Поръчка от сайт ?

Темата е заключена.
Прескочи до:

02.10.09
19:37

Здравейте.Решили сме се 7-8 човека да си поръчаме американски добавки ,но искам да попитам първо има ли големи рискове.Смисъл защото първо плащаш ,а после получаваш :) Ето това е сайта и наистина цените са ниски http://www6.netrition.com/
Очаквам коментари :)

02.10.09
21:50

Не ви съветвам да пробвате, риска да изгорите с ДДС и Мито е твърде голям, особено при голяма поръчка. Ако все пак имате голям ентусиазъм - давайте ;)

СБ

03.10.09
03:43

В момента в България има адски изгодни продукти, правят се големи отстъпки, така,че е безсмислено да се поръчва. Просто изчисление ще дам - 10lbs протеин идва около 200лв. В България вече има и по-евтини.
5 lbs протеин идва 100 и малко, пак има по-евтини в България.

03.10.09
04:49

Щом сте 7-8 човека,то тогава ще може да договорите добра остъпка от нашите вносители,което пък обесмисля главоболията по митници,такси,ДДС-та и тн...А и е сигурно,че ще си получите добавките...

Преди 5,6 дни дойде моята поръчка.Беше ми първа и по скоро пробна за да разбера дали ще има някакви проблеми.Поръчката беше малка (800 гр. - креатинова матрица). Нямаше никакви проблеми никъде не съм звънял , всичко чук. Дойде ми известие в пощенската кутия и отидох да взема колета от пощата. Незнам как седят нещата при по големи поръчки , но ти препоръчвам ако е само протеини , купи ги от тук. Наистина в момента имаш голям избор на наистина добри цени, ако не робуваш на определени марки.7,8 човека ще е бая поръчка.Аз лично не бих рискувал.

03.10.09
06:06

Като гледах цените нямат нищо общо с българските ? Примерно No-Explode струва 50-60 лв , тук са по 120.А предполагам ,че цената си влизат ддс,мита и т.н

казано от Fantaa на 03.10.09, 06:06:

Като гледах цените нямат нищо общо с българските ? Примерно No-Explode струва 50-60 лв , тук са по 120.А предполагам ,че цената си влизат ддс,мита и т.н

Не смяташ транспорта, нали?
А и не смяташ, че ще изгориш и ще си платиш като цар 12,8% мито и 20% ддс и цената става = Здравей!

СБ

03.10.09
06:42

казано от Aleksandar Marinov на 03.10.09, 06:26:

казано от Fantaa на 03.10.09, 06:06:

Не смяташ транспорта, нали?
А и не смяташ, че ще изгориш и ще си платиш като цар 12,8% мито и 20% ддс и цената става = Здравей!

Още повече, че гореспоменатия продукт далеч не е 120 лв, а е 99.00лв.. :)

03.10.09
07:13

При наличието на такова изобилие от добавки и то с огромни намаления, пазаруването на добавки от чужбина е отживелица. Виж тази тема, за да се убедиш сам http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40373/  ;-)

Мнението беше редактирано от AlexK на 03.10.09 07:26.

03.10.09
07:23

Попринцип шанса да изгориш вече е малък понеже във всички саитове правят колетите до 150 евро примерно ако искаш да си пазариш за 600 евро ще ти пратят 4 колета в които има стока за 150 и така не ги пипат на митницата.Щях и аз да поръчвам от Америка ама се отказах - по-нататък.

03.10.09
07:59

Протеини, гейнъри и други тежки продукти задължително от БГ макар да има изключения. За повечето леки неща, все още е тънко от США

03.10.09
10:01

Благодаря ви за коментари,ще се насоча към някой бг сайт :)

05.10.09
11:59

Не си мислете, че поръчката е голяма философия. Специално за тоаи сайт netrition.com , то смея да твърдя, че аз го бях открил преди години и бях споделил тази информация тук. А този сайт е по-спициален от другите, защото всичко е много коректно при поръчките и най-голямото предимство - КАТО ГИ ПОМОЛИШ В ОБЯСНИТЕЛНИТЕ БЕЛЕЖКИ ЗА ПОРЪЧКАТА, ТИ ПИШАТ ЦЕНА НА КАРТОНЧЕТО ЗА МИТНИЦИТЕ ЦЕНА, КОЯТО ТИ ИМ ПОСОЧИШ. Досега имам от този сайт поръчки сигурно за над $2000 и всеки път ми пишат цена 30-35 $, независимо, че е чувал със стока вътре за над 200-300 $. Така никога не съм плащал нищо на нашите митници, нито ДДС, нито мито, което е за стоки мисля над 40 евро. Просто ми идва известие в пощ. кутия, че имам колет и отивам в местния пощенски клон да си прибера чувала. Цената, която плащам е изчислената в сайта за продукти + доставка.
Относно протеините, там от сайта Gold Standart на Optimum за 10 либри ще ти излезе с доставката по около 33 лв/кг. Кажете къде в Бг ще го намерите на такава цена - НИКЪДЕ. Сега при ниския долар си е супер изгодно да си пазаруваш от амер. сайт.

