Системи за тегло от миналото: клек в 20 повторения

Прескочи до:

10.10.09
12:05

казано от Pandiz на 09.10.09, 18:01:

казано от Емил Начев на 09.10.09, 17:22:

Ех тея тежки лежанки уе, който ги бута ок, ами който не може? Лега при мен, и не само при мен, прогресира доста бавно.
Темите клек 20 повторения и 5x5 са класика и са важни. Направете една и за класическия лег - най-популярното “фитнес” упражнение сред народа, мерилото за ВСЯКАКВО фитнес развитие и постижения, универсалната база за сравнение между индивиди.. :lol:.

Да бе човек, независимо колко дигам или колко голям/релефен изглеждам, каквото и да правя, все едно и също си знаят, независимо дали се занимават или не с фитнес и бодибилдинг, всеки ме пита колко вдигаш от лежанката? Колко вдигаш? Пф.. Дайте някаква методика за покачване на базова сила, че точно тя ми е слабост, oranje! :)

Мен като ме питат: Колко вдигаш на лежанка?Аз им отговарям 150кг,Ела и ме виж ако искаш.Ест това са хора които си нямат и идея от този спорт и ниокога няма да дойдат.Само стоят с отворени усти. :)

На мен клек и тяга са ми любимите упражнения,нормално там вдигам най големи кг.Действа перфектно на нервната система, самочувствието и качва страшно много сила.Реално в залата за 10 месеца съм видял тяга и клек да правят 2-3 човека.Които си личеше че са в този спорт от поне едно десетилетие.

И пак ще повторя въпроса си какъв стаж трябва да имаш за да опиташ тази порограма?

Мнението беше редактирано от Biad__ на 10.10.09 12:10.

10.10.09
13:27

Тази система е изпитана отдавна и от много хора и воъбще не мисля че има смисъл да се съмняваме в ефективността й . Чел съм истории с тази система както и 5х5 с които за месец два се качват 5 10 кила и  сила .

Може ли примерно с цел вдигане на метаболизма и вдигане на тестостерона, след всяка тренировка три пъти седмично да се прави 3 серии клек с по 10 повторения с тежест с която по принцип правиш 6 .

10.10.09
14:42

Не.
И между другото, това 20 клека с тежест за 10 е леко преувеличено. Целта е да се кляка сериозно, а не да се правят невъзможни неща.

10.10.09
14:58

казано от Петко К на 10.10.09, 14:42:

Не.
И между другото, това 20 клека с тежест за 10 е леко преувеличено. Целта е да се кляка сериозно, а не да се правят невъзможни неща.

Защо уби духа на програмата :) Всеки знае, че 20 клека не можеш да направиш с тежест, на която отказа ти е 10 клека. Просто никой не си дава сметка.

Защо пък да не можеш, спираш в горна точка дишаш дълбоко почиваш, енергията в мускулите ти се възстановява, кислорода нахлува в кръвта, правиш едно две повторения и отново същото до 20 повторения.

10.10.09
15:29

Много взехте да мислите.20 повторения се правят с тежест, която го позволява.Точка. :)

Мнението беше редактирано от Владимир на 10.10.09 15:29.

10.10.09
15:48

мда те и трибойците така правят лег бутат до полвината почиват си и другата половина добутват :p

Да сравняваш трибойците с културистите е доста неуместно.

10.10.09
16:33

казано от DOBRUJANECA на 10.10.09, 15:48:

мда те и трибойците така правят лег бутат до полвината почиват си и другата половина добутват :p

Не разбрах нищо. Ако говориш за паузата, когато свалят щангата (защото това е половината от цялото движение down and up), правят пауза защото такива са правилата, а не защото почиват.

BU

10.10.09
17:54

Напълно възможно е с тежест за 10 да направиш 20,даже с тежест за 8,всичко зависи от това на кое викате серия,защото дори в “нормалните” серии може да има леки почивки в горно положение.Тежест,която буташ 10 пъти без да се задъхаш си е тежест за 30 даже. :Д

10.10.09
19:52

E да, зависи на какво викаш тежест за 10 :) И колко ще почиваш между повторенията - с 30-60 сек може и с тежест за 3 да направиш 20 :)

http://www.youtube.com/watch?v=FVKEl4Wxoqc&feature=channel - примерно ето това за мен е добро темпо, с което да направиш 20 повторения.
Примерно 3 дълбоки вдишвания горе и следва ново повторение.

Мнението беше редактирано от Петко К на 10.10.09 19:52.

BU

10.10.09
21:09

мм,за начало -да,бих препоръчал тежестта да е такава,че 3 вдишвания да не са достатъчни към 15-тото повторение.

Абе като се почне +2кг всяка тренировка нещата се нареждат сами. :)

Днес почнах 20те клека :)
Ще я правя по следния начин :
1x20 клек
1x20 пул-овър
после кръгово : хоризонтален лег, набирания широк хват пред гърди, военна преса - това x3
Клека ми отне към 3 мин.Почивки между другите упражнения около 50-60 сек.Общо към 30 мин. заедно със загрявката.Като цяло много добре беше, ще я карам 7 или 8 седмици.Едвам се прибрах, тренирам в университета, стабилно натоварване :D СЛизам по едно нанадолнище и беше тегаво :D
Благодаря на Oranje за поста с програмата :) Аз съм я чувал и преди, но не съм се замислял да я правя.

