Начален стадий на херния

11.11.09
14:20

Здравейте,

Имам начален стадий на херния. Доктора ми каза че са имал отслабени и разширени ингвиниални канали. Просто нямам думи. Тежка физическа работа не съм извършвал. По отношение на тренеровките, по скоро се занимавам нередовно за подържане на форма. Единствено, което правя редовно са упражнения за корем - 5-6 серии на ден/коремни преси и повдигане на краката от лег или от висилка/.
Сега лекаря ми каза да спра всякави упражнения и изобщо всичко което натоварвало корема. Аз не мога се сетя нещо което да не натоварва корема. Всяко упражние което съм правил стяга коремната стена. Отделно, че мене ситуацията ми са струва направо пълен абсурд, винаги съм смятал че коремната мускулатура е най-важната от всички, а сега излиза че един вид сам си навредил. Тва което най много ме ядоса в тоя доктор е че като го питах сега какво правим, той нищо. Ситуацията била в начален стадий и тва е. Само трябвало да си пазя корема. Или по скоро слабините. Ако може някой да ми препоръча специалист/лекар, физиотерапевт който да ми даде по професионално мнение/ или да сподели своя опит поне да разбера дали мога тренирам нещо или с някакъв по специален режим да задравява тая слаба област около слабините. Тва което особено ме интересува е дали е възможно да се прекрати процеса на хернията или просто трябва приема факта че евентуално в бъдеще ще се наложи да се оперирам.

Темата беше редактирана от Straight на 11.11.09 15:24.

11.11.09
14:46

здравей.. аз също съм с началаен стадий.. и като бях при докторчето и каза че е няма смисал да се оперира не е сериозно и ми каза че мога да спортувам... аз обаче в случая се пазя малко или много в фитнеса с 1 дума гледам да избявам тягата... клек щанга щото при тях има много напъване и се получава голямо налягане в коремната кухина... опасни са.. спрях да  ги правя  и нямам проблеми за ся ... не ме е боляло ...
в случая няма кво да напраиш.. просто гледай  да се пазиш... по нататък ако имаш касмет може да изчезне ако не.. ще те оперират кат минат годините и тва е ! дано съм помогнал

Здравейте! Аз имам вродена ингвинална херния и като съм опитвал клекове и тяга тогава я усещам много някво като вибраций. Та ходих при личната си и ми каза ,че нямам тогава не ми се беше подула и като се натоварвам в фитнеса ми се подува леко ама не ме боли .. и аз избягвам тяга и клекове.. И сега мисля да хода при херург ако може да ми даде колан или нещо друго за да ми мине не искъм операция щото сега тренирам сериозно и не искъм да спирам ..

Не се притеснявайте момчета!  Колко пъти докторите са ми казвали да спра да тренирам. Лошото е наистина ако спреш. Конвенционалната медицина има един много голям дефект - тясната специализация и масовизация на труда на лекарите ги прави абсолютни идиоти в повечето случай, а добрите лекари ти служат правилно само при наистина тежки състояния.

24.01.13
00:24

Колеги в началото като ми е откриха не можех да спя от притеснения, но след време като махнах упражненията с голямо натоварване в коремната стена като тяга, клек, мечка, бицепс в изправено състояние с щанга и т.н. почти забравих за хернията и препоръчвам да не лягате под ножа при консултация само с един лекар.

Мнението беше редактирано от Димитър . на 24.01.13 00:25.

24.01.13
00:29

Ако много сте се влошили или имате проблеми, плуването може да ви подържа, то щади организма.

16.08.13
18:59

И аз имах такъв проблем. Болеше ме известно време левия ташак и отидох на уролог да види какво ми е. Той беше 100% сигурен, че е херния в начален стадий. Каза, че не е за операция, но ме посъветва да спра фитнеса. Нищо не ми се е подувало - всичко си изглеждаше съвсем нормално, само дето ме наболяваше общо взето в слабините от лявата част. После ходих и на хирург, който директно ме пита кога ще се оперирам. Аз нещо реших да поизчакам да видя какво ще стане. След към 2 месеца без тренировки общо взето ми мина от само себе си. Сега нищо не ме боли и почнах да тренирам пак, като не правя клекове, тяга, гребане и нищо за корем засега и гледам да не се силя чак толкова с тежестите. Мислех че като почна фитнеса пак има опасност пак да ме заболи ама за сега всичко си е ок, да чукна на дърво.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1