Разбира се като се прави голяма поръчка цената още пада, заради намаляващата цена за доставка на единица кг, а тези добавки в малките пластмасови шишета дето не тежат много, направо си идват 2 пъти по-евтино, отколкото в Бг.

05.10.09
15:57

казано от AC/DC на 05.10.09, 11:59:

Не си мислете, че поръчката е голяма философия. Специално за тоаи сайт netrition.com , то смея да твърдя, че аз го бях открил преди години и бях споделил тази информация тук. А този сайт е по-спициален от другите, защото всичко е много коректно при поръчките и най-голямото предимство - КАТО ГИ ПОМОЛИШ В ОБЯСНИТЕЛНИТЕ БЕЛЕЖКИ ЗА ПОРЪЧКАТА, ТИ ПИШАТ ЦЕНА НА КАРТОНЧЕТО ЗА МИТНИЦИТЕ ЦЕНА, КОЯТО ТИ ИМ ПОСОЧИШ. Досега имам от този сайт поръчки сигурно за над $2000 и всеки път ми пишат цена 30-35 $, независимо, че е чувал със стока вътре за над 200-300 $. Така никога не съм плащал нищо на нашите митници, нито ДДС, нито мито, което е за стоки мисля над 40 евро. Просто ми идва известие в пощ. кутия, че имам колет и отивам в местния пощенски клон да си прибера чувала. Цената, която плащам е изчислената в сайта за продукти + доставка.
Относно протеините, там от сайта Gold Standart на Optimum за 10 либри ще ти излезе с доставката по около 33 лв/кг. Кажете къде в Бг ще го намерите на такава цена - НИКЪДЕ. Сега при ниския долар си е супер изгодно да си пазаруваш от амер. сайт.

Разбира се като се прави голяма поръчка цената още пада, заради намаляващата цена за доставка на единица кг, а тези добавки в малките пластмасови шишета дето не тежат много, направо си идват 2 пъти по-евтино, отколкото в Бг.

то в момента и Сайвешън-а излиза по-тънко от там

05.11.09
18:29

колко пари е доставката ?

05.11.09
20:36

казано от BlueFighter на 05.11.09, 18:29:

колко пари е доставката ?

влизаш в сайта, тикаш каквото искаш в кошницата и после отдолу има линк който ти дава тази информация

07.11.09
17:28

а други сайтове знаете ли този ли е най-добрия

25.11.09
17:11

Здравейте,

Колеги, дали поръчка, чиято стойност е ПОД 150 Евро, но с тегло НАД  2 кг. ще бъде задържана на митницата?  Питам, защото пощенски служител днес ме заплаши, че ако колетът е над въпросните 2 кг. ще трябва да ходя до Митницата. Дали има доза истина в това?
Моля всеки, който е получавал без проблем хранителни добавки над 2 кг в пощенския клон, да сподели информация по този въпрос.

По-Здрави!

head_hunter

25.11.09
18:36

Говорят си просто на изуст. Зависи т.е. относително е аз за 1.5 кг. ходих до митницата, а преди това доста повече си ги получих в пощенския клон. Честно казано няма идея по какво преценяват.

25.11.09
18:42

казано от AC/DC на 05.10.09, 11:59:

смея да твърдя, че аз го бях открил преди години и бях споделил тази информация тук.

Aбсолютно вярно ! Всички сме ти задължени !
Радвам се, че хвърляш едно око на форума от време на време ;)

Поздрави !

25.11.09
18:50

казано от magister_militum на 25.11.09, 17:11:

Здравейте,

Колеги, дали поръчка, чиято стойност е ПОД 150 Евро, но с тегло НАД  2 кг. ще бъде задържана на митницата?  Питам, защото пощенски служител днес ме заплаши, че ако колетът е над въпросните 2 кг. ще трябва да ходя до Митницата. Дали има доза истина в това?
Моля всеки, който е получавал без проблем хранителни добавки над 2 кг в пощенския клон, да сподели информация по този въпрос.

