Диклофенак или Кетопрофен!

AN

08.11.09
22:38

Здравейте,моля някой специалист да ми каже кое лекарствено вещество е по ефикасно, и какви са предимствата пред другия.Аз се интересувам от тези неща ,защото имам болки в кръста и искам да го облекчавам при трениворки,но гледам че са сумати гелови със диклофенак и кетопрофен и незнам коя съставка е по-добра! Моля ви отговорете ми по бързо,защото трябва да си купя гел!

AN

30.11.09
22:25

Може ли някаква насока да дадете ? Или доволни от медикамент ?

01.12.09
12:30

Здравей. Първо трябва да ти кажа, че аватара ти е забележителен :lol:
А сега на въпроса ти. И двата препарата са от групата на нестероидните противовъзпалителни лекарствени средства и се ползват за облекчаване на болки от различен характер. Има ги под формата на гелове, пилули(хапчета), пластири(лепенки) и други. Носят същите странични ефекти или недостатъци на другите представители от тази група - главно гастроинтестинални проблеми, забавено съсирване на кръвта, поради инхибиране агрегацията на тромбоцитите и други, но това в случая не е толкова важно, тъй като ти се интересуваш от геловете, които се прилагат външно и за кратък период от време не биха имали някакви странични ефекти. Много изследвания проведени за сравнение на ефективността на двата препарата показват еднакви или близки резултати особено при лекуването на мускулно-ставни травми и възпаления. Въпреки това обаче са налице и такива, които поставят геловете с кетопрофен на малко по-високо ниво в сравнение с тези, активна съставка на които е диклофенакът, по отношение на облекчаване на болката, подвижността и субективното общо усещане за комфорт след приложението им. Това както и факта, че липсват референции, индициращи обратното,т.е. диклофенак да е по-добър от кетопрофен е достатъчно условие поне според мен да ти препоръчам кетопрофен пред гелове с диклофенак. Естествено крайният избор е твой.  :-)

AN

01.12.09
18:24

И аз останах по доволен п.п от кетопрофен,аз видях топогел фастум профенид фелоран сумати с кетопрофен,и зех по евтиния фастум,може би няма някакаква разлика в качесвтото. Щом от българския топогел останах доволен,значи от фастума който е прозизведен в “Жабария” би трябвало да е по добър ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1