Схващания на крайниците, болки в кръста - тренировките ли са причината или нещо друго!?

17.10.09
20:38

Здравейте,

от около 3-4 месеца ходя АКТИВНО на фитнес (преди това беше лигава работа, но пък взех, че се запалих). Двата проблема, които имам са:

1. От известно време насам имам чести схващания на краиниците - крака, ръце и пръстите. Преди да започна да тренирам, също ги имах, но бяха рядкост и най-вече на краката, докато спя. Събуждал съм се от ужасни болки в пръсеца и мускула беше буквално твърд като камък. Това като че ли отшумя или поне не се е появявало скоро, но както вече казах, от известно време имам схващания на крайниците (най-често след тренировка). Възможно ли е двата типа схващания да имат връзка и какво е довело и продължава да довежда до тях!?

2. Подобно на схващанията, преди да започна да се занимавам с фитнес съм имал 2-3 дни, в който кръста ме е болял много (но това може би е нормално). След като започнах да тренирам активно имам следния проблем - 90% от дните се събуждам с болки в кръста, като е имало дни направо да не мога да се движа!!! Обикновенно след като стана и се раздвижа около 15-20мин болката отшумява и всичко е нормално, но е имало и дни, в които си ме боли през целия ден. Възможно ли е тези болки да са в следствие на прекалено натоварване!? Има ли нещо, което може да ми помогне или вече съм си прецакал кръста!?

От това, което успях да намеря във форума свързано с подобен проблем, разбрах че схващанията може да са в следствие на обилно потене (а аз се потя много - 40мин на пътеката след всяка тренировка. Сами разбирате, че се потя доста, а и има какво да се поти - все пак от 118кг на 106кг за има-няма 2 месеца без пот няма как да стане!) , при което организма губи много калций, което води до схващания. Възможно ли е това да е причината или има и нещо друго!?

Благодаря Ви предварително за отделено време и внимание!!!

П.С. - моля да бъда извинен, ако съм публикувал темата в неправилен раздел! Ако е така, моля да бъде преместена на правилното място.

Темата беше редактирана от Wardog на 17.10.09 20:45.

17.10.09
23:34

Тези схващания най-вероятно са крампи. Малко ти е водата, най-вероятно.
Тук има повече инфо: http://www.bb-team.org/articles/1620/
За кръста - може и да имаш проблем, ако си се травмирал или де да знам, но...доста вероятно е, кръста да ти е слаб.
Кофти легло? Кофти поза?

При мен, също имаше подобен проблем. Оказа се, че като започвах да наблягам на клека и тягата, нещата се оправиха.
Не съм го целял, не ти го и препоръчвам. За този проблем, най-добре потърси квалифицирана помощ.

01.11.09
09:11

За схващанията: пии повече вода и ходи си вземи от аптеката Калцйи на ампули и ампули Магне В6. За кръста: Почти съм убеден, че ти е от кревата, щом като станеш и се раздвижиш минава. Или спи на по-твърд матрак, или си постели нещо на земята колкото да не си изцяло на пода и се оптиай да спиш повече по гръб. Аз като ида да спя някъде другаде за по-дълго, просто си постилям на земята. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1