По-Здрави!

И кое е страшното пък да отидеш до митницата, че чак те бил заплашил пощенския служител :) При положение, че няма да плащаш мито и ДДС не мисля, че е проблем дори да ти задържът пратката на митницата.

И да попитам в тея сайтове с каква карта плащате? В смисъл дебитни карти приемат ли и по-специално Visa electron?

Мнението беше редактирано от Конан на 25.11.09 19:00.

Има ли такъв вариант при задържана пратка на митницата да не плащаш допълнителните такси ?

25.11.09
19:10

казано от Конан на 25.11.09, 18:50:

казано от magister_militum на 25.11.09, 17:11:

Здравейте,

По-Здрави!

И кое е страшното пък да отидеш до митницата, че чак те бил заплашил пощенския служител :) При положение, че няма да плащаш мито и ДДС не мисля, че е проблем дори да ти задържът пратката на митницата.

И да попитам в тея сайтове с каква карта плащате? В смисъл дебитни карти приемат ли и по-специално Visa electron?

С Visa Electron става!

25.11.09
19:19

казано от head_hunter на 25.11.09, 18:36:

Говорят си просто на изуст. Зависи т.е. относително е аз за 1.5 кг. ходих до митницата, а преди това доста повече си ги получих в пощенския клон. Честно казано няма идея по какво преценяват.

Да, изглежда, че всичко е “строго субективно” в митницата...

А за тези 1,5 кг. задържани плати ли и колко за освобождаването им? Ето това всъщност е интересното.

Плащам с дебитна Visa Electron, регистрирана в PayPal

Мнението беше редактирано от magister_militum на 25.11.09 19:20.

head_hunter

25.11.09
19:56

казано от magister_militum на 25.11.09, 19:19:

казано от head_hunter на 25.11.09, 18:36:

Да, изглежда, че всичко е “строго субективно” в митницата...

А за тези 1,5 кг. задържани плати ли и колко за освобождаването им? Ето това всъщност е интересното.

Плащам с дебитна Visa Electron, регистрирана в PayPal

Не нищо не съм плащал - просто от там си получих пратката.
Това което винаги съм внимавал е да влизам в законовата рамка и съответно бих те посъветвал да правиш същото.
Аз също съм с Виза електрон.
М/у другото с един приятел и колега в този форум обмисляме да пуснем доста подробно инфо как става пазаруването от нета предполагам ще има инфо и за други сайтове - стига да не ни мине котка път.
Предполагам ще е интересно за всички. Аз благодарение на човека с който евентуално ще правиме темата започнах да пазарувам от чужди сайтове /естествено съм му много благодарен/. Ако се развие подобна тема ще се постараеме с общи усилия да ъпдейтваме инфото с което разполагаме. В тази връзка ще помоля всички които са ми задали въпрос относно онлайн пазаруването да не се сърдят, че не отговарям това е поради липса на време.
Стискам ти палци - дано си получиш пратката без усложнения и следващия път умната  :)

25.11.09
20:18

head_hunter, темата за пазаруване онлайн със сигурност ще е интересна и несъмнено ще бъде от голяма полза. Ще се радвам да осъществите тази идея. :)

Мнението беше редактирано от unamed на 25.11.09 20:19.

25.11.09
21:32

теглото не е проблем

Your Netrition Order
Qty Item ID Product                               Price   Total
1 39-0047 Glu FM, 500g                           $19.99   $19.99
1 40-0017 Product Catalog, 1 catalog                   $0.00   $0.00
2 84-0097 CGT-10, Lemon Lime, 1.32 lbs (600g)            $14.95   $29.90
3 84-0098 CGT-10, Wild Berry, 1.32 lbs (600g)            $14.95   $44.85
Subtotal                                             $94.74
Shipping - Airmail (1 to 2 weeks)                            $51.75
Total                                             $146.49

тази, а и много други поръчки съм получавал без проблем!

