01.10.09
13:30
ss
Темата беше редактирана от sarkada на 14.03.10 21:27.
01.10.09
13:35
Яж повече, тренирай по-малко :)
01.10.09
13:38
а има ли възможност влобще да не наедрея
01.10.09
13:43
казано от sarkada на 01.10.09, 13:38:
Съветвам те да се сприятелиш с Иван Шишманов. Той скоро ще основе нова секта на Мислителите от залата. Ще ти помогне да мислиш непрекъснато какви са шансовете да не качиш/свалиш и да псуваш генетиката, вместо да имаш желаните резултати.
Другият вариант е да подходиш правилно: тренираш според стажа си, следиш храненето и теглото и ако няма растеж за няколко седмици - увеличаваш малко храната. Така ще намериш кое работи за теб.
Ако искаш напиши си програмата и горе-долу какво ядеш и ще помагаме ;)
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 01.10.09 13:43.
01.10.09
13:55
sss
Мнението беше редактирано от sarkada на 14.03.10 21:28.
Остави този протеин. Наблегни на въглехидратите. Яж повече ориз, картофи. Сутрин овесени ядки/трици. Докато си на училище можеш да ядеш орех, бадеми,... Има вариант за всичко, просто трябва да вложиш повече воля и да си нагласиш режима, така че да ти е удобен и да ти носи необходимия напредък.
01.10.09
14:04
В основата на качването лежи следното: приемът е повече от разхода.
Приемът ти е ясно. В разхода ти голяма роля играе и енергоемкото плуване.
Яденето: сутрин ядеш и после на обяд. В дупката трябва да има още един прием на храна. Според някои е много нездравословно, но преди лягане трябва да вкарш още едно хранене. А при условие, че си 50кг едва ли ти е проблем да хапнеш пица.
И тъй:
Закуска
Междинна закуска
Обяд
Междинна закуска
Вечеря
Преди лягане
6 хранения, като е важен и часът на тренировка. Във всяко хранене трябва да има протеин (белтъчини). Въглехидратите зависят от това, кога тренираш, а мазнините ти си ги разпределяш. Последното е бавен протеин (извара най-често), като може да сложиш и малко ядки, зехтин, маслини...
Както виждаш - не си изпълнил минимума, тъй че не говори, че няма ефект.
С 3литра бензин не се стига от София до Варна, а с 20стотинки в джоба не се ходи на пазар.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 01.10.09 14:04.
01.10.09
14:07
мерси много само ще можеш ли да ми препоръчаш някакви ядения :)
01.10.09
14:11
казано от sarkada на 01.10.09, 14:07:
Трябва да ти присъстват в менюто:
яйца, месо, млечни -> белтъчини;
масло, зехтин, ядки (орехи, фъстъци...) -> мазнини;
хубав хляб (черен, пълнозърнест), ориз (кафяв е по-добре), макаронени, овесени ядки -> въглехидрати (бавни)
Сутрин и веднага след тренировката е време за бързи въглехидрати - мед, сладки плодове.
Отваряш таблиците и смяташ кое кога така, че да имаш по около 30грама белтък от животински произход на хранене.
Успех!
01.10.09
14:31
казано от Oranje на 01.10.09, 14:11:
казано от sarkada на 01.10.09, 14:07:
Трябва да ти присъстват в менюто:
яйца, месо, млечни -> белтъчини;
масло, зехтин, ядки (орехи, фъстъци...) -> мазнини;
хубав хляб (черен, пълнозърнест), ориз (кафяв е по-добре), макаронени, овесени ядки -> въглехидрати (бавни)
Сутрин и веднага след тренировката е време за бързи въглехидрати - мед, сладки плодове.
Отваряш таблиците и смяташ кое кога така, че да имаш по около 30грама белтък от животински произход на хранене.
Успех!
а може ли линк към таблицата
01.10.09
14:34
http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts/
Това ме подсеща да звънна на Бил Гейтс да го питам има ли някакъв начин да се направят търсачки в интернет...
Плувал си всеки ден? Как очакваш да напълнееш, като плуваш всеки ден? Спри нацяло плуването, или го намали на 2 пъти в седмицата и ако се храниш и тренираш добре, ще имаш големи резултати. Сутрин яж ядки, яйца, мляко. През деня риба, свинско, пилешко, ориз, картофи. Вечерта преди лягане извара, а ако нямаш - сирене. Присъстват ли тези храни разделени през 3 часа, значи се храниш правилно.
Това, че целият ти род са само слаби, няма голямо значение. Имаш ли мотивацията можеш да направиш супер тяло.
Преди и аз бях така и с голяма мъка се насилих да спра плуването(кефи си ме този спорт), но ако искаш да качваш - нямаш избор. Поне за половин година трябва да го спреш, като през това време наблегнеш на фитнеса.
Мнението беше редактирано от fqls на 01.10.09 14:47.
казано от Oranje на 01.10.09, 14:34:
http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts/
Това ме подсеща да звънна на Бил Гейтс да го питам има ли някакъв начин да се направят търсачки в интернет...
:lol: :lol: :lol:
:ROFLCOPTER:
казано от Oranje на 01.10.09, 13:43:
казано от sarkada на 01.10.09, 13:38:
Съветвам те да се сприятелиш с Иван Шишманов. Той скоро ще основе нова секта на Мислителите от залата. Ще ти помогне да мислиш непрекъснато какви са шансовете да не качиш/свалиш и да псуваш генетиката, вместо да имаш желаните резултати.
Другият вариант е да подходиш правилно: тренираш според стажа си, следиш храненето и теглото и ако няма растеж за няколко седмици - увеличаваш малко храната. Така ще намериш кое работи за теб.
Ако искаш напиши си програмата и горе-долу какво ядеш и ще помагаме ;)
Незнаех,че само богоизбрани с генетика могат да се занимават с този спорт... :D
Фактор е,но не и определящ...Аз самия водя война с нея,бих казал,че засега е успешна. :) Така,че Шишманов да си я псува колкото иска. :)
01.10.09
19:04
Ваеми си 2-3 кг.гейнър+CGT(креатин,глутамин и таурин)1 кг.Изчисли си калорийте който приемаш на ден.Моя съвет е на ден да приемаш по 3000-4000 калорий на ден.Наблягай на ориз,картофи,макарони,спагети,яйца,месо,млечни продукти.Гледай да ядеш по 5-6 пъти на ден.Храни се постоянно!
колегите са прави за яденето но не прекалявай защото веднъж свикнеш ли с якото плюскане, след 2-3 години ще пускаш тема как да отслабна, имай предвид, че си още в период в който растеш, затова и много харчиш. тренирай здраво и хапвай малко повече от нормалното и не забравяй, че зимата е по-подходящия период за качване.