06.10.09
07:10
здравейте,забелязах,че има тема за “рамото” но тя не засягасше моя проблем,за това си позволих да напиша нова тема
преди година имах контузия на дясното рамо от падане във вода на скорост
наложи се да ми сложат 3 щифта в рамото с безкръвна операция..
6 месеца се пазих,ходих на нужните процедури и рехабилитация..
в момента имам зададена програма за фитнес която спазвам с мерак (всеоще) ;р
Проблема е че има разлика в обема на дясната ръка и лявата..
както и в обема на мускулите около рамото
Въпросът ми е , как мога да изгладя този видим дефект.. . нямам проблем със силата на оперираната ръка
но лявата попринцип ми е малко по-силна
благодаря предварително
Според мен се консултирай със спортен лекар по тези въпроси. Тук надали някой ще ти даде компетентно мнение.
казано от chochisti на 06.10.09, 07:10:
здравейте,забелязах,че има тема за “рамото” но тя не засягасше моя проблем,за това си позволих да напиша нова тема
преди година имах контузия на дясното рамо от падане във вода на скорост
наложи се да ми сложат 3 щифта в рамото с безкръвна операция..
6 месеца се пазих,ходих на нужните процедури и рехабилитация..
в момента имам зададена програма за фитнес която спазвам с мерак (всеоще) ;р
Проблема е че има разлика в обема на дясната ръка и лявата..
както и в обема на мускулите около рамото
Въпросът ми е , как мога да изгладя този видим дефект.. . нямам проблем със силата на оперираната ръка
но лявата попринцип ми е малко по-силна
благодаря предварително
И аз минах по този така неприятен път с контузиите в рамото и знам колко е гадно. Това , което мога да те посъветвам е да правиш повече упражнения с дъмбели и с такава максимална тежест, каквато позволява по-слабата ръка. От рехабилитациите сигурно също са ти казали разни упражнения.Прави ги, не ги подценявай, въпреки че са адски досадни. Прави самостоятелни упражнения вкъщи за изоставащата ръка.Много е важно да има кръвоснабдяване в болната зона. Въоражи се и с търпение също така. Ако преди това си имал маса ще ти е по-лесно да се възстановиш.
Мнението беше редактирано от AlexK на 06.10.09 08:12.
06.10.09
08:15
тенкс фор да куул инфо хахх ;}
15.09.11
18:46
Здравейте,на мен също сигурно ще ми се наложи да се подложа на операция,но съм леко притеснен как ще се развият нещата след това.Въпросът ми е следния:след проведеното лечение и рехабилитация,дали ще мога да тренирам пак.Другото което ме интересува е колко време след операцията,ще мога да върша ежедневните си задачи.
мерси предварително. :)