не става работата и второто за което се сещат са добавките, виждат на етикетите “хард, мега, турбо, би-турбо” и веднага ги награбват. Само за последните няколко дни се изтриха няколко теми на около 18 годишни момчета които искат да качат маса на всяка цена.

Разбира се че е възможно Шишманов-аз никъде не съм посочил или изказал различно твърдение, но тук идва ред да се зададе въпроса- какви са твоите разбирания и виждания за “не лошо тяло”.За някои това е тяло като на Киро Скалата,за други като на Митьо Крика,за трети пък друго и т.н.Именно затова споделих по-горе че всичко зависи от целите на човека.Правилното и най-вече оптимално хранене е в основата на фитнеса.Колкото и да съм голям привърженик и защитник на употребата на добавки никъде и в никой пост не съм казал че те трябва да изместят храненето.За мен те са уникално допълнение и улеснение за съставяне на един оптимален хранителен режим(имам предвид предимно глутамин,аминокиселини,протеин,витамини,понякога креатин).За всеки който иска да спори с мен че може и без тях аз вече на няколко пъти и в други постове поисках да бъде съставен хранителен план от този “спорещ” с мен,в който да се съдържа вида на храната и количеството което трябва да се приеме за да бъде хранителния режим оптимален.Разбира се не е невъзможно да бъде съставен-невъзможно е да бъде изпълнен и то всекидневно.Сигурен съм в това понеже и аз самия съм се пробвал в периода в който не взимах добавки.Колкото до хард сериите-вече изказах моето мнение за тях,както и фактите относно прекалената им и не много отговаряща на истината реклама,но въпреки всичко за мен те са истинска революция в добавките.

ЕД

26.09.09
11:46

Малко update, за да следите ситуацията. BB.Com изтегли всички продукти в хардкор категорията. Доста от марките, които продаваха про хормони и дизайнерски стероиди са премахнати изцяло, независимо, че имат и натурални продукти. Дори виждам, че изтеглят даже и тест буустърите!

http://www.bodybuilding.com/fun/prohban.htm - INFO

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=119303801
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=119320851
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=119313661
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=119268491
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=119295241
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=119318011

Бързо действат в USA. Ще се пообърне индутрията. Доста фирми ще се преструктрират.

Мнението беше редактирано от ЕЛ ДЖИ ПИ на 26.09.09 11:49.

26.09.09
12:23

Страшна работа става там в момента....

26.09.09
13:43

И аз чета и ми се приплаква направо................
момчета мислите ли да запасявате или да се молим,за някаква алтернатива която скоро ме съмнява да излезе...?Радвам се че съм от последните закупили спрените дори и натурални продукти на anabolic xtreme от bb.com ,но се замислям дали да не запася още....

Мнението беше редактирано от Тони1 на 26.09.09 14:10.

26.09.09
14:12

Запасявай се.

26.09.09
14:30

казано от Тони1 на 26.09.09, 13:43:

И аз чета и ми се приплаква направо................
момчета мислите ли да запасявате или да се молим,за някаква алтернатива която скоро ме съмнява да излезе...?Радвам се че съм от последните закупили спрените дори и натурални продукти на anabolic xtreme от bb.com ,но се замислям дали да не запася още....

няма да се чака много според мене щото за тоя бан се знае от доста време,току виж даже за коледа са излезли нов вид продукти.

26.09.09
14:51

изобщо не ме бърка въпросната забрана
постигнах си целите и без тях

СБ

26.09.09
15:23

Тази ситуация е повторение на 2004 година когато имаше подобна акция и тогавашните хормонални продукти бяха спрени от продажба и производство.И съвсем скоро след това се появиха нови продукти. Какво си мислите,че ще се случи сега? ;-P Съвсем скоро ще се появят нови продукти, които няма да са забранени.

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 26.09.09 15:24.

26.09.09
16:54

Темата не ме интересува особено, защото не работим с такива продукти. Но никой ли от вас не се замисля че тези забрани се правят за добро? Не ви ли притеснява факта че някои опасни фетбърнери бяха спряни от продажба в САЩ поради сериозни опасности че вредат на здравето? Не ви ли притеснява че някои от вас са приемали или продължават да приемат продукти за които се доказа че са опасни или съдържат вредни съставки?

Хора мислете малко за здравето си не само за бицепсите... сега сте на по 20 и всичко е ок... но оценявайте това което може да нямате на 40.

СБ

27.09.09
13:23

С риск да се повторим, ще направим следното уточнение. Създалата се ситуация не е нещо ново и супер уникално. Доста често срещана практика в САЩ е при появата на някоя хранителна добавка, която действа бързо и ефикасно редица конкурентни компании да се усъмнят в нейния състав. Има редица примери от близкото минало - ErgoPharm 6-OXO, MuscleTech Hydroxycut Hardcore(original version)., Xenadrine Superhardcore, Anabolic Xtreme SUPERDROL, Phera-Plex,Prostanozolol.

Предполагаме на всички по-запознати от вас им е ясно, че за да постигнеш драстични резултати бързо и видимо (без значение дали се свалят килограми или се качват), не винаги традиционните продукти могат да помогнат. Не случайно много от Вас прибягват до някои по-интересни продукти, вследствие мнения на ползващи точно такива продукти - дали от форуми, или някой познат.

