13.11.09
10:49
Здравейте,
на 18 години съм,тежа 68 кг,висок съм 180.Така като съм задочно и не работя и съм добре финансово за момента(слава богу) имам доста свободно време.Реших да се занимавам активно със финтнес.Преди тренирах,но само това (нито диети,нито съм пил нищо).В момента имам постоянен достъп до храна,така че от 2 седмици ям по 5-6 пъти на ден предимно варени картофи,хляб,ориз,мюсли,ядки(изобщо високовъглехидратни храни) и доста плодове(банани,портокали,ябълки).Проблема при мен е че съм със бърза обмяна на веществата и колкото и да ям не качвам тегло.Искам да кача тегло,като под това имам предвид мускулна маса,а не корем и задните части :О .Обърнах се към приятел,който е карал курсове за инструктор в НСА и в момента работи като такъв във Варна.Та той ми препоръча суроватъчен протеин,защото той щял да помогне за усвояване на въглехидратите,които приемам и съм щял да кача равномерно навсякъде мускулна маса.Дотук добре.
Но за всеки случай реших да се обърна и към консултант в магазин за хранителни добавки.Там човека ми обясни че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да пия Гейнер,защото съм бил с бърз метаболизъм и само това помагало в моя случай.При въпроса ми “Но аз ям само въглехидрати,защо да приемам и такива чрез гейнер” ми беше отговорено “онова е хранителен режим,а това е добавка към храната”,което и аз не го разбрах.Както и да е ще съм ви благодарен ако ми обясните в моя случай какво да вземам гейнер или протеин и да ми препоръчате някои марки,които наистина са изпробвани и са добри.
13.11.09
10:54
Протеина е по-добрият вариант. Scivation,Now, All the whey и тн. Не си взимай български. Като ти гледам режима мисля, че не знаеш как трябва да се храниш. Разрови се във форума. Обърни внимание на белтъчините ( споделяш че се хранип с въгл., плодове , но не казваш нищо за протеин).
13.11.09
11:24
Вземи си сурватъчен протеин и глюкоза/декстроза/фруктоза 3-4лв/кг и след тренировката доза протеин и 1гр/кг от другото и ето ти евтин гейнер за след трен и сутрин след ставане да речем.През останалото време,а и ти щом имаш много хапвай здраво.Ориз,макарони,картофи,овес,пълнозърнест хляб за въглехидрати,а за протеини:месо,яйца,риба,млечни.За мазнини ядки,зехтин и др.Имам чувството че храненето ти е слабо,я постни примерно меню да видим.
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 13.11.09 11:25.
Ами прави сте,от хранене изобщо не разбирам.Досега не съм спазвал никога хранителен режим,нигока не съм следял какво ям,в последните 2-3 месеца особено като работих карах само на бърза закуска,сандвичи и каквото намеря общо взето.
В момента също не се храня стриктно по някакво точно определено меню,защото едва ли ще издържа повече от седмица(трябва да има разнообразие).
Примерно меню
8:00 - Бъркани яйца / Припечени филии с маргарин и 100 гр сирене и някога и някакъв колбас,луканка или каквото има
10:00 - Купичка мюсли,разбъркани с кисело мляко и конфитюр от боровинки(става много вкусно)
12:00 - 3-4 варени картофа.Приготвям си ги или на салата с лук или така направо.И хляб задължително.След обяда някакъв портокал или банан
15:00 - или си припека някоя филийка с маргарин отново,или ако е останала от картофената салата,или купичка с мюсли,или шепа ядки
19:00 - Сготвено - ориз със свинско(не винаги има точно това,но у нас предимно готвим ориз и картофи и свинско/пилешко по всякакъв начин)
21:00 - салата домати и краставици и сирене пак около 75-100 гр. и хляб задължително
Общо взето с това се храня,знам със сигурност че не е най-добрата но гледам хем да е каквото трябва,хем да ми е вкусно(вместо сирене било по хубаво извара ,но не я понасям направо ми се повръща от нея,сурови яйца и такива работи никога не бих гълтал).Тренирам за собствено удоволствие и кеф,нито искам да ставам 100 килограмова машина,нито да се превръщам в бикоподобно животно.Гледам да наблягам на въглехидрати най-вече,белтъчини каквото дойде,а мазнините гледам да са на 0
Искам да кача мускулна маса и да стана около 75кг,без да ми се лепят мазнини навсякъде.
