моята програма

07.02.05
14:20

темата е модерирана от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=37867#37867

Здравейте!От скоро открих този форум,прочетох доста статии и мнения, и виждам,че има доста компетентни от вас в областта на спорта и храненето.Затова ви моля да ме посъветвате колко пъти в седмицата и по колко време е достатъчно да тренирам?Ще отбележа,че съм на 28 год. ,169 см.,58 кг.имам за сваляне окло 4-5 кг.,нямам физическа възможност да ходя на фитнес,поради естеството на работата ми.Вкъщи имам велоергометър,гирички, лежанка  и желание за упражнения в домашни условия.Каква програма да си съставя?По една таблица изчислих,че необходимите ми дневно калории са 1500,за да отслабна трябва да имам отрицателен калориен баланс,нали?!?Тогава,по колко калории да приемам дневно?Благодаря ви много за вниманието!

LI

08.02.05
10:41

Здравей. не знам по коя точно таблица си изчислявала необходимите калории, но аз съм +1 см и +1 год. и преди да забременея на същите килограми необходимите ми калории дневно бяха около 2200. Т. е. сметни пак, но според мен, за да отслабваш разумно не трябва да падаш под 1700 калории дневно, така ще имаш отрицателен калориен баланс, но ми се струва, че тези 3-4 кг. можеш да ги свалиш до лятото и само със спорт и като спреш junk food-a .

08.02.05
13:33

[quote author=“lina”]Благодаря ти за отговора!Не си спомням и аз в кой точно сайт гледах въпросната таблица,но въпреки старанието ми да огранича максимално въглехидратите,мазнините,не ям junk food,опитите ми да спортувам поне 3 пъти в седмицата,килограмите ми не мърдат,напротив-за 3 месеца се качиха от 54 на 58!Може за някои да не са много,но на мен ми тежат.Винаги съм била предразположена към напълняване/наследство от родителите/ и все се ограничавам в количеството и вида на храната.И затова търся по-компетентно мнение,смятам,че бъркам някъде и не мога да разбера къде?!?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1