09.11.09
07:29
Здравейте,
Знам, че много пъти тази тема е дискутирана, за българските протеини
Но тъй ката съм се насочил към тях, който иска може да ме напъти за някой от тези протеини, или гейнъри на тези марки
Височина 1.82 около 65 кг 22 години , досега не съм тренирал интензивно, в домашни условия с дъмбели по 5 кг, 10 кг, лицеви, коремни, бягане разполагам с около 50-70 лв
Моля, който реши да ми препоръча някой от тези марки да пише
Или да се насоча към някой др. вид марка и продукти, ако си заслужава за тези пари който съм посочил.
Peak
Biogame
Nutrim
Explode
Темата беше редактирана от lokomotiv на 09.11.09 07:32.
09.11.09
08:30
казано от lokomotiv на 09.11.09, 07:29:
Здравейте,
Знам, че много пъти тази тема е дискутирана, за българските протеини
Но тъй ката съм се насочил към тях, който иска може да ме напъти за някой от тези протеини, или гейнъри на тези марки
Височина 1.82 около 65 кг 22 години , досега не съм тренирал интензивно, в домашни условия с дъмбели по 5 кг, 10 кг, лицеви, коремни, бягане разполагам с около 50-70 лв
Моля, който реши да ми препоръча някой от тези марки да пише
Или да се насоча към някой др. вид марка и продукти, ако си заслужава за тези пари който съм посочил.Peak
Biogame
Nutrim
Explode
Peak - стой далеч
Biogame - не си и помисляй
Nutrim - не си струва
Explode - виж горните три
x2 Ако разполагаш с 70 лв. на месец само за протеин можеш да си вземеш нещо качествено . Но ако е общо за храна не очаквай особени резултати .
Мнението беше редактирано от drebniq на 09.11.09 08:41.
09.11.09
10:05
казано от Валентин Иванов на 09.11.09, 08:30:
Peak - стой далеч
Biogame - не си и помисляй
Nutrim - не си струва
Explode - виж горните три
Това е чудесно. Човекът пита за препоръки, обаче... Какви са твоите, все пак?
За да поставя нещата така, питащият явно има причини да го направи.
казано от lokomotiv на 09.11.09, 07:29:
досега не съм тренирал интензивно, в домашни условия с дъмбели по 5 кг, 10 кг, лицеви, коремни, бягане
Директно те питам три неща:
1. Каква е целта на хранителните добавки, които искаш да приемаш?
2. Към какви продукти си се насочил?
3. Хранителният ти режим ОК ли е?
Какво имам предвид... за спорт с ниска интензивност и в домашни условия хранителните добавки биха имали скромен (или никакъв) ефект по принцип. Какво искаш да постигнеш - повече мускулна маса, възстановяване, отслабване? Нямам представа към какви продукти по-точно си се насочил, затова ми е трудно да дам и по-конкретен отговор. При всички положения хранителният режим е много по-важен фактор от добавките. Ако не си оптимизирал него, то по-добре вложи парите в качествена храна.
09.11.09
10:19
Тялото разпознава белтъчини (известни като протеини), въглехидрати и мазнини. Нека поговорим за протеините:
Ако на ден ти трябват (примерно) 200гр протеин, за да качваш по килограм на месец, то това са ти 5 хранения по 40гр. Ти решаваш дали да си ги набавиш тези 40гр от хубаво истинско сирене или от протеин на прах, дали са от добра пържола или протеин на прах, дали са от яйца или протеин на прах. Протеините на прах се използват за по-лесна мобилност, защото не навсякъде може да извадиш пържола. Както виждаш, няма нищо магическо в протеина на прах, което да каже на тялото ти да прави мускули, а месото, яйцата...да не могат да му кажат.
Има обаче друго приложение на протеина на прах. Суроватъчният се усвоява много бързо и затова е добре сутрин веднага след ставане и след тренировка да се приема. Ако ще ставаш елитен състезател, или си от тези, при които процесите в тялото протичат 10 пъти по-бързо (виждал си ги как не могат да издържат 2 сек да светне зеленото примерно) - тогава си купи протеин на прах. В противен случай сутринта може да станеш и да не пиеш веднага суроватка, защото няма да разградиш чак толкова мускули, че и скръндзав шотландец да не може да си го позволи.
Не си мисли, че протеинът на прах е някакъв катализатор на правенето на мускули. Той просто е яйца или мляко на прах. Ако не ядеш достатъчно и правилно няма да усетиш ефект от протеина по тялото си, а само в протмонето.