Ще дам още един много пресен и познат на всички ви пример - колко от ползващите ANIMAL серията на Юнивърсъл съжаляват за премахването на хормоналните съставки в TEST и STAK? Не случайно на този тип продукти с ГОЛЕМИ букви е означено, че НЕ са предвидени за употреба от лица под 21 години и са изброени още десетки фактори, които един разумен човек, който познава организма си и това, което иска до постигне ще ги подмине. ДА, но има и много сериозно трениращи, които са наясно с евентуалните ако изобщо ги има рискове и сами могат да си преценят дали продукта е подходящ за тях и решават да го използват.

В тази връзка, също така искаме да споменем, опитайте се да убедите някой ползвал продукт, от който е свалил 7 кг за месец, адски е доволен, че този продукт е вреден за него??? какви ще са доводите, които ще използвате?

Главната причина за този тип забрани в САЩ и по света се правят е да се сведе до минимум достъпа на лица в подрастваща възраст до НЕПОДХОДЯЩИ за тях продукти (а също така и на лица не толкова запознати с действието на продуктите и евенуталните ползи или вреди).

27.09.09
13:50

Много добра мярка.И навременна.Нека на някои назобени говеда :) да им спаднат малко мускулите.И да не се фукат толкова.Че то така с анаболи и баба знае.Да приветстваме тия мерки за здравословен начин на живот.И премахване на изкушенията пред тинейджърите да постигат някви цели с цената на всичко. :)

27.09.09
14:15

Не съм привърженик на хардкор добавките, но съм твърдо против спирането им. Според мен пък всякакви такива забрани не постигат абсолютно нищо - който е решил, ще си намери каквото търси така или иначе. Освен това защо някой друг трябва да определя какво е добре за мен и моето тяло и здраве. Ако искам ще си взимам наркотици, стероиди, прохормони, ако не искам не - на никой друг не преча и вредя.

ВИ

27.09.09
17:49

Продължавам да не виждам “драма” специално за БГ потренителя. Освен както споменах по-рано за цензурата. Все пак те си живеят в онази ужасна държава  - да си се оправят.
Според мен не е това начина да манипулираш хормоните, но не трябва да има и забрани, а алтернативи. Нито за допинг, нито за херо, кока и всякви неща. След 60-70 години забрани и стотици хиляди наркомани в затвора, мисля че трябва да им е станало ясно, че забраните само качват цените и печалбите и не само че не ограничават проблема, ами му дават стимул да се развива.
По-любопитните сигурно знаят че в САЩ има една организация от бивши служители на DEA и FDA, които пропагандират за премахване на забраните и изцяло нов подход в борбата със забранените субстанции.

27.09.09
19:28

Сега който е смятал да си купи нещо на реномирана фирма,с традиции в бранша,доказан произход на продуктите и т.н.,ще отиде до Пешо в квартала и ще си купи Дека правена в гараж/мазе...Честито на тези които толкова много се радват..А който е смятал да взима прохормони/дизайнерски стероиди и т.н. сега ще премине на още по-голямата гадост...

27.09.09
19:53

Вместо да ги спират , много по-голям ефект щяха да постигнат с образователни лекции сред подрастващите билдъри.Може би тогава нямаше навсякъде по залите мои набори да си купуват метан и т.н привлечени от сравнително по-ниската цена в сравнение на дизайнерските стероиди, прохормоните  или дори на една обикновена суроватка.

27.09.09
19:54

Айде сега... ще го преживеем. Който е искал да се трови и със и без стероиди и със и без прохормони ще го направи. Валио е прав за печалбите...

27.09.09
20:06

Мдаа,в тоя сайт има много хора с чувство за хумор.”Не е тоя начина” да се ограничала употребата на разни вещества.Знам много добър начин да се борим с алкохола например.На пиячите им предлагате ... да,предлагате им просто една бутилка водка.И тъй се борите с алкохолизма.Познайте ква ще е тяхната реакция.Все едно виждат шлифован диамант или кюлче чисто злато.
Даа,разбира се,че “това не е начина”.Начина е първо да тъпчем джобовете на търговците на всякаква химия.А след това ...да тъпчем джобовете на докторите за лечение на болни бъбреци,черен дроб,жлъчка.И така.Всеки е свободен да взема каквото иска,ако ще и гъби мухоморки да си пържи с най-пикантните подправки.Свободен е след това да си избере личен лекар и се тъпче с илачи.Има свобода,в свободна държава живеем.Разните пубери дето хабер си нямат що е анатомия и физиология на човека,те са най-свободни.Ако им дадеш цианкалий и него ще нагълтат “свободно по своя воля”.И след това “свободно по своя воля” малко ще поумрат

27.09.09
20:26

казано от AlexanderTsvetkov на 27.09.09, 19:28:

Сега който е смятал да си купи нещо на реномирана фирма,с традиции в бранша,доказан произход на продуктите и т.н.,ще отиде до Пешо в квартала и ще си купи Дека правена в гараж/мазе...Честито на тези които толкова много се радват..А който е смятал да взима прохормони/дизайнерски стероиди и т.н. сега ще премине на още по-голямата гадост...

аз не мисля да стигам все още до Пешо,но си мисля че много други хора ще го направят за съжаление ...

27.09.09
20:48

Това е пълен смях!В тази гнусна америка(нарочно го пиша с малки букви) наркотици се продават не на всяка улица а на всяка тротоарна плочка и няма проблеми а за някакви си прохормони правят проблеми!

27.09.09
21:24

Споко, хора, ще измислят аналог ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1