Може ли да попитам нещо :) Мисля да правя програмата, която постнах по-горе - понеделник и четвъртък, защото е доста тежка и мисля, че няма да мога 3 пъти седмично...Та въпроса ми е, как ще дойде в сряда да тренирам само кръговата тренировка - лег,военни и набирания + евентуално 1-2 серии тяга ? Тоест без клека :) И още 1 въпросче, малко странично от темата - откъде мога да си купя прословутите евтини протеини на ПикКо ? Може да има някъде по темите, изивинявам се

Целта е клекът да се увеличава с 2,5кг на тренировка. Всяка друга активност само те изморява, тъй че в сряда е безсмислено да тренираш, а четвъртък да клякаш. Ударните системи се правят като спреш всичко друго и се съсредоточиш няколкото седмици само в тренировката и храненето. Ако ти липсва достатъчно тегло - качи няколко килограма с програмата, пък после ще си тренираш както искаш. Не се стреми сам да си пречиш :)
Преди години една много известна бг звезда се беше ядосала, защото гаджето й заяви, че ще качва маса и затова ще намали доста секса. Тя беше страхотна отвсякъде, смятай той каква жертва правеше. Едва ли сексът със супернаточена мацка е нещо по-лесно да откажеш, отколкото кръгова в сряда...

казано от Oranje на 21.10.09, 17:57:

Целта е клекът да се увеличава с 2,5кг на тренировка. Всяка друга активност само те изморява, тъй че в сряда е безсмислено да тренираш, а четвъртък да клякаш. Ударните системи се правят като спреш всичко друго и се съсредоточиш няколкото седмици само в тренировката и храненето. Ако ти липсва достатъчно тегло - качи няколко килограма с програмата, пък после ще си тренираш както искаш. Не се стреми сам да си пречиш :)
Преди години една много известна бг звезда се беше ядосала, защото гаджето й заяви, че ще качва маса и затова ще намали доста секса. Тя беше страхотна отвсякъде, смятай той каква жертва правеше. Едва ли сексът със супернаточена мацка е нещо по-лесно да откажеш, отколкото кръгова в сряда...

Ясно, мерси много :) По лесно ще откажа тренировката в сряда определено, от това което е жертвал той :D Радвам се, че има отзивчиви хора, плюс това с разбираема информация :) А за протеинчето, четох ти дневниците и други постове, гледам че ти е било от полза, а и на цена ме устройва, че нямам в момента възможност за повече.Откъде мога да си купя?

Сексът с много наточена мацка, не е гаранция за качеството на самия секс (не го казвам от личен опит) :lol:

Иначе Oranje, какво става ако човек сгреши и надцени възможностите си, някъде по средата на системата, се окаже, че неможе да я завърши с планираните тежести, би ли могъл да спре да качва килограмите, и да продължи по метода със същото тегло.

казано от Иван Шишманов на 22.10.09, 04:36:

Сексът с много наточена мацка, не е гаранция за качеството на самия секс (не го казвам от личен опит) :lol:

Иначе Oranje, какво става ако човек сгреши и надцени възможностите си, някъде по средата на системата, се окаже, че неможе да я завърши с планираните тежести, би ли могъл да спре да качва килограмите, и да продължи по метода със същото тегло.

ПоМИСЛИ кое е ключът в системата? Ако това е УВЕЛИЧАВАНЕТО с 2,5кг, а ти искаш да НЕ УВЕЛИЧАВАШ - правиш ли въобще системата?
Методът е много тежък и не всеки издържа. Дори по-тежко се товари психиката, който е карал по него знае.

Без да вложа 5 000 ккал в поМИСЛЯНЕ, мога да кажа, че ключа в този спорт е постоянството  :cheese:
А в конкретката система истинския ключ, вероятно са повторенията

04.11.09
14:04

С интерес прочетох цялата тема. Искам да питам 2 неща: колко стаж трябва да имам за да почна тази система и мога ли да я редувам с другата за сила (5х5 (6 седмици тази, 6 седмици другата)) ?

Мнението беше редактирано от Beasta на 04.11.09 14:04.

казано от Beasta на 04.11.09, 14:04:

С интерес прочетох цялата тема. Искам да питам 2 неща: колко стаж трябва да имам за да почна тази система и мога ли да я редувам с другата за сила (5х5 (6 седмици тази, 6 седмици другата)) ?

Ако си минал встъпителните тренировки (3-6 месеца за начинаещи и няколко месеца тялото разделено на 2 примерно) може да я пробваш. Сам ще разбереш дали е за теб или още ти е рано.
Може да въртиш двете системи, но по-добре пускай между тях по месец някакво скромно сплитче за да отпочинеш.

04.11.09
14:22

Благодаря за бързия отговор. Започнах да тренирам преди 2 години като имам малки почивки. Още следващия месец като си направя карта за по-малко посещения и ще я пробвам и ще кажа моите резултати накрая.