Мила

27.11.09
05:40

А задължително ли е картата да е регистрирана например в Pay Pal?
П.С. Със нетърпение чакам материала за поръчки от чужди сайтове,на много хора ще бъде полезен:)

27.11.09
08:18

казано от Mon coeur est a vous на 27.11.09, 05:40:

П.С. Със нетърпение чакам материала за поръчки от чужди сайтове,на много хора ще бъде полезен:)

Не е задължително, просто по този начин данните на картата ти ги имат само Пейпал, които са утвърдена компания, т.е сигурността ти е защитена по-добре отколкото ако плащаш директно с картата.

Мила

27.11.09
16:42

казано от korpusito на 27.11.09, 08:18:

казано от Mon coeur est a vous на 27.11.09, 05:40:

Не е задължително, просто по този начин данните на картата ти ги имат само Пейпал, които са утвърдена компания, т.е сигурността ти е защитена по-добре отколкото ако плащаш директно с картата.

Мерси за отговора  ;-)

27.11.09
19:03

те тия пейпал ако се наложи да превалутират ти режат главата с тяхната комисионна, последно ми взеха при курс тук 1.30 > 1.37!

Мила

27.11.09
19:29

казано от pockobg на 27.11.09, 19:03:

те тия пейпал ако се наложи да превалутират ти режат главата с тяхната комисионна, последно ми взеха при курс тук 1.30 > 1.37!

Т.е. да разбирам,че може и в лева да се плаща единствената разлика е в курса с който те работят?Виждам, че те работят с евро, а от сайта netrition работят с USD,което означава,че трябва да имаш още 2 валутни сметки - евро и usd за да не взимат комисионна за обмяната на валута...кофти

28.11.09
07:32

казано от pockobg на 27.11.09, 19:03:

Пак малко са ти зели, еврото за нищо го нямат..

28.11.09
08:57

Здравейте,може ли някой да напише какво точно казва на тези от netrition за да сложат по-ниска цена на чувала с добавките ? Аз досега разглеждах сайта им и точно вече като щях да поръчвам прочетох в правилата им че пишат истинската цена на чувала и да не ги моля за по-ниска :(

Мнението беше редактирано от Mihail12341234 на 28.11.09 09:40.

казано от Mihail12341234 на 28.11.09, 08:57:

Здравейте, може ли някой да напише какво точно казва на тези от netrition за да сложат по-ниска цена на чувала с добавките? Аз досега разглеждах сайта им и точно вече като щях да поръчвам прочетох в правилата им че пишат истинската цена на чувала и да не ги моля да за по-ниска :(

Не разбирам... Хората си държат на името и бизнеса си явно. Казали са учтиво на своите клиенти да не отправят молби за данъчни и митнически измами към тях. Ама не... “К’во да има кажа, че да преметна скапаната държава?”...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.11.09 09:13.

28.11.09
11:13

Ами то не става хем евтини добавки, хем платени всички данъци и такси :)

Само да не ми каже някой сега, че би предпочел да си плати митните сборове + ддс, защото е почтен гражданин..

28.11.09
11:21

Както и да го смяташ, по магазините цените са горе-долу близки до тези на нетришъна само и единствено ако има ДОБРА промоция.
Смятай го, върти го, сучи го - така си е. Разбира се говоря за поръчка на няколко броя продукти пимерно, не само на един.

Мила

28.11.09
12:41

Последно поръчка до 150 евро не се обмитява  и не се плаща ДДС, така ли(поне тва видях в промяната от 2008 г,че сумата 22 евро се заменя с 150 евро)?

28.11.09
14:51

Също така имаше някаква наличност на брой продукти определеня в търговския закон, под която бройка не се смята за търговска дейност,но сега не мога да се сетя и говоря наизуст, ще проверя и ще кажа, но имаше нещо такова по спомен..

28.11.09
17:29

поръчвал съм най-много по 5бр от един продукт и нямаше поблем, но останалите неща бяха по 1-2 бройки

Мила

30.11.09
10:31

Искам да попитам когато си регистрираш дебитната карата(Visa Electron) в Pay Pal трябва ли сметката да е в евро/долари, защото от 2 дни се опитвам да си регистрирам дебитната карата която е виза електрон в пей пал и ми излиза съобщение,че от банката която са ми издали картата отказват да се извърши тази процедура,та се чудех да  не би причинта да е в това,че в момента сметката ми е в лева,а картата ми е на банка ДСК?Мислех първо да я регистрирам и после да си отворя и валутна сметка обаче нещо не става,някой ако се е сблъсквал с този проблем или ако се сеща къде е проблема(може би е и в банката) ще се радвам да помогне ;-)

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1