Период на адаптация към НВД?

FL

05.02.05
14:55

Колко време трябва да трае този период, при положение че за първи път ще спазвам НВД? И какво се яде през периода на адаптация?

05.02.05
14:59

Периода на адаптация с липсата на въглехидрати е около 1 месец доколкото си спомням. Иначе въглехидратите в тоя период да са както си е в цялата диета т.е. около 100-150 грама.
по-здрави

FL

05.02.05
15:24

Е, каква е разликата между периода на адаптация и същинската НВД?

05.02.05
16:23

Ами главно в психологичната нагласа просто се пренастроиваш към новият режим. Това за мен лично не бе проблем. Иначе можеш едно бавно смъкване на въглехидратите да направиш, а не от раз да ги смукнеш. Примерно за една седмица да сваляш.
по-здрави

FL

05.02.05
16:28

Емо, на мен целта ми е да не изглеждам “пухкав”, както може би трябва да се изразя. Точно така изглеждам в момента ;) Нямам много мазнини, може би се сещаш за какво говоря ;) Просто съм леко с повечко мазниники и бузите малко ас подпухнали(то като има мазно е така) :) И се чудя дали ще мога с НВД да се изчистя, да изглеждам като ектоморф(или ад се доближа), а дълбок релеф н искам, щото просто нямам много маса, тренирам от 1 година ;)
Как мислиш?

05.02.05
17:34

Ами балансиран режим братле, както ти и писах в общите. Овеличаваш водата на около 5-6 литра. Махай солта. Прави отрицателен калориен баланс и веднъш в седмицата свободен ден, когато ядеш сравнително много. Е важното е да си в положителен баланс тоя ден. Прави кардио по колкото пъти ти трябва. Не сваляй интензивноста в тренировката.
по-здрави

FL

05.02.05
17:54

А НВД-то може ли да ми докара такъв резултат? Да не изглеждам пухкав? Дълбокия релеф не е от голямо значение :)

05.02.05
19:21

Ами то от НВД точно изглеждаш пухкав поне при мен и още няколко трениращи с, които съм говорил. То батка си е до ген това.
по-здрави

FL

05.02.05
19:41

Искаш да кажеш, че не си ектоморф?

05.02.05
21:09

Ами честно казно съм междо 3те типа, но повече към едноморф. Това, че си екто означава, че качваш трудно маса и не би следвало да правиш много строга диета. Демек да падаш на много голям отрицателен калориен баланс.
по-здрави

FL

05.02.05
21:55

Ама аз не съм ектоморф. Нещо средно между мезоморф и ектоморф :) Не знам, нямам много излишни мазнини, 3-4-5 кг може би :) А при зоновата диета изглеждаш ли “пухкав”?

06.02.05
00:51

Не зоновата е по-готина! :)))
по-здрави

FL

06.02.05
11:00

Да, готина е, изчерпваш и зареждаш, ама не оставаш ли гладен? :) Без мазнинка, кофти... Обаче Дж. Кътлър също прилага “въртене” на въглехидратите, четох една негова статия. Обърнете внимание на това негово изказване: “Забелязвате, че протеинът е много малко за човек с моите размери(в диетата му за изчистване). Обяснението е просто - протеинът и въглехидратите имат еднакъв брой калории в един грам. Много момчета правят хранителната си програма според това какво някой, на когото искат да приличат, прави. А ако искате да успеете в бодибилдинга, не трябва сляпо да следвате примера на другите. И аз минах това - вземах по 800 г протеин и малко въглехидрати и стигнах дотам, че от много чистите 127 кг паднах до 109-113 кг - т.е. загубих твърде много мускулна маса.”
Значи с НВД се губи много мускулна маса? Трябва да зе вземат равно количество въглехидрати и протеин, а да няма мазно, така ли? Обяснете ми, ако го разбирате :)

07.02.05
16:15

Здравей Flicker. Какво не разбра още :lol: Колкото и да ти се обяснява, няма да попълниш празнотите. Трябва да четеш, много. И то книги, а не форуми :wink: И да тренираш здраво. Да опитваш различните методи и диети. Да спазваш режима. Никакъв футбол (защото ще е в повече). Никаква бира (защото ще попречи на целите ти). Никакви нерви (защото трябва да си спокоен и уверен). Никакви съботно-неделни приключения (защото имаш нужда от достатъчно сън). Така ще постигнеш това, което искаш. Колкото вложиш, толкова ще получиш..... И все пак:
1. При неправилен режим, можеш да загубиш маса с всяка диета. При правилен, можеш да качиш с всякаква диета (е, не и с лечебен глад :lol: ). Следи калорийния баланс да е на минус (но не много), да приемаш достатъчно протеин. Не прекалявай с тренировките. Играй си с въглехидратите и мазнините. И ще сваляш предимно мазнини.
2. Никой не може да ти каже точните количества, които ще работят за теб. Равни количества е добре, дори въглехидратите да са с една идея повече, според мен. Но без хляб и сладкиши. Картофи, ориз и плодове ограничено.
3. И мазнини ти трябват, поне 1/3 от стойността на протеина.
4. Кое точно искаш да ти бъде обяснено?

FL

07.02.05
19:06

Щом мускулите се хранят с мазнините по време на НВД, не може ли да увелича мазнините за сметка на белтъчните храни? Аз целя запазване, а не качване на мускулна маса :) Примерно белтъка да ми е само вечер, а мазното да се увеличи... Просто идея :) не ме удумвайте сега, моля ви ;)
ПП Цял следобед днес съм на малко калории, доставени от 100 гр. кашкавал и няколко белтъка + 100 гр. извара, горе-долу понасям на лакомията, ама ми се яде нещо СИЛНО въглехидратно :lol:

08.02.05
11:06

И все пак мозъка ти работи. :lol: Добър е въпросът ти. Да, може да увеличиш мазнините. Но! Белтъчините трябва да са достатъчно за запазване на мускулатурата, затова не можеш да ги намаляваш много, както и да ги приемаш само вечер. А ето и едно трикче: в предтренировъчното хранене си изяш порцията от протеин и мазнини. 15ина минути след това си хапни мечтаното въглехидратче :D , но не прекалявай откъм количество.
Поздрави :)

26.06.24
10:50

Според Lyle McDonald -  най малко 3 седмици.
Ultimate Ketogenic Diet.

The Ketogenic Diet - ОСНОВНА ФИЗИОЛОГИЯ НА КЕТОЗИСА

The Ketogenic Diet - Адаптиране към кетоза

The Ketogenic Diet - Промени в тялото

Тези 3 линка в общи линии дават основните насоки относно НВД-Кетогенно хранене.
Поздравви - Никола

Мнението беше редактирано от Никола Н на 26.06.24 10:56.

26.06.24
11:05

Евала Никола, че отговаряш на отправени въпроси в тема, по която първото и последното мнение в нея са на повече от 19 (деветнадесет) години и авторът ѝ (питащият) е със закрит профил :-)

Мнението беше редактирано от D_M на 26.06.24 11:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1