BU

05.11.09
22:52

казано от Oranje на 22.10.09, 04:50:

казано от Иван Шишманов на 22.10.09, 04:36:

ПоМИСЛИ кое е ключът в системата? Ако това е УВЕЛИЧАВАНЕТО с 2,5кг, а ти искаш да НЕ УВЕЛИЧАВАШ - правиш ли въобще системата?
Методът е много тежък и не всеки издържа. Дори по-тежко се товари психиката, който е карал по него знае.

Не те разбрах много добре,но не съм съгласен. :) Започваш от една тежест,караш 1-2 седмици и на поредното увеличение с 2,5 кг падаш на 18-тото повторение.Значи ли това,че системата ти е провал? Просто оставаш на същата тежест и опитваш пак.

08.11.09
10:26

Приключих със системата. Резултатите ми са : ръце + 1см. ; гръден кош + 6см.; талия + 1см; килограми + 4см; бедра + 4см; трибой + 100кг. По време на цикъла не съм използвал добавки.

Мнението беше редактирано от summer_jam на 08.11.09 10:26.

казано от summer_jam на 08.11.09, 10:26:

Приключих със системата. Резултатите ми са : ръце + 1см. ; гръден кош + 6см.; талия + 1см; килограми + 4см; бедра + 4см; трибой + 100кг. По време на цикъла не съм използвал добавки.

Браво! Добър резултат. Добавен си в началото, но писах повишението на теглото ти в килограми обаче ;)

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 08.11.09 10:40.

08.11.09
15:10

казано от summer_jam на 08.11.09, 10:26:

Хм интересно. С програма за тегло си качил повече сила. А тези 100кг трибой поравно ли са разпределени между лега клека и тягата?

08.11.09
15:11

Добре си направил ,че си ги написал в килограми :) Благодаря за програмата Oranje! В тягата и клека качих макса с по 40 кг.

Мнението беше редактирано от summer_jam на 08.11.09 15:14.

казано от Oranje на 28.09.09, 11:23:

05.07.2009г./22.07.09г.
- Гръден кош:+6 см

6 сантиметра на гръдния кош, за 17 дни  :bug:

казано от Иван Шишманов на 09.11.09, 15:58:

казано от Oranje на 28.09.09, 11:23:

05.07.2009г./22.07.09г.
- Гръден кош:+6 см

6 сантиметра на гръдния кош, за 17 дни  :bug:

Дихателен пулоувър след тежък клек + качена маса на гърдите и гърба = 6см са нормални за правилно изкарана система.

Ми това са много много добри резултати, чак невероятни, има хора с години тренират за няколко сантиметра в обиколките

казано от Иван Шишманов на 09.11.09, 19:16:

Ми това са много много добри резултати, чак невероятни, има хора с години тренират за няколко сантиметра в обиколките

Че те хората са си казали, че ако тренираш повече от Джей Кътлър и си на по-малко добавки, стаж и мускули от него - няма да го надминеш. Но опитите продължават :)
От друга страна преди не е имало стероиди, само някакви протеини, сред които ПИКО-то е елексир, и изсушени таблетки от черен дроб. Хората са пиели мляко и са имали големи мускулести тела, правели са с над 100кг пулоувър, клякали и дърпали над 200кг... Дали са били прекалено тъпи, за да се сетят, че им трябват поне 4 упражнения за бицепса и да се чудят как да си подредят сплита, че да има достатъчно почивка за трицепса от гърдите, преди да го натоварят с по 5 упражнения, та са тренирали често и цялото тяло в един ден? Дали не са били открили царят на упражненията - концентрираното, та са правели обръщане, тяга, клек... Едва ли :)

Да да разбрах смисъла на поста ти

10.11.09
09:01

Постигнах резултатите не за 17 дни , а за 6 седмици. И още веднъж изказвам благодарности на Oranje за програмата. Определено ще я повторя след някоко месеца :)

Ех ти не било компютри ми било компоти  :lol:
И все пак 1 см в гърба за една седмица както и да го гледаш си е доста добър резултат.

10.11.09
19:14

Summer jam , дай повече подробности в мерките от колко на колко си ги качил а също и за работните килограми в трибоя . Евала за него + 100 кг е много сериозен резултат .

СА

10.11.09
21:38

Ще бъде ли огромно отклонение от програмата ако повторенията за раменни преси,лег и гребане са 10 и се прави стандартна тяга(лично на мен,тя ми влиза повече в задните бедрата).

казано от Сами на 10.11.09, 21:38:

Ще бъде ли огромно отклонение от програмата ако повторенията за раменни преси,лег и гребане са 10 и се прави стандартна тяга(лично на мен,тя ми влиза повече в задните бедрата).

Не, няма да е огромно отклонение, прави спокойно.

СА

13.11.09
22:21

А килограмите на лег,гребане,пресите и те ли трябва да се покачват спрямо тренировките или са с нормалната работната тежест?

13.11.09
22:26

Гледай си клека, другото е на заден план. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1