08.11.09
18:18
Здравейте! От скоро чета форумчето и се каня скоро да си направя дневник,но имам нужда от съвет.От около 6 месеца започнах да се занимавам с тае-бо и други видове аеробики и упражнения- резултатът -13-14 кг.В момента ми остава да свалям съвсем мъничко или по-скоро да се стягам и оформям.Много искам да започна да се занимавам с фитнес,но срещам някои пречки.Така аз живея в Овча Купел,София.До нас има една зала sport generation-там ходих на тае-бо,но нямам идея дали инструкторите са добри.Аз съм начинаеща и не ми се ще да правя волни програми и да няма резултати.Ходих и до една друга зала в близост-JK Fitness,но там казаха,че да тренираш с инструктор струва 15 лв:( Та мисълта ми е много ли е фатално,ако човек започне да тренира без инструктор с някаква готова програма-да кажем свалена от този сайт.Също ще съм благодарна,ако можете да ме насочите към някой фитнес с околните квартали или около центъра,където мога да ползвам услугите на добър иструктор.Надявам се,че скоро ще съм и аз част от всички вас трениращи и благодаря предварително за отговорите.
Започни да тренираш с инструктор , след това ще можеш и сама . А ако решиш сама ти трябва много четене .
Мнението беше редактирано от drebniq на 09.11.09 08:51.
09.11.09
11:15
Работата на инструктора е да Ви обясни кой уред как функционира. Нужен Ви е треньор, който да направи анализ на постигнатото и да Ви насочи напред, да оправи техниките Ви и пр. Относно дали е фатално - не, не се умира от самоволни действия из фитнесите. Контузии и мускулен дисбаланс, обаче често се срещат при такъв подход.