P90X програма за трениране

02.10.09
06:37

Скоро попаднах на няколко клипчета как хора за 90 дни се сдобиват с хубави тела в домашни условия програмата която рекламират се казва P90X.Някой имал ли е възможността да разгледа тая програма и има ли наистина ефект както се посочва в 90 дневния срок?Защото наистина за 90 дни има поразителен ефект!

03.10.09
20:44

Пробвал съм я,за хора без свободно време и/или които се срамуват да посещават специализирани заведения.

Според мен е загуба на време,до това заключение стигнах.Много по-добре е да се тренира с щанги,но лицевите опори и набиранията са добра основа (там плюс другите скачания и т.н.).

Мнението беше редактирано от BusyMan на 03.10.09 20:44.

04.10.09
10:18

Всички програми, които включват в заглавието си думите MEGA,BLAST,XTREME,BEASTIAL,MONSTER,ANABOLIC са загуба на време, а когато добавим и фактор време 1-2-3-4-5 месеца, комбинацията става уникална.С една дума не става  :lol:

05.10.09
09:09

Да и аз смятам,че е загуба на време просто исках да разбера дали има хора които са я пробвали,като се поразрових успях да я намеря да не сам луд да им дам 100$ да я имам та упражненията от Йога и диети малко не ми се нравят пък и тва ще си е жива мъка да се мъча значи фитнеса си остава най-добрия вариант.

05.10.09
11:46

Виж в youtube. Вчера ми стана интересно и видях комплексът със скачането, както и бокс движенията и си е здраво кардио (поне така изглежда).

05.10.09
18:54

А,има я за теглене,провети торент сайтовете,как ще даваш и пари. : ))

06.10.09
05:53

казано от Владимир92 на 04.10.09, 10:18:

Всички програми, които включват в заглавието си думите MEGA,BLAST,XTREME,BEASTIAL,MONSTER,ANABOLIC са загуба на време, а когато добавим и фактор време 1-2-3-4-5 месеца, комбинацията става уникална.С една дума не става  :lol:

А ти запознат ли си с конкретната програма, или само заради думичката в името и реши че не става? Интересувай се малко преди да изказваш крайни мнения.
Не съм запозната в детайли с Р90Х, но изглежда интересна и разнообразна, поне на първо четене.

06.10.09
08:34

Абе вид тренировки са,не може да се каже,че нямат никакъв ефект,основани са на класически упражнения,проблемът е,че за 90 дена нищо не може да донесе кой-знае-какви резултати. :)

06.10.09
16:12

Е, зависи и кой какви резултати очаква. Не може човек, който е гледал спорт само по телевизията да очаква да стане елиен атлет, но за 90 дни могат да се постигнат и доста прилични резултати.

06.10.09
17:14

Аз съм я изтеглил даже я изгледах всичко не смятам,че няма абсолютно никакъв ефект все пак има малко тва си са кардио упражнения и с добра тренировка в зала ще има 2 пъти по-бърз ефект поне така мисля аз.

07.10.09
08:49

И аз съм я теглила, позачетох я оттук-оттам...малко в повече ми дойдоха 100те страници обяснения (и аз я дръпнах с торент). Изглежда интересно и има доста добри екселски таблички и статистики, които могат да се използват за доста други неща... Не съм пробвала и не бих, не позволява особено голяма свобода, но не виждам защо да не дава резултати... Всеки режим + програма ,които се спазват поне на 90% дават НЯКАКЪВ резултат....дали ще е търсения, зависи от правилния подбор спрямо целите и възможностите...

13.11.09
13:34

Видях какво сте писали и ще споделя от личен опит за мене кое е най-доброто.От около година и нещо се занимавам с по-активен спорт.Първите седмици почнах да ходя на фитнес , по нататък започнах да пия и добавки.От около половин година един приятел ми даде най-добрата програма (за мене поне).Програмата включваше фитнес , атлетика , плуване и по рядко бокс. Хванахме се да я правим и сме изключително доволни , но ефектът идва доста по късно от споменатото по горе време.6 дена в седмицата ние тренираме усилено , доста се изморяваме и ефектът е невероятен бих казал.Един ден ходим на фитнес , другия ден на атлетика и така редуваме.Когато правим фитнес времетраенето е около 1 - 2 часа (не повече).Отскоро започнахме да бягаме по 5км с една почивка , ходим да плуваме по 1 километър (за 1 час) и по рядко бокс правим.Лично аз съм много доволен , защото не съм станал “дърво” само от фитнеса ... Чувствам се наистина добре и я препоръчвам на останалите. А за горепосочената програма не мисля че е ефективна.Наистина се прави нещо и е по - добре от нищо , но надали ще се постигне очаквания ефект. Мисля си че е по добре повече време да отделим (примерно 9 месеца) , за които можем да постигнем доста повече :)