На прав път ли съм или...?
13.11.09
14:14
казано от Lorenco на 13.11.09, 12:03:
Ами прави сте,от хранене изобщо не разбирам.Досега не съм спазвал никога хранителен режим,нигока не съм следял какво ям,в последните 2-3 месеца особено като работих карах само на бърза закуска,сандвичи и каквото намеря общо взето.
В момента също не се храня стриктно по някакво точно определено меню,защото едва ли ще издържа повече от седмица(трябва да има разнообразие).Примерно меню
8:00 - Бъркани яйца / Припечени филии с маргарин и 100 гр сирене и някога и някакъв колбас,луканка или каквото има
10:00 - Купичка мюсли,разбъркани с кисело мляко и конфитюр от боровинки(става много вкусно)
12:00 - 3-4 варени картофа.Приготвям си ги или на салата с лук или така направо.И хляб задължително.След обяда някакъв портокал или банан
15:00 - или си припека някоя филийка с маргарин отново,или ако е останала от картофената салата,или купичка с мюсли,или шепа ядки
19:00 - Сготвено - ориз със свинско(не винаги има точно това,но у нас предимно готвим ориз и картофи и свинско/пилешко по всякакъв начин)
21:00 - салата домати и краставици и сирене пак около 75-100 гр. и хляб задължителноОбщо взето с това се храня,знам със сигурност че не е най-добрата но гледам хем да е каквото трябва,хем да ми е вкусно(вместо сирене било по хубаво извара ,но не я понасям направо ми се повръща от нея,сурови яйца и такива работи никога не бих гълтал).Тренирам за собствено удоволствие и кеф,нито искам да ставам 100 килограмова машина,нито да се превръщам в бикоподобно животно.Гледам да наблягам на въглехидрати най-вече,белтъчини каквото дойде,а мазнините гледам да са на 0
Искам да кача мускулна маса и да стана около 75кг,без да ми се лепят мазнини навсякъде.На прав път ли съм или...?
Ако си жена горе долу да.
А ти си мъж предполагам и тази храна е крайно недостатъчна за целите ти.
Още повече имайки впредвид бързия ти метаболизъм.
Месо, Месо ти трабва. По 3 пъти на ден и това да ти е базата.
Гейнера също е добра идея да го вмъкнеш 2 пъти през деня м/у храненията.
Трябва да направиш нещо радикално с храненето защото все едно гледам диета на жена.
13.11.09
14:52
еми дадоха ти идеалната комбинация земаш суроватъчен протеин (ако намериш 85%) и декстроза :)
13.11.09
16:53
Бърз въглехидрат за след тренировка. Вдига ти нивата на гликоген в кръвта, който е изчерпан след тренировка. Вдига инсулина.
13.11.09
22:18
Хора American Whey или Super Whey Pro на Universal e по добър като цяло? Моля вижте....на ултимейт има глутаминови пептиди и трипъл уей формула някаква ,а американа е с фруктоза и малко по-голямо количество...
Виж Universal Ultra Whey Pro. В момента излиза супер изгодно 6.6lbs или иначе казано 100 дози.
silabg.com/bg/3279-REFLEX-Instant-Whey.html
този ми препоръчаха на мене.Добър ли е
Като се загледам сега в профила на АСН, не е зле 1г захар ензими за храносмилане, като цяло и е на добра цена. Не съм го пробвал приятели са ми казвали че вкуса на шоколада е доста вкусен и добър.
Мисля че и той е оферта доста.
healthstore.bg/ASN/Суроватъчен-Протеин/American-Whey-1.35-кг.html