Въглехидрати?

18.11.09
10:33

Здравейте кросфит-ъри, прочетох за въглехидратите в сайта на кроссфит. В момента храненето ми включва основно ориз и, доколкото разбрах, това не е добре ако искам да се занимавам с тренировки от рода на кроссфит(Лицеви, скачане на въже, набирания, кофички, тичане и т.н.) Ще ми дадете ли съвет какво да включа в менюто си? :)

18.11.09
11:34

казано от valerious на 18.11.09, 10:33:

Здравейте кросфит-ъри, прочетох за въглехидратите в сайта на кроссфит. В момента храненето ми включва основно ориз и, доколкото разбрах, това не е добре ако искам да се занимавам с тренировки от рода на кроссфит(Лицеви, скачане на въже, набирания, кофички, тичане и т.н.) Ще ми дадете ли съвет какво да включа в менюто си? :)

Далеч съм от кросфитър, обаче ми е интересно - как мотивират на сайта това с въглехидратите (не ми се чете точно този сайт сега, и то точно на тема хранене)? То меню съставено основно от ориз че не е добре - не е, ама какво точно ти пречи конкретно на кросфит тренировки не мога да разбера.. 
Иначе менюто може да го промениш на “съставено предимно от минимално преработени животински продукти” и ще си доста по-добре, независимо дали тренираш кросфит или нещо друго, или дали тренираш изобщо. Храненето не зависи чак толкова от типа тренировки, хубавата храна си е хубава храна, калпавата храна - калпава храна (което не значи, че оризът е нещо лошо, просто е далеч от най-доброто :) ).

Мнението беше редактирано от G33K на 18.11.09 11:35.

18.11.09
11:52

:) Съгласен съм, но и на мен ми е интересно с какво мотивират това за въглехидратите, може би целта им е НВД.

18.11.09
12:46

казано от valerious на 18.11.09, 10:33:

Здрасти, valerious!

Не знам какво си чел (може да се поразровя по-късно), но съм напълно съгласен с G33K по този въпрос. Лично аз съм на ВМ НВД, без да съм 100% стриктен. Ако все пак си предубеден към мазнините или си отявлено въглехидратно ориентиран, не виждам проблем да си ядеш ориз и да си тренираш.

Уточнение за кросфит тренировките - да, те включват изброениете от теб упражнения, но не са ограничени само с calisthenics workout (упражнения само с лично тегло). Сериозно внимание е отделено на вдигането на тежести.

18.11.09
15:57

В crossfit.com препоръчват хранене по Зоната на д-р Barry Sears, т.е въглехидрати 40%, протеини и мазнини по 30% от общия калориен прием (по Зоната калорийния прием се изчислява спрямо приема на протеин=0.7 - 1 х LBM). Ако така изчислените калории са малко, се допълват с полезни мазнини (т.е. вид ВМ НВД)
Въглехидратите се приемат основно от сурови зеленчуци или пълнозърнести продукти.

Мнението беше редактирано от Vic на 18.11.09 16:04.

22.11.09
20:32

избягват въгл., защото мазнините са по-добрия енергиен източник при продължителни и интезивни тренировки...когато имаш комплекс, примерно 30мин., с часовник..интензивно...каква енергия очакваш от въгл.
btw…кросфитърите хапват доста starch след тренировка...
за Лимчето...zone diet, някои от елитните кросфитъри не са съгласни на 100%...

как изкарахте рд-то :)))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1