Тренирам по протрама P90X вече 3-та седмица. Като за начало  тренирам активно може би вече 10 години със спирания за по година-две. Истината е ,че лично за мен нито фитнес, нито постоянни упражнение като лицеви и набирания, не са оказвали такова въздействие в/у тялото ми така както P90X. Това е уникална комбинация от упражнения, която е изключително трудна и изисква поне за мен известен опит, въпреки ,че с воля и постоянство може да се започне с по малко на брой повторения,  където с  течение на времето ще се достигне нивото на инструкторите по P90X. Резултатите са поразителни, усещането за гъвкавост, издържливост, сила  го има още след 1-вата седмица. Странно е,че има изказвания във форума , с които се парадира  с някакакво теоретическо знание. Истинатат е, че P90X изисква много по-малко време от всякакъв  друг вид тренировки. Тренира се всеки ден ,като последния 7-ми е изцяло упражнения за разтягане. Комбинациите  са изключителни , почти през цялото време се усеща горене в мускулите. Относно растеж не знам дали се дължи на добрия ми метаболизъм или генетика, но само за 2 седмици всичко ми е пораснало с около сантиметър!!! и продължавам да раста макар и бавно. Но моите цели не са свързани с размер. Свързани са с качество на тренировките, подходяща здравословна храна( все още не вземам никакви добавки, дори аминокиселини, но със сигурност при подобен интензитет е  повече от наложително)  самодисцплина и бих го нарекъл дори философия на трениране. Ето това е P90X.
Гарантирам Ви, че ако изгледате материалите внимателно ще разберете за какво говоря. Единствения проблем е, че в началото трябва да гледате филмчетата, за да свикнете с типа урпажнение, методологията и всичко останало. От там нататък е въпрос на свикване. Казват, че са нужни 21 дни за създаването на нов навик, а това е не просто навик , а начин на живот.

15.02.12
14:17

казано от Димитър Фучеджиев на 15.02.12, 10:23:

...Това е уникална комбинация от упражнения, която е изключително трудна и изисква поне за мен известен опит...

Добра комбинация от упражнения, особено за начинаещи - да; уникална, по-скоро не. Освен P90X™ се сещам за поне две подобни  - Insanity™ и Rushfit™, базирани на същите принципи. А много преди да се появят тези програми, тези принципи се ползват от треньори и атлети по света. Който се интересува, може да се запознае с работата на Д-р Уилям Креймър, професор по кинезиология в университета Storrs, Кънектикът, свързана с не-линейната периодизация и метаболитния стрес. Освен него по тази проблематика са работили и Табата, Лафорджиа, Верхошански и други техни колеги още преди 15-тина години в резултат на което инструментариума ни се обогати изключително много. BeachbodyTM (които правят Insanity и P90X), както и редица други просто успяха да превърнат тези концепции в златна мина.
Друг въпрос е, че много често ентусиазирани от откритието си пичове започват да проповядват, че има една-единствена истина във фитнеса и всичко друго са овехтели недоразумения. Горе-долу през месец някои новоизпечен ‘инструктор’ се опитва да ме убеди да пробвам ‘една нова система’, обикновена обвита в тайнственост и ползвана само от елитни спортисти, която се оказва я ВИИТ, я дог-крап, или нещо такова.

Виж , аз не оспорвам, че това може да е поредната американска златна мина, която сигурен съм е зарибила изключително много хора. P90X е измислен поне според мен точно с тази цел- правене на бързи пари , за което евала! Най-важното обаче е, че има ефект и сериозен съм , но за мен това е един добър начин за излизане от застой и  ефективна видима трансформация. Истината е, че дори не съм се отдал на 100% тренирайки по тази система, в което включвам вземането на добавки и специална диета. Така че докато има ефект ще продължавам. Мога и да спра за известен период , през който ще заместя с класически фитнес и плуване, но подобно разнообразие, според мен,  подлага тялото  на една постоянна положителна промяна. Скоро ще кача снимки от резултатите, които съм постигнал до сега, и ако в бъдеще запазя този ентусиазъм ще покажа видимата промяна и то с минимално вземане на добавки и по-специално аминокиселини.

И аз от вчера започнах да тренирам с тази програма. По принцип нямам време да ходя на фитнес, затова ми допадат тренировките в домашни условия. Горе-долу ми харесват тренировките, ще видя занапред как ще бъде. Уж ми се виждат леснички упражненията, но след самата тренировка, си чувствам мускулите разтегнати  и натоварени. Харесва ми, че има набирания, много рядко съм практикувала до сега набирания. Бих препоръчала още и тренировките на Shon T: Insanity - MAX 30 и Focus T25. Много ми допаднаха, даже преди лятото мисля да повторя Insanity - MAX 30 (muscle) .  И тренировките на Руми Илиева за супер напреднали също много ми допадат.

Мнението беше редактирано от Светла Петрова на 20.03.16 11:22.

Б А

18.04.16
00:15

Откъде намери Insanity MAX 30 и Focus T25?

казано от Б А на 18.04.16, 00:15:

Откъде намери Insanity MAX 30 и Focus T25?

Намерих двете тренировъчни програми на Шон Т в един руски торент тракер и ги дръпнах като торенти. Сайтът е http://rutracker.org/forum/index.php
Там може да намерите и други тренировъчни програми - на Джилиън Майкълс, примерно :)

Б А

19.04.16
23:29

Много благодаря за отговора!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1