14.11.09
22:34
От...... около 7-8 месеца съм голям фен на набиранията и естествено трябваше да си направя лост в къщи.... в началото доста пораснах, после започнах да се набирам с тежести и ефекта беше наистина добър. Проблема ми е, че вече не качвам килограми :) все пак правя едно и също почти година ....а и всъщност аз тренирам всеки ден( подхват 5х5 и надхват 5х5 + 30кг) дали така не спирам растежа при условие, че не си давам достатъчно почивка ...?
Приблизително седмица правя клекове с прав лост и досега съм качил 2 килограма (нз дали е от това де) а още имам мускулна треска ....направих следната пограма за която се надявам да ми дадете някакво мнение ....дали ще има разтежж :?
Понеделник - набирания подхват 5х6, надхват 5х6
Вторник - клек 5х10, мъртва тяга - 3 х 12 (засега нямам много тежести за лоста - 40кг- и наблягам на повторенията, но ще си купя..)
Сряда - набирания подхват 5х6, надхват 5х6
Четвъртък - клек 5х10, мъртва тяга - 3 х 12
Петък - набирания подхват 5х6, надхват 5х6
Събота -клек 5х10, мъртва тяга - 3 х 12
Неделя - почивка
14.11.09
22:42
По-скоро трябва да изглежда така:
Пон- Набирания нахват , тяга
Сряда - Набирания подхват,клек
Петък - вариант 1
Неделя - вариант 2 и т.н. през ден
Трябва задължително да почиваш,мускулите растат по време на почивката.И задължително си вземи повече тежести.Може да наблегнеш и на някой други упражнения като кофички(ако можеш да си направиш и такова животно), военна преса, обръщания.
ПП:Иначе респект за набиранията.5х5 с 30кг изобщо не е малко ;)
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 14.11.09 22:47.
добре де ... аз така не тренирам ли пак почти същите мускулни групи и то пак през ден и ги натоварвам по-малко ? :)
Да, но колегата е казал, мускулите растат по време на почивката! За да има растеж също трябва и хранителен режим ;)
..........осъзнах, че просто нямам достатъчно тежести за да имам добър ефект от тягата затова прогамата я промених тоест колебая се между две ....
Прогр.1
1военна преса/наб.подхват
2-
3клек/наб.надхват
4-
5военна преса/наб.подхват
6-
7клек/наб.надхват
Прогр.2
1военна преса/клек
2наб.надхва+подхват
3военна преса/клек
4наб.надхва+подхват
5военна преса/клек
6наб.надхва+подхват
7-
20год., 70кг, супер бърз метаболизъм и ми се струва, че трябва се пак да тренирам всеки ден ....греша ли :)