Доста странно!

15.11.09
15:42

Здравейте на всички! :)
Първо да кажа, че изчетох доста теми за соевото брашно и тъйкато го има в магазина до нас реших да купя 500 гр и да пробвам! Викам си слабо, в никакъв случай не мога да разчитам на него, но просто исках да разнообразя храненето си като си правя палачинки с овес и съответното брашно(и яйца разбира се). Отварям го вкъщи и какво да Ви кажа... лъхна ме една миризма на... абе миришеше на нещо средно между риба и сп***а! “Лелееееее ужас да забъркам една смес да видя яде ли се поне”. Правя си аз сместа, както си му е реда, обаче сложих доста канела, все пак да прикрие ужасната смрад! Та на кратко да я карам - палачинката беше отвратителна! Това брашно е пълна скръб, а какви глупости пише на етикета няма да Ви казвам! Пробвах го сухо. пробвах шейк... Искам да Ви кажа че просто не си заслужава! Не експериментирайте, като мен и не си купувайте! Вместо 1,5 за соя по-добре за яйца, поне знаете, че е супер качествен протеина. Както и да е СЕГА ИДВА НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО! Днес докато се чудех какво да правя у нас взех, че отворих една кутийка Амино 2222 на ОН, която бях привършил точно преди седмица. Помирисах вътре и какво да Ви кажа, ухаеше на соево брашно! Какво ще кажете!? И това са не какви да е амини ами на ОН... аз лично докарвам тяхната миризма точно на соево брашно!
Чакам мнения... :)

Едит: сега чета, че имат соев изолат, ама така да мирише яко...

Темата беше редактирана от VEGATA на 15.11.09 15:51.

15.11.09
16:00

няма значение от какъв източник са аминокисилините те са вече разградени.

15.11.09
16:13

мии най-вероятно брашното е старо и е било складирано в кофти условия(висока влажност). Започнал е хидролиз на мазнините в него и като продукт от този хидролиз се получават свободни мастни киселини и алдехиди и кетони и др., който миришат кофти. Така че т’ва брашно го хвърляй. Много от аминокиселините се получават от хидролизиран соев протеин( евтин и с не много лошо качество)...:)

15.11.09
16:15

аа за източника има значение, защото аминокиселинната матрица на различните белтъчни продукти е различна(тоест съотношението на АК една към друга е различно)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1